2010 Nisan anneleri yenidoğan işitme testi yaptırdınızmı

dtbernat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
713
3
0
İstanbul
slm allahın izniyle :nazar: bende 12 nisanda bal oğlumu kucağıma aldım drlar yenidoğan işitme testi yaptır dediler sizde durumlar nedir yaptıranlar yaptıracak olanlar bilgisi olanlar yardım

Canım bende 12 nısanda doĞum yaptım.19 nısanda kontrrolÜmÜz vardı ıŞıtme testımız yapıldı.normal Çıktı Çok ŞÜkÜr.bebıŞın kulaĞına cıhaz yerleŞtırıyorlar.kulaktan ateŞ ÖlÇer aletler varya o gıbı bırŞey.test sırasında bebeĞın aĞlamaması gerekıyor.doktor aĞlamasın dıye o sırada emzırmemı ve ya emzık vermemı ıstedı.5-10 dakıkalık bır test.uzun sÜrmÜyo canım.bebıŞın hayırlı olsun

ben de yaptırdım işitme testini..
birkaç dakika süren kısacık bir işlem zaten.
sessiz ortamda, bebek sakinken yapılıyor..
sen de ihmal etmemelisin bence canım.

işitme testi daha ilerde yapılmıyo mu kızlar 2-3 ayda? bize doktor yaptırın demedi daha?

işitme testi daha ilerde yapılmıyo mu kızlar 2-3 ayda? bize doktor yaptırın demedi daha?

tuğbacım biz daha hastaneden çıkmadan yapıldı test.
ama hastanede tam dila emerken geldi doktor, tam o esnada yapıldı, ve bebek emerken kulakta tıkanma olabileceğinden test sonucu belirsiz çıktı, bikaç gün sonra çocuk tokken gel dediler.. geçen gün gidip yaptırdım. şükür sorunsuz çıktı.

bildiğim kadarıyla doğumdan hemen sonra, takip eden birkaç gün içinde kontrol maksatlı yapılan bir şey bu.
bir danış istersen doktoruna..

slm kızlar :) opuyorumnanaktan
bizim işitme testimiz de hastaneden taburcu olmadan yani 2 nisan da .. oğlumun doğumunun ertesi günü yapıldı.. çok şükür iki kulağımızın duyusu da iyi çıktı...
:Saruboceq:

ben 2009 annesiyim. hastanede yaptıklarını hatırlamıyorum. çok yorgundum ve ağır ilaç altında uyuyordum sürekli. daha sonra da yaptırmadım. ilk ay kontrolünde doktor demişti yaptır diye ama çocuk sese tepki verir hale gelmişti zaten. bence herkesin yaptırması gerekir. ben yaptırmadım ama istina diyelim. en azından iki kulağının da duyduğunu öğrenmek lazım. bir kulağıyla duyduklarına da tepki veriyor olabilir. neyse benim kız artık 1 yaşında maşallah sinek vızıltısını duyup uyanır:)

Bende dogdugunun ertesi gunu hastaneden cikmadan yaptirdim.Faydali bir test tavsiye ediyorum.Hatta ben sunnetini bile yaptirdim.

hastahanede ilk gün ve çıkarken yapılmıştı bizim kızada yani 2 kez yapılmış oldu bende evde test etmiş oluyorum çünkü sobaya odun atarken çıkan sese bile tepki veriyo önemli bir test kızlar yeni doğan bebkler için mutlaka yapılmalı hastahaneden çıkmadanboshayallersmile

hastaneden çıktıktan sonra 5.gün kontrolümüzde test yapıldı,küçük bir kulaklık yerleştiriliyor bebişin kulağına ve ses veriliyor (anne karnındaki sese benzermiş) ve tepkisi ölçülüyor,kızım etrafa bilmiş bilmiş baktı hiç ağlamadı test yapılırken testi geçti çok şükür,ihmal etmeyin arkadaşlar.

bizimde hastaneden cikmadan yapildi
cok sükür hersey normal cikti kisacik bir test zaten
herkes yaptirsin tugbacim sende ihmal etme canim kendin danis doktorunu
aysecim keza sende öyle

doğumun ertesi günü hastanede yapıldı her şey normalmiş. ben ne yaptıklarını görmedim ameliyatlı olduğum için eşim ilgilendi. o nedenle nasıl yapıldı bilemiyorum. tavsiye ederim.çünkü içimiz o konuda rahat artık.

bizim işitme testimiz hastanede yapılmadı. Henüz yaptırmadık da ama arkadaşımın bebeğine 3 aylıkken yapıldığını biliyorum. Gerçi bizimkinin testini evde yaptık sayılır çünkü 3-4 gündür ağlamalarını sadece elektrikli süpürge sesiyle durdurabiliyoruz hatta bu ses de uyuyor. Tabi yine de ihmal etmemek lazım.

Bizde yaptırdık işitme testimizi.Bir kulağına ayapılırken sakindi sorun olmadı ikinci kulağında yaygarayı koparınca meme vererek yaptırdık:))Sorun yok çokşükür.

Back
X