2010 Nisan Anneleri

merhaba kızlar
bebişim hazır uyuyorken gireyim dedim ama yapılması gereken işler beni bekliyor uyku aralarında ne yaparsam artık o yüzden giremiyorum nete
birde sizde oldumu bilmiyorum meme çatlağını geçtim iki gündür de kahverengi bölgesi kızardı ve yeryer şişti görüntüsünü egzamaya benzettim umarım değildir sanırım silikon başlık yaptı eğer geçmezse yarın doktora gitmeyi düşünüyorum
birde sütümde kaliteli değil galiba bebeğim hiç kilo almamış görünüyor
elifçim emzirme süresi bebeğime göre değişiyor bazen 10-15 dk kalırken bazende 2-3 saat emmek istiyor . bide ben ne zaman isterse veriyorum belli saat aralıklarım yok eğer 2 saatten fazla uyursada göğsüm ağrımaya başladığı an sağıyorum
fulyancım aynı şeyi bende çok duydum
gülsemin bahsettiğin gaz gidericiyi bi arkadaşımda çok tavsiye etmişti bana

slm arkadaşar biz gaz probkemiiçin metsil kullanıyoduk pek faydasını göremedim bebeğim ağlamadı ama gazınıda çıkaramadı daha doğrusu dünkü ağlamamızın sebebini bulamadık.szdede oluyormu arkadaşlar bebğim daha 14 günlük bebek görmeye gelenler varmı ya bize gelenler oluyor dünde oldu bebeğim misafir gittikten sonra hiç durmadı ağladı sürekli gazıda yoktu nazar değiyorya bende okuyamıyorum nağpıcağımı şaşırdım odasından çıkarmıyorum ben emziriken bile girdiler ve inanırmısınız bebeğim dün o gögsümü hiç almadı almak istemedi emmedi dün gece gögüslerim bile boşaldı sanki hiç böle olmamıştı iyiydi bizim sütümüz gelen habire sütün varmı akıyormu bu tarz saçma sapan sorular soruyoalr kabul etmek istemiyorum artık kimseyi biri geldimi o akşam bebeğimde huzur yok bendede

kızlar bebişi kaç saat arayla ve bir emzirmede kaç dakika emziriyorsunuz .biz saatlerce emişiyoruz doymuyor
slm arkadaşım biz sabahları 2.5 - 3 saat arayla 15 20 dk emişiyoruz geceleri daha kısa aralıklarla ama 2 gündür düzenimiz bozuldu dün gece yavrum arandı durdu ağzına verdim gögsümü almadı anlamıyorum bebeğim neden böle yapıyor

m_m canım aynen öyle oluyor benimde. misafiri çok seven ben şimdi kara kara düşünüyorum gelecekleri zaman. bebeğim resmen huy değiştiriyor emmiyor zaten zar zor emmeye başladı 2 haftadır

m_m bu arada sende sakaryada mısın? bildiğin iyi bir çocuk doktoru var mı?
yarın altınoavaya götüreyim diyorum ama doktorları hakkında bi bilgim yok

m_m bu arada sende sakaryada mısın? bildiğin iyi bir çocuk doktoru var mı?
yarın altınoavaya götüreyim diyorum ama doktorları hakkında bi bilgim yok
evet canım ben sakaryadayım biz altınovada doğum yaptık doktorumuzda şener şafak arkadaşımında çocukalrının doktoru bir götür bakalım biz önce şener şafaga sonra enver yaya ya gittik şener şafağı begendik umarım faydasını görürsün

cnm ya ne kadar azimlisin çok takdir ediyorum seni umarım bebişinle sorunların bir an evvel geçer. Ama bu zamanlar böyle hepimiz ufak tefek uğraşyoruz bişeylerle...

benimkinin de kaka problemi var ama biraz biraz düzeliyor sanki kendimce bazı çözümlerim var yazayım;

zinco veriyorum bazen

dr darlık var tedavisi bu şekilde demişti: (artk yapmıyorum) uzun süre yapamaz da rahatsızlanırsa derecenin ucu ile makatı uyarmak,
her alt değiştirmede oraya krem sürmek (bu da yetiyor artık :))

en çok işe yarayan da bezini açıyorum o şekilde üzerini örtüyorum hafif eğimli yatırıyorum (her zaman, rahat ediyor) bi bakıyorum boşalmış tüm içini :))

hala kıvranıyorsa bgnkü gibi altını açıp karnına saat yönünde hafif masaj yapıyorum bacaklarıbnı karnına doğru itip 6 ya kadar sayıp tekrar masaj yapıyorum.

bugun kakayı hem pijamama, hem koltuğa kadar fışkırttı sırnaşık şey

Ya sorma bende bu yuzden ne bi yere gitmek nede biri gelsin istiyorum. Nazardan da korkuyorum Herkesin bakım şekli de farklı tutması farklı bebek huzursuz oluyor sanki birde uyurken korkmaya falan başladı eşime yasin okutuyorum kuzumun başında çok faydası oluyor. nas felak okuyabiliyormuşuz galiba onlar dua olduğu için

slm kızlar ne zamandır giremedim 3g modemimiz bizde değildi.zaten girmeye de pek vaktim olmadı.geçmişi okuyamadım size acil bişe sormak istiorum..oğlum 3 gündür ıkına ıkına ağlıyor kendini kasıyo kızarıyo ve hiç tam olarak dalıp uymuyor.sütüm yeterli değil günde 2 defa mama veriorum doktor tavsiyesiyle.dünde ağlamasına dayanamayıp doktora götürdük gazı var yeteri kadar kaka yapamıo dedi lavman verdi bide metsil die bir damla.dün lavmanı yaptık akşam iyice boşalttı içini.ama bu sabah yine aynı damlanın etkisini göremedim yarın doktora götürecez ama sizin bildiğiniz başka bi yöntem varmı yada sizde böle sorun yaşadınızmı?ne yapmlıyım çok üzülüorum o ağladıkça..

geçmişe birazcık baktımda içim rahatladı hemen hemen herkezde varmış aynı problem.demekki minik bebişlerde olabiliomuş böle sorunlar..işe yarayan yöntemlerinizi yazarsanız sevinirim yinede..bide kızlar ek mama olarak ne kullanıyorsunuz.bize doktorumuz aptamil pre verdi onu kullanıorum ama bi arkadaş smilac diye eski bi mamayı tavsiye etti.çok iyi bi mamaymış.kararsız kaldım.gerçi oğlum 10 günlükken yarım kg almıştı şimdi 23 günlük oldu ayını doldurduğunda tartılcaz yine merak ediorum kilosunu..[/B]

bende hamileliğim boyunca sami kemiğe gidiyordum canım
yarına randevu alayım öyleyse çok teşekkürler tavsiyen için
canımya herşey bebeklerimiz için en azından altı ay anne sütüde alsın istiyorum birde umudum var hala belki acılarım geçer diye
dediklerinin hepsini deneyeceğim canım inşallah bende de işe yarar
hoşgeldin canım

canım benim aynı sıkıntıları yaşıyoruz metsil bencede işe yaramıyor arkadaşlar sab simlepx önermiş

benim de hamilelik ve doğumumu yaptıran doktorum sami beydi bizde yarına randevu alıcaz sami beye gidicez kontrol için dikişlerime bakıcak

geçmiş olsun demek aynı sorun hepimizin yavrusunda var ıkına ıkına bir hal oluyorlar ama ben formullerimi yazmıştım yukarıda bi dene istersen.

merhabalar kızlarrr nasılsınız?
kızlarr yaa ben alıntı yaparak hepinize cevap yazmayı çok özledim. ama artık ne mümkün. hepimiz yaşadıklarımızı yazıp çıkıyoz:)
okumaya çalışıyorum çok faydası oluyor.
bizde dün çok kötü bir gün geçirdik. oğlum bütün gün doğru düzgün uyumadı. ağladı. uykudan çığlıklarla uyanıyodu. başta alayamadık ama eğer kabız olmuş paşam.günde 4-5 kere kaka yapan çocuk 12 saat boyunca yapamadı. boşaltamayınca da doğru düzgün emmedi. ilk defa dün emerken gönlsüzdü benim öbur oğlum:) akşam arkadaşımı aradım. ağrısını alsın diye fitil ismi sordum. paranox dedi. eşim nöbetçi eczaneye gitti. eczacı da paranoxu mutlaka eviminizde bulundurun. gaz sancısı, ateş ağrı huzursuzluk durumlarında veriliyormuş. ama kabızlık için gliserin fitili verdi. biz fitili koyar koymaz sıpam içini boşalttı rahatladı çok şükür.

yalnız kaan çok düzenli yapıyodu kakasını. acaba anason ve zinco çocuğun düzenini mi bozdu dedim. kestim ikisini de vermiyom artık. çok gaz sancısı huzursuzluğu olursa fitil verecem bundan sonra. bu arada bu kadar küçük bebeğe fitil yarım veriliyomuş. belki başınıza gelirse benim gibi yapmayın ne duyarsam veriyodum iyi olsun diye. meğer fitiller daha iyiymiş onu anladım.

bundan sonra kimden ne duyarsam vermicem sıpama. gerçi o öyle kıvranıp acı çekmeye başlayınca aklım başımda gidiyo yeterki kendine gelsin diye ne duyarsam uygulamayı düşünüyom.

bir tek şu sab simplex denen damlayı denemeyi düşünüyom. herkes çok memnun okuduğum kadarıyla.
bir de nazlının söyediği gold kremi bulmaya çalışıyom göğüs uçlarımın ağrısı hiç geçmicekmiş gibi geliyo

bütün gaz sancısı olan nisan bebişlerine geçmiş olsun bol uykulu ve gazsız günler dilerim:)

canım benim çok çok geçmiş olsun bitanem ben dün doktora gittim bana meme ve mama şeklinde aynen devam etmemi söyledi canım ne yapalım yeterki sağlıklı olsunlarda yesinler kuzucuklar bizde milupa aptamil 1i kullnıyoruz 40cc veriyorum artık verince banamısın demiyo kuzucuğum cok cok nasıl çekiyo :içelim:
canım ayyy o misafir olayını bana hiç açma inanırmısın annem yanımda olsada yetişemiyoruz baygınlık geçireceğim bir gün ve çeneleride hiç durmuyo kadınların ayyy yazık doymuyordur bebk o yüzden mama istiyo neler neler ne akıl verenler kafayı sıyıracağım bir gün off off bu kadarda olmazki yaa ben bile arkadaşım dahi olsa bebğini 3-4 aylıkken bakmaya gidiyorum daha lohusalığım geçmeden baskın yapıyolar birde deddiğin gibi nazar oluyo kızım çığlık çığlık istemiyo anasoı gibi çok karmaşıklığı kalabalığı:)))kaydirigubbakcemile5
canım benim aynı sorunlar hepimizde var canım ama 3. ayında hafilermiş canım az kaldı ama şükürler olsun bizim kız gork sesini güzel atıyo dışarı hem alttan hem üstten doktorumuz dün bize metsil verdi ama kullanmayı düşünmüyorum ben baştan beri diyorum rezene en güzel gaz çıkarıcı rahatlatıcı bişey hem anne için hem bebk için ben günde 1 bardak illaki içiyorum sütten alsın kuzucuğum diye milupanın rezenesini içiyorum dene canım istersenolumunekankayizsmile

canım tuğbişim nasılsın canım kaan kaptan nasıl ayyy ne kadar özledim valla burada oturup muhabbet etmeyi canım:asigim:

birazda biz kendimizden bahsedelim bugün cıbı cıbı yaptık kızım şu an mışıl mışıl uyuyo kuzucuğum kızlar birde ben bişey soracağım yaa bazen öyle bir dalıyoki benim kız bir yerlere bakıyo sizinkilerdede oluyomu böyle ve doktor teyzemiz bana dün 10 güne kadar göreceğini söyledi dün gece kızımla konuşurken gülücük attı resmen gözümün içine bakarak o kadar sevindimki tuttum annami ardım haber vermek için saat 1 buçukta yaa anne olmak öyle güzel bişreymişki anlatamam düşünsenize kaka yaptıumı güldümü,gaz çıkardımı ,aguladımı falan hepsi bizim için bir değer önem taşıyo yaşama sevincim aşkım kızım benim yokmuş böyle bir sevgi

mrb güzel anneler ve bebişleri
bebişimle uğraşmaktan bir şey yapamıyorum yarı saat bi memeden yarım saat diğer memeden verdim hala doymadı saatlerce emziriyorum doymuyor en sonunda mama veriyorum uyuyor siz nasıl emziriyorsunuz iyice şaşırdım valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…