2010 Nisan Anneleri

canım kusura bakma kızımın dişleri çıkıyor o yüzden huzursuz onunla ilgilen meme ver uyutmaya çalış derken ancak gelebildim...
öncelikle sana aynen katılıyorum her bebek farklıdır maalesef bazı anneler bebeklerini Maşallah deyip kıyaslama konusunda umarsızca yazabiliyor bendede bir kaç arkadaşımda da oldu ve kalp kırılıyor o kişileride şidetle kınıyorum...
soruna gelince canım ben kızımda ikinci aya kadar bişey vermedim hep anne sütü verdim sabaha kadar ağlıyordu kollarıma ağrılar girmişti o derece yani oturup ağladığımı bilirim...yinede ilaç vs vermiycem demiştim zararlı diye en sonunda iyice araştırdım yabancı sitelere kadar baktım zinco adlı gaz kesici var tamamen doğal yağlardan ve bebeğe zararı yok gün de 2 kez 3 4 damla verdim artı sabah akşam rezene anason karışımı doğal çay birer bardak içtim bebeğe süper iyi geldi ne yersen bebeğe geçiyor haberin olsun...birde sırt masajı yapın göbeğini dizinin üstüne daya veyavaş yavaş yap inan çok boshayallersmile yararını görüceksin...
yüzündeki küçük noktaları kafana takma görmedim ama 2 nedeni var birincisi anne sütünden geçen hormonlardan kaynaklanıyor sütün yağlı ve kaliteli ileride 4 aydan sonra tamamen geçer kalıcı değil canım gül suyu ile sil yüzünü yada kaynamış su ile...bu arada ikinci neden ise ter bezleri 3 aya doğru çalışmaya başlıyor terleyemediği için deri o şekilde tepki veriyor olabilir...

Son düzenleme:
slm nisan annişleri uykusu bir geceden sonra kahvaltımızı bile az önce yapabildik kızım bu gece hiç uyumadı doğru dürüst sinirlerim bozuldu resmen ne zamn eve misafir geliyo böyle oluyo kadınlarda bir maşallah yok kızım artık gülücükler atıyo etrafa kadınlar ayyy bu ağıza bakıyo falan görüyo ayyy tabikide görecek bir maşallah deyin ağzınızmı eskiyo yaa babamız yasin falan okudu nazar duası kızım birazcık rahatladı inanın kızlar ben nazara çok inanırım aman dikkat edin bebişleri gelenin kucağına verirken gerçi ben vermek istemesemde onlar sormadan alıyolar zaten sinir oluyorum ve dün ilk defa kıım önceden cişini üstüme yapmıştı ama bu sefer öbürünü bir güzel altını alırken fışkırttı resmen alt açmamız ben eşofmanım badim mafoldu eşim bana gülüyo dur bir fotoğrafını çekeyim diye bense gülsemmi ağlasammı boncuğumla ikimiz bir güzel temizlendik ama hala aklıma geldikce gülüyorum bunlar birer hatıra ilerde anlatmak için onlara sanırım bizimde kırkımız cumartesi günü inşallah ohh artık beni evde bulana aşk olsun sefam olsun yaz turlarımız başlar artık pikniklerimiz yayla gezilerimiz mangal sefalarımız kızımızla beraber birde inşallah bir aksilik olmazsa ağustos gibi istanbul gezimiz olacak hem kızımızda büyümüş olur o zamana yarında kendime mevlüt için elbise falan alıcağım gidip eşimle yaz için dolabımda bişeyler olması lazım hala kotlarım olmuyo göbişten zaten daracık şeylerdi anladımki benim dolabımda hiç bol bir pantolonum yokmuş :)))hepsi daracık daracık şimdi biraz ferah bol bol keten pantalonlardan almam lazım yaza her renginden almak istiyorum ben pek etek giymem sevmem giymeyide bana kot versinler yeterli valla elimden gelse okula bile kotle giderdim:))

slm canım bende sabahları 2 en fala 3 sati aştırıyorum emzirme konusunda gecede 3 sati bulabiliyor gerçi ilk defa dün gece uyudu günlerdir gecelri hiç uyumuyordu dün gece bana verilmiş en güzel hediyeydi sanki son günlerde gece biraz emme si gecikince acaba bebişime problem olurmu aç kalırmı diye düşündümde o yüzden sordum

arkadaşım bu sorunu aynen olduğu gibi bende yaşıyorum emerken uyuyp kalıyor gaz derdi olmasa ne rahat gaz ını çıkarırken gözleri açlılıyor bu iş nasıl çözülür bilemiyorum buarada gaz için ben om-x diye bitkisel bir şurup kullanıyorum doktorumuz verdi günde bir tatlı kaşığını 3 e bölerek veriyorum öğleyin akşam gece birde ben mutlaka rezene çayı içiyorum emzirmeden önce içmeye dikkat ediyorum vede yediklerime çok dikkat ediyorum aslında ben burada gaz yapan yiyecekleri belirelyelim demiştim ama kimse görmedi yada dikkate almadı sanırım bilmiyorum ama ben bu konuda sıkıntı çekiyorum nerdeyse gaz yapacak diye hiçbişey yiyemez oldum sen yemek olarak neler yiyebiliyorsun

ii akşamlar kızlar...
huzurlu bol uykuları olsun bebişlerin...
sizinde bol bol sütleriniz olsun öpüldünüz....

mehaba kızlar...
benim kız iyice huysuzlaştı ya.
huyu suyu hergün değişiyor..
rezene çayı içenler günde ne kadar içiyorsunuz ya?
özgecim çörekotu sütü artırır demişsin.yiyecek miyiz nasıl yapacağız onu da?

rezene yi gunde iki fincan içebilirsin canım...çörekotuda rezene ile demleyebilirsin tatlım.....yada balla macun yap karıştır öğütüpte....
ben bebeğede veriyorum rezene ve anason ggunde on çay kaşığı kadar azar azar....
gunde yarım cay bardağı veriler ama...gercekten mideleri çok rahatlıyor....

ya ben bebeğe hiç vermiyorum ya.
vereyim bakalım bu akşamdan itibaren.

tekrar merhaba kızlar...
canım günde iki bardak rezene anason karışımı içiyorum sabah iki poşet akşam iki poşet bir su bardağına koyuyorum 5 -10 dakika bekletip içiyorum...bebeğime vermedim kendim içtim bebeğime bir zinco verdim o kadar

kızlar iyi kşamlar.
gaz sancısından geberdik biraz önce patlayacaktı mehmet salih sonunda çözümü bulduk nedir tahmin edin.FÖN....
Fönmakinası çalıştırdım ve uyudu...Tavsiye ederm.ınşallah gece de uyur yoksa fönü çalıştıracam hehee

ewt canım on dakkalık bişiydi çektirdik geldik...
allahtan çok sükür hersey normal cıktı...

iyi canim sevindim iyi olmasina ,Allahim onlara saglikli ömür versin insallah :Saruboceq:

refiscim ben gaz olayina söyle bir cözüm buldum uyaniksa gazini cikartmaya ugrasiyorum eger uyumussa dokunmayip bir süre iyice kendinden gecmesini bekliyorum sonra uzman tvden gordugum taktikle gazini cikartiyorum bugun uc denememde basarili oldu :)umarim böyle devam eder

mama olayina gelince inanki moralim cok bozuluyor ama uyanik kalmak zorundada olsam mama vermemeye calisicam
gerekirse yirmidört saat emziricem :çok üzgünüm:

haklisin canim kirici bir cevap olmus düsünülmeden yazilmis besbelli zaten canim

bu arada benim yavucugumunda yüzünde sivilce cok cikti canim yha hemde nasil diyim böyle iltihapli gibi minik minik,bende sütümden sürmeye basladim bugun insallah fayda eder

merhaba canım ben özel adana hastanesinde dilek coşkunda yaptım normal doğum istedim ama olmadı malesef 42. haftaya kadar bekledim drum normal olaccak gibi değil dedi 38. haftada .. oğlum normal olmuştu hemde nerdeyse 4 kilo doğmuştu dedim yok idedi hiç sancın yok olmaz dedi 38. hafta geçti 39 40 41 de suni sancı versen öle normal doğum olsa dedim yok dedi hiç açılman yok suni sancıyı öekersin bide sezeryana alırız boşuna sancı çekmiş olursun dedi biraz daha bekleyelim dedim 2 gün sonra gel pazartesi 42. haftanın başında dra gittim suyu çok azalmış hemen almamız lazım dedi eve gitmeme bile izin vermedi belden uyuşapak sezeryanla doğum yaptım drumdan çok memnun kaldım kadın elleriyle biliyor çok bilgili bi doktor 4 hafta önceden norml yapamayacağımı söledi ama ben hemen sezeryana almak istiyor diye düşündüm ama sonunda yine spinal sezeryan oldum bide en önemlisi ameliyathanedeki doktorlar anestezi uzmanı falan çok tecrübeli işlerini ii yapıyolar tavsiye ederim ilk çocuğun sezeryanmış buda öyle olcak sanırım bi düşün bence
ayy hiç sorma bende aynıyım şu mesajı yazarken bile kaç defa kalktığımı bilmiyorum valla
kimyonu sormuşsun ben bi çay kaşığı içiyorum suyla gazlı yada gazsız her yemekten sonra kahvaltıdan sonra yemiyorum ama öğle ve akşam yemeğinde yiyorum oğlumada her akşam yatmadan 1 saat evvel bi çay kaşığına bi çimdik katıyom üzerine sütümden azıcık onu içiriyorum 10 dk sonra falan karnınada azıcık masj yaptımı gazmanım başlıyor hem üstten hemde alttan
bende ilaç verme taraftarı değilim oğlumda metsilde zinco dakullanmıştım bi faydasını görmedim bu çok ii geliyor hımm bide kuru fasulye gibi çok gazlı yiyecek yediğim zaman yarım fitil yapıyom oda çok ii geliyor nanede içiriyorum arada sancısını alıyormuş ablalarım hep böyle büyütmüşler çocuklarını yusufta dinlemedim dr ne dedi ise onu yaptım oğlum 7 ay boyunca durmadan ağlamıştı bunda büyük sözü dinleyecem dedim şimdilik baş ediyorum çok şükür
senin piskolojinin bozuk olması bebeğe yansıyor canım ben bebeğime çok güzel bakıyorum sütümde yakında çoğalacak bu mamaya hiç ihtiyaç kalmayacak diyeceksin çok zor biliyorm ilk 3 gün bende aynı şeyleri yaşadım hastaneye biberonu götürmemiştim unutmuştum süt yok acıkmış zavallım çekiyor bişey gelmiyor hep yara oldu uçları sonra hemşire mama getireyim dedi yok dedim başta sütüm gelir dedim gece 3 te açlık tavan yaptı dayanamadı bardakta mama yaptı enjektörle yedirdi sabaha kadar uyudu hastaneden çıkarkende bi defa yedirdim o sırada bende süt yapıcı şeyler yedim bi kaç saatte sütüm çoğaldı çok şükür hamdolsn biraz sabır bide morel çok önemli sen morelini bozma ıkıl bi banyo sütü çoğaltıyormuş hemşire dedi göğüslerede hafif masaj bide sırt üstü yatmak çok ii gelirmiş ben öyle yaptım işe yaradı
ayy canım yaa ben yazmıştım ben kullanıyorum ii geldi çatlaklar azalıyor sanki ameliyat izinide yok edecek gibi ii geldi hiç biryan etkisi olmadı bende .. yüksek tansiyon problemi olanlada reaksiyon gösteriyormuş bende bikini giymiyorum ama o izde pek hoşuma gitmiyor en azından azalsa izi hiçte fena olmaz

:roflol::roflol:kaydirigubbakcemile5 sessiz ortamı sevmiyomuş bebişin çok komik yaa ama aklımızda bulunsun belki işe yarar

bu arada dün sağlık ocağına gittik hiç gitmemiştik malesef eşim sadece kayıt yaptrmıştı hasatnede topuk kanı aldılar dşye gerek duymamıştık gittik dru bi fırça attı neden gelmiyosunuz diye neyse hastanede aldılar hepatit aşısınıda yaptılar dedim olsun önemli olan anne sütü aldıktan sonraki topuk kanı dedi neyse aldılar ama yavrucum çok ağladı abiside kafa tutuyor ebeye kardeşmi ağlatma diye 19 martta hepatit aşısı varmış gelişimi çok ii dedi kafa çevresi kilosu boyu normal dedi anne sütü alması çok ii

Bebeklerin uyku düzenleri farklılık gösterir. ılk aylarda genellikle günde 15-18 saati uykuda geçirecektir.

4 saatte 30 dakika kadar uyanık olabilir.

Gece ve gündüz farkını bilmez ( Anne ve babalar için en kötü haber ! )

Zamanla belli bir uyuma ve uyanma düzeni oluşacak, gündüzleri 1-3 saat kadar, geceleri 3-6 saat kadar uyumaya başlayacaktır.

Bebek uyurken yan veya sırtüstü yatırılmalıdır.

Bebek gece sık uyanacağından, annenin de gece gündüz demeden, bebek uyurken, en azından dinlenmeye çalışması iyi olur. Bebeğin uykusu sırasında ev işlerini halletmeye çalışan anne, gece de uykusuz kalırsa bu tempoya dayanması güç olacaktır.

Gece ve gündüzün farkını anlaması için bebeğe destek olun. Gündüz uyanık olduğunda onunla oynayın, konuşun, uyarı vermeye çalışın.Gece ise mümkün olduğunca sessiz, sakin olun, bebeği fazla uyarmayın, onunla oynamayın

merhaba arkadaşlar oğlum yeni uyudu bende girebildim
pazartesi kontrole götürdüm yavrumu çok şükür gelişimi yerindeymiş 4 cm uzamış ve kilosuda artmış tedbir amaçlı kalça ultrasonuda çektireceğiz . malum bebişim 2 haftadır emiyor ve bende mama vermiyordum zorda kalmadıkça doktor sütünün yetmediğini farkedersen mamadan kısma ver aç kalmasın ve markasıda önemli değil dedi. bende gece yatmadan önce veriyorum sadece gündüz sıkıntı olmuyor çünkü.
dün akşam çok kötü oldum kızlarya sağ kalçamdan bacağıma vuran bi ağrı vardı kas çekilmesi gibi gece daha da arttı kalkıpta bakamıyordum bebeğime eşim kucağıma veriyordu emzirmem için baktım geçmiyor sabah acile gittik doktor doğumdan sonra karşılaşılan bir durum dedi ağrı kesici iğne yaptı bakalım geçer inşallah yürüyemiyorum çünkü. bide en kötüsü yalnız olmak kızlaryaa bebeğimle ilgilenirken o kadar zorlandımki sabah doktora giderken de bebeğimi bırakacak kimsede yoktu onuda götürdüm ve yalnız olmak çok ağrıma gitti

zeyram canım benim iyi yapıyorsun doktorunda ver demiş zaten. bende vermeyeceğim diyordum sana ama doktor ver diyince tekrar gece yatarken vermeye başladım
misafire gelince burda fazla gelen gidenim olmadı hayatım ama annemlerdeyken bende senin gibiydim bide emmiyor diye herkes bişey söylüyordu aman emzir mama verme hatta sen kendi canını düşünüyorsunda vermek istemiyorsun diyen bile oldu nasıl sinirlerim bozuluyordu anlatamam
ama zamanla sizinde düzene girer merak etme bitanem sıkma canını

canım benim gözünaydın inşallah fırsat bulurda anlatırım bende
doğum lekem olmadığı için ne yapılır bilmiyorum kakasına gelince en büyük problemimiz bu bizimde oğlumun 4-5 günü buluyor son 2-3 haftadır iki gündürde lekelenme şeklinde. öncesinde çok düzenliydik
ıslak mendilimiz johnson baby ama ben altını silerken onu yıkayıp öyle siliyorum canım bazen pamukla zor oluyor çünkü
biber süte geçer mi bilmiyorum
süt artsın diyede rezene içiyorum canım

çok haklısın canımyaa hepimiz aynı durumdayız malesef
ya kızlar göğüs uçlarım hala iyileşmedi.banyoya girmekten korkar oldum.su değince canım yanıyo.hele banyo sonrası biber gibi yanıyo.acaba ucuna birşey mi bantlasam ya saçma ama akıl verin nolur
bana göğüs ucu deme tatlımya 48 gün oldu ama hala iyileşmedi
canım benim bebeğiminde aynı şekilde davrandığı çok oldu ama yavaş yavaş düzene giriyor ilk bir ayımız çok zor geçmişti
birde ememediği için çok huzursuzdu
emme aralığına gelince ne zaman isterse o zaman veriyorum geceleride en fazla dört saat uyumasına izin veriyorum baktım kalkmıyor uyandırıp emziriyorum

canım kırmızı mercimek , soğan ve nohut çok gaz yapıyormuş ama nohut aynı zamanda sütüde çok artırıyor çok teşekkürler canım verdiğin bilgiler için ah canımyaa bende bebekle gezmeye gidilmez diyenlerin kervanına katıldım kırkını çıkarmak için bi arkadaşımıza gitmiştik hiç durmadı bebeğim o yüzden çıkmıyoruz evden
hımm sağol canım kimyonu kullanayım bende
arkadaşlar bebeklerinizi sabah ve akşam ne kadar aralıklarla emziriyorsunuz
ne zaman isterse veriyorum canım ama geceleride en fazla 4 saat zaten daha uzun sürerse de göğüslerimin çok ağrıyor [
canım bizimde hastanede doktor mama verdirmişti kan şekeri düşüyordu çünkü sonrasında da ara ara verdim . en son kontrolümüzde de doktor gerektiğinde ver kısma dedi
gülsemincim bizim bebişler hep aynı hadi gözünaydın özgecim
dediğin çok doğru mesela bebeğim ilk ay sadece doğum kilosuna döndü oda emmediği ve sadece sütümü sağdığım içindi mama vermemekte inat ediyordum. emmeyince de sütümde az çıkıyordu. doktor emmediği için sadece açlığını gidermişsiniz dedi son iki haftadırda kilo alımı iyiymiş
fulyancım aynen öyle
günde 2-3 fincan içiyorum ben

canım çocukların fönde , süpürge sesinde uyumalarının nedeni anne karnında duydukları seslere benzemesi imiş
en azından çözümü bulmuşsunuz kaydirigubbakcemile5

a.s.

Canım rezeneyi günde 1 bardak içiyorum ben, çok fazla da abartmamak gerekiyomuş. Çörek otunu da direk yiyiyorum ben, demleme falan yapmadan, güzelce çiğniyorum eze eze dişlerimle , günde yarım ya da 1 çay kaşığı kadar. Bi de ben bebeğime mama ve su dahil hiç birşey vermiyorum. Sadece süt, D vitamini ve gaz ilacımız metsil( o da ara sıra) giriyo kızişkomun boğazından. Doktor bağırsaklarını dinleyince güzel çalışıyo demekki doyuyo sakın mama verme demişti. Ama daha aylık kontrolümüze gitmedik.
Kızlar ya benim de kızıın göbeğinden yana sıkıntım var 8 günlükken düştü göbeğimiz ama ara ara göbeği kızarıyo doktor normal 3 aya kadar dedi pomat verdi ama kötü söylentiler duydum arkadaşlarımdan Allah korusun. Aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar var mı?

iyi günler... oğlumu emzirip uyuttum bi bakayım neler yazışılmış faydalı bilgiler paylaşımlar var mı dedim...

inşallah anneler ve bebişler iyidir...

derken oğlum uyandı bile.. :) o uyuyunca az ev işi yapim diyorum ama anca koştur koştur yetişiyorum yaa... bi de kızım okula gidiyo.. daha bi hızlı tempomuz...neyse oğlum mıkırdanıyo.. bi bakıyım gelirim yine.. inş. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…