kızlar internetten arastırıyorum bazı sitelerde 4. aydan itibaren ek gıdalara baslanmalı bazılarında 6 ay sadece anne sütü verilmeli su dahi verilmemeli yazıyor. siz ek gıdalara ne zaman baslamayı düşünüyorsunuz, doktorun bilgisine mi bırakmalıyız acaba, kımısı geç kalınca cocuk yemek yemekte zorlanıyor erken basla dıyor, kımısı emzır eninde sonunda yıyecek dıyor sasırdım kaldım ne yapacagımı, talha 20 gun sonra 4. ayı bitirp 5 e girecek.. her kafadan bi ses cıkma durumu benı deli ediyorrrrrrrrreyvahedigeldismile
Evet benim doktorumda,4.aydan itibaren baslayabilirsin diye,. Ben acikcasi baslamayi dusunuyorum,ne kadar cabuka alisirsa okadar iyidir, Bazi bebekelr cok secici olabiliyor. Helede 1 yasinda girmeden once butun tadlara alismis olmasi cok onemliymis. Cunki 1 yasindan sonra kbullendirmek cok zor oluyormus farkli tadlari.. Ben havuc,fasulye,patates.. Bunlari 4 aydan sonra hazir mama olrak vermeye basliycam..
bizdenmisin bilmiorum ama.. eğer kilo alımı iyiyse 6.ayda başlanıyor.. ama bebeklerin ihtiyaçları 4.aydan itibaren genelde yalnızca sütle beslenmekten fazlası oluyor, yani anne sütü tek başına bebeğin gereksinimlerini karşılamıyor.. ben 4üde beklemedim 1 haftadır kawanoz meywe pürelerini weriyorum 3te1ini, yada yarısını çok sewerek yiyor, wermeyince ağlıyor hattaaklinialirimsmile .ok komik oluyor elimde ki kaşığa bakıp ağlaması.. onun dışında bi çok şeyi ağzına değdiriyorum tat aşinalığı olsun diye.. ay sonuda pirinç unu we sebze çorbasına başlayacağım tabi sütümüde weriorum ilk olarak ana gıda anne sütü olmalı 6 aya kadar ek gıdalar adı gibi ek gıda olarak kalmalıolumunekankayizsmile
evet hasret bende 2 gündür meyve püresi veriyorum hero nunkini vermeyi bırakınca kıyamet kopuyu zor susturdum valla umarım hep böyle yemek seçmeden herşeyi yer
bende bir kaç haftadır mryve pürezi veriyorum ama 3.te 1 ini falan...yediğim herşeydende tattırıyorum...sebze çorbasıda yaptım verdim ama sebze çorbasını sevmedi...muhallebi falan az az verdim ben...oğlum ayın 15 inde 4 ayı dolduraçak...ilk ebeğime vermedim işey şimdi çok seçiçi bir çoçuk,bunun öyle olmasını istemiyorm
Ben kızımın kilo alımı iyi olursa 6. aya kadar ek gıda vermeyi düşünmüyorum.Nasıl olsa ömrü boyunca ek gıda ile beslenecek diye düşünüyorum.Tabi bu söylediğim sütümün azalmamasına ve kızımın kilo alımına da bağlı.
slm kızlar bende şubat 28 de dogum yaptım ve bebegim emmediği için ve bütün mamaları deneyipte bi türlü sevdiremediğim için bugün itibariyle kavanoz mamalarından sebzeve havuç çorbasından verdim onuda pek sevmiş gibi görünmüyo ama bakalım yarın yine yedirecem
benim oğlum anne sütünü çok az aldığı için yani hiç emmediği için bende 4. ayın sonunda doktorumuzla hem fikir olursak başlamayı düşünüyorum inşallah bebeklerimiz herşeyi severek yerler
Ben ilk once tahilli mamalar varya ondan baslamak istiyorum,gunde 1 defa olmak uzere,uyumadan once mamasinin icine katip o sekilde vermek istiyorum. Hem uykusu daha iyi oluyor hemde vitamin aliyor..
Sonrada yavass yavas,sebze vermeye alistircam.. Meyvesi en sona digerlerine alisana kadar vermicem,cunki sekerli seyleri cok cabuk kabul ediyorlar once sebzeye alismasi bu bakimdan daha iyi belki meyvesi aldiktan sonra sebzeyoi kabullenmesi daha zor olur..
kızlar, sadece mama ile beslenen bebeklere ilk aydan itibaren devam sütünden yoğurt verilebileceğini okudum. mart annesi olarak soruyorum ki böyle birşey varmı. Doktorum bana hiç birşey söylemedi. Haftaya 3. ay kontrolünde soracağım. Ayrıca bebek bakım ve beslenmesine bu konuyu açtım. Bilginiz varsa cevap bekliyorum arkadaşlar.
Bende bir Mart annesi ve hemde bir doktor olarak ilk 6 ay sadece anne sütü diyorum...tabiki bebeğiniz anne sütünü hiç almıyor yada çok az alıyorsa,mamayla besleniyorsa doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda ek gıdaya geçilebilir. benim ikiz kızlarım var anne sütü ve mama takviyesi ile besleniyorlar. bu şekilde devam edebilirsem 6. aylarında çok ufaktan başlamayı düşünüyorum. bebişlere ve annelere sağlıklı günler diliyorum...
benim kızım sadece anne sütü ile besleniyor.. kilo alımıda iyi çok şükür..
aslında 6 aydan önce bende düşünmüyorum ek gıdaları ama sabırsızlanıyorum da
nasıl yer mi acaba diye :) bu aralar hava çok sıcak emzirmeyi sıklaştırdım su ihtiyacını karşılasın diye ama çevremdekiler susamıştır diyor benimde aklımı çeliyorlar
bir küçük çay kaşığıyla veriyorum arada.. kuzum ya bazen de meyvelerden azcık
tattırıyorum hiç hayır demiyor zilli...
bıde heyecan var dimi... biz kahvaltı yaparken falan pusetınden bakıyor sankı canı ıstıyomus gibi, onunda bizimle birlikte yıyecegı gunlerı sabırsızlıkla beklıyorumm. 4 ay kontrolune gıdım de doktoru ne dıo bı sorım bakalım ona göre bakıcaz artık..
benim yaramaz oğlum 1 aydır doğru dürüst emmiyor bu nedenle kilo alımı düşük oldu. gündüz emmiyor 1 haftadır sütümü sağarak biberonla veriyorum alıyor çok şükür gecede amiyor. 4.ay dolunca ek gıdaya başlıycam, zaten 1.5 ay sonra işe başlıycağım için ek gıdalara alıştırıp öğün oluşturmak istiyorum.tek korkum emmeyi bırakması.inşallah bırakmaz afacan...klava: