2010 Kasım Anneleri; Buyurun Popoları Eritelim :)

prophetic

...
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
10.477
2
206
38
İstanbul
Arkadaşlar hepimiz eski günlerimize dönmeyi bekliyoruz sabırsızlıkla. Hayatımız yeniden düzene girsin, uzun uzun uyuyalım, eşlerimize daha çok zaman ayırabilelim, vs. En önemlisi eski kıyafetlerimizin içine girebilmek :) Emzirdiğimiz için hemen zayıflamamız çok da mümkün değil ama en azından kilo almadan atlatabiliriz bu dönemi. Burda hep beraber beslenme düzenlerimiz paylaşalım, emzirirken neler işimize yarıyor, nasıl besleniyoruz, nelere dikkat etmeliyiz gibi tüyolar verelim birbirimize. E hadi o zaman :)

Benim oğlum bugün 6 haftalık oldu ve ben diyetisyene gittim. Hamileliğim boyunca 14 kilo almıştım, şimdiye kadar 9 kilo verdim, en azından 5 kilo daha vermeliyim. Aşağıya diyet programımı ve diyetisyenin söylediği uymam gereken püf noktaları yazıyorum.

Sabah

2 dilim çok tahıllı ekmek
Kibrit kutusu kadar beyaz peyir ( bazen kaşar kaçamağı yapılabilir, en fazla haftada 2 kez)
Yağsız mevsim yeşillikleri ( 6. haftayı doldurmuş anneler için, artık gaz problemi azalmaya başlayacağından, haftada 3 kez)
2-3 tane ceviz ( yağ ve tuz fazlalığı dışında hiçbir faydası olmayan zeytşn yerine omega yağları bakımından zengin olduğu için )

Ara öğün

1 kupa humana still tee

Öğle

1 kase çorba ( tarhana ve tavuk suyuna çorbalar tercih edilir)
8 yemek kaşığı sebze yemeği
2 dilim çok tahıllı ekmek

Ara öğün

1 kupa humana still tee
1 bardak sıcak süt ( muzlu olursa tok tutar)
Atıştırmak için 7-8 badem, 7-8 fındık

Akşam

1 kase çorba
3 köfte kadar(90 gr) et, tavuk ya da balık
2 dilim çok tahıllı ekmek ya da 4 yemek kaşığı pilav/makarna
2 yemek kaşığı yoğurt

Gece

Emzirmek için kalktığımız herhangi bir zamanda 1 kupa humana still tee + toplam yarım kilo komposto ( 2 meyve + 2 litre su + 1 çay bardağı şekerle hazırlanmış)

• [*]Dikkat edilecekler:
    Ekmek çok tahıllı olmalı, kesinlikle kepekli olmamalı, kansızlık yapıyor.

6. haftayı bitiren anneler haftada 3 gün sabah domates biber salatalık ya da herhangi bir öğünde orta bir kase salata yiyebilirler. 2. ay sonunda yağsız olmak kaydıyla istenilen miktarda yeşilliğe izin var.

Eğer meyve istenirse yine 2. aya kadar kabuğu soyulmak kaydıyla elma ve muz yenebilir, o gün komposto içilmez, emzirmek adına komposto tercih edilmeli. 2. aydan snr her meyve yenilen öğünden humana ya da komposto düşülmeli.

Günde en az 12 bardak su mutlaka içilmeli.

Haftada bir gün baklagil yenilirse et yemeği yerine geçecek. Pişmeden önce 10 dk haşlanıp gazı alınmalı.

Sütlü tatlı haftada bir günü geçmemeli ve 2 meyve porsiyonu yerine geçiyor.

Gece emzirmek için kalktığımız zaman komposto ve humana dışında herhangi birşey atıştırmamalıyız. Vücudun ritmi bozulmamalı.

Son düzenleme:
İşte benden şimdilik bu kadar. Süt için en çok faydasını gördüğüm şey humana still tee oldu, başka birşeydne pek fayda görmedim :)

teşekkürker prop...hadi yeni danacık topiğimiz hayırlı olsun...diyetisyen güzel diyet vermişte keşke miniklerden zaman bulup diyete nasıl uyacağımızında bir çözümü olsa((

lan ben tuvalete gitmeyi unutuyom
saati saatine diyeti nah yapabilirim

ya ben sankı hıç zayıflayamam gıbı gelıyor.. bır haftadır hıç degişmedı kılom.(((

aceleye gerek yok yavaş yavaş. benim 4,5 ay oldu kızım doğalı. aldığım 34 kilonun sadece 18ini verebildim şimdiye kadar. 66 kiloda takıldım 1 aydır. sabahları 65 akşamları 66. benim kadar çok kilo alanınız varmı kızlar?

canım topicin ya da topicimiz hayaırlı olsun,bugün itibariyle 3 kilo fazlam var ama kendimi kandırıyom yarı çıplak ve aç ve artı tuvaletten sonra tartılıyom:Sbu topicin en danası olmayya adayımD

hayırlı olsun probcum

22 kılo almıstım 11 ı hastane de kaldı hamılelık oncesı kıloma 4 kılo kaldı. acelem yok

ama sarkıtlara care bulmam lazım poset gıbı karnım

Son düzenleme:
kasim annelerinin en çok kilo alani olarak bensiz olmazdi bu topic :)))

25 kilonun 13 ü gitti ve üzerime giyecek hiçbişeyim yooookkkk

ben de 13 kilo aldım şuan 7si duruyor ,ben kiloları çok dert edmiyorum çünkü çok zayıftım,doğrusu ben ve eşim memnunduk ama herkes ölecem zayıflıkdan diye düşünüyorlardı.kızım 2810 gr doğdu zorunlu sezo oldum 37. hafta da kilolu olmak çok tuafıma gidiyr bedenim yabancı geliyr,derdim göbek,sezo olanlar ya da doğum yabanlar da sarkık göbek gördüğüm için şimdi bu göbek kalır diye korkuyrm:18: göbeğe çözüm bulanlar varsa haberim olsun

hayırlı olsun probcum

22 kılo almıstım 11 ı hastane de kaldı hamılelık oncesı kıloma 4 kılo kaldı. acelem yok

ama sarkıtlara care bulmam lazım poset gıbı karnım

bafo bende aynı derden geberecem şu sarkıt olayı için aynaya baktıkça çıldırasım geliyor ya dahada bir yöntem araştırmadım((

kızlar malum bol sebze yememıx lazım. ben karnıbaharı bı tek kızartma yapınca yıyodum, e dıyette olcak ıs degıl tabı. annem saolsun cok guzel yaptı sımdı guzelce yedım. karnıbaharı buharla ya da az suyla guzelce pısırıoruz. snr uzerıne bolca lımon sıkıyoruz, bıraz zeytınyagı gezdırıyoruz, bıraz tuz, kırmızı bıber ve nane serpıoruz ustune afıyetle yıyoruz :) tavsıye edıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…