2010 Nisan Anneleri

gözün aydın canım güle güle büyüt yavrunu sağlıcakla inşallah. adı gibi güzel ömrü olsun:nazar:

ya kızlar bişey dikkatimi çekti. çoğunuza hastanede ilk gün bebek aç kalmasın diye mama verdirmiş doktorlar.
bizim de ilk 3 gün sütümüz yoktu ama kesinlikle hiç birşey verdirmediler. bebeğim çok hırçın emiyodu süt gelmeyince çok da ağladı ama sonunda çok şükür sütümüz geldi karnımız doydu. mamayla karnı doyan bebek yeterince güçlü emiyomu ki? mamayı ilk günden vermek emzirmeye köstek olmuyo mu?

evet canim malesef emmerken daha cabuk yoruluyor ve uyuduklari icin tam olarak doymuyorlar
malesef bende mama rakviyesi yapiyorum
ama benim oglumda emmemisti gerci oglum sarilik olmustu ve gücsüzdü o yüzden emmiyordu bu biraz daha istekli ama bu sefer yoruldugu icinde tam olarak doymuyo ve 10 dakika uykudan sonra tekrar meme istiyor
bende rahat uyuyamadigi icin az da olsa mama takviyesi yapiyorum
sizin ihtiyaciniz olmadigina cok sevindim
nekadar isterdim ful emizirmeyi bilemezsin :((((

slm kızlar bende mama takviyesi yapıyorum geceleri çünkü geceleri ne kadar su içsemde sütüm yeterli gelmiyo demekki gündüzleri meme geceleri meme-mama devam ediyoruz şimdilik ama 30-40 ccyi geçmedi henüz verdiğim mama birde kızlar ben doğumundan bu yana prima kullanıyorum ve bizim kızın poposunda pişik yaptı şimdi bez değiştirmeyi düşünüyorum acaba bezmi yaptı yoksa ıslak havlumu bilmiyorum çünkü ilk başlarda pamuklu suyla silip kuruluyordum ama şimdi gelenden gidenden ıslak havlu kullanmaya başladım huggiesin kullanıyorum ıslak havlusunu o mu yaptı acaba diye düşünüyorum yoksa bezmi ve her alt değiştirmemizdede johnson babynin pişik kremini kullanıyorum acaba talk pudaramı alsam annem öyle diyo onlar daha iyi diye ne yapsam şaşırdım

slm kızlar bende mama takviyesi yapıyorum geceleri çünkü geceleri ne kadar su içsemde sütüm yeterli gelmiyo demekki gündüzleri meme geceleri meme-mama devam ediyoruz şimdilik ama 30-40 ccyi geçmedi henüz verdiğim mama birde kızlar ben doğumundan bu yana prima kullanıyorum ve bizim kızın poposunda pişik yaptı şimdi bez değiştirmeyi düşünüyorum acaba bezmi yaptı yoksa ıslak havlumu bilmiyorum çünkü ilk başlarda pamuklu suyla silip kuruluyordum ama şimdi gelenden gidenden ıslak havlu kullanmaya başladım huggiesin kullanıyorum ıslak havlusunu o mu yaptı acaba diye düşünüyorum yoksa bezmi ve her alt değiştirmemizdede johnson babynin pişik kremini kullanıyorum acaba talk pudaramı alsam annem öyle diyo onlar daha iyi diye ne yapsam şaşırdım

aynı sorun bende de var zeynepcim ya.2 farklı bez denedim.sebamed,bepanten, ve doktorun verdiğini sürdüm ama hiçbiri fayda etmedi.
içim acıyor pişiğini gördükçe.
acaba zeytinyağı sürsem mi?
belki o fayda eder.

günaydın kızlar..

ne okumaya ne yazmaya fırsat bulabiliyorum. dilacık annemin kucağında kakasını yapmaya çalışıyor şimdi, yavrum ıkınıyor ıkınıyor yapamıyor, içim gidiyor.. ben de o arada gireyim bi bakayım dedim..

soracak birkaç şeyim var, fırsatı olan cevaplayabilirse o kadar sevinirim ki....

1) bizim bugün 13. günümüz, haaaaala göbeğimiz düşmedi. çatliycam orta yerimden... göbeği düşse, yıkiycam çocuk da rahatliycak.. içinizde bu kadar uzayanı var mı? neden düşmüyor bu göbek hala?

2) bebişleri gece nasıl yatırıyorsunuz kızlar? sırt üstü yatırsam, kussa, duymasam, Allah korusun boğazına kaçsa bir şey olsa diye korkuyorum..yan yatırsam, kıpır kıpır, dönse, yüzükoyun kalıp boğulsa falan diye korkuyorum.. iki gıdım uykum var zaten, onda da tetikteyim sürekli..siz napıyorsunuz?

3) sizin bebişler günde kaç kez kaka yapıyor??
dila düne kadar günde 6-7 kez yapıyordu, dün 2 kez yaptı, son 12 saattir de ıkınıyor ıkınıyor yapamıyor.. normali neymiş bunun?

4) hepiniz eldiven takıyor musunuz kuzulara ? benimki taktırmıyor, hemen çıkarıyor, cebelleşiyoruz gün içinde ama hep o kazanıyor...

zeynepcim benim bebis günde 3-5 kez falan kakasini yapiyor,sap simplex diye damla var onu verir vermez karin agrisi gazi herbiseyi gidiyor kakasini yapabiliyor

eldiven bende takiyorum canim cunku yüzünü cok yirtiyor,baglamali eldiven alirsan isine cok yarar canim ve sirt üstü yatirma olayina gelince ben valla yan falan yatirmiyorum simdi icime kurt düsürdünüz

bir de gülsemin'in haberini okudum şimdi son sayfada.. gözün aydın tatlım, almışsın yavrunu kucağına..Allah uzun ,sağlıklı ömür nasip etsin..kuzucuğu kokla benim yerime de :)

sagol bitanem amin insallahh hepimizin yavrusuna uzun ömür versin Rabbim saglikla ,öper koklarim teyzesi :1hug:

gülsemincim gecmis olsun ömürlü olsun bebegin allah anali babali büyütsün cnm:teselli:

sagol canim amin insallah ,Rabbim hepimizinkine saglik ,sihhat ,ömür versin :Saruboceq:

günaydın tekrar..
gülsemin cim hayırlı olsun canım kuzun.. iyi dileklerin içinde sağol çok teşekkür ederim canım işallah çabuk doğar annesini yormaz daha fazla :S..

sagolasin canim insallah yormaz kuzucun seni :teselli:

Allah sağlıkla analı babalı büyütmeni nasip etsin bebişine hayırlı ömürler versin canım zor bir doğum mu oldu kafan niye karıştı merak ettim valla ben sezeryanla doğum yaptım normal nasıl oluyor çok merak ediyorum keşke normal doğurabilseydim ama doğmadı benimki içerisi rahat geldi gerçi yapabilirmiydim bilmiyorum sezerya-nda bile korkudan öldüm

sagol canim ,amin insallah
kafam karisti smileyi yazi seklinde cikmis canim kaydirigubbakcemile3 ,kafamin karistigi falan yok ama daha dogum yapmamis olanlari korkutmamak icin dogumumdan bahsetmek istemiyorum :1no2: halbuki cogunuz bilirsiniz normal dogumu deli gibi isteyen ,hastaneye güle oynaya giden birisiydim
bide hani diyorlar yha, normal dogurunca agrilarin bicak gibi kesiliyor ,bu söze artik hic itimadim yok sana o kadarini söyliyim canim

gülseminciğim canım hayırlı olsun bitanem sonunda sağlıcakla doğumunu yapmışsın canımcım rabbim hayırlı ömürler versin inşallah

canim benim cok sagol Şeniz ,cok sükür dogumu atlattim 6 gün hastanede yattim ama neyseki kurtuldum ordanda
Rabbim hepimizin bebegine ömür versin saglikli insallah :Saruboceq:

canım hayırlısı olsun. sağlıkla büyüsün inşallah...
bu arada bende baştaki terlemeyi sormuştum kimse cevap yazmadı galiba. emerken başı terliyor mu bebişlerin??

sagolasin canim amin hepimizinki insallah :1hug:
benimkinin terlemiyor canim hafif vucut isisi düsüklügü varmis bebegimde ondan sanirim

çok geçmiş olsun gözün aydın canımcım. bazılarımızın doğumu daha zor oldu canım. sağlık olsun bebişler herşeyi unutturuyo bende doğumlar bitince detayları anlatacam ama okuyan başka hamileler korkar diye de çekiniyom

sagol canim benim Şeniz ,aynen canim bende daha dogum yapmayanlar okur korkar diye anlatmaya cekiniyorum
ama dedigin gibi tugbisim minikler unutturuyor herseyi,Allahim onlara saglikli ömür versin insallah

tebrik ederim allah annali babali büyütsün opuyorumnanaktan

sagolasin canim benim ,amin insallah :1hug:

canim islak mendil kullanma ,cisini dahi yapsa hep ilik suyla yika yoksa kabarciklar olusuyor doktorum söyledi
ve devamli yikadiktan sonra iyice kurula ya da pudra sep,ben pudra sepiyorum ve hep ilik suyla yikiyorum cok sükür bir problem yok ama ilk gunler hastanede mecbur islak mendil kullandim kabarciklar olusmustu

fulyancığım bilmiyorum canım zeytinyağı iyimi geliyomuş canım ben hiç duymadım ben şu toz pudralardan alıcam son çare valla benim kız ne zaman bez değiştircez kıyameti koparıyo yavrum nasıl terliyorum varya değiştitiriken canım aynen canım içim gidiyo benimde o ağladıkca canı yandıkca kuzucuğumun

Son düzenleme:
kızlar merhabalar,
bende canım kızım azra özde yi 11 nisan da aldım kucağıma çok şükür.
bu dünyanın en muhteşem duygusuymuş.
ama günlerdir gelemedim buralara.
bizim prenses emme sorunu yaşadı meme başı çatlağı hatta yarıklarıyla cebelleştim hala da savaşıyorum.
süt sağma pompası aldım öyle sağıp rahatlıyorum.
bebek uyanınca süt veriyorum uyuyunca da süt sağıyorum hiç işim b,tmiyor ...
ayıca ilk günden mama vermeye başladık çünkü süt gelmedi.
şimdilik bu kadar nisan anneleri.
bu arada doğum yapan meleklerine kavuşan tüm anneleri kutluyorum.

canim Allah anali babali buyutsun insallah gecmis olsun

bende süt sagma pompasi aldim ama o daha feci can yakiyor fisfisfis ,gittik geri verdik

aynen bende yariklarla aci icinde kivranarak emziriyorum,hatta emme vakti geldiginde iyice stres oluyorum ,napicam bilemedim bende

gülseminciğim canım sorma ilk başlarda hep ıslak pamukla silip kuruluyordum şimdi gelenden gidenden sorma canım ıslak mendillere geçtim ondan sanırım ama ben birde pudra alıcam canım bence o daha çok işe yarıyacak gibime geliyo bu arada nasılsın canımcım geçmiş olsun bitanem neden 6 gün kaldınız canım hastahaenede

günayderciğim rabbim analı babalı büyütmeyi nasip eğplesin canımcım

Zeynepcim (ikikedilideli)bu arada benim bebegin göbegi bes günlükken düstü

hastanede her aksam bebegi sildiriyorlar sabunlu ve bebek yagi olan suyla

sonra iyice kurulatiyorlar ,bebegin göbegi olan kismi sargi bezine sarmadan önce göbege özel pudralar var ondan septiriyorlar

hergun böyle yapildi benim bebegime ve bes gun icinde atti göbegini canim ,sen neler yapiyorsun peki göbek yerine ?

zeynepcim canim bende islak mendil kullaniyorum pemaprsin cok sükür bir sorun yasamadim ama bezi bilemiyecem ondan olabilir diye düsünüyorum
oglumda cok seciciydi bu konuda dogru bezi bulana kadar baya ugrasmistim ama sonunda bulmustuk
ayrica pudra daha iyi kurutur en azindan yanma yapmaz canim

gülseminciğim canım sorma ilk başlarda hep ıslak pamukla silip kuruluyordum şimdi gelenden gidenden sorma canım ıslak mendillere geçtim ondan sanırım ama ben birde pudra alıcam canım bence o daha çok işe yarıyacak gibime geliyo bu arada nasılsın canımcım geçmiş olsun bitanem neden 6 gün kaldınız canım hastahaenede

pudra kesinlikle ise yaricaktir canimcim ama dedigim gibi yapmaya calis islak mendili kesinlikle birak canim

dogumum cok zor gecti canim,günlerce serum verdiler kendime gelebilmem icin bir de dikisim cok fazlaydi hemde hafta sonuna denk geldigi icin cikartmadilar

doktorlara kalsa dahada yatircaklardi dün aglaya aglaya cikicam diye diye zorla cikarttirdim kendimi

icimde sadece kücük kurumus bir parca kalmis onunda ignesini vurdular belimden ve saliverdiler beni özgürlügüme dogru kaydirigubbakcemile3

saolasın reyhancığım deneyeceğim canım pudrayı sanırım krem pek işe yaramadı canım yaa artık pudra kullanıcam bende

gülseminciğim canım çok çok geçmiş olsun canım benim sende bendensin inan varya lohusalığımda hiç yatmadım dersem yeridir gelen beni ayakta görünce şok yaşadı desem yeridir millet hep biz yok biz şu kadar yattık falan dediler ama yatmakta lazımmış yatamıyorum yatamamda illa hareket içinde olacam bende hastahanede kaldığımda sanki cezaevindeymiş gibi hisstmiştim kendimi illa serbest olacağım bende canım bu arada oslak mendil konusu canımı çok sıkıyo ama inan canım gelenden fırsat bulamıyorum geçen gün evimi bir görsen sanki bütün ilçe bizdeydi diyeblirim kadınlar hurra hücüm ettiler eve tek tek gelme yok burda kararlaştırıp geliyolar topluca birde :))) onlardan fırsat bile ulamıyorum annem olmasa zaten şimdi deprasyona girerdim sağolsun kıyısından döndüm diyebilirim çünkü inan canım 1 gün olmasa 2. güne gelen oluyo ahhh kendimi havalar güzelken dışarı atıyorum kızımla artık ne yapayım içim ferahlıyo şimdiden gezmeye başladık biz canım sorma ama çok iyi geliyo valla

hepinizi kocaman öpüyorum kızlar bizimki meme vakti diyo babasıyla oynuyolardı o fırsatta girdim bende:)))görüşmek dileğiyle bebişleri benim için kocaman koklayın öpmeye kıyamam ben onlara boshayallersmile

günaydın kızlar açılışı bn yapayım dedim kimsecikler yok..

dün pişikten bahsetmişsiniz. Allaha şükür bizim pişik sorunumuz olmadı. ilk günden beri bepanten krem kullanıorum, doktorumuz vermişti. Altını ılık suyla ısladığım pamukla siliorum şimdilik ama arada huggies ıslak havlu kullanıorum çünkü pamuğu herzaman bulamayabilirim dışarı çıktığımızda fln. ıslak havluyada alışsın die arada kullanıorum.

pişik için lanolin içeren kremler kullanabilirsiniz. geçen yıl ablam oğluşunda baya bi pişik sorunu yaşadı en son doktoru lanolin içeren bi krem tavsiye etmişti bayaa ii gelmişti.

canım günde 30 cc mama hiçbir şey değil. hiç sıkma canını. önemli olan bebeğin emme refleksinin kaybolmaması ve karnının da doyması.
seni emdiği müddetçe, arada bir kezcik ne verdiğinin önemi yok.. maksat gizemcik tok olsun.

pişik meselesinde de bence ıslak havlunun etkisi var.
yenidoğan bebekler için unibaby pamuk mendili dışında bir ıslak mendil kesinlikle tavsiye edilmiyor doktorlar tarafından.

ya ıslak pamukla silin temizleyin ya da unibaby kullanın diyor doktorlar. o yüzden bence bebekler biraz daha ele gelene kadar huggies'in falan mendillerini kullanmayın...

pişik kremi, pudrası meselesini de bilmiyorum. doktor bize hiçbir şey kullanmayın dedi. o yüzden ben direkt unibaby ile silip kapatıyorum altını. krem falan sürmedim hiç.
ay zaten göbeği de düşmedi, suya da hasret evladım.. öyle yatıp duruyor :)

Zeynepcim (ikikedilideli)bu arada benim bebegin göbegi bes günlükken düstü

hastanede her aksam bebegi sildiriyorlar sabunlu ve bebek yagi olan suyla

sonra iyice kurulatiyorlar ,bebegin göbegi olan kismi sargi bezine sarmadan önce göbege özel pudralar var ondan septiriyorlar

hergun böyle yapildi benim bebegime ve bes gun icinde atti göbegini canim ,sen neler yapiyorsun peki göbek yerine ?

ben de her gün 3 kez yüzde 70 alkolle temizliyorum göbeğini. hastanede öyle tembihlediler. kuru tutuyorum. ama düşmedi gitti meret. bugün tam 2 haftalık oldu dila..
kimi bebeğin göbek kordonu kalın olurmuş, normalmiş...
bekliyoruz ne zaman düşecek... ama sıkıldım valla, düşse de banyo yaptırsam,bezini daha rahat bağlasam.....

kızlar bu arada dün ben korkudan ölmediysem daha da ölmem...
size sorayım dedim içinizde böyle bir şey yaşayan var mı..

dila geceyarısı emdikten sonra uyudu, sonra ağlamaya başladı, kucağıma aldım gazını çıkartayım diye..
arkasına pıt pıt vururken, birden kusmaya başladı.. ama yani öyle ağzındaki iki gıdım fazlalığı çıkartır gibi değil..
tüm pijamam, dila'nın üstü başı, saçlarım, halılar, yatak... heer yer battı. yetişkin biri gibi, hortumdan fışkırır gibi kustu.
üstelik daha önce hiç kusmamıştı yani. ilk kusuşu bu.
kıpkırmızı oldu, öksürdü, boğuluyor gibi oldu.. ölüyordum korkudan.

bebeği böyle kusan oldu mu daha önce ??
sabah ilk iş doktorumuzu aradım, 3. ve 6. haftalar arasında gaz sancısı doruk yapar, kakayla atılamayan gaz böyle kusarak atılabilir, normaldir dedi ama benim içim hiç rahat değil..

o kadar anormal kustu ki :(((

günaydıınnnn..... herkese iyi günler... eee evimize geldik.. kızımın okullu, derslerii ,oğlumun bakımı meme emmesi falan derken böyle 2-3 günde ancak girebilicem artık demekki.. gelen giden de cabası.. diyorum ki şööyle tüm gelmeyenler topluca bir gün gelseler de bitse sonra bende rahat etsem :))) herkesler iyidir umarım...
sadece gülseminciimi gördüm doğuranlardan... gözün aydın güzelim.. güle güle büyüt oğlunuu.. bakabilirsem ayrıntılara bakıcam inş...
başka doğuran varsa gözleri aydın...
doğum bekleyen kaldıysa da hayırlı doğumlar inşallahh...

dünürrüüümmm... nasılsın bebeğim? dila'm nasıl? kusmuş da korkutmuş mu annesinii... ee bu kız içerdeyken de kıpırdamaz da korkuturdu seni:))) güzelim.. benim oğlan çok şükür öyle çok kusmadı şimdiye kadar.. bazen gazını çıkarırken ağzındakileri fışlatıyo :) bazen de emerken uyursa gazını çıkaramadan yatırıyorum o arada çıkarıyo bi fıştırık :) o kadar.. çok şükürr.... ama doktor normal dediyse normaldir.. sıkma canını... gazını zor çıkarmıştır ,ondandır... sorun yoktur eminim.... emiyo demi balım? başka bi sorununuz yok inşallah?
hııımm.. pişik olayında da.. bizde çok şükür şu ana kadar en ufacık bi kızarıklık bile yaşamadık... prima kullanıyoruz.. 2 numarasını :) unibaby ıslak mendil ve doğduğundan beri edoşuma süper iyi gelmiş olan dalin pişik kremi... her defasında ince bi tabaka sürüyorum :) ama hiç pişik olmadı paşamda çok şükürr... inş. kimsede de olmaz.. çok zor bi durum:(

dünürüm açık görünüyo diye yazmıştım ama sanırım o da aynı anda çıkmış :) denk gelemedik yine..

bu arada utku bey uyandıı... çığlıklar eşliğinde... :)) şu an ablasının yatağında yatıyo :) biraz sakinleştirip yatırdım yanına... ama çok sürmez basar yaygarayı yine :)) acıkmıştır çünkü.... gidip emziriyim..

çokkk öptüm hepinizii... heerkese iyi günler... bebişleri de koklarım çook...

dünürrüüümmm... nasılsın bebeğim? dila'm nasıl? kusmuş da korkutmuş mu annesinii... ee bu kız içerdeyken de kıpırdamaz da korkuturdu seni:))) güzelim.. benim oğlan çok şükür öyle çok kusmadı şimdiye kadar.. bazen gazını çıkarırken ağzındakileri fışlatıyo :) bazen de emerken uyursa gazını çıkaramadan yatırıyorum o arada çıkarıyo bi fıştırık :) o kadar.. çok şükürr.... ama doktor normal dediyse normaldir.. sıkma canını... gazını zor çıkarmıştır ,ondandır... sorun yoktur eminim.... emiyo demi balım? başka bi sorununuz yok inşallah?
hııımm.. pişik olayında da.. bizde çok şükür şu ana kadar en ufacık bi kızarıklık bile yaşamadık... prima kullanıyoruz.. 2 numarasını :) unibaby ıslak mendil ve doğduğundan beri edoşuma süper iyi gelmiş olan dalin pişik kremi... her defasında ince bi tabaka sürüyorum :) ama hiç pişik olmadı paşamda çok şükürr... inş. kimsede de olmaz.. çok zor bi durum:( [/B]

dünürüm açık görünüyo diye yazmıştım ama sanırım o da aynı anda çıkmış :) denk gelemedik yine..

bu arada utku bey uyandıı... çığlıklar eşliğinde... :)) şu an ablasının yatağında yatıyo :) biraz sakinleştirip yatırdım yanına... ama çok sürmez basar yaygarayı yine :)) acıkmıştır çünkü.... gidip emziriyim..

çokkk öptüm hepinizii... heerkese iyi günler... bebişleri de koklarım çook...

canımmm dünürlerin güzeliiii bi tanesiii:)
yettim gari

tam senin mesajını okudum, cevap yazıcam, diloş hanım bastı çığlığı, onu emzirdim, şimdi yatırdım koştum hemen bilgisayar başına

ay nası sevindim denk geldik diye var ya :)
eski günlerdeki gibi :))
eski gün dediysem, hepi topu 2-3 hafta öncesi ama dilasız günlerim bir asır kadar uzakta geliyor şimdi :)

ay refişim dediğin gibi dila beni bi korkuttu ki anlatamam..
elim ayağım boşaldı. bi de ben zaten panik bi tipimdir, en ufak bir şeyde dağılırım, dila'nın hasta hali öldürdü beni resmen..
doktor normal dedi, zinco'yu gerektiğinde kullan demişti, şimdi düzenli kullan, gazı rahatsız etmesin dedi. bakalım bir de öyle deniycez..
üşütmüş falan olmayayım da çocuğu, umarım sebebi normal bir gaz sancısıdır.

emiyor mu diye sormuşsun, çok şükür emiyor da.. ne kadar emmesi normal onu kestiremiyorum.
utku her bir memeyi ne kadar emiyor refiş ?
düne kadar dila 15 dk aralıksız emebiliyordu ama ne hikmetse son 24 saattir 5-6 dk'dan uzun durmuyor memede.. uyuyor hemen. ya da inatçı keçi, mühürlüyor dudaklarını, asla açtırıp da emdiremiyorum...

ayy ne zormuş anacım yaa..
şu 40'ımız çıksa, azıcık kilo alsa, kıyafetleri dolsa, ele gelse, havalar güzelleşse, atsam arabasına parka falan çıkarsam...
ne güzel olcaaak...

refiscimmm cok sagol canimcim cok sükür atlattik valla dogumu
utku beyden firsat yok demek kaydirigubbakcemile3,ciksalar bi dert cikmasalar bi dert kaydirigubbakcemile3
valla bizim Türk cocuklarindami vardir nedir bu cingar cikartmalar CADIARZU ,yanimda yatan Almanin bebegine hayran kaldim hapishane günlerim boyunca,bi bebek hicmi aglamaz yaff öyle bi bebekti iste masallah :nazar:

zeynepcim ,dilacin korkutmus seni ,benim oglusumda kusmustu hatta boguluyor diye basmistim cigligi hastanede :çok üzgünüm: ama karnindaki amniyon sivisimiymis neymis onlari cikartiyormus normal dediler yani
ama ödüm patladi boguluyor sandim üff yha hastane gunlerimi hatirlamak istemiyorum mafoldumben

Back
X