2010 kasım annelerinin itiraf köşesi olsun....

DeliMavi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
1.287
7
681
İstanbul
merhaba kızlar,ilk itiraf benden gelsin.
doğum yaptığım günden bu güne benim içimde kalan birşey,normal doğum olmayıp sezaryana alındım vee 10 ay oldu hala kabullenemedim bu durumu:50:bunu kimseye açık açık söyleyemiyorum nedense,aklım hala doğum yaptığım günde kaldı acabalarla doluyum....
şimdi siz açıklamak istermisiniz,içinize sindiremediğiniz olaylar,gizli kimseyle paylaşamadığınız sırlar varsa buyrun burada paylaşalım..:16:

Son düzenleme:
hadi kızlar nerdesiniz kimseden tık yok,yokmu itiraf etmek istediğiniz birşeyler:126:

Son düzenleme:
benimde içimde kalan şey, fotoğraf makinasını doğum anında hemşireye vermeyeşimdi.doğumdan sonra çekilen resimlere bakınca üzülüyorum.işallah 2.ye:)

benimde içimde kalan şey, fotoğraf makinasını doğum anında hemşireye vermeyeşimdi.doğumdan sonra çekilen resimlere bakınca üzülüyorum.işallah 2.ye:)
keşkeler içine dert oluyor insanın daha soğuk kanlı olmak lazım galiba bu durumlarda..
2.ye daha dikkatli davranıcağımıza eminim:)

keşkeler içine dert oluyor insanın daha soğuk kanlı olmak lazım galiba bu durumlarda..
2.ye daha dikkatli davranıcağımıza eminim:)

hayırlısı işallah,bide saçlarımı maşalamıştım ama çok büyük hata yapmışım.çünkü doğumdan sonra bozuldu kabardı,ertesi günüde demiyorum:37: :60:

içimde kalan birçok şey var!
ama en çok sütüm gelmedi ve bebeğimi emziremedim. ilk haftalarda güç bela 1 hafta sonra gelen sütü pompayla sağıp verdim oğluma. oda çok azdı.
acaba diyorum nerde hata yaptım. neden sütüm gelmedi diye kendimi suçlayıp, ağladım.
hala kabul edemediğim bir durum.
hala soruyorlar seni emiyor mu söylerken içim nasıl acıyor anlatamam. o duyguyu ne ben yaşadım ne çocuğum.
göğüslerim onun için birşey ifade etmiyor.
sütüm helal olsun bile diyemiyorum.
birde beni en çok yaralayan konuşma
"çocuğumu 2 yaşına kadar emzirdim bir sütüm vardı nasıl sancı giriyordu sağana kadar.
kıyafetlerimden taşıyordu sütler."
bu cümle benim gibi bir anneye söylenir mi?
içim nasıl acıyor anlatamam. duymamaya çalışıyorum olmuyor.
ha birde bazen birisi meyve filan veriyor "ye de bol sütün olsun!"
güler misin ağlar mısın?
birde doğumda hastaneye 2 arkadaşım geldi sadece. bir annem vardı birde eşim.
kimse gelmedi bu hala içimde.
yan odadaki ziyaterçileri görünce çok dokunmuştu.
odada balonlar süsler masayı bir donatmışlar yok yok
daha var ama sonra yazarım yoksa ağlayacağım!

melodi malesef hayatta herşey istediğimiz gibi olmuyor.sütün olmaması tabiki üzücü ama keşkelerle kendini üzme.geçti artık ne yapalım kısmet,ben doğum yaptığım günü çocuğum dışında hiç birşeyini hatırlamak istemiyorum.sancı anında eşimle bile kavga etmiştim ki ziyaretçi olsa ne olur olmasa ne olur,sen güzel bir şekilde sağlıkla kucağına aldıysan kuzuyu gerisi boş.kendimizi keşkelerle çok yıpratıyoruz çok:19:

doğru söylüyorsun unutmaya çalışıyorum ama işte dediğim gibi hatırlatıyorlar.

bak doğuma kv. gelmedi eşim çok üzüldü tek başına kaldı.
keşke onları arayıp gelin deseydim.
şimdi doğumgünümüzde gelip gelmeyecekleri belli değil.

keşke eşimin maaşı iyi olsaydı ve çocuğumu kendim büyütseydim.
kreşte istediğim gibi olmuyor olamaz da.
akşamları eve gelince çok uykusu oluyor ve yemek yemeden sütünü içip uyuyor. kreşte az uyuyor çünkü. akşam yemeğimiz yok o yüzden.

keşkeler var elbet düzelmiyor ve kolay unutulmuyor.

melodi yazdiklarini okuyunca kendimi okuyor gibi oldum.

ben de bir damla sut veremedim yavruma.
halbuki emzirme pijamalari, sutyenleri, sut pompasi, gogus pedleri.. emzirmek icin gereken herseyi almistim. her anne adayi gibi cok hevesliydim.
bizi altust eden o olaylardan sonra, dogum yaptim. -senin dogum hikayeni okudum- benimki de oyle kolay bir dogum oldu cok sukur.
sonra emzirmem yasaklandi. virusun aktif olup olmadigina bakilacakti, sonuclar cikana kadar bir kac gun gecti. o arada ben surekli pompayla sagiyordum. gelen sut; yarim saatte 20 ml... hemsireler o kadar ugrasip sagdigim kiymetli sutumu bir iki sefer doktuler! ne zaman sagdigim belli degilmis! buz dolabina koyuyordum halbuki..
bu arada haleti ruhiyem saglikli degildi..
oglum benim bulastirdigim enfeksiyon yuzunden belki hayatini engelli olarak yasayacakti.
benim yuzumden yavrum saglikli olamayacakti.
ben istermiydim..
ustelik bir enfeksiyonun ikinci kez gecirilmesine imkansiz gozuyle bakilirken, ben cocukluk zamanimda gecirdigim bir enfeksiyonu ikinciye, hem de hamileyken gecirmistim.
benim yuzumden esimin cocugu engelli olacakti belki.. esimden hicbir ima, hicbir suclayici soz gormedim. allah ondan razi olsun hep destek oldu..
ama insan kendini sucluyor iste.
bu psikolojiyle sut gelir mi? gelse de vermek istemiyordum. oglumu kucagima almak istemiyordum, ben ona zarar vermistim. ben onu sevmeye bile layik degildim..
surekli basinda agliyor, seni koruyamadm diyordum...
evimize bebek gormeye gelen kadinlar emzirmedigimi duyunca "-aaaa emzirseydin gelirdi."
papagan gibi herkes mi ayni seyi soyler! "-emzirdikce gelecekti yavrum"
sanki biz bilmiyormusuz gibi!
kv oyle cok dusunceli biri degildir. "niye sutun gelmedi bilmem" vs.. daha beter streslendirir.. ama elhamdulillah annemin yanimda olmasi ilac gibi geldi.
surekli boyle seyler duymaktan nasil gina gelmisti anlatamam.
bi de simdi bi arkadasimin bebgi oldu..
bir sutu varmis ki sormayin! yatagindan kalkinca surekli sirlilsiklam oluyormus. emzirmeye sinir oluyormus, cok acitiyormus. mus, mus, mus!
vallahi icim aciyor.

herseye ragmen, evladimin drlarin soylediklerinin aksine saglikli olmasi butun cektigim acilari unutturuyor.
hayal bile edemeyecegim guzellikleri verdigi icin allaha sukurler olsun.
bir imtihan gecirdik. dunya hayati imtihan yeri degil mi zaten.. imtihan olacagiz, yasadigimiz surece olacagiz..
o yuzden gecmisi unutup hâlimize sukretmemiz lazim..

Son düzenleme:
dusunmemlazım canım yaşadıklarını hatırlıyorum. şimdi tekar okuyunca çok üzüldüm. seni çok iyi anlıyorum insan o psikolojiyle hep kendini suçluyor. elinde olmadan geçirdiğin bir enfeksiyon ne yapabilirsin ki?
ister miydin böyle olsun elinde değil ki. ama o an böyle düşünemiyorsun karşındaki minicik avunmasız bir yavru. rabbim çok şükür ki yavrunu korumuş iyi olmasını nasip etmiş.
ay o papağan gibi tekrarlanan cümlelerden bende bunaldım.
sütün geldiğini anlamadım çünkü olmadı ne sızı ne bir sertlik.
emzirseydin gelirdi. denedim göğüs ucum zaten yok. yavrum emmeye çalılıyor deniyor ter içinde kalıyor. 1 damla yok sıkıyorum 1-2 damla çıkıyor ağzına sürüyorum aç yavrum istiyor yok.
bende emzireceğim diye sütyen, krem, göğüs pedi, pompa aldım.
öylece kaldı hepsi.
mama verdim mecburen ama sağmaya devam ettim en fazla geldiği 50 cc idi o da bir defa.
neden olmadı sütüm bilmiyorum.
yaşadığım sıkıntı ve stres neden oldu belki de
iş stresi, son güne kadar çocuğumun yatağı yok dolabı yok odası hazır değil.
annem bir yandan dır dır eder. sezeryan olma sakın.
tamam normal görünüyor problem olmazsa ok.
belden iğne olma sakın sakat olursun.
olabilirim, o iğneyi yapan önemli dr. güven verdi.
suni sancı ile doğumu başlatalım tamam.
annem: suni sancı alma bebek zarar görür.
doğumdan önceki hafta tam bayram haftası, hastane normal doğum kabul etmiyor bayramda.
doğum başlarsa başka hastaneye gideceğim. tanımadığım dr. gircek doğuma.
kendi dr.um bayramda yat uzan iş yapma ayakta fazla dolaşma doğum başlamasın dedi. annemde bayram ev kapatılmaz diye eve gitti mi.
eşimde bayramda çalıştı mı.
yalnız başıma kaldım evde.
annem teşrif edip pazar günü geldi.
durumu biliyor ama bayramda ev kapanmaz diyor hala...
doğuma gidiyorum eve dönücem yavrum nerde yatacak?
doğumdan 1 gün önce karnım burnumda çarşıya gidip sandalye üzerinde oturup karşıdan bakarak yatağını seçtim.
eşimin çok sevgili babası teşrif edip anca para yolladı.
stres stres stres sonuç noldu.
bebeğim anne sütü nedir bilemedi.
herkes kına yaksın ama çocuğumun günahını ödeyecekler...
:43:

içimde kalan birçok şey var!
ama en çok sütüm gelmedi ve bebeğimi emziremedim. ilk haftalarda güç bela 1 hafta sonra gelen sütü pompayla sağıp verdim oğluma. oda çok azdı.
acaba diyorum nerde hata yaptım. neden sütüm gelmedi diye kendimi suçlayıp, ağladım.
hala kabul edemediğim bir durum.
hala soruyorlar seni emiyor mu söylerken içim nasıl acıyor anlatamam. o duyguyu ne ben yaşadım ne çocuğum.
göğüslerim onun için birşey ifade etmiyor.
sütüm helal olsun bile diyemiyorum.
birde beni en çok yaralayan konuşma
"çocuğumu 2 yaşına kadar emzirdim bir sütüm vardı nasıl sancı giriyordu sağana kadar.
kıyafetlerimden taşıyordu sütler."
bu cümle benim gibi bir anneye söylenir mi?
içim nasıl acıyor anlatamam. duymamaya çalışıyorum olmuyor.
ha birde bazen birisi meyve filan veriyor "ye de bol sütün olsun!"
güler misin ağlar mısın?
birde doğumda hastaneye 2 arkadaşım geldi sadece. bir annem vardı birde eşim.
kimse gelmedi bu hala içimde.
yan odadaki ziyaterçileri görünce çok dokunmuştu.
odada balonlar süsler masayı bir donatmışlar yok yok
daha var ama sonra yazarım yoksa ağlayacağım!

canım üzme kendini senin elinde olan bişey değilki bu durum.pişmanlık duyacağın,vicdan azabı yaşayacağın bi durum yok. benim sütüm vardı ama ky.şu memelere bak sütmü var diyip durdu.psikolojimi bozdu bir an önce sütten kesmek istedim,duymayayım diye.ilk 6 ay sürekli mamaya boğdu kızımı,elini karnına atıyordu kızım aç mama diyordu.aslında başında annenin olması en iyisiymiş.

kızlar yaşadıklarınız gerçekten zormuş:50:çok şükür atlatmışsınız o günleri,ben hamilelikte doğumda zorluk yaşayanlara gerçekten üzülüyorum :70:oysaki en mutlu günlerimiz.sizin kadar olmasada bende bazı sorunlar yaşadım ama çocuğuma sarıldıkça herşeyi unuttum,Allah onlara uzun sağlıklı ömürler versin,iyiki hayatımızdalar.

keşke işe bu kadar erken başlamak zorunda kalmasaydım da yavrularımdan hemen ayrılmasaydım..

ben doğumumu eski eşimden ayrıyken yaptım kendisi öğretmen ve 24 kasımda doğurup da ona dünyanın en güzel hediyesini vermiyim diye içim içimi yedi dediğimi de yaptım 25 kasıma kadar sıktım kendimi :27::27:

bende ,itiraf ediyprum:(bebişleri doğurduktan sonra yok sigara içtim yok içki içtim diyenleri çok elştirirdim ve ben eşimle nikamızıdan çnce sigarayı bırakmışı ve bidaha ağzıma koymamıştım ancak ramazandan önce kaçamaklar yaptım ve sonrasında paket aldım:(aklımca eşime çaktırmıyor gizli gizli içim elimia ğzımı yıkıyor üstümü başımı değiştiriyordum ancak eşim meğer durumu çakmış ancak suç üstü yakalamak istiyormuş:(bi gün banyaoda oğlanı yıkamaya girmişti tabi ben koştum balkona yaktım bi sigara,ciğerlerimden içeri dumanı çekerken ve elim ayağım hafiften uyuyşurken balkon kapısı açıldı ve eşim karşımdaydı:Sbana öyle çok kızdıki:(uzun süre bu mevzu kapanmadı

Back
X