2010 Nisan Anneleri

kızlar sa bende hiç giremeyenledenim.bu arada ben 2010 nisan annelerinin doğum hikayeleri konusu açtım hepinizin hikayesini merak ediyorum.lütfen anlatın kızlar.
bunada şükür altın topumuzla oynuyoruz.size birkaç sorum olacak herkezler gibi:
1.doğum lekeleriniz için ne yapıyorsunuz
2.kızımın kakası bezde leke gibi 2-3 gündür aceba kabızmı.bu sabah bolca yaptı ama öğleden sonra tekrar az yaptı aceba bu normalmi sizinkiler bol bolmu yapıyorlar
3.kız bebeği olanlar bebeklerinin afedersiniz çiş yaptıkları bölgeyi nasıl temizliyorsunuz.benimkine pişik kremi sürmüştüm beyaz beyaz içinde kaldı elleyemiyorum annem kızıyor neyle nasıl temizliyosunuz
4.ıslak mendilin hangi markasını kullanıyorsunuz
5.acı biber sütüme geçermi
6.sütü en çabuk artıran ne
hepinizi öpüyorum.Allah (c.c.) emanet olun siz ve kuzucuklarınız.

slm kızlar nasılsınız ben 10 dk.öncesine kadar hiç ii diyildim yaa oğlum saat 8 de bi başladı acıacı ağlamaya daha yeni sustu uyudu o ağladıkça içimiz gitti.karnı ağırdı galiba kuzucumun.zinco verdim hiç fayda etmedi. ama çok korktum katılcak gibi oldu hep.şimdi hem sallıom hemde yazıyom uyumucam bugece salllıcam yeterki canım ağlamasın.nekadar zormuş gerçekten ewlat büyütmek.rabbim acılarını göstermesin.

ya kızlar göğüs uçlarım hala iyileşmedi.banyoya girmekten korkar oldum.su değince canım yanıyo.hele banyo sonrası biber gibi yanıyo.acaba ucuna birşey mi bantlasam ya saçma ama akıl verin nolur

merhaba kızlar.ya ben bu sütümü anlayamıyorum ya.
3 gündür kızıma hiç mama vermedim ama bu gece uyumadı çocuğum meğer açmış.mama deneyim dedim cok cok emdi ve uyudu.
yediğm şeyler aynı ama sütüm niye bir gün çok bir gün az anlamıyorum.
sizde de oluyor mu?

bu arada benim sağ kasığım çok ağrıyor ya.dün misafir vardı.zorladım galiba.bu amaliyat yerleri en ufak bi yorgunlukta ağrıyacak mı ya?yine 2 büklüm yürümeye başladım.

kız bebeği olanlara bir sorum varrrrrrrrrrr.

benim bir arkadaşıma annesi 40ı çıkmadan karınca yumurtası yağı sürmüş.ve arkadaşım hiç tüylerini almıyor.
aranızda bunu duyan ve yapan var mı?
cildine bişey olur diye çok korkuyorum.

ya kızlar göğüs uçlarım hala iyileşmedi.banyoya girmekten korkar oldum.su değince canım yanıyo.hele banyo sonrası biber gibi yanıyo.acaba ucuna birşey mi bantlasam ya saçma ama akıl verin nolur

sütyenle banyo yapmayı dene belki daha az acır.

slm arkadaşlar benimde sizlere bir sorum var içinizde bebişi geceleri hiç ama hiç uyumayan varmı benim bebğim tam 3 geedir hiç uyumuyor güzdüzleride baygın bir şekilde uyuyor uyandırmak ne mümkün gece 12 oldumu sabah 7 ye kadar inanaın ya ağlıyor ya emiyor ya gaz çıkarmakla geçiyor bugün okadar kötüyümki dün hüngür hüngür ağladım dayanamadım uykusunu düzenli hale getirebilmek için ne yapmalıyım sizinkiler nasıl gaz problemini çözüyorum uyku problemi başladı 3 gece araka arkaya hiç uyumamak çok zor uyumamakta değil zor olan bebekle kesintisiz 8 saat ilgilenmek kolarım kopuyor ağlıyor kucağıma alıyorum biraz susuyor yatagına koyuyorm hemen başlıyor ağlamaya emiyorda sürekli emziriyorum uyuyp kalıyor bırakkıyorum hemen aranıyor gene bütün gecemz böyle geçiyor bizizm aç olcağınıda düşünmüyorum sütüm şükür iyi anlamadım gitti arkadaşlar bana lütfen bu konuda ne biliyorsanız yardımcı olun kızım 15 günlük şuanda herkes yeni bebekler böle olur diyor ama hiç uyumadan sürekli sabahı eden varmıdır
birde siz bebişlerinizi sabah ve gece olmak üzere ne kadar arlıklarla emziriyorsunuz?

fulyancım ne güzel seninnki bir gece uymamış benimki günlerdir böle sütüm de iyi bizimki emip bırakıyor sonra aranıyor sanki benimle dalga geçiyor hep kucak ister gibi sütünnü arttırmaka için bol rezene çyı iç ılık ılık gögsüne sütün indiğini hissediyorsun meyvesyuy ve bol su bebğime geceleri uğraşmaktan benimde dikişlerim karnım ağrır oldu

kızlar burada gaz sorunumuzu çözmek için gaz yapan yiyecekler neler onları belirleyelim bakliyatlardan sebzelerden meyvelrden duyduklarımızı tecrübelerimizi paylaşalım ve ona göre beslenelim
salatalık domates bile gaz yapıyor çiğ olduğu için

doğum leken çin şuanda hiçbirşey yapamıyorum sadece bebğimle uğraşabbiliyorum gece uykusuz gündüz uyumaya çalışıyorum
2kaka olayı bence normal
3-ben ıslak mendil kullanmıyorum temiz bezden mendillerim var onu ıslatıp siliyorum so nra yumuşak peçeteyle kurulayorum sonrada pişik kremimizi sürüyoruz şükür hiç pişik olmadık
5 acı biber geçebilir gibi ama tam bilmiyorum
6 rezene çayı bol su meyve suyu

gaz yapan yiyecekleri bulursak daha dikkatlı besleniriz sütümüz içinde beslenme mizi daha iyi yarlarız hem gaz probleminide çok fazla çekmeyiz

merhaba kızlar herkes uykusuz sanırım. benimkide yanımda yatmaya bayılıyor. şimdi uyuyor çok şükür çok çok önemli bir problemimiz yok.

okuduklarımdan aklımda kalanları cevaplıyım kızlar. karınca yağı sürmeyin derim ciltleri çok hassas şu an.

ben kızım için johnson mendillerini kullanıyorum alkolsüz ve parfümsüz yenidoğan mendilleri. altı gayet güzel temizleniyor. hemşiremiz çok yaparsa uğraşmayın ılık suyla yıkayın demişti aklnızda bulunsun.

ben mama kullanmıyorum sütüm yetiyor ama humana anne sütünü arttırıcı çayını içiyorum hergün. rezene de alıcam. çok işe yarıyormuş.

benimki maşallah bakınmayı gülmeyi çok seviyor ölüyorum ona.

göğüsler için lansinoh sürüyorum, birde ayva çekirdeği çok çok iyi geldi. tavsiye ederim.sıcak suyla masaj, yada sıcak havlu bastırmakta ii geliyor aklınızda bulunsun.

hemşiremiz her zaman bebe yağıyla masaj yapmayın cildi emer terleyemez cilt nefes alamaz bebek rahatsız olur demişti, aynı zamanda pişik pudrası yada kremini de her alt açtığınızda sürmeyin dedi.

bu arada bir yada iki kaşık su vermeyi unutmayın, bir arkadaşımın bebeği çok ağlıyormuş dr a gittiklerinde öğrenmişki anne sütünde su yok, dr iyiki getirdiniz bebek çok zor durumda demiş bende öğrenince su vermeye başladım ne olur ne olmaz korktum.

şimdilik benden bu kadar uykusuz bu kadar cümle kurabiliyorum, hepinize mutlu güzel günlerrr. a.s.

öncelikle buna şükür çok çok ciddi bir sorunumuz yok.. iyiyiz..

kızlarr yaa ben oğluma aşığımm :asigim: baktıkça içim eriyoo.. babası da kıskanıyo bu durumu sanırım :)) ama napalıım... aşığım oğluma ama :asigim:

uykusuz geceleri ve gaz sorunumuzu saymıyorum.. çünkü hepimizin yaşadığı sıradan birşey sanırım.. bizimde son 1 haftadır falan uykudan uyanırken sanki bi yerini koparıyolarmış gibi bi bağırışla uyanma huyumuz oluştu nedense doktora göre midedeki gaz çıkamadığında bağırsaklara inip orda feci sancı oluşturuyomuş.. bu çığlıkla uyanma ondanmış.. zaten dakikalaarca ovalamadan sonra "pırrrt" sesiyle susuyo oğlum :)

bu arada bu sabah sağlık ocağımıza gittik... hepatit aşımız vardı.. bacaktan vurdurup geldik :) çok ağladı kuzum içim parçalandı ama napalım gerekli... bu arada aylık kontrolümüzde yapıldı... kilo alışımız şu anki kilomuz ve boyumuz iyiymiş.. :asigim: normal yanii.. sütün yetiyo göründüğüne göre.. takviye mamaya gerek yok dediler gerçi ben geceleri 30 ml. mama veriyodum ama söylemedim.. hem 30 ml. ne-dir ki :))) sayılmaz bile :))
yani herşeyimiz çok şükür normal sınırlarda.... ben hamişkende normal bi hamiş.. bebeğimde normal bi bebekti.. çok şükür halaa da öyle... mazallah iri bebek denenler normallerden ufak doğdu.. çok şükür biz normaliz zaten önemli olan da sağlığı.. oğlum sağlıklı olsun da kiloyu yavaş yavaş alsa da olurr..
3 haziran da verem aşısı için gidicekmişiz tekrar...

slm kızlar...
dün oğlumla kavus gibi bir gun geciridk,haftasonları ananemiz bizimle durmuyo biz yalnızız,ama oğlum katıla katıla ağlıyo gece uyumuyo sabaha karsı dalıyo bedeni yorgun düşüyo,ama annem varken böle bişi olmuyo,ben sadece emzirmeye uyanaıyorum ve böle ağladığını duymuyorum....
tuaf vala çözemedim:))
dün biraz gezelim dedik alışveriş merkezine gittik,mağazalara baktık falan kuzum uyudu tam yemek yıycez bastı feryadı ,valla nası kalktık emzirme odası aradık bilmiyorum,masada kucağıma aldım elini ketçaba soktu ,ayaklarıyla patatesleri döktü,herkez bize bakıyodu,birde çığlık çığlığa ağlıyordu rezil olduk:))
emzirme odasında sustu tam kalıcam üstüme kustu,değiştim üstümü bir daha bu sefer altınıda batırdı biz orda bir saat esir olduk...
valla bir aylık bebekle gezmek bize göre değilmiş...birde anladım ki anne de muhakkak kıyafet bulundurmalı bana yedek koyduğum halde iki tanesi mahvoldu...

"ne güzel" diycem ayıp olacak biliyorum ama şöyle bi baktım da heimizin sorunları aynı aynısının tıpkısı hem de! Demek kki doğal bi süreçte ve doğru yolda ilerliyo bebeciklerimiz! Bizi biraz zorluyolar sadece ama biz de alışıcaz ve daha deneyimli anneler olucaz inşallah! Bu arada 2-3 aylık olunca meleklerimiz de daha uysallaşıcaklar!

selam kızlar herkeste aynı problemler bir müddet böyle devam edecek gibi
eskiden olduğu gibi sohbet etmek ne mümkün bebekler bırakmıyor uyuduğu anda da hemen ev işi temizlik yemek falan anca insan yetişiyor
bizim öyle çok ciddi bi problemimiz yok çok şükür bakıyorum azıcık kızardımı gaz çıkaramadımı hemen bi çay kaşığı kimyon ben içiyorum azıcıkta bebeğe sütümle veriyorum hemen hem alttan hem üstten gaz çıkarıyor ardındanda altına yaptımı rahatlıyor ve en az 2 saat aralıksız yatıyor abisinde de gaz problemi olmuştu metsilde zinco da çok kullanmıştım faydasını görmedim ama kimyon çok ii gelmişti bunda hiç ilaç kullanmadım şimdilik fitil ii geliyor rahatlıyor zorda kalırsanız yarım fitil kullanın bide ben nane azıcık veriyorum sancısını alıyomuş azıcık kaynamış suya bi çimdik atıyorum azıcık şeker o da çok ii geliyor hemen kendini brakıyor yavrucum tabii üstüne 2-3 çay kaşığı suda veriyorum
çok şükür göğüs ucu problemi çekmedi ilk bi kaç gün ağrıdı hametan sürdüm bi kaç saat bekledim hem sütüm çoğaldı o zaman içinde hemde krem biraz üzerinde kalınca faydasını gördüm o sırada bebeğe mama verdim meme isteyincede emziği tıktım ağzına 2 günde geçti çok şükür
evet sadece bukadar yazabiliyorum uyandı sıpam ağlıyor herkese gazsız bir gün bol uykulu bi gece diliyorum

Son düzenleme:

canım hepimiz aynı dertlerden müzdaripiz diyorumya
1-Vichy leke giderici kullanııyorum ben. ama burnumda ki güneş lekelerim için almıştım hamileyken de kullanıyodum. Zaten doğum lekem olmadı pek.
2-ilk zamanlar dediğn gibi bol bol yapıyodu ama artık bizimki de 12 saate 1 yapıyo nerdeyse o lekeyi de gaz çıkarırken pırtlatıyo heralde diye yorumluyoruz biz : )
3-Sorma o bölge bizimkinde de aynı durum da dokunmaya korkuyo insan ama temizlemek de lazım ben ara ara bazen bebe yağı bazen de ıslak pamukla alabildiğim kadar almaya çalışıyorum nazikçe.
4-fresh and soft kullandım hiç zarar vermedi ama şimdi uni babay nin ıslak pamuğunu aldık. Zira normal pamuğu ıslatıp kullanmak pek pratik olmuyo onu da denedim.
5- Bi çok şe sütte geçtiğine göre geçer diye tahmin ediyorum. Soğanın kokusu bile geçer diyolar.
6-Bol bol bol bol bol sıvı rezene çayı, meyve suyu, süt, komposto ve 3 litr civarında su içiyorum hergün
Allah kuzucklarımıza şifa bize de klaylıklar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…