2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

gunaydin kizlar,

ayyy benim kizim herseye sinirlenio emekleme pozisyonuna zar zor geliyor sonra yoruluyor gobegi yere degdigi anda basiyo cigligi herseyi onune istio sanirim emekliyemicek:(

hee bu arada sızın yemegınızde kurufasulye barbunya ve nohut oluras onların sadece suyunu ukullan dedı
mesela pırınc pılavının ustune dok yanınada yogurt koy o skeılde yesın dedı bunlar dıısnda dıger tum yemeklerınızden veerbılrısın dedı

slm arkadaşlar bizde 6 aylıkken kulaklarımızı deldirdik.erken olursa kendinden bir parça sanarlarmış ileriki zamanlarda deldirirseniz bilmeeden asılıyor çıkarmak istiyor dedi doktorumuz.açıkçası bende o tarz gelişimle ilgili bişey duymadım.alıştık hemde hiç ağlamadan delindi.
7.5 aylık olduk halen dişimiz bizimde çıkmadı.vallahi çıkanları okudukça aman çıkmasın daha bile diyorum...:)))
benimde ilk 3 gebeliğim düşükle sonuçlandı.kızımda 1,5 ay erken doğdu.düşük bile olsa inanın arkadaşlar çok zor oluyor.kaç gün ağladım.hep vicdan azabı duyuyosun acaba benim yyüzümden mi oldu diye ama allah sabrınıda veriyor.
arkadaşlar size foto konusunda bir fikir vereyim.ben her ayın 19 unda elifimin resimlerini çekiyorum.her baktığımda gelişimini takip ediyorum ve de güzzel bir hatıra oluyor.yaşındada stüdyo çekimi düşünüyoruz.
2 günde bir kivi yediriyoruz.hergün yarım muz yiyor.ben portakal suyu bile veriyorum.alerji yapıyor dedi doktorumuz ama çok şükür benim kızım hiçbir ek gıdada alerji olmadı .birde sebze çorbalarını sevse.aaa birde dün akşam mercimek çorbası denedik bir türlü içmiyor bende hemen içine 1-2 kaşık yoğurt koydum hemen yemeğe başladı.sizede önerim olsun kızlar.aslında birşeyleri karıştırıp verme taraftarı değilim hepsinin tadını ayrı öğrensin.maalesef içmeyince böyle bir yöntem buldum.yoksa hiç sebze vitamini alamayacak.zaten emmiyor.
bu arada vatozcuğum çok geçmiş olsun,kardeşinin iyi haberlerini bekliyoruz.
canım benim de ilk bebeğim düştü çok minikti öğrenir öğrenmez düştü ama yine de çok üzülmüştüm 6 ay sonra da ikizlerime hamile kaldım Allahım mucizesi bunlar benim için herkez diyor ki Allah bir aldı ama iki bebek verdi sana
kızlar nasılsınız bakalım geceniz nasıl geçti benimkisi kabus gibi kucağımda sabahladı zümra uyuyo 1 dakika sonra inleyip ağlamaya başlıyo heralde ağrısı vardı kulağının ağrıdığını düşünüp birazcık ovdum sakinleşti sonrada sarımsağı ısıtıp kulağının kenarına koydum dumanının içeri gitmesini sağladım geçti şükür
aklınızda bulunsun bebeklerinizin kulakları ağrıdığı zaman sarımsağı ocakta iyice ısıtın daha sonra bir peçeteye sarın kulak deliğine koyun o duman hemen geçiriyo ağrıyı
benim kızlar da çok fena oldu nedense o gece benimkiler de aynısını yaptı eşim birkaç saatlik uykuyla işe gitti bu gece de çok şükür daha iyilerdi rahat ettik
katı meyve sıkacağının temizliği nasıl zahmetli mi? bizde alsak mı diye düşünüyoruz ama temizliğinden dolayı kullanmayıp kenara koyacam diye de korkuyorum.sonuçta elma armut suyunu cam rendede çıkara biliyorum ya daha rahat gibi
bazıları zahmetli ama daha kolay olanları da çıkarılıp yıkananlar daha kolay oluyor ama bayağı büyüdüler ozr zamanı atlattın artık gerek yok diye düşünüyorum nasıl olsa yiyebiliyorlar
merhaba bende haziran annesiyim kızım 7 aylık oldu.aranıza geç katıldım çünki siteyi yeni tanıdım:(( sizin bebeğiniz kaç aylık?
hoşgeldin canım benim kızlarım da 8 aylık ama erken doğdular
oğlumda emeklemiyo daha oturduğu yerden nasıl basarıyosa popo üstü tv dolabının yanına kadar gidiyo kaç defa gördüm az daha önündeki süsleri çekiyodu yüzüne düşücekti
maşallah size benimkilerden biri sürünüyo diğeri de yuvarlanıyo
benim oğlan bugün 8 ayını doldurdu hala düşmeden oturamıyo.oturtuyorum bir bakıyorum yavaş yavaş sağa veya sola yamuluyo yamuluyo , eliyle bir süre tutyo sonra pat. yerde:))) her yere yuvarlana yuvarlana gidiyo.
benim kızlardan biri daha güzel oturuyor diğeri daha çabuk düşüyor normal diye düşünüyorum çünkü çoğu daha düşmeden oturamıyor
canım bitti mi artık oy vermeye çalıştım buton kalkmış
yarın diş buğdayı yapıcam onun içi
n diş pastası yapmam lazım şimdi
arada bakarımmm sayfa açık kalsınn
oyunuzu bekliyorum canlarrrr:34:
maşallah size bizim de melisin iki dişi çıktı alminanın daha yok alminayı bekliyoruz ama o zamana kadar melisin 32 dişi çıkıcak sanırım diş buğdayı da pek inandırıcı olmıyacak :)))
bende kızımı soktum yarışmaya ama sanırım bi sonrakine giricek
bu arada kontroldeydik bugün
ipek 8490 gr 69 cm olmuş:nazar:
bi ağladıki sormayın doktor soyarken hiç sevmiyo başkasının dokunmasını
ben kucağıma alana kadar ağladı içli içli
bronşit olayını da sordm bi sorun yokmuş. yediği iğneler işe yaradı :D
inşAllah tekrarlamaz :(
maşallah size Allah nazardan saklasın
benim de en büyük sorunum.... ben kendimize de balık yapmıyorum ...:))) sevmiyorum pek yersek de dışarıdan :P bebişlere nasıl yapıp vercez...
ben de aynıyım hele ki hayatta temizleyemem ama yemesini severim hamileyken ya büyük balık aldı eşim temizlenmiş marketten yada annemler geldiğinde aldı temizledi şimdi napıcam ben hele o gözleri bana bakıyo ya deli oluyorum canlı gibi :37:
Kizlar merhaba fazla takip edemedim de yazamadim da.
Benim sol meme ucumda yara olustu, ilk defa oldu kizim 8 aylik oldu inanilmaz aciyor emzirirken deli oluyorum bunu hic yasayan var mi caresini nasil buldunuz, en cabuk nasil gecer?

Birde kizimin kukusunda sivilceler cikmisti ben iltihap olusmustur diye dusunmustum ama bugun baktim ki sirtinda da lekeler cikmis, sanirim birseye alerji oldu ne dersiniz?
canım alerji olabilir bence hemen doktora götür alerji ihmale gelmez bizde de alerji çıktı da doktor geçmezse sakın ihmal etme diye tembih etti
kızlar bişey sorucam,bana fikir verin lütfen..

şimdikkk bizz kirada oturuyoruz,kayınpederimin durumu iyi olmasına rağmenve evleri olmasına rağmen ben kirada oturuyorum vee mutluyum.ilk evlendiğim zamanda kayınpederimin evinde yaşıyorduk,sonra sorunlarımız oldu ve ve biz kirada oturmayı tercih ettik.şimdi eşim ev almak istiyor,oturduğumuz muhit istanbulun nezih muhitlerinden ve eşim burdan başka hiçbiyerde oturmak istemiyor,1000lira kira veriyoruz,evimizde o kadar lüx değil.evimiz en üst kat,terasb katı yanii,çok ısınmıyor,110mt sadece tersı var ama gerksiz.bu ay 400lira doğalgaz faturası gelmiş.şimdi kayınpederiminbir üst sokağımızda evi var,eskiama geniş.yeride çook iyi.eşim diyorki orayı satalım,başka biyerden ev alalım.araştırmış,bi mütahit arkadaşındanev almak istiyor,arkadaşı eski evi alıp üstüne 150milyar daha verip daire vericekmiş.yeni yapılıyormuş,ağustosa teslim olurmuş.dublexinibize bir altınıda kayınvalidemlere alıcakmış,bana sordu,kabuledermisin diye,bende bişey demedim.kayınvalkidmler burada yaşamıyorlar,yazlıkdalar.sadece kışın 2-3 ay geliyorlar,zaten bişeyimede karışan insanlar değiller.aramızda sorun yok,oldukçamesafeliyiz,ama insan düşünüyor,altlı üstlü oturmak nasıl olurr diyee?napsam acaba??bana fikir verirmisinizz:3:çok kararsızımmmmmm:50:
canım biz de aynı durumdayız ama biz daha sabırlı çıktık sizden halen oturuyoruz benim eşimin ailesi çok yakın değil aramızda mesafe var ben okmeydanındayım onlar şişli de yürüme mefafesiyle de istersen gelinebilir kayınvalidem çıkıp haber vermeden gelior çocuklar olduğundan beri nasıl olsa evde diyor sanırım ama ben duruma kızıyor bazen oluyor arkadaşım var çat kapı gelmişler eşim kaç kez ima etti en sonunda bozucak bi gün yakın olunca bunun gibi durumlar mecbur olucak gerçi sen daha iyi bilirsin çok düşünceli kayınvalideler de var benimkisi işime gücüme karışmadığı halde sorunlar çıkabiliyo ama şöyle bir durum da var kiradan kurtulacaksın size başka bi yerden ev almazlar mı kira çok zor olur
kızlar kızım bu akşam birden bire emekledi pıtır pıtır emekledi gittii:46:
maşallah size nazar değmesin bayağı dizlerinin üstüne mi kalktı canım ben artık benimkileri yere koymak istemiyorum bu ara çok soğuk iki battaniye seriyorum ama yine de soğuk yerlere gidiyolar bizim dairenin altı da boş yer soğuk oluyo sanırım hep kusuyılardı eşim yere koyma bakalım dedi denedim maşallah iyiler bayağı azaldı çok nadir kusuyolar
gunaydın kızlar

zasacım oncelıkle sana sunu soleym daha oncede bırlıkte oturmussunuz ve sen rahatsız oldugun ıcın ayrılmıssınız bence ıkıncı kez deneme bunu onlar dunya ıyısı bıle olsalar evde bır sesın yukselce cıt dıye duyulacak onlara ee bırde cokcuk var sımdı sureklı bır bahanelerı var kapını tıklatmak ıcın bence uzak olmak en ıysı kendı aılenden bıle

bızde dun dr a gıttık oglum bu ay cok ıstahlıydı ama son hafta hıc bırsey yemedı nerdeyse
720 gr almıs bu ay ve 1.5 cm de boyu uzamıs
dr cok ıyı ıstahsızlıgına ragmen dedı
gecen ay sadece 200 gr alarak uzmustu benı
8870 gr 72.5 cm olmuş

artık sızın her yemegınızden yıyecek dedı
aksamları bızımle brılıkte sofraya oturacak ve bızım yemeklerımızden yıyecek
tabıkı cok az salcalı ve tuzsuz yemek yapıcaz kendımıze de kendımızın tabagına atıcaz tuzu..

dun ata dr uda delı ettı bır dk durmayarak
resmen adamı patakladı cok sınrı oldu dokunma bana dıye feryat fıgan agladı..
bazen kendıne dokunulmasını ıstemıyor asla

bır dahakı ayda kan tahlılı yapılcak
onun sonucuna gore kan ılacına baslanılcak yada baslanmıycak
ata cıgerı cok sevıyor dedım
bu ıstahsızlıgına ragmen cıgerlı corbayoı ıcıyor
5 gunde bır ver o zamn dedı
haftada bır yerıne
bızde haberler boyle ıste
maşallah size benim almina da çok iştahsız çocuğuma ne oldu anlamadım çok iştahla yerd, söylene söylene artık o günlerden eser yok darısı bize inşallah minik kızım onu geçti sanırım kilo olarak

Son düzenleme:
kızlar iki gündür çok yoruldum giremedim maşallah yazmışsınız oku oku bitmedi melis bu ara nedense çok fena oldu alminayı yatağına yatırıyorum akşam sonra melisi kucağıma alıyorum pişpişliyorum öyle istiyo hanım efendi bi de istediği ninniyi bulana kadar söyleniyo çatlatıyo beni neyse 8 den uğraştım uyutmaya akşam 10 gibi uyuttum tabi gece uyanmaları başladı sanırım kabız ondan da olabilir diye düşünüyorum yada yine dişi çıkıcak

almina da ne kadar yaramaz bi çocuk olucak anlatamam nerde yaramazlık var onu yapıyo ben yürüteç kullanmadım geçenlerde bi komşunun vardı kabınvalidem demişti getir deniyelim dedim şimdi yürüteçde baktım ki anaucağından tutmuş yürüteçten aşağı çekiyo kendini hemen televizyonda gidiyo yada odada çaydanlık varsa ona cıs demekten falan anlamıyo hayır dediikçe gözüme bkıp gülüyo bu çocuk bana kök söktürecek sanırım Allah sağlık versin de yeterki herşeye razıyım

armut ishal mi yapıyodu melis kabız ona yediriyim eğer öyleyse

kızlar bişi sorucam
ipek busabah kakasını çamur gibi ama siyah renkte yaptı :S acaba neden olabilir?
dün sebze çorbasına ıspanak atmıştım 2 dal ondan olurmuki ?

sana da günaydın canım.ev konusunda karar senin.çünkü ömürlük bir karar bu.yürümedi deyip uzaklaşma ansın yok kimseyi kırmadan.başarabilenleri tebrik ediyorum gerçi.ben kendi ailemle bile yakın olmayı istemem.mesafe ilişkileri daha düzeyli tutuyor.
bende başaramm sanırım canım,vazgeçtim.mesafeli olmak çok iyi.
kızlar benim kızımda poposunun üzerinde sürünüyor oturduğu yerde çok komikler bunlar yaa önüne uzak bir şekilde oyuncak koyuyorum ona erişene kadar popo üzerinde gidiyor şirinlik bitmiyooo:49:
afferim maşşallah.bizimki oturur pozisyondan emeklemeye geçmeye alışıyor şuan,bikaç kez düştü ama alıştı.mutfağa peşimden geliyor,kapıyı kapatınca çığğllık atıyor:)
gunaydın kızlar

zasacım oncelıkle sana sunu soleym daha oncede bırlıkte oturmussunuz ve sen rahatsız oldugun ıcın ayrılmıssınız bence ıkıncı kez deneme bunu onlar dunya ıyısı bıle olsalar evde bır sesın yukselce cıt dıye duyulacak onlara ee bırde cokcuk var sımdı sureklı bır bahanelerı var kapını tıklatmak ıcın bence uzak olmak en ıysı kendı aılenden bıle

bızde dun dr a gıttık oglum bu ay cok ıstahlıydı ama son hafta hıc bırsey yemedı nerdeyse
8870 gr 72.5 cm olmuş

tabıkı cok az salcalı ve tuzsuz yemek yapıcaz kendımıze de kendımızın tabagına atıcaz tuzu..

haftada bır yerıne
evet canım tekrar denemicem.biz hiç birlikde oturmadık,ama onların evinde oturduk,yinede onların evi olduğu için üzülüyordum,kirada yaşamak çok daha iyi.huzurluyumen azından.şimdide zaten onların evi kirada kirasını biz alıyoruz,üstüne 300lira ekleyip başka birevdeoturuyoruz,ama kiracılıkda zorr,insan evi istediğine dekore edemiyor.
canım benim de ilk bebeğim düştü çok minikti öğrenir öğrenmez düştü ama yine de çok üzülmüştüm 6 ay sonra da ikizlerime hamile kaldım Allahım mucizesi bunlar benim için herkez diyor ki Allah bir aldı ama iki bebek verdi sana

benim kızlar da çok fena oldu nedense o gece benimkiler de aynısını yaptı eşim birkaç saatlik uykuyla işe gitti bu gece de çok şükür daha iyilerdi rahat ettik

bazıları zahmetli ama daha kolay olanları da çıkarılıp yıkananlar daha kolay oluyor ama bayağı büyüdüler ozr zamanı atlattın artık gerek yok diye düşünüyorum nasıl olsa yiyebiliyorlar

hoşgeldin canım benim kızlarım da 8 aylık ama erken doğdular

maşallah size benimkilerden biri sürünüyo diğeri de yuvarlanıyo

benim kızlardan biri daha güzel oturuyor diğeri daha çabuk düşüyor normal diye düşünüyorum çünkü çoğu daha düşmeden oturamıyor

canım bitti mi artık oy vermeye çalıştım buton kalkmış

maşallah size bizim de melisin iki dişi çıktı alminanın daha yok alminayı bekliyoruz ama o zamana kadar melisin 32 dişi çıkıcak sanırım diş buğdayı da pek inandırıcı olmıyacak :)))

maşallah size Allah nazardan saklasın

ben de aynıyım hele ki hayatta temizleyemem ama yemesini severim hamileyken ya büyük balık aldı eşim temizlenmiş marketten yada annemler geldiğinde aldı temizledi şimdi napıcam ben hele o gözleri bana bakıyo ya deli oluyorum canlı gibi :37:

canım alerji olabilir bence hemen doktora götür alerji ihmale gelmez bizde de alerji çıktı da doktor geçmezse sakın ihmal etme diye tembih etti

canım biz de aynı durumdayız ama biz daha sabırlı çıktık sizden halen oturuyoruz benim eşimin ailesi çok yakın değil aramızda mesafe var ben okmeydanındayım onlar şişli de yürüme mefafesiyle de istersen gelinebilir kayınvalidem çıkıp haber vermeden gelior çocuklar olduğundan beri nasıl olsa evde diyor sanırım ama ben duruma kızıyor bazen oluyor arkadaşım var çat kapı gelmişler eşim kaç kez ima etti en sonunda bozucak bi gün yakın olunca bunun gibi durumlar mecbur olucak gerçi sen daha iyi bilirsin çok düşünceli kayınvalideler de var benimkisi işime gücüme karışmadığı halde sorunlar çıkabiliyo ama şöyle bir durum da var kiradan kurtulacaksın size başka bi yerden ev almazlar mı kira çok zor olur

maşallah size nazar değmesin bayağı dizlerinin üstüne mi kalktı canım ben artık benimkileri yere koymak istemiyorum bu ara çok soğuk iki battaniye seriyorum ama yine de soğuk yerlere gidiyolar bizim dairenin altı da boş yer soğuk oluyo sanırım hep kusuyılardı eşim yere koyma bakalım dedi denedim maşallah iyiler bayağı azaldı çok nadir kusuyolar

maşallah size benim almina da çok iştahsız çocuğuma ne oldu anlamadım çok iştahla yerd, söylene söylene artık o günlerden eser yok darısı bize inşallah minik kızım onu geçti sanırım kilo olarak
evet canım haklısın,altlı üstlübile olsa zor olucak,ben 3 ay falan kalıyorlar diye ist.da düşünürüm dedim eşimeama şuan hiçç düşünmüyorum.eşim 2yıl daha beklersen çok daha güzel ev alırım diyor,bende beklemeye karar verdim,geç olsun iyi olsun.beklemeye karar verdim.
kızlar bişi sorucam
ipek busabah kakasını çamur gibi ama siyah renkte yaptı :S acaba neden olabilir?
dün sebze çorbasına ıspanak atmıştım 2 dal ondan olurmuki ?

olur canım,ıspanak kakasının rengini koyulaştırıyor.kan damlasıda yapıyor.

selam annişler..show da maranki var zencefil allerjiye öksürüğe zencefil iyi gelir diyo..çay tarifide verdi not almadım ama tahin pekmez yapın içine zencefil atıp çocuğunuza yedirin allerjiye gribe iyi gelir dedi..pekmez veriyorum tahin versem zararı olur mu ki?drda sorarrım zaten zencefilide az miktar vericem kızımın bünyesi allerjik :5: :5: :5:

selam annişler..show da maranki var zencefil allerjiye öksürüğe zencefil iyi gelir diyo..çay tarifide verdi not almadım ama tahin pekmez yapın içine zencefil atıp çocuğunuza yedirin allerjiye gribe iyi gelir dedi..pekmez veriyorum tahin versem zararı olur mu ki?drda sorarrım zaten zencefilide az miktar vericem kızımın bünyesi allerjik :5: :5: :5:
evet ya,ayni seyi bende sorcaktim hemsom acaba alerji yaparmi buradaki dra da soramiyorum drumuz alman malum tahini bilmez onlar.

kızlar kızım bu akşam birden bire emekledi pıtır pıtır emekledi gittii:46:

canım benim kızım kediler gibi 4 ayak üztünde duruyor ve sallanıyor ama yürüyemiyor ileri doğru... acaba bu duruştan sonraki safha mı emekleme yoksa daha çokkkkk yolumuz mu var??

bu arada size bişey sormak istiyorum, malum ek gıdalarla sorunu olan bir biz kaldık herhalde... ve kızım hiçbir öğünde 3-4 kaşıktan fazla yemiyor.. sonra ne yapmalıyım? süt versem de içmiyor, sadece su ya da çay içiyor.... birkaç saat sonra tekrar mı deneyeyim yoksa daha sonraki öğüne kadar bekliyeyim mi?? siz bebekler bir öğünde 3-4 kaşıktan fazla yemeyince ne yapıyorsunuz??

canım benim kızım kediler gibi 4 ayak üztünde duruyor ve sallanıyor ama yürüyemiyor ileri doğru... acaba bu duruştan sonraki safha mı emekleme yoksa daha çokkkkk yolumuz mu var??

daha çok var ama belli de olmaz benim kızım 1 aydır ileri geri sallanıyo istediği yere gidiyo ama tam olarak emeklemedi bekliyorum bakalım

bu arada size bişey sormak istiyorum, malum ek gıdalarla sorunu olan bir biz kaldık herhalde... ve kızım hiçbir öğünde 3-4 kaşıktan fazla yemiyor.. sonra ne yapmalıyım? süt versem de içmiyor, sadece su ya da çay içiyor.... birkaç saat sonra tekrar mı deneyeyim yoksa daha sonraki öğüne kadar bekliyeyim mi?? siz bebekler bir öğünde 3-4 kaşıktan fazla yemeyince ne yapıyorsunuz??

canım bizim yeme sorunumuz yok şükür.bazen iştahsızlaştığında dediğin gibi az yiyince sabahsa 15-20 dakika sonra meyve,öğlense yoğurt veriyorum.aç kalmasına gönlüm razı olmuyor.kaşık mamalarını da severek yiyoruz.onları denedin mi...

gunaydın kızlar

8870 gr 72.5 cm olmuş

haftada bır yerıne

maaşallah ata ya .çok güzel kilo almış.

hee bu arada sızın yemegınızde kurufasulye barbunya ve nohut oluras onların sadece suyunu ukullan dedı
mesela pırınc pılavının ustune dok yanınada yogurt koy o skeılde yesın dedı bunlar dıısnda dıger tum yemeklerınızden veerbılrısın dedı

kız onların suyu gaz yapar çocuğa.zaten sakin değil diyorsun başına iş açmayasın...

Back
X