2010 Nisan Anneleri

bu bebeklerin hepsi meme delisi anlaşılan bizimkide öle ama ben başarılı bir inek değilim
elimden geleni yapıyorum ama oğluma süt yetmiyor malesef 1 günü 1 güne tutmuyor
bazen çok oluyor süt bazen az kızlar ek olarak bişiy yapıyormusunuz yoksa allah vergisimi bu

bu arada TARHANCIM göbüşü düştüyse artık alkolü bırakmalısın BATıKON yada TERAMıSıN KREM
kullan yarası daha çabuk iyileşiyor biz teramisinden fayda gördük ama düşene kadar alkol kullandık.

BUDEBE canım ben emzik veriyorum eşim alışır diye çok kızmıştı ama alışmayınca alışmıyorlar
bizimki hala nanemolla emiyor bazen geceleri çok kaptırıyor kendini cak cak sesi odaya geliyor:)
evet canım bizimkide çok sinirli açlığa tahammülü yok hepsi aynı anlıcan
o burun damlasından bizde de var ben pecetenin ucunu sivriltip öle temziliyorum burnunu biraz
ilkel ama ben pompadan daha çok korkuyorum yapamam diye.)

kızlar sütüm yetmiyor çok moralim bozuk ne yapcamı şaşırdım.4 litre su içiyorum humana çayı içiyorum ama yok.süt gelmeyince hırslanıp ağlıyo.az önce mama vermek zorunda kaldım .sürekli emzir emzir gelir sıvı al sürekli bu lafları duymaktan bıktım

kızlar geçmişi hiç okuyamıyorum.umarım herkes iyidir.oğlumu uyttum yaklaşık 2 saattir memede uyumak istiyor.ağladığında hemen ağzında olmayınca meme yıkıyor ortalığıkaydirigubbakcemile3çok sinirli çoook...sizin bebeklerde de bu durum var mı?birde emzik veriyomusunuz bebeklerinize*ay o kadar sorum var ki soracağım*burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz bebeklerinizin*ben serum fizyolojik var ondan damlatıyorum burnuna birer damla sonra burun aspiratörüyle temizliyorum.değişik bir burun aspiratörü aldım daha iyi dedi dr.

aynen canim benim bizde gecmisi okumaya firsat bulamiyoruz
oglum seviyorum saniyor ama daha tam beceremiyor gözüm hep onlarin üstünde anlayacan ev isi felan derken ancak alinti yapip cikiyorum
ama benim kizimda meme delisi heleki yatak keyfini cok seviyor ben yanina yatacam memede agzinda ohhhhhhhh ozaman cok güzel uyuyoruz:)))

kızlar bu arada benim de bir sorum olacak..

sizin bebişlerin göbekleri kaçıncı günde düştü ??

biz 9. günümüzdeyiz, hala düşmedi göbüş.
bez bağlarken zorluk oluyor, bakımını yaparken korkuyorum canını yakıcam diye. düşse de rahatlasak, banyolara da başlasak...

mansallah canim kizinada sanada süt üretimin mansallahi var demekki :))
canim haftasinda düstü bizim göbüsümüz

bez bağlarken zorluk oluyor, bakımını yaparken korkuyorum canını yakıcam diye. düşse de rahatlasak, banyolara da başlasak...

Benimki 5.günde düştü bi sevindik falan ama sorma sonra şişti iltahap yaptı enfeksiyon kapmasın diye 2 kere iğne oldu bebeğim şimdi de antibiyotik kullanıyoruz...

düştükten sonra da çok dikkatli ol cnm bezini çok sıkı bağlama karnına masaj yapayım deme benim gibi....:1no2:

kızlar sütüm yetmiyor çok moralim bozuk ne yapcamı şaşırdım.4 litre su içiyorum humana çayı içiyorum ama yok.süt gelmeyince hırslanıp ağlıyo.az önce mama vermek zorunda kaldım .sürekli emzir emzir gelir sıvı al sürekli bu lafları duymaktan bıktım

merhaba arkadaşım, belki bebeğinin emme refleksi sıkı değildir o yüzden doğumdan sonra süt kanalların tam açılmamış olabilir. istersen pompayla sağıp vermeyi dene? pompalar bayağı işe yarıyor sanırım.
Ben 2 gün önce doğum yaptım, burayı hep takip ediyordum ama ilk defa yazıyorum. benim bebişimde çok sıkı ememiyordu, birazda inlemesi vardı o yüzden küveze aldılar. ben eve döndüm ama bebeğim hastanede kaldı. sabah akşam gidicem görmeye. Sütümü pompayla sağıp veriyorum, serum takılı bebişime ama alabildiği kadar sütümdende veriyorlar. hergün biraz daha fazla alıyor. sütümde bayağı bollaştı. 2. günümdeyim, 20 dk pompalamada 150 cc kadar süt çıkıyor. (3 saatte bir pompa yapıyorum) doktor bu miktarın çok iyi olduğunu söyledi. gittikçede çoğalıyor. halbuki ilk gün 24 saatte yine aynı pompalama hızında 10 cc anca çıkmıştı.
yani diyeceğim oki pompayı bi danış doktoruna, bi dene istersen. hemen pes edip hazır mamaya geçme bence ama kendinide sıkıntıya sokma, olmazsada olmaz artık. karınları doysun bebişlerimizinde artık öyle yada böyle:)

hepimize bebişleriyle sağlıklı sıhhatli bir ömür diliyorum bu arada:) 9 ayın geçtiğine ve oğluşuma kavuştuğuma inanamıyorum. birde hastaneden alıp evimize getirdikmi keyfim tam olucak..

benide doğum yapanlar listesine eklerseniz çok sevinirim.
oğlumun adı
Can Bartu
21 nisanda 3080 gr 51 cm olarak sezeryan ile dünyaya geldi beklenen doğum tarihi 29 nisandı.

sevgiler..

bu arada sisi, ummuhan ve gün sayan diğer arkadaşlarımızın da Allah yardımcısı olsun..
çok az kaldınız kızlar.. gününüz de az kaldı :)
hayırlısıyla sizler de alacaksınız kuzularınızı koyunlarınıza.. su gibi akar işleriniz, kolaycacık doğumlar olur inşallah....

sağol canım ya kolaycık doğar inşallah...bugun bir temizlik yapmışım o biçim sağolsun eltimde geldi yardıma..Kaç haftalardır bişey olcak erken doğcak diye sakınıyordum.Bugun ne olcaksa olsun diye daldım işe baya bi yorulmuşum oturunca anladım.inşalllah işe yararda dogumum başlarrr:)))))

günaydın herkese :).. hayırlı cumalar..
iki kedili deli amin canım işallah çok sağol..
39+2 beklemedeyiz..
hayırlı cumalar canımmm

slm kızlar hala beklıyoruz gelısme yok sancımız yok...

canım sen ben bide ummahandan başka bekleyen kalmadı mı ya bi 3ümüz mü varız:))
benim son iki gündür bacak kaslarımda feci bi kasılma ve agrı var sizde yaşıyormusunuz bunu yoksa sadece bana mı mahsus...

hepimize bebişleriyle sağlıklı sıhhatli bir ömür diliyorum bu arada:) 9 ayın geçtiğine ve oğluşuma kavuştuğuma inanamıyorum. birde hastaneden alıp evimize getirdikmi keyfim tam olucak..

benide doğum yapanlar listesine eklerseniz çok sevinirim.
oğlumun adı
Can Bartu
21 nisanda 3080 gr 51 cm olarak sezeryan ile dünyaya geldi beklenen doğum tarihi 29 nisandı.

sevgiler..

canım hayırlı uğurlu olsun bebişin allah analı babalı büyütsün inşallah bir anönce iyileşip evine de döner

çoğumuz bebişlerinin başında =))) inş. sende çabucak ve kolayca kavuşursun meleğine

sağol canımmm

doğru diyorsun arkadaşımmm herkes bebişleriyle ilgileniyooo benimde de bebişim gelse bende onunla ilgilenirim tabiii...inşallah benim kızımda fazla bekletmez benii

senin bebiş nasıl ?

merhaba arkadaşım, belki bebeğinin emme refleksi sıkı değildir o yüzden doğumdan sonra süt kanalların tam açılmamış olabilir. istersen pompayla sağıp vermeyi dene? pompalar bayağı işe yarıyor sanırım.
Ben 2 gün önce doğum yaptım, burayı hep takip ediyordum ama ilk defa yazıyorum. benim bebişimde çok sıkı ememiyordu, birazda inlemesi vardı o yüzden küveze aldılar. ben eve döndüm ama bebeğim hastanede kaldı. sabah akşam gidicem görmeye. Sütümü pompayla sağıp veriyorum, serum takılı bebişime ama alabildiği kadar sütümdende veriyorlar. hergün biraz daha fazla alıyor. sütümde bayağı bollaştı. 2. günümdeyim, 20 dk pompalamada 150 cc kadar süt çıkıyor. (3 saatte bir pompa yapıyorum) doktor bu miktarın çok iyi olduğunu söyledi. gittikçede çoğalıyor. halbuki ilk gün 24 saatte yine aynı pompalama hızında 10 cc anca çıkmıştı.
yani diyeceğim oki pompayı bi danış doktoruna, bi dene istersen. hemen pes edip hazır mamaya geçme bence ama kendinide sıkıntıya sokma, olmazsada olmaz artık. karınları doysun bebişlerimizinde artık öyle yada böyle:)

maalesef ben 20 dakika boyunca uğraşıyorum anca 40 cc çıkıyor iki göğsümden.ne yapacağımı şaşırdım.

arkadaşlar herkeze kocaman selamlar.bakıyorumda sohbetler azalmış hepimiz meleklerimizle birlikteyiz ve sohbete vaktimiz yok umarım herkezin melekleri ve cici anneleri iyidirler.herkeze kocaman kucak dolusu sevgiler ve öpücükler hepinizin Allah (c.c.) yardımcısı olsun.

selamlar.. günaydınlar... opuyorumnanaktan

herkes ve bebişler iyidir umarım... biz ananemizdeyiz.. yarın akşam dönücez evimize... ben de eda'm da iyiyiz... oğlum da çok şükür iyi... 8 den itibaren 2 saatte bir emme olayımız başlıyo bizim.. kahvaltımızı ederken 8 de azcık kustu oğlum... üstünü değiştirirken bezini de değiştiriyim dedim.. ayy yine aynı şey oldu yaa :)) bizim yaramaz oğlan heryere çişini etti :)) üstü başı,benim üstüm başım ve yatağın bir kısmı :)) annem uyanınca gördüğü manzaraya hayran kalıcak :))) anladım yapıcağını zaten ama ben badisini kapatana kadar halletti sağolsun.. amaannn oğlumun canı sağolsun.. hepsi yıkanır temizlenir.. bi de yıkanmasa bile atarız yani :) napalım.. o iyi olsun da...
ayy bi de o an gözümün içine bi bakışı vardı ki :asigim: ömrüm feda olsun evlatlarıma dedim cidden :)

neyse ben Utku'm uyurken biraz bakınayım nette de uğrarım yine inşallah..

herkese ve bebişlere sağlık,mutluluk ,huzur diliyorum.. annelere de sağlık ve bol bol süt :)

yeni doğum yapanlara gözünüz aydın.. Analı babalı büyüsün inş. diyorum...

doğum bekleyenlere de hayırlı doğumlar diliyorum...

herkesi çook öpüyorumm... :1hug:

merhaba kızlar..
biz bu sabah kuzumu doktora götürdük.
çok şükür kilo alımı iyiymiş, kendimi süt üretimi iyi, başarılı bir inek gibi hissediyorum..:)
Allah hepimizin bebişini korusun, hiçbirine nazar değmesin inşallah..

burun temizliğine gelince..
bizim doktor da dediğin gibi serum fizyolojik yazdı. ama ben henüz hiç kullanmadım.
acaba hata mı ediyorum? bir tıkanıklık olmasa da rutin kullanılması gereken bir şey mi bu?
:nazar: maşallah dila ma.... :nazar: maşallah sana güzel dünürüm... kilo alımınız iyiymiş.. süt üretimin de.. Rabbim daha da artırsın inşallah.... :Saruboceq: kızının senin sütünü bol bol emip de sağlıkla büyümesini nasip etsin :Saruboceq:
ayrıca da benzetmene bayıldım kaydirigubbakcemile3 bizde de çok oluyo öyle espriler.. annem utkuyu alıyo kucağına.. tabi oğlumun gözler bende :asigim: annem de tabi laf hazır.. " oğlum .. senin inek yan çekyatta kaldı" :roflol: yada " mandıra karşıda kaldı" :roflol: olsun napalım balım yaa.. evlatlarımız emsin.. sütümüz bol olsun da inek de oluruz mandıra da :roflol: :teytey:
hııı.. serum fizyolojik olayına gelince de.. bizim oğlan burnu tıkandığı için meme ememiyodu hastanedeyken daha.. serum fizyolojik aldırdılar.. orda kullandık.. açıldı... evde de 2 kez daha kullandım ben.. ama devamlı kullanılması gereken bişey olduğunu sanmıyorum.. değil yani... zaten açtığın her damlacığı 1 gün içinde kullanman gerekiyo olmadı atıcaksın.. bizimkiler hep dolu dolu gidiyo çöpe... bitirmek mümkün değil ki...

Utku'nun göbeği 8. günde düştü bitanem... ama Eda'nınki 13. günde düşmüştü.. sabit bir günü yok bunun malesef.. ama düşünce bayaaaca bi rahatlıyo insan tabi bebişte... bez bağlamak daha da kolaylaşıyoo. hem yıkanıyoruz ..miss kokuyoruzz... :asigim: :nazar: inşallah Dila'mın göbüşü de düşer en kısa zamanda... opuyorumnanaktan
ikinizi de çoook öpüyorum bitanemm.. güzelimm... dünürüüm... opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

maalesef ben 20 dakika boyunca uğraşıyorum anca 40 cc çıkıyor iki göğsümden.ne yapacağımı şaşırdım.

hımm ben bu sabah doktorumuzla konuştum, bebeğimin durumunu öğrenmek için. 2 saatlik periyotlarda 10 cc sütü ancak alabildiğini, bununda kendi kendine beslenmede yetmeyeceğini söyledi. ne kadar alması lazım dedim, 40 cc alması gerekir dedi. yani henüz çok acemi bir anne olduğum için yorum yapamıyorum ama benim doktorumla görüşmem böyleydi canım.

hem dediğim gibi, tabiki hepimiz anne stüyle beslemek istiyoruz yavrularımızı ama olmazsada kısmet diyelim. bebeklerimizin bizim gülen yüzlerimizede ihtiyaçları var. üzgün görünmeylim:)

Back
X