2010 Nisan Anneleri

bizim göbüşümüz 9. gün düştü
yakında düşer canım doktor düşdükten 24 saat sonra yıklayın demişti bekle bence bu kadar beklemişin
bizimki 3-4 kez kakasını yapıyor ben yan yatırıp arkasına battaniyesini sıkıştırıyorum eldiven takıyorum ev soğuk gibi çünkü birde yüzünü çiziyor ama takmamak gerekliymiş elini yüzünü tanısın diye havalar ısınsın azıcık çıkarıcam hemen.şapkada takıyorum sürekli sen takıyormusun
ne zormuş bu işler hiç bilmiyor insan ne yapacagını şaşırıyor annem varken rahattım herşeyi o ayarlıyordu emzirirken bile gelip kucağıma veriyor sonra gazını çıkarıyordu.şimdi çok zorlanıyorum kayınvalide var ama insanın annesi gibi olmuyor annemi tekrar çağırmayı düşünüyorum
herkese bebeği ile mutlu bol sütlü günler

ay evet güzelim, dediğin gibi bu kadar bekledim düşene kadar bekleyeyim diyorum artık..

çok sağol cevap verdiğin için... dediğin gibi o kadar zormuş ki bu işler..
acemi annelik bir yandan, uykusuzluğa, yorgunluğa alışmak bir yandan. zamanla kolaylaşacak inşallah.
senin de annen dönmüş, kayınvalideyle bir yere kadar.. zorlanıyorsundur. Allah yardımcın olsun...
valla ben de evde yapamadım bi kamyonet eşyayla anneme taşındık, 40'ı çıkana kadar burda kalıcaz, yoksa evde delirirdim valla. burda sağolsun annem her şeyime yetişiyor. ama şimdiden kara kara düşünmeye başladım eve döndüğümde her şeye bir başıma nasıl yetişicem diye..

ayy.. alışıcaz herhalde di mi :)

bu arada şapkayı sormuşsun canım, aslında takmak lazımmış ilk birkaç hafta ama ben onu da takamıyorum, taktırmıyor ibişim :)
çırpınıyor, rahatsız oluyor, bir şekilde çıkartıyo elinden kafasından giydirdiklerimi..

zeynocuğum canım benim canını sıkma bitanem 1 aya kadar uzayabilirmiş bazen göbeğin düşmesi akıntı koku olmadığı sürece sorun olmazmış canım bizim kız günde 5-6 kez yapıyo canım kakasını ama yapmadığı günde oldu canım ben o zamn karnını saat yönünde hafif masaj yapıyorum işe yarıyo canım dene istersen gecede yan yatırıyorum canım çünkü ağzına kusmuk falan gelir diye ya sağına yada soluna battaniyesini sıkıştırıyorum öylece yatırıyorum eldiven ve şapkamızda genelde herzaman kafamızda çünkü bizim ev sobalı yatak odamda ufo var soğuk olur diye çıkarmıyorum canım havalar ısınsın ilk işim onları çıkarmak olacak inşallah:))

canım dediğin gibi uzadığı oluyormuş ama ben pek şaşırdım, çünkü bizim kızdan başka göbeğin düşmesi bu kadar uzayanı duymamıştım...doktor bile çok nadir olur 15 güne uzadığı dedi..
bakalım bizim rekor ne olacak :)

sorduklarıma cevap verdiğin için de çok sağol canım benim...

bunun dışında sen ne alemdesin?
gizem'in huyu suyu nasıl, zorluyor mu sizi?
bir ayı devirmişsiniz, 40 çıkması dedikleri kadar büyülü bir rakam mıymış, sahiden kolaylaşıyor mu işler :)

kızlar bu arada yeni doğum yapan birkaç arkadaşımız daha var, onları da nisan anneleri listemize ekliycem, aklımdalar ama ne hikmetse listeyi güncelleyemiyorum, hata veriyor. moderatöre mesaj attım, cevap yazdığında sorunu çözüp güncelliycem listeyi..

bu arada yeni annelerimizin gözü aydın tabii:) Allah iyi yazılar yazsın bebişlerinize.. sağlık sıhhat versin..

selam arkadaslar bende nihayet evime gelebildim oglumu 21 nisanda cok sükür saglicakla kucagima almayi nasip etti YÜCE YARADAN

insallah herkes iyidir bebeler iyidir ,cok dikisim var fazla oturamiyorum

acaba dikis yerleri ne kadar sürede iyilesir CADIARZU

dogum hikayemi anlatip anlatmamakta kararsizim valla kafamçokkarıştı,neyse önemli olan oglumun sag saglim koynumda olmasi :asigim:

canım hayırlısı olsun. sağlıkla büyüsün inşallah...

günaydın kızlar..

ne okumaya ne yazmaya fırsat bulabiliyorum. dilacık annemin kucağında kakasını yapmaya çalışıyor şimdi, yavrum ıkınıyor ıkınıyor yapamıyor, içim gidiyor.. ben de o arada gireyim bi bakayım dedim..

soracak birkaç şeyim var, fırsatı olan cevaplayabilirse o kadar sevinirim ki....

1) bizim bugün 13. günümüz, haaaaala göbeğimiz düşmedi. çatliycam orta yerimden... göbeği düşse, yıkiycam çocuk da rahatliycak.. içinizde bu kadar uzayanı var mı? neden düşmüyor bu göbek hala?

2) bebişleri gece nasıl yatırıyorsunuz kızlar? sırt üstü yatırsam, kussa, duymasam, Allah korusun boğazına kaçsa bir şey olsa diye korkuyorum..yan yatırsam, kıpır kıpır, dönse, yüzükoyun kalıp boğulsa falan diye korkuyorum.. iki gıdım uykum var zaten, onda da tetikteyim sürekli..siz napıyorsunuz?

3) sizin bebişler günde kaç kez kaka yapıyor??
dila düne kadar günde 6-7 kez yapıyordu, dün 2 kez yaptı, son 12 saattir de ıkınıyor ıkınıyor yapamıyor.. normali neymiş bunun?

4) hepiniz eldiven takıyor musunuz kuzulara ? benimki taktırmıyor, hemen çıkarıyor, cebelleşiyoruz gün içinde ama hep o kazanıyor...

canım göbüşe alkol sürüyosun dimi?? kurutmuş olması lazımdı şimdiye kadar biz 7 gün düşürdük:)

nolursa olsun yan yatırıyorum arkasına destekle. kafa uzadı zaten:))) komik bişi oldu:))

benimkinin herbezi kakalı nerdeyse 6-7 bile oluyor. çok zor çıkarıyor ıkınıyor ama herseferinde yapıyor çok şükür. ben mamadan sonra yani günde 1 veya 2 defa metsil damla veriyorum. hazım için, gaz için.

eldiven takıyorum. üşür gibi geliyor birde takmazsam şapur şapur parmaklarını yiyor. korkuyorum kopacak o kürdan parmaklar:)) şapka takamıyoruz ama rahatsız oluyor hanım..

bu arada bende baştaki terlemeyi sormuştum kimse cevap yazmadı galiba. emerken başı terliyor mu bebişlerin??

canım göbüşe alkol sürüyosun dimi?? kurutmuş olması lazımdı şimdiye kadar biz 7 gün düşürdük:)

nolursa olsun yan yatırıyorum arkasına destekle. kafa uzadı zaten:))) komik bişi oldu:))

benimkinin herbezi kakalı nerdeyse 6-7 bile oluyor. çok zor çıkarıyor ıkınıyor ama herseferinde yapıyor çok şükür. ben mamadan sonra yani günde 1 veya 2 defa metsil damla veriyorum. hazım için, gaz için.

eldiven takıyorum. üşür gibi geliyor birde takmazsam şapur şapur parmaklarını yiyor. korkuyorum kopacak o kürdan parmaklar:)) şapka takamıyoruz ama rahatsız oluyor hanım..

bu arada bende baştaki terlemeyi sormuştum kimse cevap yazmadı galiba. emerken başı terliyor mu bebişlerin??

ay alkol de sürüyorum ama anlamadım ne biçim iş bu valla nazlı:(
göbek bağı kalınmış herhalde, öyle yazıyor okuduğum birkaç yerde..
ay bir şey değil, kirden kokacak kızım :))

cevaplar için de teşekkür ederim bu arada :)
senin fıstığın kafasının asimetrisine de takılma sakın, kendi kafasını oynatıp yatarken hareket edebileceği zaman geldiğinde düzelecekmiş kafalarındaki şekil bozuklukları..
şimdilik küçükken güvenliklerini sağlayalım, gerisi hikaye..
ben geceleri genelde sırt üstü yatırıyordum ama burda herkes yan yatır deyince artık ben de dikkat edicem...

terleme meselesine gelince..
sorduğunu görmemişim canım.

dila da her emişte terliyor, yorgunluktan helak oluyor resmen. çok çok normal bir şeymiş bu..
deli gibi efor harcıyorlar emerken.. memeden sütü çekmek onların mincik bünyeleri için bayaa büyük bir şeymiş, o açıdan için rahat olsun..
emzirirken üstlerini biraz daha ince tutmak, ne bileyim, normalde üstlerinde hırka ya da yelek varsa, emzirirken onları çıkartmak en iyi çözümmüş.

off ya kuzum dün öğlenden beri kakasını yapamıyor uyurken bile ıkına ıkına bir hal oldu yavrum...

ah canım kıyamam ona ben..
benimki de iki gündür zor yapıyor içim gidiyor onu seyrederken

doktor bi fitil söylemişti bana, kanzuk adı. gliserinli olduğu için bebeğin kakasını yapmasını da kolaylaştırıyormuş..

bir ara danış istersen doktoruna.
günde minimum 1 kez kaka yapmaları lazımmış bebişlerin sanırım. sizinki uzamış, sıkıntı olmasın yavruna...

ama içini de ferah tut e mi.. normal bir şey bu. boşaltım sistemleri, bağırsakları falan yeni yeni alışıyor dış dünyaya.. olacak böyle aksaklıklar..:teselli:

bizde popoyu uyarıyoruz şimdilik ama bu hiç hoşuma gitmiyor ya kendi yapsın diye bekliyorum.

akşama kadar yapmazsa ben dr u arayayım ya...

Birde banyo yaptırdım bgn su yuttu bebişim, ağladı korktu mahvoldum ya...

Canım yavrum benim karnımda ne de rahatmış... ne de güzel bakılıyormuş meleğim ya

sisicim canım sezeryanamı gıttın yahu...tuh gırememıstım ALLAH yardımcın olsun canım...ben beklıyorum hala kızlar dun kontrolde normal dedı persembeye kadar beklıcez bana oyle gelıyokı daha 9 ay bıtmıcek sankı :D

selam kızlar
taze anne olanları tebrik ediyorum Allah analı babalı sağlıklıca büyütmeyi nasip etsin doğumu bekleyen arkadaşlarında Allah yardımcısı olsun
geçmişe bakınca aklıma geldi emzirdikten sonra kusmalar gaz sancıları kaka yapmasını bekleme bezi her açtığımda çişini yapması minicik elleri ne kadar günlerdi
hatırladıklarıma bende cevap vermek sitedim bebeklerin emerken yada normalde terlemesi çok normal merak etmeyin
emzirmek için lütfen direnin bebek istemeyebiliyor yada süt gelmiyor ama inanın süt bebeğin çektikçe geldiği bir şey ben bunu birebir yaşadım
bebeğinizi emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkarın bazen yüz üstü yatırın bir süre yle dursun rahatlamasına yardımcı olur fırsat buldukça karnına dairesel masajlar yapın gaz sancısı çekiyorsa havluyu biraz ısıtıp karnına giysisinini üzerinden sarın sıcak çok iyi gelecektir
buurun tıkanıklığı çok yaşayacaksınız odayı nemli tutmaya çalışın serum fiz . bulundurun evde olmadığı zaman anne sütüde damlatabilirsiniz
bebeklerin ayakları elleri hiç ısınmaz merak etmeyin normaldir

bende 19.04.2010 pazartesi 09.20 de canım kızım azra nisamı aldım kucağıma şükürler olsun rabbime o kadar tatlı bi kızım varkii annesinin bitanesiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

arkadaşlar günaydın sizinle bir çok şeyi paylaştık bende yolun sonuna geldim saat 9:30 da sezeryana giriyorum.Malesef kızımın dogmaya niyeti yok teşhisi kondu...ama ne olursa olsun bugun allahın izniyle ona kavuşacam ...alllaha emanet olun bizim için dua edin...lütfennnnn
hayırlısıyla kucağına almışsındır inşallah bebeğini sisicimopuyorumnanaktan
selam arkadaslar bende nihayet evime gelebildim oglumu 21 nisanda cok sükür saglicakla kucagima almayi nasip etti YÜCE YARADAN

dogum hikayemi anlatip anlatmamakta kararsizim valla kafamçokkarıştı,neyse önemli olan oglumun sag saglim koynumda olmasi :asigim:

çok geçmiş olsun gözün aydın canımcım. bazılarımızın doğumu daha zor oldu canım. sağlık olsun bebişler herşeyi unutturuyo bende doğumlar bitince detayları anlatacam ama okuyan başka hamileler korkar diye de çekiniyomkaydirigubbakcemile3
valla sezeryan dikişleri 1 haftada bayağı toparlanmıştı benim artık nerdeyse hiç acımıyo ama çok yormuyom kendimi
günaydın kızlar..

ne okumaya ne yazmaya fırsat bulabiliyorum. dilacık annemin kucağında kakasını yapmaya çalışıyor şimdi, yavrum ıkınıyor ıkınıyor yapamıyor, içim gidiyor.. ben de o arada gireyim bi bakayım dedim..

soracak birkaç şeyim var, fırsatı olan cevaplayabilirse o kadar sevinirim ki....

1) bizim bugün 13. günümüz, haaaaala göbeğimiz düşmedi. çatliycam orta yerimden... göbeği düşse, yıkiycam çocuk da rahatliycak.. içinizde bu kadar uzayanı var mı? neden düşmüyor bu göbek hala?

2) bebişleri gece nasıl yatırıyorsunuz kızlar? sırt üstü yatırsam, kussa, duymasam, Allah korusun boğazına kaçsa bir şey olsa diye korkuyorum..yan yatırsam, kıpır kıpır, dönse, yüzükoyun kalıp boğulsa falan diye korkuyorum.. iki gıdım uykum var zaten, onda da tetikteyim sürekli..siz napıyorsunuz?

dila düne kadar günde 6-7 kez yapıyordu, dün 2 kez yaptı, son 12 saattir de ıkınıyor ıkınıyor yapamıyor.. normali neymiş bunun?

4) hepiniz eldiven takıyor musunuz kuzulara ? benimki taktırmıyor, hemen çıkarıyor, cebelleşiyoruz gün içinde ama hep o kazanıyor...
canımmm zeynebimmm hemen cevaplara geçeyimkaydirigubbakcemile3
bizim göbeğimiz 7 günde düştü canım göbek düşünce herşey kolaylaşıyo ama bizimki ara ara kanama yapıyodu. bezini göbeğn üstüne getirmeden kıvırdık 2 gün içinde kalan iltihabı attı rahatladı.

valla bizde de uyku problemi var. artık yan yatmıyo oğlum aynen. yüzüstü döner diye bende zorlamıyom. sırt üstü yatmak istiyo bizde öyle tetikteyiz ama allahtan genelde yüzünü yana çeviriyo. sende istersen yüzünü yan çevirmeye çalış canımopuyorumnanaktan

internette okuduğum kadarıyla günde 5-6 kez normalmiş canım. bizimkide o kadar yapıyo. kakası cıvık olmasına rağmen zorlanarak ıkınarak yapıyo gören de ne çıkarıyo der yani:) biraz daha uzun sürerse bi doktora sormanda fayda var canımopuyorumnanaktan

valla ben yüzünü gözünü çizmesinden korktuğum için eldiven takıyom. şu bilek kısmından lastikli eldivenler var onları çıkaramıyo kaan beykaydirigubbakcemile3 aslında ellerini tanıması lazım istemiyo takmak ama yüzünü gözünü çzecek birde elleri hemen buz kesiyo

slm kızlar
uzun süredir giremedim geçen pazartesi günü normal epudural doğumla minik kızıma kucağıma aldım çok şükür
Allah herkese yaşatsın bu duyguyu inşallah o yollarda eğlendirmesin
bilgi vereyim dedim sizlere
bu arada ben yokken olan doğumlara Allah analı babalı sağlıklı ömür versin inşallah
gözün aydın canım sağlıkla güle güle büyüt yavrunuopuyorumnanaktan

nazlıcım canım benim sıpam da yarım saat koşmuş gibi terliyo. birde saçlı bizim sıpaların çoğu onunda etkisi vardır belki. emerken hatta bazen olduğu yerde tepinirken terliyo. alnı ve yüzünü koluma dayadığı yer çok terliyo canım

off ya kuzum dün öğlenden beri kakasını yapamıyor uyurken bile ıkına ıkına bir hal oldu yavrum...
geçmiş olsun canım bayağı uzun sürmüş doktora bir sorsaydın keşke?

selam kızlar
taze anne olanları tebrik ediyorum Allah analı babalı sağlıklıca büyütmeyi nasip etsin doğumu bekleyen arkadaşlarında Allah yardımcısı olsun
geçmişe bakınca aklıma geldi emzirdikten sonra kusmalar gaz sancıları kaka yapmasını bekleme bezi her açtığımda çişini yapması minicik elleri ne kadar günlerdi
hatırladıklarıma bende cevap vermek sitedim bebeklerin emerken yada normalde terlemesi çok normal merak etmeyin
emzirmek için lütfen direnin bebek istemeyebiliyor yada süt gelmiyor ama inanın süt bebeğin çektikçe geldiği bir şey ben bunu birebir yaşadım
bebeğinizi emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkarın bazen yüz üstü yatırın bir süre yle dursun rahatlamasına yardımcı olur fırsat buldukça karnına dairesel masajlar yapın gaz sancısı çekiyorsa havluyu biraz ısıtıp karnına giysisinini üzerinden sarın sıcak çok iyi gelecektir
buurun tıkanıklığı çok yaşayacaksınız odayı nemli tutmaya çalışın serum fiz . bulundurun evde olmadığı zaman anne sütüde damlatabilirsiniz
önemli bilgiler ve güzel dilekleriniz çok teşekkürlerropuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

ay alkol de sürüyorum ama anlamadım ne biçim iş bu valla nazlı:(
göbek bağı kalınmış herhalde, öyle yazıyor okuduğum birkaç yerde..
ay bir şey değil, kirden kokacak kızım :))

cevaplar için de teşekkür ederim bu arada :)
senin fıstığın kafasının asimetrisine de takılma sakın, kendi kafasını oynatıp yatarken hareket edebileceği zaman geldiğinde düzelecekmiş kafalarındaki şekil bozuklukları..
şimdilik küçükken güvenliklerini sağlayalım, gerisi hikaye..
ben geceleri genelde sırt üstü yatırıyordum ama burda herkes yan yatır deyince artık ben de dikkat edicem...

terleme meselesine gelince..
sorduğunu görmemişim canım.

dila da her emişte terliyor, yorgunluktan helak oluyor resmen. çok çok normal bir şeymiş bu..
deli gibi efor harcıyorlar emerken.. memeden sütü çekmek onların mincik bünyeleri için bayaa büyük bir şeymiş, o açıdan için rahat olsun..
emzirirken üstlerini biraz daha ince tutmak, ne bileyim, normalde üstlerinde hırka ya da yelek varsa, emzirirken onları çıkartmak en iyi çözümmüş.

canım benim çok çok sağol:))

selam kızlar

teşekkür ederiz. inşallah bizde tecrübelenicez ve yeni annelere böyle yardımcı olucaz:)) çok sağol.

bende 19.04.2010 pazartesi 09.20 de canım kızım azra nisamı aldım kucağıma şükürler olsun rabbime o kadar tatlı bi kızım varkii annesinin bitanesiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

hayırlısı olsun inşallahhhh sağlıkla büyüsün:))

günaydın kızlar..

bizim göbiş 10.gün düştü canım.

ben yan yatırma yastığı aldım onu kullanıyorum.içim rahat uyuyorum.yalnız kızın kafası sivrileşti iyice ya.
başında dururken düz yatırmaya çalışıyorum ama yok.illa ya sağ ya sol çevirecek.

3-4 defa yapıyor kakasını.

eldiven takıorum ben ya.yoksa çok çiziyor yüzünü.tırnalkarını kastik törpüledik ama yine de çizmeyi başardı.)

ama bere şapka takmıyorum.buralar bayağı ısındı bir de tutmuyor kafasında.

arkadaşlar günaydın sizinle bir çok şeyi paylaştık bende yolun sonuna geldim saat 9:30 da sezeryana giriyorum.Malesef kızımın dogmaya niyeti yok teşhisi kondu...ama ne olursa olsun bugun allahın izniyle ona kavuşacam ...alllaha emanet olun bizim için dua edin...lütfennnnn

su an kesin meleginle misil misil uyuyor yada koklasiyosundur :))
canim beniminsallah hersey yolunda gitmistir
allah annali babali büytsün insallah
opuyorumnanaktan

tebrik ederim canim benim
sag saglim kavusmana sevindim opuyorumnanaktan

günaydın kızlar..

valla göbegimiz haftasinda düstü
ama ben düsmedende yikadim hastanede yikandi bebegim zaten
ama cok kuru tutmak gerekiyor tabiki oda biraz ürkütüyor insani ama oglumdan tecrübeliyim ondan zorlanmadim

kizimi genelde sirt üstü yatiriyorum ama tek bir yatista birakmamaya calisiyorum bebegimin kafasi o formu alir diye korkuyorum
ama benimkide cok kusan bir bebek ama hemen duydugum icin sorun olmadi cok sükür simdiye kadar korkma canim benim

günce iki kere kakamizi yapiyoruz biraz zorlandigimiz oluyor ama sonradan yapiyo cok sükür

eldiven banyodan sonra takiyorum sadece sicak tutmasi icinopuyorumnanaktan

slm kızlar
uzun süredir giremedim geçen pazartesi günü normal epudural doğumla minik kızıma kucağıma aldım çok şükür
Allah herkese yaşatsın bu duyguyu inşallah o yollarda eğlendirmesin
bilgi vereyim dedim sizlere
bu arada ben yokken olan doğumlara Allah analı babalı sağlıklı ömür versin inşallah

tebrik ederim allah annali babali büyütsün opuyorumnanaktan

kızlar merhabalar,
bende canım kızım azra özde yi 11 nisan da aldım kucağıma çok şükür.
bu dünyanın en muhteşem duygusuymuş.
ama günlerdir gelemedim buralara.
bizim prenses emme sorunu yaşadı meme başı çatlağı hatta yarıklarıyla cebelleştim hala da savaşıyorum.
süt sağma pompası aldım öyle sağıp rahatlıyorum.
bebek uyanınca süt veriyorum uyuyunca da süt sağıyorum hiç işim b,tmiyor ...
ayıca ilk günden mama vermeye başladık çünkü süt gelmedi.
şimdilik bu kadar nisan anneleri.
bu arada doğum yapan meleklerine kavuşan tüm anneleri kutluyorum.

kızlar merhabalar,
bende canım kızım azra özde yi 11 nisan da aldım kucağıma çok şükür.
bu dünyanın en muhteşem duygusuymuş.
ama günlerdir gelemedim buralara.
bizim prenses emme sorunu yaşadı meme başı çatlağı hatta yarıklarıyla cebelleştim hala da savaşıyorum.
süt sağma pompası aldım öyle sağıp rahatlıyorum.
bebek uyanınca süt veriyorum uyuyunca da süt sağıyorum hiç işim b,tmiyor ...
ayıca ilk günden mama vermeye başladık çünkü süt gelmedi.
şimdilik bu kadar nisan anneleri.
bu arada doğum yapan meleklerine kavuşan tüm anneleri kutluyorum.
gözün aydın canım güle güle büyüt yavrunu sağlıcakla inşallah. adı gibi güzel ömrü olsun:nazar:

ya kızlar bişey dikkatimi çekti. çoğunuza hastanede ilk gün bebek aç kalmasın diye mama verdirmiş doktorlar.
bizim de ilk 3 gün sütümüz yoktu ama kesinlikle hiç birşey verdirmediler. bebeğim çok hırçın emiyodu süt gelmeyince çok da ağladı ama sonunda çok şükür sütümüz geldi karnımız doydu. mamayla karnı doyan bebek yeterince güçlü emiyomu ki? mamayı ilk günden vermek emzirmeye köstek olmuyo mu?

kızlar sorduklarıma cevap veren herkese çook teşekkür ederim. iyi ki varsınız..
insan kendiyle aynı şeyleri yaşayan birilerinden akıl alınca çok daha iyi hissediyor kendini. öbür türlü mukayese edecek hiçbir şey olmadan, sudan çıkmış balık gibi kalakalıyor insan..

gözün aydın canım güle güle büyüt yavrunu sağlıcakla inşallah. adı gibi güzel ömrü olsun:nazar:

ya kızlar bişey dikkatimi çekti. çoğunuza hastanede ilk gün bebek aç kalmasın diye mama verdirmiş doktorlar.
bizim de ilk 3 gün sütümüz yoktu ama kesinlikle hiç birşey verdirmediler. bebeğim çok hırçın emiyodu süt gelmeyince çok da ağladı ama sonunda çok şükür sütümüz geldi karnımız doydu. mamayla karnı doyan bebek yeterince güçlü emiyomu ki? mamayı ilk günden vermek emzirmeye köstek olmuyo mu?

canım, bize de hastanede 2 gün boyunca mama verdiler, eve geldim, 2 gün de ben mama verdim.. sonra kestik çok şükür.

dediğin doğru aslında, bebeklerin karnı doysa kesinlikle güçlü emmez, emmeyince de süt gelmez ama işte doyuracak kadar değil, tabiri caizse içlerini bastıracak kadar mama veriyorlar :)
en azından emzirme dostu hastanelerin politikası buymuş.

amaç açlıktan helak olmasını engelleyecek kadar mama vermek..
çünkü yenidoğan sarılığı da öncelikli olarak açlıkla tetiklenen bir şey.
annenin sütünün gelmesini beklemek elbette önemli ama, aç kalınca da bebekler sarılık oluyor... sizde sorun oldu mu bilmiyorum, inşallah kaan paşa'nın sarılığı çıkmamıştır ama, sütü beklerken sarılık geçiren pek çok bebiş oluyor...
o yüzden bazı hastaneler mama takviyesi yapmayı seçiyor.

slm arkadaşlar bebeişimizin ilk banyosunu yaptırcaz nasıl yaptırıldığı konusunda biilgi verebilirmisiniz bana

kızlar sorduklarıma cevap veren herkese çook teşekkür ederim. iyi ki varsınız..
insan kendiyle aynı şeyleri yaşayan birilerinden akıl alınca çok daha iyi hissediyor kendini. öbür türlü mukayese edecek hiçbir şey olmadan, sudan çıkmış balık gibi kalakalıyor insan..

canım, bize de hastanede 2 gün boyunca mama verdiler, eve geldim, 2 gün de ben mama verdim.. sonra kestik çok şükür.

dediğin doğru aslında, bebeklerin karnı doysa kesinlikle güçlü emmez, emmeyince de süt gelmez ama işte doyuracak kadar değil, tabiri caizse içlerini bastıracak kadar mama veriyorlar :)
en azından emzirme dostu hastanelerin politikası buymuş.

amaç açlıktan helak olmasını engelleyecek kadar mama vermek..
çünkü yenidoğan sarılığı da öncelikli olarak açlıkla tetiklenen bir şey.
annenin sütünün gelmesini beklemek elbette önemli ama, aç kalınca da bebekler sarılık oluyor... sizde sorun oldu mu bilmiyorum, inşallah kaan paşa'nın sarılığı çıkmamıştır ama, sütü beklerken sarılık geçiren pek çok bebiş oluyor...
o yüzden bazı hastaneler mama takviyesi yapmayı seçiyor.
bak ben bunu hiç düşünmemiştim zeynepcim haklısın belki de bizde sarılık belirtisi görülmediği için mama verme gereği duymamışlardır. ayrıca doğduklarında bu küçük canavarlar çok aç oluyolar açlıklarını bastırmak da iyi bir fikirkaydirigubbakcemile3
çok şükür hiç sarılığımız olmadı canım. bana da çok nasihat ettiler çevreden doğar doğmaz şekerli su ver süt gelene kadar tok tutsun bebeği sarılık olmasın diye. tabii vermedim sarılık olsaydık hepsinin diline düşcektimkaydirigubbakcemile3

Back
X