2010 Nisan Anneleri

Slm annişler bizde ayaga alıstık artık 2 gundur uyumuyo en fazla 2 3 saat sütüm yetmedıgı ıcın mecbur mama takvıyesı yapıorum gozumun ıcıne bkınca tum dertlerım bıtıo ıcımın yagları erıo annelık cok baskaymıss herseyde ılk onu dusunuoruyorum ıyık hayatımda fazla gıremıyorum kızım cok huysuz belkıde benım stresım ona yansıyo bılmıyorum neyse bız cıkıoruz acıktık :)

slm kızlar nasılsınız ayyy ben valla nazarladım kızımı sanırım hep düzene girdik falan derken bizim kız dün gece 4ten beridir ayakta o bana baktı feldir feldir gözlerini açmış uykunun u su yoktu beraber bol bol konuştuk bizde ben konuştum o dinledi beni ama nasıl bir bakıyor gözlerime yaa kıyamam ben ona az önce uyudu tabi uyanmassa nazarladım sanırım birde kızlar benim kuzucuğum uykusunda bazen acı bir ağlamayla uyanıyo sizzdede oluyomu heömen koşup dua okuyorum bende nazardanmı acaba neden anlamadım :((

bu arada zeynocuğum canım benim dilamız çok doymuş ondan o kadar kusmuş olabilir canım merak etme bizimkide kusuyo bazen öyle doyduğunun göstergesi derler kusmayı annesi

selam bende şubat 22 de doğum yaptım
hepinizin bebekleri hayırlı olsun
sütü artırmak için iki ğöğsü emzirip sonra ilk emdii memeyi tekrar vermek gerekiyormuş
yada emzirdikten 1 saat sonra sütünü sağacaksın süt gelmese bile beyne sinyal gidiyormuş ve süt üretimi artarmış
ikitane maden suyu için günde
dikişler 1 ayda ancak iyileşiyor eğer dinlemmezseniz

selam bende şubat 22 de doğum yaptım
hepinizin bebekleri hayırlı olsun
sütü artırmak için iki ğöğsü emzirip sonra ilk emdii memeyi tekrar vermek gerekiyormuş
yada emzirdikten 1 saat sonra sütünü sağacaksın süt gelmese bile beyne sinyal gidiyormuş ve süt üretimi artarmış
ikitane maden suyu için günde
dikişler 1 ayda ancak iyileşiyor eğer dinlemmezseniz

canım ben hep öyle emziriyorum canım ama geceleri sanki göğüsümde süt yokmuş gibi geliyo :(((birde canım maden suyu gaz yapr diye biliyorum ben hiç içmedim nerdeyse 10 ay oldu gazlı içeceklerin tadını unuttum sayılır taki geçen gün canım öyle bir kola çektiki bir bardağı nasıl içtiğimi bilemedim:içelim:

kızlar slmlar bugunde cıkardık ne zaman gelcemızı artık kestıremıyorum hayırlısı

iyi günler hanımlar.oğluş uyumaya çalışırken şöyle bir uğradım.öncelikle doğum yapanarkadaşlara hayırlı olsun diyorum.yapacaklara Allah bir avazda kurtarsın.
geçmişe genel olarak bir göz attım.
zehircim bebeğin hayırlı olsun.Allah analı babalı büyütsün.
sisicim sanırım sende doğum yapmışsındır.Allah analı babalı büyütsün.
culhacım sende inşallah kuzunu tez zamanda hayırlısıyla kucağına alırsın.

kızlar bu arada dün ben korkudan ölmediysem daha da ölmem...
size sorayım dedim içinizde böyle bir şey yaşayan var mı..

dila geceyarısı emdikten sonra uyudu, sonra ağlamaya başladı, kucağıma aldım gazını çıkartayım diye..
arkasına pıt pıt vururken, birden kusmaya başladı.. ama yani öyle ağzındaki iki gıdım fazlalığı çıkartır gibi değil..
tüm pijamam, dila'nın üstü başı, saçlarım, halılar, yatak... heer yer battı. yetişkin biri gibi, hortumdan fışkırır gibi kustu.
üstelik daha önce hiç kusmamıştı yani. ilk kusuşu bu.
kıpkırmızı oldu, öksürdü, boğuluyor gibi oldu.. ölüyordum korkudan.

bebeği böyle kusan oldu mu daha önce ??
sabah ilk iş doktorumuzu aradım, 3. ve 6. haftalar arasında gaz sancısı doruk yapar, kakayla atılamayan gaz böyle kusarak atılabilir, normaldir dedi ama benim içim hiç rahat değil..

o kadar anormal kustu ki :(((
canım seni pazartesiden beri en iyi ben anlarım.oğlum p.tesi günü tam 5 kez senin anlattığın şekilde kustu.
dünde iki kez kustu.
birde hafif bir aksırık ve öksürük vardı.dün kendimize tavsiyeler üstüne bir çocuk doktoru seçip oğlumu götürdük.
grip başlangıcı dedi.ama kusmaya neden olmaz dedi.kalça çıkığı için çekilen ultrasonla birlikte midesininde ultrasonu çekildi.sorun yok dedi.belki çok yemiştir dedi.ama her zamanki kadar yediriyorum.
zaten benim oğluşum emmediği için sağıp veriyorum.mamada veriyorum.miktar belli yani.
ama gaz nedeniyle olur filan demedi.zaten iki gündür kakasınıda 2-3 defa ve çok zorlanarak yapıyor.
ben mamasını değiştirmiştim.belki ondan olabilir diye düşünüyorum.
SİZ HANGİ MAMAYI DAHA DOĞRUSU DEVAM SÜTÜNÜ KULLANIYORSUNUZ?
bu arada ben pişik için niveanın pişik önleyici kremini günde bir defa kullanıyorum.ayrıca fresh and soft'un zeytinyağlı ıslak mendilini kullanıyorum.pişik derdimiz yok şükür.bezde molfix ve evy beby aldım.ikisinide kullanıyorum.
göbek içinde biz 2 günlükken yıkadık.doktorumuz hastaneden çıkmadan, eve gidince yıkayın.2 günde bir yıkayın.göbeğini iyice kurutun demişti.öyle yaptık.8.gün göbeğimiz düştü.ama bunun bir ölçü olduğunu sanmıyorum.her doktor başka şeyler söylüyor.:bbo:
benimde 3 gün sütüm gelmedi.
hastanede şekerli su gibi birşey verdiler.doktor aç kalırsa şekeri düşer havale geçirir dedi.
ayrıca biz kaşıkla verirken ciğerine kaçırırsınız biberonla verin dedi.
başka doktora söylediğimde bana inanmadı.nasıl bir doktor böyle söyle diye.Allahtan iki tane şahidim vardı yoksa yalancı konumuna düşecektim.:1shok:
yani özetle zeynepcim bir defaya mahsus birşeyse korkma.ama devam ederse bence doktoruna götür.dilayı öpüyorum kocaman.

Selam kızlar hepimiz ayrı ayrı korkuları tecrübe ediniyoruz kusmasıydı gazıydı derken....

Dün banyo yaptırıyordum köpüklü suyu yuttu kızım bir fena oldum ki boğuluyor sandım. Akşama
dudağım uçukladı,

benim gibi yiğitlik yapıp yalnız başınıza banyo yaptırmayın tecrübesizseniz...

ayy bu arada denizcim online :)

nasılsın canım?
mehmet salih nasıl?

bir de gülsemin'in haberini okudum şimdi son sayfada.. gözün aydın tatlım, almışsın yavrunu kucağına..Allah uzun ,sağlıklı ömür nasip etsin..kuzucuğu kokla benim yerime de :)

canım benim....Yetişemedim sana.İyi diyeyim iyi olsun canım yaa .Uyku ve gaz problemimiz dışında iyiyiz. Şimdilik sen nasılsın?İyi misin?

canım seni pazartesiden beri en iyi ben anlarım.oğlum p.tesi günü tam 5 kez senin anlattığın şekilde kustu.
dünde iki kez kustu.
birde hafif bir aksırık ve öksürük vardı.dün kendimize tavsiyeler üstüne bir çocuk doktoru seçip oğlumu götürdük.
grip başlangıcı dedi.ama kusmaya neden olmaz dedi.kalça çıkığı için çekilen ultrasonla birlikte midesininde ultrasonu çekildi.sorun yok dedi.belki çok yemiştir dedi.ama her zamanki kadar yediriyorum.
zaten benim oğluşum emmediği için sağıp veriyorum.mamada veriyorum.miktar belli yani.
ama gaz nedeniyle olur filan demedi.zaten iki gündür kakasınıda 2-3 defa ve çok zorlanarak yapıyor.
ben mamasını değiştirmiştim.belki ondan olabilir diye düşünüyorum.
SİZ HANGİ MAMAYI DAHA DOĞRUSU DEVAM SÜTÜNÜ KULLANIYORSUNUZ?
bu arada ben pişik için niveanın pişik önleyici kremini günde bir defa kullanıyorum.ayrıca fresh and soft'un zeytinyağlı ıslak mendilini kullanıyorum.pişik derdimiz yok şükür.bezde molfix ve evy beby aldım.ikisinide kullanıyorum.
göbek içinde biz 2 günlükken yıkadık.doktorumuz hastaneden çıkmadan, eve gidince yıkayın.2 günde bir yıkayın.göbeğini iyice kurutun demişti.öyle yaptık.8.gün göbeğimiz düştü.ama bunun bir ölçü olduğunu sanmıyorum.her doktor başka şeyler söylüyor.:bbo:
benimde 3 gün sütüm gelmedi.
hastanede şekerli su gibi birşey verdiler.doktor aç kalırsa şekeri düşer havale geçirir dedi.
ayrıca biz kaşıkla verirken ciğerine kaçırırsınız biberonla verin dedi.
başka doktora söylediğimde bana inanmadı.nasıl bir doktor böyle söyle diye.Allahtan iki tane şahidim vardı yoksa yalancı konumuna düşecektim.:1shok:
yani özetle zeynepcim bir defaya mahsus birşeyse korkma.ama devam ederse bence doktoruna götür.dilayı öpüyorum kocaman.

ah canım..
çok geçmiş olsun..
benzer bir şeyi yaşayan birini bulduğuma sevinsem de çok üzüldüm bebeğine. demek doktor grip başlangıcı dedi :((
ay benim de içim bulandı şimdi, sabah doktorunu bi panik aramıştım "getireyim hemen isterseniz" dedim ama, o gaz ilacını düzenli kullan,birkaç gün takip edelim dedi...
acaba dinlemeyip beklemeyip götürsem mi yarın..

kusmasından başka bir belirtisi, sıkıntısı var mı bebeğinin?
doktorum başka bir sıkıntısı olsa çok durgunlaşır, halinden anlarsınız falan dedi ama zaten el kadar bebek, ne hareketliliği var ki durulsa anlayayım ben..

hay Allahım.. ağızları dilleri yok, avuç içi kadarlar, nasıl zor onlara bakmak..
Allah yardımcımız olsun, sağlık sıhhat versin bebişlerimize..

cevabın için de çok teşekkür ederim bu arada canım.
sen de dikkat et kendine, bebişine.. iyi haberlerini bekliyorum inşallah.

Selam kızlar hepimiz ayrı ayrı korkuları tecrübe ediniyoruz kusmasıydı gazıydı derken....

Dün banyo yaptırıyordum köpüklü suyu yuttu kızım bir fena oldum ki boğuluyor sandım. Akşama
dudağım uçukladı,

benim gibi yiğitlik yapıp yalnız başınıza banyo yaptırmayın tecrübesizseniz...

ay bizim göbeğimiz hala düşmedi ama bana da şimdiden derdi tasası düştü.
nasıl yıkiycam, nasıl becericem diye...

seni de korkutmuş bebişin ha..
geçmiş olsun, çok şükür bir şey olmamış.
hepimiz yaşiycaz böyle şeyler işte. düşe kalka öğrenicez kuzularımıza bakmayı :)

canım benim....Yetişemedim sana.İyi diyeyim iyi olsun canım yaa .Uyku ve gaz problemimiz dışında iyiyiz. Şimdilik sen nasılsın?İyi misin?

canım yakaladım seni bu sefer :)

uyku ve gaz problemi hepimizde fiks herhalde.
bunlara ek daha büyük bir şey olmasın da, gerisi hikaye..

ben de yorgunum, uykusuzum, ama kızımın aşkından da ölüyorum işte :)

mehmet salih paşa napıyor... gecede kaç kez kalkıyorsunuz...
iyi emiyor mu..

diloş 24 saatlik bir meme protestosu yaptı, doğru dürüst emmedi, dahası dün geceyarısı inanılmaz kötü kustu, bayaa korkuttu beni ama çok şükür yarım saat önce güzelce emdi doyurdu karnını da bir oh çektim..

ben zaten paranoyak, panik bi tiptim, anne olmak hepten delirtecek beni.
sürekli tetikteyim, sürekli gergin haldeyim...
azcık büyüse, ele gelse.. biraz daha normalleşicem inşallah......

kızlar oğluşum her akşam 8 ila 11 arası ağlama krizine giriyor sanırım gaz sancısı yada kolik.benim durumumda olan var mı.kucakta pışpışlamaktan belim sırtım koptu.birde ağlarken içim gidiyo.bide meme ucu yara olup iyileşen varmı ne kullandınız.bunların dışında hiçbir sorunumuz yok çok şükür.

kızlar oğluşum her akşam 8 ila 11 arası ağlama krizine giriyor sanırım gaz sancısı yada kolik.benim durumumda olan var mı.kucakta pışpışlamaktan belim sırtım koptu.birde ağlarken içim gidiyo.bide meme ucu yara olup iyileşen varmı ne kullandınız.bunların dışında hiçbir sorunumuz yok çok şükür.

canım..birebir aynı durumdayız.

benim kızım da 9 gibi başlıyor mızırdanmaya, 10'da hepten coşuyor, gece 1'e kadar evi inletiyor...
karnına sıcak su torbası koyuyorum, kucağımda sallıyorum, evde dolanıyorum, bi nebze sakinleşiyor.. ama yatağına koyduğum an tekrar ağlamaya başlıyor.. 1'den sonra sakinliyor ve uyuyor...
ağlarken benim de içim gidiyor dediğin gibi :(( kıpkırmızı oluyor, helak oluyor resmen.. çaresiz seyrediyorum :((

üçüncü hafta ile altıncı hafta arasında doruk yaparmış gaz sancıları..:( zamanla geçecektir bu sıkıntılarımız da inşallah...

göğüs ucu yaraları için de ben önceden başka bir krem kullanıyordum ama bir şeye yaramadı, lansinoh'tan fayda gördüm.. iki sürüşte geçirdi yaralarımı..

refiscimmm cok sagol canimcim cok sükür atlattik valla dogumu
utku beyden firsat yok demek kaydirigubbakcemile3,ciksalar bi dert cikmasalar bi dert kaydirigubbakcemile3
valla bizim Türk cocuklarindami vardir nedir bu cingar cikartmalar CADIARZU ,yanimda yatan Almanin bebegine hayran kaldim hapishane günlerim boyunca,bi bebek hicmi aglamaz yaff öyle bi bebekti iste masallah :nazar:

zeynepcim ,dilacin korkutmus seni ,benim oglusumda kusmustu hatta boguluyor diye basmistim cigligi hastanede :çok üzgünüm: ama karnindaki amniyon sivisimiymis neymis onlari cikartiyormus normal dediler yani
ama ödüm patladi boguluyor sandim üff yha hastane gunlerimi hatirlamak istemiyorum mafoldumben

canım güle güle büyüt :) bi kokla yerime olurmu

slm kızlar nasılsınız bizde emiştik uyuduk şimdi bugün hiç uyumadı dyebilirim bizimkız sabah 4ten bu yana ayaktayım çok yoruldum eşimde bugün babam kalpten anjuyo oldu onunla gitmişti annem falan hastahaneye evde yanlızdım ve yemek yemeye fırsat bile bulamadım üstüne misafirimde geldi yarında kızımın aşı günü sabah sağlık ocağına gideceğiz annemle eşim işe gittiği için sonra yine misafirim gelcekmiş offf ne yapacağımı şaşırdım annemde babamla ilgileniyo babacığım biraz rahatsızlandı iki arada kaldı kadıncağız kıyamam yaa annelik ne kadar zormuş anacığımın kıymetini şimdi bi kat daha fazla anladım canım yaa

selam diyecegim ama topigimizi bebekler isgal etti :)))
valla o kuzular olsada su an yanimda isirsam
iki sohbete hasret kaldik ya
yazsakta araya kayniyor zaten :)))

kızlar bebekler mama veriyorsanız en iyi mama preaptamil eğer bebek gazlı veya kaka yapma sorunu varsa milupa conformildir. ayrıca bebekleriniz 20 günü geçtiyse fisherprice ın titreşimli anakucaklarını şiddetle tavsiye ederim çünkü o titreşim sizin asla çıkaramayacağınız gazını çıkarıp bebeği rahatlatır. emzirenler lütfen gaz yapıcı yiyeceklerden uzak durun hatta çay kahve bile içmeyin ki bebeğinizin uykusu kaçmasın. şimdi sakın iyi geceler çayını içirmeyin korkunç gaz yapıyo haberiniz olsun onun yerine rezene veya papatya kullanın.

kızlar ya.sütüm yetmiyor ya.neler neler yapıyorum am yok işte.kendimi çok suçlu hissediyorum.mama vermek zorunda kalıyorum .pişiği de geçmiyor yavrumun.gazımız da bitmiyor.ne zormuş annelik ya.
ona biişey olacak diye ödüm kopuyr.zinco fayda etmedi.metsil aldık bakalım inşallah işe yarar.

iyi geceler arkadaşlar sizlere birşey sorcam bebğinizin oda sıcaklığı kaç derece ?lütfen cevaplarsanız çok sevinirim benim odanın sıcaklığı 25 26 derece sizce sıcakmı

kızlar ya.sütüm yetmiyor ya.neler neler yapıyorum am yok işte.kendimi çok suçlu hissediyorum.mama vermek zorunda kalıyorum .pişiği de geçmiyor yavrumun.gazımız da bitmiyor.ne zormuş annelik ya.
ona biişey olacak diye ödüm kopuyr.zinco fayda etmedi.metsil aldık bakalım inşallah işe yarar.

ah be güzelim..
nasıl söz o öyle..
suçlu hissediyorum ne demek.. ne alakası var bunun seninle.
hem sen böyle kötü bir ruh haline girersen, işler hepten kötüleşir.

olumlu düşün. artacak sütüm de.
ama velev ki de artmıyor, ne yapalım tatlım? her bebek çok emecek diye bir kural yok ki. bak ben de 2.5-3 ay emmişim annemi, herkes seneyi tamamlayacak diye bir kural yok.
maksat bebişler aç kalmasın, öyle ya da böyle doysunlar.
sen de kaliteli bir mama kullandığın müddetçe için rahat olsun gelişimi açısından.

ama lütfen iyi şeyler düşün.. stresten, gerginlikten uzak dur.
şu ara çok zor biliyorum ama uyumaya çalış. uyku muazzam süt yapan bir şey.

sağlıklı beslen. bol su iç.
sen elinden geleni yapıp olumlu düşündükten sonra gerisi kişiye bağlı, Allah'a kalmış bir şey.
lütfen moralini bozma..

mamayı da bebişini tıka basa doyuracak kadar değil, açlığını bastıracak kadar vermeyi denedin mi hiç ?
açlıktan helak olmasın ama seni emme güdüsü de kaybolmasın annesi.
böylece bol bol emer, sütün de artar inşallah.

gaz ve pişik de hepimizde var güzelim.. çok küçükler daha.. zamanla yoluna girecek inan.
lütfen moralini yüksek tut...
şu ara sinirlerimiz laçka ama iyi düşünelim ki iyi şeyler olsun..

iyi geceler arkadaşlar sizlere birşey sorcam bebğinizin oda sıcaklığı kaç derece ?lütfen cevaplarsanız çok sevinirim benim odanın sıcaklığı 25 26 derece sizce sıcakmı

canım 26 derece çok çok sıcak.
yenidoğanlar için ideal oda sıcaklığı 22-23-24 derece gibi.
aşağısı, bebeğin üşüyüp hasta olmasına sebep olur, fazlası ise sıcaklamasına.

bebeklerin sıcaklamalarının sorunu da şu...onlar bizim gibi terleyemiyorlar, sıcaktan vücutları aşırı ısınıyor, yani resmen ateşleri çıkıyor.
ayrıca aşırı sıcaktan odanın havası kuruduğu için, bebeklerin burun içleri kuruyor ve nefes alamıyorlar. nefes alamayınca huysuzlaşıyorlar ve doğru dürüst emmiyorlar..

ben her odaya birer termometre aldım.
22.5- 23 civarında tutuyorum sıcaklığı.
doktorumuz da öyle tavsiye etti..
sen de evi biraz havalandır da bebiş rahat etsin bence :)

ne zormuş anne olmak kızlar az önce sağlık ocağından geldik annemle kızımın 2. hepatit aşısı vardı vurdurduk nasıl canı yandıysa kuzucuğumun nasıl ağladı o bitarafta ben bir tarfta zaten pişik yüzündende canı yanıyo kuzucuğumun içim gidiyo kızlar resmen kahroluyorum valla bazen diyorum eşime aman kimseler gelmesin kızımı görmeye diyorum onların yüzünden bebğim pişik oldu zaten yanlarında her zamn ıslak sıcak suyla silemedim kızımın poposunu ondan oldu doktora gösterdik sağlık ocağında bepanten iyi gelir dedi inşallah iyileşir annemde bana kızıyo sanane misafirden diyo sağolsun kayoınvalidemin komşuları tarafından oldu zaten geliyolar bir ordu gibi elişi elinde oturuyo kayınvalidem ben dönüyorum kızlar valla analarımızın değerini bilelim anacığımda benim elimi sıcak sudan soğuk suya değdirmiyo yanımda olunca kim nederse desin anadan başkası yalan boshayallersmile

Back
X