2010 Kasım Bebeklerinin Oyuncakları

ozgulgulece

yasamiksiri.blogcu.com
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2010
2.156
349
148
ya ben bu oyuncak mevzusuna baya taktım:Ddeğişik değişik çok oyuncak var piyasada en iisi kulllanan alanların yorumlarından sonra oyuncak tercihi yapmak.

sizler şu ana kadar neler aldınız neler işinize yaradı?6.ayın içindeyiz neler alcaksınız?

he he özgül allah iyiliğini versin burayadamı açtın konuyu...:)

ama burası daha iyi herkes görecek...

biz az önce bir kaç oyuncak sipariş ettik...gelsin yiğit ne yapacak onlara anlatırım..:)

bizim favorilerimiz,
fisher price eğitici tırtıl masal kitabı
oyun halısında çok halının oyuncağı zürafa ve aslan
playskoll masal kitabı bunlara hastayız :)))

güzel bir konu olmuş, fikir alıp oyuncak almak daha mantıklı.
bende ne alayım karar veremiyorum.
şu an 5 tane renkli çıngırağı var. çok fazla ilgilenmiyor. ağzına götürmeyi seviyor.
bende fısher prıce dan oyun halısı almak istedim ama çok pahalı.
barays sen almışsın kaç aya kadar kullanabiliyorlar. kv. söyledik ne kadar oynayacak ki dedi. dönence bile almadı sağolsun.
ha birde cep telefonumun zil seslerini seviyor.
fısher price da müzikli deniz atı var çok hoşuma gitti. ama kararsız kaldım.

he he özgül allah iyiliğini versin burayadamı açtın konuyu...:)

ama burası daha iyi herkes görecek...

biz az önce bir kaç oyuncak sipariş ettik...gelsin yiğit ne yapacak onlara anlatırım..:)
hadi bakalım:Dyorumlarınızı deneyimlerinizi bekliorum mutlaka
bizim favorilerimiz,
fisher price eğitici tırtıl masal kitabı
oyun halısında çok halının oyuncağı zürafa ve aslan
playskoll masal kitabı bunlara hastayız :)))
ne güzel ben masal kitaplarını hiç düşünemedim bilmem geç mi kaldım ya da erken mi:S
ben daha oyuncak almadım.. bır çıngıragı, bır tanede bebegı var...
bebeğin ne kadarlık canım,eğer oyalanıosa ne ala sorun değil ama benim oğlanı oylamam çok zor her şeyi kullanıorum o yüzden
güzel bir konu olmuş, fikir alıp oyuncak almak daha mantıklı.
bende ne alayım karar veremiyorum.
şu an 5 tane renkli çıngırağı var. çok fazla ilgilenmiyor. ağzına götürmeyi seviyor.
bende fısher prıce dan oyun halısı almak istedim ama çok pahalı.
barays sen almışsın kaç aya kadar kullanabiliyorlar. kv. söyledik ne kadar oynayacak ki dedi. dönence bile almadı sağolsun.
ha birde cep telefonumun zil seslerini seviyor.
fısher price da müzikli deniz atı var çok hoşuma gitti. ama kararsız kaldım.
aaa bakıyım ben nasıl bişiymiş deniz atı.
kıseçem benim de kvye falan kalsa kimse çocuğuma bit almazdı:Skendim eşim,i didikliyorum alalım edelim diye

ben oyun halısı almıştım tiny love tekmele ve oyna 4.aydan sonra ilgisini çekmeye oyuncakları yakalamaya asılmaya başladı.güzel oynuodu içinde ama şimdi dönmeye başlayınca ÇOK UZUN süre oynamıyor içinde.yani benim aldığım çok hesaplı değildi alınmak istenirse daha hesaplı bi halı bakılabilir.
çıngıraklar dişlikler asmak için titreşimli oyuncak,sesli oyuncak,yürüteç(müzikli sesli ışıklı oyun masası var önünde),ayrıcada oğlumun sonradan sonraya çok çok ilgsini çekmeye başlayan playskool emekleme arkadaşım. bunlardan hep çok memnun kaldım.ama ben hiç masal kitabı falan almadım.oğlum beğenir mi bilmiorum almayı dşünüyorum ayrıca halkalar küpler toplar ve envai çeşit şey var daha....????

masal kitabı ilgisini çekmezmi ya....biz çok oldu başlayalı....:)

hatta önce benim dergilerden başladık...kuşe kağıtları mıncıklatıyorum ona..en son bir sayfasını yırtmışlığı bile vardır...

birde bizde müzikli kitaplar var...bunlar için erken tabi ama bana görümcemin oğlundan kaldı...müzikleri ile ilgileniyruz şuan..sayfa çeviremiyoruz daha..:)

en sevdiğimiz kitap bıcırık kuklalar...:) elime takıyorum epey oyalanıyor onunla..ama şimdilerde elimden alıp ağzına götürmeye çalışıyor...

ben daha oyuncak almadım.. bır çıngıragı, bır tanede bebegı var...

hemra yaşını ve mesleğini bilmiyorum ama eğer kabul edersen düşüncelerimi aktarmak istiyorum sana...çocuk için oyuncak çok önemlidir gelişimi için neden sonuç ilişkisi kurabilmesi motor becerileri gelişmesi için vs vs..

tabi çocuğu oyuncağa boğmak değil ksattettiğim....yiğitin çok oyuncağı var mesela hepsini biz almadık kuzeninden kaldı....ama ben tüm oyuncakları aynı anda sunmuyorum ileride de öyle yapıcam inşallah....bazen bir oyuncağını veriyorum...bazen diğerini...onu keşfettikten sonra başka birtane veriyorum....bazı oyuncaklarımız kaşık çatal tahta kaşıklar plastik kapın içine koyduğum başka bir kap...onu sallıyorum mesela al sana çıngırak..:) bunları masaya koyuyorum bir kaç yumuşak oyuncakda koyuyorum hepsini eiline alıyor tek tek masadan atıyor..amaç çıkan seslerin farkına varmasını sağlamak...bunu şuan için bilinçli yapmıyor tabi...ama ileride bunu oyun haline getirip beni sinir edeceği kesin..:)

mesela bugun ana kucağının döner topu vardı altını açarken eline verdim bir baktım topu döndürmeye çalışıyor...daha önce farketmemmiştim...çok sevindim bugun sürekli onu vermeye çalışyırum eline..

benim kızın ilgisini hiç bişey çekmiyo arkadaşlar ya ne yapmalıyım çıngıraklarımız var bi sürü pamuklu küçük ayıcıklar toplar dönence hiçbişeyle ilgilenmiyo sürekli ağlıyo arada bi ayakkabı kutularım var formentonun üstünde onlara bakıp bişeyler söylüyo buda çok nadir ne yapmalıyım sizce yürüteç ne zaman alınır birde acaba yürüteç alsam orda dururmu diyorum

umut ta oyuncakları yemeyle uğraşıyo bide yere vurup seslere gülüyo yürüteç zararlı diye biliyorum ama yine siz bilirsiniz:26:

ben oyun halısı almıştım tiny love tekmele ve oyna 4.aydan sonra ilgisini çekmeye oyuncakları yakalamaya asılmaya başladı.güzel oynuodu içinde ama şimdi dönmeye başlayınca ÇOK UZUN süre oynamıyor içinde.yani benim aldığım çok hesaplı değildi alınmak istenirse daha hesaplı bi halı bakılabilir.
çıngıraklar dişlikler asmak için titreşimli oyuncak,sesli oyuncak,yürüteç(müzikli sesli ışıklı oyun masası var önünde),ayrıcada oğlumun sonradan sonraya çok çok ilgsini çekmeye başlayan playskool emekleme arkadaşım. bunlardan hep çok memnun kaldım.ama ben hiç masal kitabı falan almadım.oğlum beğenir mi bilmiorum almayı dşünüyorum ayrıca halkalar küpler toplar ve envai çeşit şey var daha....????

benimki çıngırağı ağzına almayı seviyor. oyun halısı fısher prıce da çok pahalı 140 tl idi. playskolun emekleme arkadaşı benimde hoşuma gitmişti.
masal kitabına da bakarım. yolumun üzerinde yeni açılan bir oyuncakçı var bugün bakayım.

benim kızın ilgisini hiç bişey çekmiyo arkadaşlar ya ne yapmalıyım çıngıraklarımız var bi sürü pamuklu küçük ayıcıklar toplar dönence hiçbişeyle ilgilenmiyo sürekli ağlıyo arada bi ayakkabı kutularım var formentonun üstünde onlara bakıp bişeyler söylüyo buda çok nadir ne yapmalıyım sizce yürüteç ne zaman alınır birde acaba yürüteç alsam orda dururmu diyorum

bizim ilk oyuncağımız su bardağının içine çay kaşığı koyup onunla ses yapmıştım. sonra kavanoza düğmeler atıp onu salladım. hoşuna gidince çıngırak aldım. sen oynatınca ilgilenmiyor mu? şarkı filan söylesen. yürüteç için erken bence. birde zararlı diyorlar ma kararsızım o konuda. dr. uygun görürse alırız.

canım benim oğlanın da bi sürü şeyi var ama önündekileri bırakıp eğer mama sandalyesinde bizim yanımızda sofradaysa tabaklara kaşıklara falan saldırıyo:Dyani anlıcağın dengesiz bu bebişler ya:Dneye dikkatini vermek istiyosa ona dikkatini veriyor oğlum,aynı oyuncakla üst üste oynamıo şimdiden çabuk sıkılan bşi bebek,bende bu yüzden önüne bi birini koyuyorum bi birini.ama artık evdekilerden daha ileri yaştakilere göre olanlara ihtiyacımız var

benimki çıngırağı ağzına almayı seviyor. oyun halısı fısher prıce da çok pahalı 140 tl idi. playskolun emekleme arkadaşı benimde hoşuma gitmişti.
masal kitabına da bakarım. yolumun üzerinde yeni açılan bir oyuncakçı var bugün bakayım.

bizim ilk oyuncağımız su bardağının içine çay kaşığı koyup onunla ses yapmıştım. sonra kavanoza düğmeler atıp onu salladım. hoşuna gidince çıngırak aldım. sen oynatınca ilgilenmiyor mu? şarkı filan söylesen. yürüteç için erken bence. birde zararlı diyorlar ma kararsızım o konuda. dr. uygun görürse alırız.
melodi seninki daha güzel olmuş çünkü bazen dedim ya bebişler neye ilgi göstercekelrini şaşırıyolar:Dbenim oğlum önündeki dişlikleri bırakıyo saklama kabının plastik kapağını kemirmeye çalışıo mesela:D

hemra yaşını ve mesleğini bilmiyorum ama eğer kabul edersen düşüncelerimi aktarmak istiyorum sana...çocuk için oyuncak çok önemlidir gelişimi için neden sonuç ilişkisi kurabilmesi motor becerileri gelişmesi için vs vs..

tabi çocuğu oyuncağa boğmak değil ksattettiğim....yiğitin çok oyuncağı var mesela hepsini biz almadık kuzeninden kaldı....ama ben tüm oyuncakları aynı anda sunmuyorum ileride de öyle yapıcam inşallah....bazen bir oyuncağını veriyorum...bazen diğerini...onu keşfettikten sonra başka birtane veriyorum....bazı oyuncaklarımız kaşık çatal tahta kaşıklar plastik kapın içine koyduğum başka bir kap...onu sallıyorum mesela al sana çıngırak..:) bunları masaya koyuyorum bir kaç yumuşak oyuncakda koyuyorum hepsini eiline alıyor tek tek masadan atıyor..amaç çıkan seslerin farkına varmasını sağlamak...bunu şuan için bilinçli yapmıyor tabi...ama ileride bunu oyun haline getirip beni sinir edeceği kesin..:)

mesela bugun ana kucağının döner topu vardı altını açarken eline verdim bir baktım topu döndürmeye çalışıyor...daha önce farketmemmiştim...çok sevindim bugun sürekli onu vermeye çalışyırum eline..

oyuncak almadım.. evde bır şeylerden oyuncak yapmaya çalişiyorum... elıne vermeye calişiyorum.. poşetle oynuyoruz.. buyuk resımlı dergılere bakıyoruz... balonla oynuyoruz.. tabı el atıp almaya çalışıyor.. hazır oyuncak yerıne farkı şekılde oyunlar yapıyorum.. kızım 4 aylık.. altı aydan sonra başlarım.. peluş oyuncak falan daha almadım..

şu an ev hanımlıgına terfı ettım :))

8867.jpg

5664.jpg

fotoraf0005d.jpg

bunları kızıma ben ördüm, çok seviyor hepsini ama ördeği daha çok seviyor:)konuşuyor hepsiyle ayrıca kemiriyorda:1:

oglumun ilk oyuncagi
fisher price' dan
$images.webp
mavi olani muzik caliyor oglumun cok hosuna gidiyor digerlerinide surekli agzina goturum kemiriyor..

bide oyuncak cep telefonu hosuna gidiyor :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Son düzenleme:
Back
X