2010 Nisan Anneleri

selam canım.
nasılsın??

bişi sorucam bu arada bebişler kaka yaparken ve gaz çıkarırken zorlanıyomu?
benimki kıpkırmızı oluyor, uykudan uyanıyor malesef bi gaz için.bilmiyorumkismile

iyyim tatlım sen nasılsın gelinim nasıl:))))
benim bebişte dediğin sorun,benim yediklerime göre değişiyor,bazen kaka yaptığını anlamıyorum bile,bazende dediğin gibi kıpkırmızı oluyor...

hımm ben bu sabah doktorumuzla konuştum, bebeğimin durumunu öğrenmek için. 2 saatlik periyotlarda 10 cc sütü ancak alabildiğini, bununda kendi kendine beslenmede yetmeyeceğini söyledi. ne kadar alması lazım dedim, 40 cc alması gerekir dedi. yani henüz çok acemi bir anne olduğum için yorum yapamıyorum ama benim doktorumla görüşmem böyleydi canım.

hem dediğim gibi, tabiki hepimiz anne stüyle beslemek istiyoruz yavrularımızı ama olmazsada kısmet diyelim. bebeklerimizin bizim gülen yüzlerimizede ihtiyaçları var. üzgün görünmeylim:)

haklısın ama kendimi suçlu gibi hissediyorum.bugün saat tuttum tam 2 saat emzirmek için cebelleştim.arada uyukluyo tabi bizimki.ama çevreden sık sık emzir mamaya alıştırma diyolar sinir oluyorum bebeğim aç mı kalsın yani.bende istemezmiyim

haklısın ama kendimi suçlu gibi hissediyorum.bugün saat tuttum tam 2 saat emzirmek için cebelleştim.arada uyukluyo tabi bizimki.ama çevreden sık sık emzir mamaya alıştırma diyolar sinir oluyorum bebeğim aç mı kalsın yani.bende istemezmiyim

etraftan söylenenleri kafana takma sen, ama pompayla 40 cc çekiyorum demiştin, o 40 cc yi biberonladamı içmiyor? olmadı pompayla sağıp biberonla ver sütünü. çünkü 40-50 cc 1 öğün için yeterli miktar sanırım. senin pompan elektriklimi??

bende biraz önce hastaneye gittim bebeğimi gördüm:)) her gördüğümde daha iyi görünüyor:))) pazartesi verirler artık belki diye umut ediyorum..

öncelikle herkese bebişiyle sağlık ve huzur diliyorum

kızlar bu arada benim de bir sorum olacak..

sizin bebişlerin göbekleri kaçıncı günde düştü ??

biz 9. günümüzdeyiz, hala düşmedi göbüş.
bez bağlarken zorluk oluyor, bakımını yaparken korkuyorum canını yakıcam diye. düşse de rahatlasak, banyolara da başlasak...

Bizim göbrğimiz 10. günde düştü ama benden kaynaklandı canı acır de tam yapamamışım pansumanı böle üstten sürüyodum dr acımaz korkma dedi eliyle ayırıp iyice sildi o gün düştü zaten korkma cnm canı acımaz
bu bebeklerin hepsi meme delisi anlaşılan bizimkide öle ama ben başarılı bir inek değilim
elimden geleni yapıyorum ama oğluma süt yetmiyor malesef 1 günü 1 güne tutmuyor
bazen çok oluyor süt bazen az kızlar ek olarak bişiy yapıyormusunuz yoksa allah vergisimi bu

bu arada TARHANCIM göbüşü düştüyse artık alkolü bırakmalısın BATıKON yada TERAMıSıN KREM
kullan yarası daha çabuk iyileşiyor biz teramisinden fayda gördük ama düşene kadar alkol kullandık.

BUDEBE canım ben emzik veriyorum eşim alışır diye çok kızmıştı ama alışmayınca alışmıyorlar
bizimki hala nanemolla emiyor bazen geceleri çok kaptırıyor kendini cak cak sesi odaya geliyor:)
batikonla göbeğine pansuman yapılan bebeklerde hipotiroidi olasılığı oluyormuş biz sadece alkol kullandık haberiniz olsun

bebeklere eğer çok bi sorun yoksa 1 ay emzik ve biberon verilmemeliymiş okuduklarıma göre verileceksede ilk 6 ay sadece silikon sonra kauçuk
canımmmm sıkılıyoooooo offff kızlar nerdesinizzzz

En son doğum yapamayanlar benimde zamanım dolmuştu belirtim yoktu aktar çemen tohumu çekilmişini verdi sabah akşam 1 tatlı kaşığı 1 bardak suya karıştırıp içtim 3. gün doğum başladı rahim ağzını genişletiyomuş

slm kızlar geçmişe bakmak ne mümkün kuzucuğumun yanımdan ayrılamıyorum bir türlü uyusada yanındayım hep baş ucunda onun bir hıçkırığında bile hemen koşuyorum ondan dolayı pek okuyamıyorum geçmişi ama zeynocuğumun sorusunu gördüm canım bizim prensesin göbişi 6. günümüzde düşmüştü canım benim bu arada dila hatun ne yapıyo canım inşallah iyisinizdir canımcım

merhaba kızlar..
biz bu sabah kuzumu doktora götürdük.
çok şükür kilo alımı iyiymiş, kendimi süt üretimi iyi, başarılı bir inek gibi hissediyorum..:)
Allah hepimizin bebişini korusun, hiçbirine nazar değmesin inşallah..

fundacım, hepimiz ayrı yoğunluktayız işte :)

dila da ben emzirirken uyuyakalıyor, hemen yatırıyorum beşiğine.. ağzında meme olsun isteği yok ama senin dediğin gibi bir asabiyet bizde de var. istediği saniye emzirmezsem ortalığı yıkıyor, memeyle savaşıyor resmen, kafasını sallıyor, kıpkırmızı olana kadar ağlıyor..

emziği sormuşsun. ben veriyorum emzik.
bebeklerin memede kalmak istemesinin sebebi ya açlık ya da emme içgüdüsü imiş.
açlığını memede gidersin ama emme içgüdüsü emzikle tatmin olsun diye düşündüğümden, ben daha hastanedeyken alıştırdım emziğe. sürekli vermiyorum ama huysuzlaştığında veriyorum cog cog emiyor, çok tatlı oluyor :))

burun temizliğine gelince..
bizim doktor da dediğin gibi serum fizyolojik yazdı. ama ben henüz hiç kullanmadım.
acaba hata mı ediyorum? bir tıkanıklık olmasa da rutin kullanılması gereken bir şey mi bu?

kızlar bu arada benim de bir sorum olacak..

sizin bebişlerin göbekleri kaçıncı günde düştü ??

biz 9. günümüzdeyiz, hala düşmedi göbüş.
bez bağlarken zorluk oluyor, bakımını yaparken korkuyorum canını yakıcam diye. düşse de rahatlasak, banyolara da başlasak...

canımmm demek göktuş da meme delisi çıktıkaydirigubbakcemile3benimde sıpam ilk günler çok asabi emiyodu memeden ayrılmak istemiyodu. ama sütüm arttığından beri yine memeyle sanki saatlerdir emmemiş gibi savaşıyo bazen ama artık 15 dakikadan fazla almıyo memeyi.

emziğe çok karşıydım ama bebeğim çok emip çok kustuğu için artık tokken meme isterse emzik veriyom arasıra. bu arada bizim sıpaya chicco nun slikon emziğini almıştık beğenmedi sonra wee denedik onu da almadı. en son nuk kauçuk emzik tavsiye etti satıcı onu beğendi oğlum.kaydirigubbakcemile3 slikon emziği almayan bebekler kauçuk emziği genelde alırmış haberiniz olsun.

burun için doktor bizede serum damla vermişti. sadece 1 kere kullandım oda kusacakken boğazına kaçırdı ağzından burnundan süt geldi oğlumun o yüzden. ama burun tıkanıklığı sorunumuz yok canım

canım ya son günler çok sabırsız oluyo insan hayırlısıyla gelsin yavrun. geç olsun güç olmasın bizimki hem geç hem güç oldukaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 maşallah dilaya valla başarılı inekleriz bizler şekerim çok güldüm tabirinekaydirigubbakcemile3
canım bizim göbek tam 1 haftada düştü. gerçektende bez falan zor oluyodu.yalnız benimde bir sorum var 1 hafta oldu göbek düşeli hala hergün göbek deliğimizde çok az pıhtılaşmış kan oluyo bizim. alkolle temizliyom ama az olduğu için doktora sormadım devam ederse pazartesi arıcam doktoru. aranızda böyle bişey yaşayan varmı?

maşallah kızına canımopuyorumnanaktan valla öyle yazıyo heryerde ama mümkün değil ben bir kerede bir memeyi veriyom. 2. ye fırsat kalmadan uyuyo. zaten bir memeyi bile 2 yada 3 seferde anca boşaltıyo oğlum. bir meme boşalmadan diğerine geçmeyin de diyolar. o yüzden öyle 15 er dakika 2 memeyi de vermek bizim için mümkün değil. cokacimcoook

bu bebeklerin hepsi meme delisi anlaşılan bizimkide öle ama ben başarılı bir inek değilim
elimden geleni yapıyorum ama oğluma süt yetmiyor malesef 1 günü 1 güne tutmuyor
bazen çok oluyor süt bazen az kızlar ek olarak bişiy yapıyormusunuz yoksa allah vergisimi bu

bu arada TARHANCIM göbüşü düştüyse artık alkolü bırakmalısın BATİKON yada TERAMİSİN KREM
kullan yarası daha çabuk iyileşiyor biz teramisinden fayda gördük ama düşene kadar alkol kullandık.

BUDEBE canım ben emzik veriyorum eşim alışır diye çok kızmıştı ama alışmayınca alışmıyorlar
bizimki hala nanemolla emiyor bazen geceleri çok kaptırıyor kendini cak cak sesi odaya geliyor:)
evet canım bizimkide çok sinirli açlığa tahammülü yok hepsi aynı anlıcan
o burun damlasından bizde de var ben pecetenin ucunu sivriltip öle temziliyorum burnunu biraz
ilkel ama ben pompadan daha çok korkuyorum yapamam diye.)

aynen canim benim bizde gecmisi okumaya firsat bulamiyoruz
oglum seviyorum saniyor ama daha tam beceremiyor gözüm hep onlarin üstünde anlayacan ev isi felan derken ancak alinti yapip cikiyorum
ama benim kizimda meme delisi heleki yatak keyfini cok seviyor ben yanina yatacam memede agzinda ohhhhhhhh ozaman cok güzel uyuyoruz:)))

mansallah canim kizinada sanada süt üretimin mansallahi var demekki :))
canim haftasinda düstü bizim göbüsümüz

merhaba arkadaşlar nasılsınız?umarım herkesler ve bebeği iyidir.
toplu msj yazayım dedim.benim oğlumda burun tıkanıklığı yok arada temizlemek gerekiyor günde 1 defa bazen duruma göre 2 defa her buruna birer damla şeklinde kullanıyorum rahatlıyor baya...birde burun temizliği için şu pompalı olanlardan değilde otri bebe diye bi markanın burun aspiratörünü aldım çok iyi bebeğin burnunu fazla acıtmıyor tavsiye edrim.

oğlum memeye düşkünlüğü devam ediyo.emzik kullanmıyırum denilecek kadar azullanıyorum bazen göğüs ucum fazla emmeden dolayı çok acıyor uykuya dalana kadar en fazla 5 dk veriyorum.nedense annem bize emziği sanki çok kötü bişeymiş gibi düşündürdüğünden kullanmıyoruz fazla...uykudan uyanıpta ağlamaya başlayınca hemen meme ağzında olacak yoksa kıpkırmızı oluyoır ağlayacğım diye.helede meme ağzından çıksın hemende bulamasın Allahhhhhhh nasıl sinir oluyor görmeniz lazım.her daim evd göğüsler fora gezmem lazımmış gibi hissediyorum.sempatiksalakcinni

oğlum haftada 260 gram almış kızlar çok mutlu oldum sütün yetiyo dedi dr teyzemiz.normali 150 gr dedi.inşallah hep böyle sütüm gelir de bebeğim mama almaz.yanıkz kızlar yedikçe ve dinlendikçe sütüm oluyor yoksa dinlenmesem ve yemesem sütüm az oluyor.

zeynepcim bizim göbeğimiz tam 7 gğünde düştü.inşallah dilmında bir an evvel düşer.sıkıntı oluyo yinede bezağlamak temizliğini yapmak falan........

ummuhncım merhaba tatlım.nasılsın normal doğumu bekliyosun dimi canım*rabbim tez zamanda meleğine kavuştursun inşallah........

dünürcüm sen nasılsın tatlım.göktuğ kucağımda emip uyudu şimdi.sabah kakasını yapamadı n asıl ağladı kuzum.çok üzüldüm sonra banyo yaptırdıkta babasıyla rahatladı yaptı doldurdu bi güzel.siz napıyosunuz güzel gelinim nasıl?

funda cım hg canım sağol iyiyiz çok şükür siz nasılsınız evet normal doğumu bekliyoruz hayırlısıyla 39+3 olduk kuzumdan ses yok napıcaz bakalım beklemedeyiz işte :)

bugunde doktordaydık kontrolmuz vardı,ben grip olmuştum ve bebeğimide bulaştırmıştım,oğlumun burnu tıkanmıştı ve arada öksürüyordu,allahtan ciğerlerde sorun yokmuş,ama kan tahlili yapalım dedi doktor bakalım mikropmu var dye,iki elinin üstüde mahvoldu bebeğimin damar yok kan alamadılar,çok üzüldüm o içerde ağladı ben dışarda ben dayanamıyorum diye içeri almadılar annem tutdu...allahtan o test sonucuda temiz çıktı çok şükür...
acayip huy değiştiyoruz,kırkımız çıkana kadar da değişirmiş kırk şekle girermişiz...
uyku sorunumuz var meme hep eğzında kalsın istiyor,ağzından çıkınca basıyo yaygarayı...geceleri okadar uykusuz kaldım hamileyken sabahlara kadar uturdum ama şimdi de uyku akıyo gözümden ,dayanamıyorum ....

normalde kolay uyanmayan ben oğlanın ağlamasıyla hatta ağlamasına yakın kendiliğimden kalkıyorum hatta gecede birkaç defa yan yatırmama rağmen azını kapatmış mı ve ya Allah korusun kusar diye kalkıp göktuğun ağzına bakmaya kalkıyorum annelik bu işte.........çok güzel ya. aynen senin dediğin gibi dünür

funda cım hg canım sağol iyiyiz çok şükür siz nasılsınız evet normal doğumu bekliyoruz hayırlısıyla 39+3 olduk kuzumdan ses yok napıcaz bakalım beklemedeyiz işte :)

canım benim tez zamanda alırsın kucağına inşallah kuzunu.hayırlı ve sağlıklı doğumların olsun inş.nstlerin nasıl çıkıyor*

funda cım amin canım sağol..işallah..nstye bir kere girdim daha normal dedi doktor normali nasıl oluyorsa bişey anlamadım doğrusu birde nst kağıdının üstünde 1cm yazıyor o nedir sence??

funda cım amin canım sağol..işallah..nstye bir kere girdim daha normal dedi doktor normali nasıl oluyorsa bişey anlamadım doğrusu birde nst kağıdının üstünde 1cm yazıyor o nedir sence??

canım hiç bilmiyorum bizim nstlerde öyle bişey yoktu.gerçi dikkat etmemişte olabilirim.ben sadece o inip çıkan sancışlara bakıyodum.nasıl gidiyo zorlanıyosundur artık baya dimi*yanında yardımcı olacak birileri var mı?

özge geçmiş olsun canım.inşallah tez zamanda iyileşirsiniz.oğluşun nasıl uyutmuyo mu seni gecede kaç defa kalkıyosunuz*biz 3-4 defa kalkıyoruz.2 veya 2.5 saatte uyanıyo göktuğ.meme isteği çok var ben uyuyup uyanayım memede istiyo.yatarken emzirmiyorum ben uzun süre kucağımda kalıncada eziliyo yavrum

inip çıkan sancılar var canım ama doktor normal durumda dedi :S yok canım hiç bir konuda zorlanmıyorum çok şükür sadece sabah yataktan kalkmak zor oluyor heryanım tutulmuş hissediyorum onun dışında bir sorunum yok çok şükür .. arada kasık ağrım oluyor ama çok uzun sürmüyor devamıda gelmiyor haliyle bekliyoruz bizde :)

iyiyim ummuhancığım ,dünürcüğüm bizde bugün ve dün geziyoruz buralarda havalar çok güzeldi dünürcüğüm bugün biz zübeyde hanım parkına gittik annem yengem dünürün ve canım kızımla dünde kızımı ilk 23 nisan kutlamasına çıkardık arabasıyla ayyy çok güzel yaa dışarı çıkınca benim kız öyle mutlu oluyoki anlatamam yine bugün kuzucuğuma alışveriş yaptık biberon fırçamız falan yoktu yürüteç aldık şimdiden:)) daha çok var ama migrosta gezerken aldık ayyy bukız karnımdada geziyodu annesine çekecek daha 40mız çıkmadı :))dün gecede babannesinde kaldık hacı dedesi okudu bi güzel kızımı görenler hep anneme benzetiyo kızımı bende anneme benzerim kimse sana benziyo demeden anneannesi aynı diyolarkaydirigubbakcemile3 bende ee bende anacığıma benziyorum ama diyorum hemen

özge geçmiş olsun canım.inşallah tez zamanda iyileşirsiniz.oğluşun nasıl uyutmuyo mu seni gecede kaç defa kalkıyosunuz*biz 3-4 defa kalkıyoruz.2 veya 2.5 saatte uyanıyo göktuğ.meme isteği çok var ben uyuyup uyanayım memede istiyo.yatarken emzirmiyorum ben uzun süre kucağımda kalıncada eziliyo yavrum

cok saol canım...iyileştik gibi ama arada baya öksürüyo gene emerken falan zor oluyo...
gece bir her saat bası uyanıyoruz çok zor oluyo emmek istiyo allahtan annem gece bakıyo her emmek isteyince beni uyandırıyo saolsun...bizimki yatarak emmiyo zaten ..illaki oturur pozisyonda olmam gerek...

teyzoşlar hepinizi öpüyoruz,kendinize ii bakın....
bir daha ne zaman uğrarız bilmiyorum böle anneme geldikçe arada bakıyorum....
allah bebişlerinizi korusun,huzurlu uykular versin....
allaha emanet olun....

Back
X