2010 Nisan Anneleri

kızlar bizim ilacımızın adı '' sab simplex'' ama harika bir damla methil falan kesinlikle işe yaramıyor kızlar bunu söleyen kişi eczacı içeriğini bildiyorum ve bende cok sorun yasadım gazdan dolayı demiş bu ilaç en etkilisiymiş ama yurtdışından gelen bi ilaç bulabilirseniz alın derim...
gunde üç dört damla sabah öğlen akşam veriyorum ve cok rahatlıyo....

refişim nasılsın tatlım :)))görüşemiyoruz...
aynısı anemde sölüyor öle olurmuş derler....
ama nası gecer bilmiyorum benim annemin demesi her ay cocuğun yuzunde bu sivlceler çıkarmış ama bende inanmıyorum ya....
bide şu kırkı çıkmayan iki kadın yan yana gelmezmiş kırk basığı olurlarmış diyolar oda tuaf...

doktorumuz rifocin diye bir antibiyotik verdi.normalde iğne ama şırınga ile sulandırıp sürüyoruz pişiğine.
sonra eczanede özel bir su hazırlattı morumsu mavi renkte. bir de troysd diye bir krem verdi.
hemen farketti yavrum rahatlsdı biraz.inşallah tamamen geçer .unibaby kullanıyordum artık pamukla siliyorum.2 ay bitene kadar pamukla silerim heralde.

banada lohusayken eve başka regli olan biri gelirse yüzünde heraybaşı kızarıklık falan çıkar demişlerdi.çözümü de şu idi.bebeğin ilk kakasından az bişe bi beze sürüp evin eşiğine koyulmalıymış.annem yaptı ama görümcem evi süpürürken atmış.bilemiyorum ne kadar doğru.

Gaz ıcın bı ılac ısmıde ben vereyım zınco gaz gıderıcı damla ben cok memnun kalmıstım he bu arada ben 2009nısan annesıyım yuzde yuz bıtkısel damladan 5 bılemedın 10 dk sonra cocugum rahatlıyordu tavsıye ederım yanı

banada artık antibiyotikli bir merhem verdi. onu biraz deneyim olmazsa bunlarıda alayım canım. trosyd kullanıyorum ama o ii gelmedi. ben başından beri hep pamuk ve su kullanıyorum. bir ara keçi sütü mamasından aptamile geçmiştim o aradfa pişik oldu kuzum bende aptamile bağladım belki keçi sütünden sonra ağır gelmiş olabilir diye düşündüm(

evet benim kayınvalidemde yaptı ilk bezini poşetleyip kapı girişi halının altına koydu.
40 ı çıkana kadar kalıcakmış. abdestsiz gelenden de korurmuş:)) ve bizde hiç sivilce yok.. bundan mı acaba???

teşekkür ederiz. ben metsil kullanıyorum çok sorun yok. çıkarırken zorlanıyo ama olacak herhalde o kadar. olmazsa bunu da denerim.

canımm.. yetişemiyoruz birbirimize mafoldumben neyse ben cevaplıyım inşallah görürsün.. geçmişi kimse okuymaıyo da bu aralar:)) öncelikle her derdin devası ne biliymusun... sen iyi beslenip psikolojine dikkat ediceksin.. ve ayaklarını hiiç üşütmiyceksin vee sabırla 3 ay dolmasını bekliceksin zor evet biliyorum ama tek çözümü zaman inan bana...
emme konusuna gelince valla bacım.. utku ilk hafta zor zar emdi zaten de... 2. haftadan sonra her memeyi yarımşar saat emiyodu kaydirigubbakcemile3 ama son 1 haftadır nedndir bilmem tek memeyi 15 dk emmek şöyle dursun dediğin gibi 5 dk. anca emip uyuyoo.. uyandırıyorum 15 dakikayı tamamlatıyorum zorla aklinialirimsmile diğerine geçince o memede sızıyo o zamanda :)) ne yapsam zorla olmuyo işte.. benimoğlanda şu mantık var ama ben çözdüm.. meme ağzımda dursun 24 saat de ben istediğim zaman arada çekerim :roflol: çook öptüm balım kızınla seni opuyorumnanaktan
iyi geceler arkadaşlar sizlere birşey sorcam bebğinizin oda sıcaklığı kaç derece ?lütfen cevaplarsanız çok sevinirim benim odanın sıcaklığı 25 26 derece sizce sıcakmı
canımm çok sıcak bencede.. kendin nasıl iyi hissediyosan o sıcaklıkta olmalı... bizim 22-23 civarı genellikle.. gözümüz termometrede resmen kaydirigubbakcemile3
opuyorumnanaktan gözün aydın canım.. sağlıkla güle güle büyüt yavrunuu...
maşallah tuğbacım paşanaa.. ayrıca da geçmiş olsun...
çok geçmiş olsun canım.. inşallah geçer en kısa sürede.. opuyorumnanaktan
opuyorumnanaktan çok geçmiş olsun nazlıcım.. inşallah geçer yakın zamanda...
slm refiyecim sivilce tarzuı şeyler beim bebişiminde yüzünde var bir gün bir yerde birgün başka bir yerde çıkıyorlar minik minik önce kızarıklık oluyo sonra sivilceye dönüyor
aynı işte bizimde öyle.. önce isilik gibi çıkıyo sonra sarı uçlanıyo mafoldumben ama 1-2 güne de geçiyo..
özgecim.. iyiyim tatlım seni sormalı? valla fırsatım olmuyo ki.. oğlandan vakit bulduğum 5 dk.da da ev işi yada edayla ilgilenmem gerekiyoo.. hiç giremiyorumm.. bu alıntıları da kaç saattir otura kalka becerdim anca :))) mafoldumben off çok canımı sıkıyo bu durum yaa.. ben doktora götürmüştüm ve her bebekte olabileceğini söylemişti bana.. ama gelen giden böyle deyince canım sıkıldı şimdii.. kırk basığı da ayrı olayy... aklinialirimsmile karışık mevzular aslında bacım yaaa...
ayy yaptık onuu.. annem demişti zaten.. hastanede atmadık ilk kakalı bezimizi kaydirigubbakcemile3 halaa kapı girişinde giren çıkan basıyo üstüne laelaelaelaelae ama geçen hafta eltime indim alt lata.. komşular gelmiş diye... komşunun kızı baktıutkuya uyuyodu oysa ki mafoldumben acaba adetlimiydi.. bilmiyomu böyle bişey olduğunuu.. ayy ne biliim yaa... çok canım sıkıldı cidden ama rabbim dermensız dert vermesin.. :Saruboceq:

slm kızlar nasılsınız bizde dünürle bugün doktora gittik şükürler olsun bebişlerimiz gayet sağlıklıymış doktor teyzemiz öyle dedi kilolarıda gayet normalmiş şükürler olsun bizim kızın pişik problemi için travazol ve bactroban diye iki krem verdi bakalım işe yarayacakmı inşallah geçer kuzucuğumun pişiği içim gidiyo resmen altını değiştirirken birde bana hep bazı bezler bazı bebklere iyi gelmiyo diyolar prima kullanıyoruz ama bilemiyorum başka beze geçsemmi huggiese falan yaa şaşırdım bende bakalım duruma göre artık değiştirirz inşallah gerek kalmaz((

bu arada fundacığımla yanyana geldik bebişleri yanyana yatırdık fundalarda ayyy öyle şeker gözüküyolardıki anlatamam gülmekten kendimizi alamadık bizimkiler nerdeyse elele tutuşacaklardı yanyana eler kollar bir oynuyoki göktuşum damadım o kadar yakışıklıki teyzeleri anlatamam maşallah subanallah aynen funda ama ben ona benzettim birazcık sohbet emzirme derken zamn çabuk geçti ama ikimizede iyi geldi buluşmamız havalar ısınınca bol bol buluşup bebişleri gezdireceğiz inşallah

slm arkadaşlar sizlere sorum var bebişimde gaz problemi var hepimizinkinde olduğu gibi ama şu 2 gündür uyutmakta zorlanıyorum önce böle değildi koydummu uyurdu bebişim bu dönemde bebek kucaga alışırmı arkadaşlar kayınvalidem yanımda doğum için gelmişti bebişin gazını çıkarıken arada sırada kucağında sallıyo tutuyor pışpışlıyor yani zamanında bırakmıyor kucağında ık dese kucağına almaya çalışıyor bende artık birşey diyemiyorum bu dönemde kucağa alışma olayı olurmu acaba kucakmı istiyorda uyumuyor kucağıma aldmmı gögsümde uyuyor uyuyamasının en önemli sebebide sanırım emdikten sonra gazını çıkartırken uyanıyor ondan sonra uyumak ne mümkün emdikten sonra hemen yatagına koysam sorun yok hemen uyuyor ama sonra gaz sıkıntısı başlıyor gaz olmasın diye gazını çıkartmaya çalışssam uykusu yok olutyor siz ne yapıyorsunuz bu konuda nasıl başediyorsunuz

selam kızlar ii dilekleriniz için sağloun
bebişim yatmışken bi bakayım diyom ama mızmızlanıyor accık
bizde gaz problemi yok sayılır en önemlisi her emzirmeden sonra mutlaka gazını çıkarmak gerekiyor bide emzirirken hava ile emerse gazı çok oluyormuş düzgün emzirmek gerekiyormuş ben gazlı yiyeycek yememeye dikkat ediyorum yediğimdede mutlaka bi çay kaşığı kimyon suyla içiyorum yasin beyimizede accık sütümle karıştırıp veriyorum ii geliyor hemen hem alttan hem üstten hemen çıkarıyor önceki gün göbeği düştü dünde güzelce banyo yaptırdım maşallah 3-4 saat deliksiz uyudu rahatladı yavrucum banyodan sonra bebe yağı ile masaj yaptım çok hoşuna gitti misler gibi oldu kabızlık problemi yok günde 6 7 bez değişiyoruz ama bende kabız olmamak için sabahları birkaç tane kuru incir bide kuru kayısı yiyorum hem ben rahat ediyorum hemde bebeğim tavsiye ederim deneyin bence bizim yüzümüzde de sivilce çıkmış memeni ucu bebeğin yüzüne değdimi çıkıyormuş bende öle biliyorum bide öpüldümü benim oğlan gidip gelip sıkıyor öpüyor malesef durduramıyorum bende çözüm olarak yüzünü sütümle siliyorum hem yüzünü besliyor hemde mikropları öldürüyormuş sabah uyandığında siliyorum bide akşam yatarken sivilceleri gidiyor o zaman tek sıkıntımız gündüz güzel uyuyor ama gece uyumuyor meme ağzımda yatayım istiyor bende yatarak vereyim diyorum yok onuda istemiyor oturduğumda çok güzel uyuyor ama işte ben uykusuz kalıyom bu defa
bide bişey soracam 13 gün oldu bebeğim doğalı malesef spinal sezeryan oldum yaa dikişlerim hala ağrıyor adım atamıyorum belimde çok ağrıyor korse takıyorum ii geliyor ama sıkılıyorrum korsede de hala şiş dikiş yerlerim ne zaman geçer bide idrarımı yaparken fazla hissetmiyorum önceden geldiğinide hissetmiyordum wc yee gittiğimde bi bakıyodum geliyomuş drum sordum bebek baskı yapyormuş o yüzden olurmuş 3 lt su iç saatte bir wc ye git geçer dedi sizde de aynı sorunlar varmı

hacerciğim canım gözün aydın tekrardan bitanem benimde spinalden sonra çok bel ağrım oldu canım nörolojiye gittik bizde canım bende bel fıtığı başlangıcı oluşmuş hamilelikte varmış canım ama ben farketmemişimcanım dikkatli ol dedi doktorum bana ağır şey kaldırma zor işlerden kaçınamaı söyledi canım dikişlerimede kendi doktorum baktı iyi demişti hemde rahime bakması lazım doktorun çağırmadımı canım seni bir görün istersen ben gitmiştim 15. günümüzde falan bidhadahada çağırmadı beni rahim toparlanmış dedi canımcım tekrardan geçmiş olsun

sağol canım bende zaten bel fıtığı vardı ama çok ciddi bişey değildi amliyata girmeden önce sordum bel fıtığını etkilermi diye yok dedi bende belden uyuşturun dedim o zaman neyse 1 hafta sonra dikişlerim için gelmemi söyledi doktorum gittim dkişler gayet normal kaynamış temiz dedi bi dahada çağırmadı bende ağır kaldırmamaya çalışıyom da dikişler ağrı yapıyor dengesiz kalkıyom herhalde ondan bel ağrım oluyor diye düşünüyorum rahime hiç bakamdı zaten çağırmadıda bi kaç güne geçmezse gideyim

ben de 9 nisanda bebeğimi dünyaya getirdim.neredeyse 1 ayımız dolacak, haftaya kontrole gideceğiz.

doğumum sıkıntılıydı ve öleceğim zannettim ama şimdiden unuttum hepsini.Bebeğim sağolsun.Anneler günü için çekilen reklamlar daha bir güzel geliyor, anne olmak çok güzel bir şeymiş.

:))))) hayırlısı olsun canım..

bitek annem olsun:))) bencede reklamlar çok ii zmanda geldi..

ya kızlar bişe soracağım.
süt üşür mü?
ya gelen giden bunu sölüyo.
kendini üşütme sütün üşür bebeğe geçer.
bıktım artık ya.

ya kızlar bişe soracağım.
süt üşür mü?
ya gelen giden bunu sölüyo.
kendini üşütme sütün üşür bebeğe geçer.
bıktım artık ya.

ya evet üşütme sütün üşür diyorlar inanmasam da pek dikkat ediyorum.
Kuş kanat çırpsa bebek üşür diyorlar bir de sürekli.

kizlar Türkiyede var mi bilmiyorum ama muhakkak bebeklerinizin gaz problemi icin SAB SIMPLEX´´i kullanin

benim bebis hastanede kaldigim günlerde yikiyordu hastaneyi cigliklariyla sonra hemsireler yanimdan alip götürüyorlardi ,5 dakika sonra döndüklerinde oglum misil misil uyuyordu :1shok:

bende sordum nasil yaptiklarini damlanin ismini verdiler bende aldim ve emzirdikten sonra 12 damla veriyorum cay kasigiyla sonra karnina sicak ici kiraz cekirdegi dolu yastigi isitiyorum ,sariyorum hafiften hem gazini cikartiyor hizli sekilde hemde hemen uyuyor

bu arada kizlar benim bebise sütüm yetiyor ama kalitesi iyi degil sanirim karni doymuyor artik 3 saat arayla bi emziriyorum bi mama veriyorum dönüsümlü olarak ve artik misil misil uyuyabiliyor oglum

aynen gülsemincim bende bi kac kere o damlayi verdim
ama eczanede bu isim altinda aratirlarsa ismi degisik olsa bile cikacaktir
herseyin yoluna girmesinede sevindim canim
yavas yavas giriyor raiana hersey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…