bi de bugünlerde kafamı tek kurcalayan şey var... oğlumun yüzünde daha öncede yazmıştım 10 gün fln önce doktorumuzun dermatit dediği sivilceler çıkmıştı.. netten de araştırdım bebek svilcesi olabiliyomuş falan rahatlamıştım... son günlerde kendiliğinde azalmaya başlamışlardı... sadece yüzünde hafif bir pıtırlılık var ve ara ara beliren birkaç tane sarı uçlu olan sivilce oluyo şu an....
ama son birkaç gündür gelen giden bu bebeğin yüzüne adeliyken bi kız bakmış demeye başladı... öyle oluyomuş ... bu tip şeylere tamah etmesemde kafam bulandı.. nedir? ne yapılır? aslı varmıdır bu olayın? ve ne yapmak gerekir? bilen varsa lütfen yazsın.. batıl inanç gibi gelse de koca karı masalından ibaret olmama ihtimali de var sonuçta... şimdiden sağolun...
canım benimde mantar gibi dedi dr. ama 3 tane merhemin hiçbiri değiştirmiyor durumu. her kaka yaptığında muslukta yıkıyorum kuzumun poposunu. hergün banyo yaptırıyorum kurulayıp ilacı sürüyorum ama nafile...
senin ilaçların aadı ne?
bi de bugünlerde kafamı tek kurcalayan şey var... oğlumun yüzünde daha öncede yazmıştım 10 gün fln önce doktorumuzun dermatit dediği sivilceler çıkmıştı.. netten de araştırdım bebek svilcesi olabiliyomuş falan rahatlamıştım... son günlerde kendiliğinde azalmaya başlamışlardı... sadece yüzünde hafif bir pıtırlılık var ve ara ara beliren birkaç tane sarı uçlu olan sivilce oluyo şu an....
ama son birkaç gündür gelen giden bu bebeğin yüzüne adeliyken bi kız bakmış demeye başladı... öyle oluyomuş ... bu tip şeylere tamah etmesemde kafam bulandı.. nedir? ne yapılır? aslı varmıdır bu olayın? ve ne yapmak gerekir? bilen varsa lütfen yazsın.. batıl inanç gibi gelse de koca karı masalından ibaret olmama ihtimali de var sonuçta... şimdiden sağolun...
doktorumuz rifocin diye bir antibiyotik verdi.normalde iğne ama şırınga ile sulandırıp sürüyoruz pişiğine.
sonra eczanede özel bir su hazırlattı morumsu mavi renkte. bir de troysd diye bir krem verdi.
hemen farketti yavrum rahatlsdı biraz.inşallah tamamen geçer .unibaby kullanıyordum artık pamukla siliyorum.2 ay bitene kadar pamukla silerim heralde.
banada lohusayken eve başka regli olan biri gelirse yüzünde heraybaşı kızarıklık falan çıkar demişlerdi.çözümü de şu idi.bebeğin ilk kakasından az bişe bi beze sürüp evin eşiğine koyulmalıymış.annem yaptı ama görümcem evi süpürürken atmış.bilemiyorum ne kadar doğru.
Gaz ıcın bı ılac ısmıde ben vereyım zınco gaz gıderıcı damla ben cok memnun kalmıstım he bu arada ben 2009nısan annesıyım yuzde yuz bıtkısel damladan 5 bılemedın 10 dk sonra cocugum rahatlıyordu tavsıye ederım yanı
canımm.. yetişemiyoruz birbirimize mafoldumben neyse ben cevaplıyım inşallah görürsün.. geçmişi kimse okuymaıyo da bu aralar:)) öncelikle her derdin devası ne biliymusun... sen iyi beslenip psikolojine dikkat ediceksin.. ve ayaklarını hiiç üşütmiyceksin vee sabırla 3 ay dolmasını bekliceksincanımmm dünürlerin güzeliiii bi tanesiii:)
yettim gari
tam senin mesajını okudum, cevap yazıcam, diloş hanım bastı çığlığı, onu emzirdim, şimdi yatırdım koştum hemen bilgisayar başına
ay nası sevindim denk geldik diye var ya :)
eski günlerdeki gibi :))
eski gün dediysem, hepi topu 2-3 hafta öncesi ama dilasız günlerim bir asır kadar uzakta geliyor şimdi :)
ay refişim dediğin gibi dila beni bi korkuttu ki anlatamam..
elim ayağım boşaldı. bi de ben zaten panik bi tipimdir, en ufak bir şeyde dağılırım, dila'nın hasta hali öldürdü beni resmen..
doktor normal dedi, zinco'yu gerektiğinde kullan demişti, şimdi düzenli kullan, gazı rahatsız etmesin dedi. bakalım bir de öyle deniycez..
üşütmüş falan olmayayım da çocuğu, umarım sebebi normal bir gaz sancısıdır.
emiyor mu diye sormuşsun, çok şükür emiyor da.. ne kadar emmesi normal onu kestiremiyorum.
utku her bir memeyi ne kadar emiyor refiş ?
düne kadar dila 15 dk aralıksız emebiliyordu ama ne hikmetse son 24 saattir 5-6 dk'dan uzun durmuyor memede.. uyuyor hemen. ya da inatçı keçi, mühürlüyor dudaklarını, asla açtırıp da emdiremiyorum...
ayy ne zormuş anacım yaa..
şu 40'ımız çıksa, azıcık kilo alsa, kıyafetleri dolsa, ele gelse, havalar güzelleşse, atsam arabasına parka falan çıkarsam...
ne güzel olcaaak...
canımm çok sıcak bencede.. kendin nasıl iyi hissediyosan o sıcaklıkta olmalı... bizim 22-23 civarı genellikle.. gözümüz termometrede resmen kaydirigubbakcemile3iyi geceler arkadaşlar sizlere birşey sorcam bebğinizin oda sıcaklığı kaç derece ?lütfen cevaplarsanız çok sevinirim benim odanın sıcaklığı 25 26 derece sizce sıcakmı
opuyorumnanaktan gözün aydın canım.. sağlıkla güle güle büyüt yavrunuu...selam kızlar biz geldik sonunda 1 aydır net malesef yoktu giremedim hoş olsaydı da zor olurdu girmem sonunda doğum yaptım diyeyim 42. haftamda belden uyuşarak yapmak zorunda kaldım normal diye tutturdum ama sonunda sezeryan olmak zorunda kaldım bebeğimin suyu iice azalmıştı kendiside büyümüş fakat ne sancı nede açılma olmamıştı kontrole gittim 19 nisanda hemen almalıyız dedi apar topar yatışım yapıldı eşmle gitmiştik beni odaya aldılar eşim eşyaları almak için gitmek zorundaydı tek kalmak çok kötü nasılsa kontrol dedim ama öyle olmuyormuş 14 nisan son gündü 19 na kadar bekledim olmadı en azından spinal olsun dedim olur dedi doktorum neyse herşey bitti şimdi oğlum 10 günlük sağlıklı maşallah ee biraz ağlıyor memede emmiyordu başta şimdi emiyor çok şükür göğüs uçlarım da yara oldu accık krem sürdüm geçti herşey yolunda şimdilik
bi jel verdi doktorum doku düzeltici karın bölgem için bide sıkılaştırıcı ameliyat izinide yok ediyormuş onu kullanıyorum aranızda kullanan varmı bilmiyorum neyse oğlum uyanadı malesef artık eskisi gibi olmuyor rahat rahat net başında oturmak olmuyor ama olsun allah onların canına sağlık versin
bu arada bütün doğum yapan arkadaşlar allah analı babalı büyütsün sağlıkla mutlulukla inşallah bekleyen varmı bilmiyorum ama onlara bir an önce kucağına almayı nasip etsin
maşallah tuğbacım paşanaa.. ayrıca da geçmiş olsun...kızlar merhabalar. herkeste aynı dertler var galiba.
ve tabiii bir de iyi haberimiz var maşallah deyin teyzeleri oğluma 2 haftada 800 gr almışız 4600 gr olmuşuz:asigim: ama tabi bunun bir de bedeli var göğüs uçlarım perişan oldu iyileşmiyo. oğlum damaklarının arasına almayı da öğrendi memeyi bas bas bağırtıyo beni:)
çok geçmiş olsun canım.. inşallah geçer en kısa sürede.. opuyorumnanaktancanım çok sağol ya.süümün yettiğine inanıyorum artık.bugün hiç mama vermedim.dün doktora gittik.pişiği yüzünden.1 hafta hiç mama verme bakalım 1 haftada ne kadar kilo alacak dedi doktorumuz.senin sütün yetiyordur deyip durdu rahatlattı beni.
metsil gazımızıza iyi geldi gibi sanki.
bu arada kızımın pişiği çok feci olmuş.mantar olmuş bir de .bir sürü ilaç verdi doktorumuz.dünden bu yana hemen farketti.inşallah tamamen geçer.
opuyorumnanaktan çok geçmiş olsun nazlıcım.. inşallah geçer yakın zamanda...canım benimde mantar gibi dedi dr. ama 3 tane merhemin hiçbiri değiştirmiyor durumu. her kaka yaptığında muslukta yıkıyorum kuzumun poposunu. hergün banyo yaptırıyorum kurulayıp ilacı sürüyorum ama nafile...
senin ilaçların aadı ne?
aynı işte bizimde öyle.. önce isilik gibi çıkıyo sonra sarı uçlanıyo mafoldumben ama 1-2 güne de geçiyo..slm refiyecim sivilce tarzuı şeyler beim bebişiminde yüzünde var bir gün bir yerde birgün başka bir yerde çıkıyorlar minik minik önce kızarıklık oluyo sonra sivilceye dönüyor
özgecim.. iyiyim tatlım seni sormalı? valla fırsatım olmuyo ki.. oğlandan vakit bulduğum 5 dk.da da ev işi yada edayla ilgilenmem gerekiyoo.. hiç giremiyorumm.. bu alıntıları da kaç saattir otura kalka becerdim anca :))) mafoldumben off çok canımı sıkıyo bu durum yaa.. ben doktora götürmüştüm ve her bebekte olabileceğini söylemişti bana.. ama gelen giden böyle deyince canım sıkıldı şimdii.. kırk basığı da ayrı olayy... aklinialirimsmile karışık mevzular aslında bacım yaaa...refişim nasılsın tatlım :)))görüşemiyoruz...
aynısı anemde sölüyor öle olurmuş derler....
ama nası gecer bilmiyorum benim annemin demesi her ay cocuğun yuzunde bu sivlceler çıkarmış ama bende inanmıyorum ya....
bide şu kırkı çıkmayan iki kadın yan yana gelmezmiş kırk basığı olurlarmış diyolar oda tuaf...
ayy yaptık onuu.. annem demişti zaten.. hastanede atmadık ilk kakalı bezimizi kaydirigubbakcemile3 halaa kapı girişinde giren çıkan basıyo üstüne laelaelaelaelae ama geçen hafta eltime indim alt lata.. komşular gelmiş diye... komşunun kızı baktıutkuya uyuyodu oysa ki mafoldumben acaba adetlimiydi.. bilmiyomu böyle bişey olduğunuu.. ayy ne biliim yaa... çok canım sıkıldı cidden ama rabbim dermensız dert vermesin.. :Saruboceq:banada lohusayken eve başka regli olan biri gelirse yüzünde heraybaşı kızarıklık falan çıkar demişlerdi.çözümü de şu idi.bebeğin ilk kakasından az bişe bi beze sürüp evin eşiğine koyulmalıymış.annem yaptı ama görümcem evi süpürürken atmış.bilemiyorum ne kadar doğru.
hacerciğim canım gözün aydın tekrardan bitanem benimde spinalden sonra çok bel ağrım oldu canım nörolojiye gittik bizde canım bende bel fıtığı başlangıcı oluşmuş hamilelikte varmış canım ama ben farketmemişimcanım dikkatli ol dedi doktorum bana ağır şey kaldırma zor işlerden kaçınamaı söyledi canım dikişlerimede kendi doktorum baktı iyi demişti hemde rahime bakması lazım doktorun çağırmadımı canım seni bir görün istersen ben gitmiştim 15. günümüzde falan bidhadahada çağırmadı beni rahim toparlanmış dedi canımcım tekrardan geçmiş olsun
ben de 9 nisanda bebeğimi dünyaya getirdim.neredeyse 1 ayımız dolacak, haftaya kontrole gideceğiz.
doğumum sıkıntılıydı ve öleceğim zannettim ama şimdiden unuttum hepsini.Bebeğim sağolsun.Anneler günü için çekilen reklamlar daha bir güzel geliyor, anne olmak çok güzel bir şeymiş.
ya kızlar bişe soracağım.
süt üşür mü?
ya gelen giden bunu sölüyo.
kendini üşütme sütün üşür bebeğe geçer.
bıktım artık ya.
ya kızlar bişe soracağım.
süt üşür mü?
ya gelen giden bunu sölüyo.
kendini üşütme sütün üşür bebeğe geçer.
bıktım artık ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?