2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

iştahsızlık ve huysuzluk dısında ıyıyız canım
hala zorla verdıgım kahvaltıyla duruyor..
cıger cok sevıyor bakalım cıgerlı corba yapıyorum sımıd.

normalde yogurt ve elmayada bayılır ama uc gundur zorla agzın bıkac kasık tıkıyorum
:52: aaaa ciğer veriliyormu bende vereyim hemen ,az önce toğga çorbasını içirdim yarım kase içti çok şükür ,dündende ıspanak vardı yarım kasesi onuda yedirdim .ciğerli çorba tarifini alayım cnm

kızlar toğğa nedır???

bızım dr umuz haftanın 5 gunu kıyma bır gunu tavuk dıger bır gunude cıger yedırtıyor. ancak cıgerı kesınlıkle bıldıgın ve cok guvendıgın bır kasap varsa yedır dedı eger ol ebı kasap yoksa verme sakın dedı

ve bız kan ılacı kullanmıyoruz. dr onun yerıne kıyam ve cıgerle kan problemı yasaması ıcın yeterlı dedı. bır daha kı ay kan tahlılıyapılacak onun sonucun agore kan ılacına karar verecek ama haftada bır gun cıger yer ıse gerek kalmaz buyuk ıhtımal dedı.

kızlar ben corbaları herhengı bı tarıfe gore yapmıyorum.

mesela sımdıkı cıgerlı corbamda patates havuc sogan mercımek pırınc ve cıger haslanıyor. sadece kıymalı corbalarıma once domates ve kıymayı kavurup o sekılde eklıyorum

nasılsın zasacım?ada kuzu nasıl?
sağol canım iyiyiz çok şükür,ada iyi teyzesi peşinden koşturuyor beni valla.emeklemeye başladı,hiç oturmuyoruz.senin kuzucuknasıl annesi?kocişin iş meslesini naptı?
selam kızlar

benım oglumun atesı dutu ama cok huysuz sanıyorum kı derdımız ust dıs
cok fena ıstahsız uc gundur resmen agzına bısye surmek ıstemıyro
sabah kahvaltısı ıcın zorladım artık
burnunu tutarak falan yedırdım
yoksa ıyıce gucsuz kalacak napıyım

zasacım cok tesekkur eerım canım
dişlerdendir canım,bundan sonrahep böylediş meslesi 2 yaşına kadr mahvediyor bebekleri.
selam kızlarrr ya birsey sormak istiyorumm haziran bebeklerinde dişi çıkmayan bebek varmı??? benim oğlumun hala dişi çıkmadıııı
canım görümcemin oğlu adadan 3 ay büyük,onundişi çıkmamıştı 10 aylık olunca çıktı,peşpeşe.

iştahsızlık ve huysuzluk dısında ıyıyız canım
hala zorla verdıgım kahvaltıyla duruyor..
cıger cok sevıyor bakalım cıgerlı corba yapıyorum sımıd.

normalde yogurt ve elmayada bayılır ama uc gundur zorla agzın bıkac kasık tıkıyorum
ciğer veriyosun demek ata'ya.biz vermiyoruz,kıyma ve balık sadece.belki siz kan damlası kullanmıyorsunuz diye doktorunuz önermiştir.afiyet olsun miniğe.bu arada neden kan dmlası vermiyorsunuz?

sağol canım iyiyiz çok şükür,ada iyi teyzesi peşinden koşturuyor beni valla.emeklemeye başladı,hiç oturmuyoruz.senin kuzucuknasıl annesi?kocişin iş meslesini naptı?

dişlerdendir canım,bundan sonrahep böylediş meslesi 2 yaşına kadr mahvediyor bebekleri.

canım görümcemin oğlu adadan 3 ay büyük,onundişi çıkmamıştı 10 aylık olunca çıktı,peşpeşe.

ciğer veriyosun demek ata'ya.biz vermiyoruz,kıyma ve balık sadece.belki siz kan damlası kullanmıyorsunuz diye doktorunuz önermiştir.afiyet olsun miniğe.bu arada neden kan dmlası vermiyorsunuz?

offf bu kızlar çok fena ya benim kızda evin içini dolanıp duruyo sürekli yanımda dur benimle ilgilen istiyo...eşim hemen başladı zaten canım şimdilik memnun ama hayırlısı..

CANIM BEN YATIRMADAN ÖNCE SAAT 20:00 CİVARINDA 1 SU BARDAĞII KADAR YOĞURT YEDİRİYORUM.DELİKSİZ UYUYORDU...YOĞURDU KENDİNE GÖRE ÇEŞİTLENDİRİRSİN BAZEN SADE YOĞURT ,BAZEN YARIM MUZ,BAZEN PEKMEZ vs...

canım benimde sancım çok oluyo önceden hiç olmazdı.vede kanamam çok fazla iki saate bir değişmek zorunda kalıyom.özelliklede 2.gün çok oluyor,hep ddışına çıkıyo iyiki çalışmıyorum yoksa resil olurdum :27:

bnmdee ckooluyorr hıc bukdr olmzdı yetstrmyrm bendee
akşamları yatarken muhellebi yap pirinç unuyla,yada nişaştayla paluza yap tereyağlı tok tutar pekmezde koy içine .benimki yemiyo sadece emiyo akşamlar meyve suyu çok nadir içiyo ,suyu bile sevmiyor oğlum :68: ama çay versem iççecek

yaaa emıyor benmkıde ama sut yetmyr artk hanı aksm 6-7 8 civarlrnda yemek vern varmı dıye mrk ettm yada ek gıda olrk sadece corbamı veryrsnz hala ben bazn yemeklerden tattrıyorum o bakımdn ama bende emzırebldgm kdr emzrpp bırdee devam sutu verıyormmm

bende togga corbasinin tarifini alayim canim:52:

canım bir kilo yoğurdu ayran yap koyu olacak ama,içerisine önceden 1 bardak döğme haşlaönceden,birazda nohut koy göz kararı, bir yemek kaşığı un 8-10 yaprak nane yada ıspanak yada 1 tane kabak koyabilirsin,ben hep ıspanakla yapıyorum kaynayacak sürekli karıştır ama kaynayıncaya kadar,kaynayınca 10 dakikada kısık ateşte kaynasın sonra afiyetle yiyin.bizim yöresel yemek canım bu hep yeriz birde eğer yoğurt ekşi ise daha güzel oluyor.tuz mikatrını kendin ayarla ben biraz koyuyorum.kıvamın koyuluğuna göre sonraki yapımlarında ayran miktarını arttırır yada azaltırsın
yaaa emıyor benmkıde ama sut yetmyr artk hanı aksm 6-7 8 civarlrnda yemek vern varmı dıye mrk ettm yada ek gıda olrk sadece corbamı veryrsnz hala ben bazn yemeklerden tattrıyorum o bakımdn ama bende emzırebldgm kdr emzrpp bırdee devam sutu verıyormmm

bende akşam yemek yerkende veriyorum bazen yiyor bazen yemiyor.devam sütü vermedim hiç.sütüm iyi çok şükür dere otu sayesinde :56:

Son düzenleme:
offf bu kızlar çok fena ya benim kızda evin içini dolanıp duruyo sürekli yanımda dur benimle ilgilen istiyo...eşim hemen başladı zaten canım şimdilik memnun ama hayırlısı..
aynen cnm:)hemen iş bulmasına sevindim,inşallah eski işinden daha hayırlı olsun..

ben akşam yemeklerimiz ada için uygunsa onada tattırıyorum,örneğin et-sebze(mevsimine uygun-dondurulmuş olmaya)-patates püresi falan varsa veriyorum az az.emziriyorumda,bu aralar eskiye nazaran azladı sütüm ama çok normal artık,sadece sütle doymuyor nasılsa,ama alıyor anne sütü.

canım bir kilo yoğurdu ayran yap koyu olacak ama,içerisine önceden 1 bardak döğme haşlaönceden,birazda nohut koy göz kararı, bir yemek kaşığı un 8-10 yaprak nane yada ıspanak yada 1 tane kabak koyabilirsin,ben hep ıspanakla yapıyorum kaynayacak sürekli karıştır ama kaynayıncaya kadar,kaynayınca 10 dakikada kısık ateşte kaynasın sonra afiyetle yiyin.bizim yöresel yemek canım bu hep yeriz birde eğer yoğurt ekşi ise daha güzel oluyor.tuz mikatrını kendin ayarla ben biraz koyuyorum.kıvamın koyuluğuna göre sonraki yapımlarında ayran miktarını arttırır yada azaltırsın

bende akşam yemek yerkende veriyorum bazen yiyor bazen yemiyor.devam sütü vermedim hiç.sütüm iyi çok şükür dere otu sayesinde :56:
tsk edr canim.güzele benziyor deniyecegim

selam kızlar nasılsınız ciğer verenleriniz var sanırım doktor bize söylemedi verin diye tavuk ve balığı da 8 ay dolunca dedi yani başlamamız lazım ben daha başlamadım

annem bendeydi artık eve gitti kızlarla yalnız kaldık kabus geceler başladı anlıycağınız:9: Allah hepimize sanır versin cuma gelmişti burda ikiz annelerinden ikizlerden birinin doğum günü için çağırmıştım malum iki çocukla yalnız gidemem diye sonra da grip oldum biraz da onun için kaldı çok şükür iyileştim dün gitti bu seferde omuzum tutulmuş bayağı kötü yorgunluktan hastalık hastası oluyo insan

leylacım sana ve bebeğine geçmiş olsun inşallah bişey çıkmaz senin durumun mantar değildir inşallah bende de oldu ilaçlarla geçiyor sonra yine başlıyor bünyen zayıf olunca yapıyormuş bu sefer ben de bi eczaneye ilaç hazırlattım geçiyo diyolar inşallah doğrudur

Son düzenleme:
aynen cnm:)hemen iş bulmasına sevindim,inşallah eski işinden daha hayırlı olsun..

ben akşam yemeklerimiz ada için uygunsa onada tattırıyorum,örneğin et-sebze(mevsimine uygun-dondurulmuş olmaya)-patates püresi falan varsa veriyorum az az.emziriyorumda,bu aralar eskiye nazaran azladı sütüm ama çok normal artık,sadece sütle doymuyor nasılsa,ama alıyor anne sütü.

inşallah canım ya bizimde dileğimiz o...bende kızıma kendi yemeklerimizden tuzsuz olursa veriyorum ağzına...

slm kızlar bugün doğum günüm evde bebekle oturuyorum eşim işte kutlayamıycam bu sene gecen sene hamileydim şimdi bebişim yanımda tüm sıkıntım gitti evde yalnızlık çok sıkıcı ama şimdi oğlumla oyun oynuyoruz çok mutluyum:66:

slm kızlar bugün doğum günüm evde bebekle oturuyorum eşim işte kutlayamıycam bu sene gecen sene hamileydim şimdi bebişim yanımda tüm sıkıntım gitti evde yalnızlık çok sıkıcı ama şimdi oğlumla oyun oynuyoruz çok mutluyum:66:

canıııım benım dogum gunun kutlu olsunnn eşinle bebişinle sevdıklerınle nıce guzel mutlu senelere bebeklerımız bızım ıcın en buyuk hedıye canıııım hayatımız şimdi daha da anlamlandı...

canım tarhananı aldım çok teşekkür ediyrum saaa:)
hemen yapıp yedirym inş yer kızoşum
bayada yollamışsın o bana 1 sene gider
anneciğinin elllllerine sağlıkkkk
beğenirsek bizede isterim
gönderirsin diymii
annene zahmet olmaz diymi:39:

nice yıllara canım doğum günü kutlu olsun..evlat insana verilen en büyük nimet bence Allah her isteyene tattırsın yokluğunu,acısını göstermesin..

canım nice mutlu yıllara inşallah bu yıl ve her yıl herşey gönlünce olur

canım dogum günün kutlu olsun.eşin ve bebişinle nice yıllara.bize bu bıcırlardan güzel hediye yok artık.sana en güzel dogum günü hediyesi...tekrar mutlu yıllar

nice mutlu yıllara.kaç oldun bakalım..

aminnnn!!!!!! çok sağolun kızlar hepinize tek tek tesekkür ederim hep birlikte insallah sağlıklı bir yıl geçiririz..... evet benim için en değerli hediye oğlum çok sağolun kızlar... hepiniz öpüldünüz:16: çok mutlu oldum güzel dilekleriniz için:21:

Son düzenleme:
Back
X