hıı bide özell vede önemli bir dipnot...
herkesin bünyesi,özelliği,huyu ,suyu...
vee her bebeğin özellikler,davranışı,uyku-emme düzeni,huyu,suyu,hareketleri ve tüm herşeyi işte farklıdırr.. lütfen herkesin özell ve tek olduğunu düşünrekten birbirimizden fikir alalım.. danışalımm.. fikir verelim... amaa kıyaslama yapmayalım.. hamileylen de söylüyoduk bunu şimdi de söylemek istedim...
kimse üstüne alınmasın ve kızmasın,kırılmasın,yanlış anlamasın.....
geçen gün utkunun yüzünde çıkan sivilceleri yazmıştım ve yazılan cevaplarda işte bizim yüzümüzde1 tane bile yok şükür fln yazılmış.. neden anlamadım ... ama her bebek ve bünyesi,özelliği farklı yani.. lütfen arkadaşlar bir şey yazıldığında ayy benimki şööyle.. senin ki öylee mi fln yazmak yerine daha düşünceli olalım... sevgiler.. saygılar :))))
slm canım bende sabahları 2 en fala 3 sati aştırıyorum emzirme konusunda gecede 3 sati bulabiliyor gerçi ilk defa dün gece uyudu günlerdir gecelri hiç uyumuyordu dün gece bana verilmiş en güzel hediyeydi sanki son günlerde gece biraz emme si gecikince acaba bebişime problem olurmu aç kalırmı diye düşündümde o yüzden sordumgünaydın kızlarrr ve bebiişlerr opuyorumnanaktan
oğlum emip uyumuşken bi bakayım dedim.. ama daha kahvaltı bulaşıklarım duruyo :)) neyse 2 kelime yazıp işlere dönerim ki inşallah o arada yakışıklım uyanmaz...
bugün annem gelicek.. gece biz götürücez.. yani tüm gün burda ve akşam da zemuszemus nasıl seviniyorum anlatamam yaa.. keşke hep bizimle kalsa.. hatta babam ve kardeşim de hihoyyyt ama malesef olanaksız bu durum.. şimdilik annemin geldiği günlerin keyfini çıkaralım en iyisi..
bu arada pazartesi günü bizim 40 ımız çıkıcak.. ama biz de 37 günlük olunca kırklanılır ve yıkanılır.. cuma günü yani.. :)) yıkanıp gesmeye gidicezz zemuszemus annem görümcene g,delim dedi yaa kaydirigubbakcemile3 ben en yakın arkadaşıma gidiceğimizi söyledim tabi :dance:
tabiii 40 ımız çıkınca da farklı sorunlar,problemlerr.... sıkıntılarr :kedi: zor olucak zoor bilmiyorumkismile hakkımızda hayırlısıı tabii.. ama 2 çocuk annesi olaraktan.. 3. çocuğu bilerek ve isteyrek yapmam sanırım.. büyük konuşmıyım tabi ama öyle.. o yüzdendaha bir dikkatli olmak gerekli bilmiyorumkismile şimdiden tuttu tasası :1rolleyes: Rabbim hepimize hayırlısını versin bundan sonra da.. :Saruboceq:
hıııı.. bide sabah sabah oğlumun bezini değiştiricem bir de ne göreyimmm :)) sol bacak kaka içinde resmen kaydirigubbakcemile3 nasıl becerdi anlamadım.. ama bezin sağ tarafı tertemiz.. sanırım yan yatarken halletti marifetli oğlum :asigim: yıkadık babasıyla sabah sabah.. zaten babamız oğlumuzu yıkamaya bayılıyoo. maşallah suyu döktükçe nasıl yayıyo kendini:asigim: neyse kaka temizleyip sonrasında kahvaltı yapmak ne kadar hoş olduuu anlatamamm kaydirigubbakcemile3
aralığımız yok ki canım benim...o ne zaman emmek isterse.. hangi aralıkla emmeyi canı çekerse o zamann.. doğduğun da daha hastanede her aranışındameme ver dediler..ama sana şöyyle diyiim. maşallah 2 saati geçtiği çoook nadiir..hatta ağzından hiiç çıkmasa daha bi memnun olcak ya neyse :asigim: kızım hiiç emmediği ve sadece mamayla beslendiği için oğlum için hiiç kasmıyorum kendimi saat düzeni oturtmak için.. istediği an emebilir.. ama doktorumuz 3 saat ennn çok 4 saati geçmesin emmeediği süre o da gece olabilir.. gündüz en ge. 2,5-3 saatte bir uyuyosa bile uyandırıp emzir demişti.. ama bizimki tamamen oğlanın keyfine bağlı opuyorumnanaktan sizin emme sıklığınız nedir canım?
gözün aydın canım.. güle güle büyüt yavrunu... biz hastanede sütüm gelmediği gerekçesiyle doktora danıştık.. gelip hemşiresie baktırdı memişlerime :) sütü gelicek emzirsin... demiş.. ama biz emmiyo ağlıyodiye ısrar edince hemşiremiz doktor zor durumda kalırlarsa diye mama adı yazdı dedi.. ama biz eve çıktığımız gece nöbetçi eczanden aldık... :))) sütüm gelincede mama hiiiç aramadı ama ben geceleri 30 ml. verdim yine de... ve kutunun yarıdan çoğu duruyo ama 1 ay içinde bitmesi lazım.. bugün atıcam.. bi daha da almam sanırım.. inşallah gerek de olmaz.. :Saruboceq:
günaydın canımm... opuyorumnanaktan güle gülee.. hayırlı sorunsuz haberlerle inşallahh :Saruboceq: kuzey beyi kokla gıdıştan benim yerime opuyorumnanaktan
arkadaşım bu sorunu aynen olduğu gibi bende yaşıyorum emerken uyuyp kalıyor gaz derdi olmasa ne rahat gaz ını çıkarırken gözleri açlılıyor bu iş nasıl çözülür bilemiyorum buarada gaz için ben om-x diye bitkisel bir şurup kullanıyorum doktorumuz verdi günde bir tatlı kaşığını 3 e bölerek veriyorum öğleyin akşam gece birde ben mutlaka rezene çayı içiyorum emzirmeden önce içmeye dikkat ediyorum vede yediklerime çok dikkat ediyorum aslında ben burada gaz yapan yiyecekleri belirelyelim demiştim ama kimse görmedi yada dikkate almadı sanırım bilmiyorum ama ben bu konuda sıkıntı çekiyorum nerdeyse gaz yapacak diye hiçbişey yiyemez oldum sen yemek olarak neler yiyebiliyorsunpekii madem şöyle bir şey sormak isterim:)) oğlum emerken uyuyo.. zaten sadece o şekilde uyku moduna geçebiliyoruz... emme bitinceamauyurken gazını çıkarmaya çalışıyorum ve yine uyanıyo dolayısıyla yine emmek ve uykuya dalmak istiyo... ama yine emince tekrar gaz sorunu tabi.. bende bazen 1-2 dk uğraşıp gazı çıkmasa da yan yatırıyorum bende.. o zaman uyuyo ama uyanırken de feryat figan... midedeki gaz çıkarılmayınca bağırsaklara inip orda sıkışıyomuşş. ve bu çığlık ondanmış.. kaldırıp uğraşınca aşağıdan gazını çıkarıp rahatlıyo ama emdikten sonra yukardan çıkarsa daha dalgın ve rahat uyucak.. bu konuda fikirleriniz için şimdiden teşekkürlerr opuyorumnanaktan doktor metsil verdi ama ben birşey kullanıcaksam da bitkisel,doğal olmalı diye damla kullanmak istemiyorumm...
bu arada güneydın :) işte canım gaz ve gece uyku sorunu dışında iyiyiz çok şükür.. aşılamıycak şeyler değil ama düzene girene kadar uğraştırıyo... senin meleğine de sağlıklı uzuun ömür diliyorumm....
mehaba kızlar...
benim kız iyice huysuzlaştı ya.
huyu suyu hergün değişiyor..
rezene çayı içenler günde ne kadar içiyorsunuz ya?
özgecim çörekotu sütü artırır demişsin.yiyecek miyiz nasıl yapacağız onu da?
rezene yi gunde iki fincan içebilirsin canım...çörekotuda rezene ile demleyebilirsin tatlım.....yada balla macun yap karıştır öğütüpte....
ben bebeğede veriyorum rezene ve anason ggunde on çay kaşığı kadar azar azar....
gunde yarım cay bardağı veriler ama...gercekten mideleri çok rahatlıyor....
ewt canım on dakkalık bişiydi çektirdik geldik...
allahtan çok sükür hersey normal cıktı...
ayynı ayynı canım yaa.. kafasını bi sağa yatırıyo bi sola yatırıyoo. ıkınıyooo.. yook çıkan yok. bende yatırıyorum çaresiz napimmamayı da canım ben sadece gece 12 de yatırırken öncesağ ve sol mememi 15 er dakika (kaç kez uyandırıyorum arada,yoksa hemen sızıyo memede ) emzirdikten sonra 30 ml. veriyordum..ama artık vermem sanırım.. sütüm yeticek gibi. bakalım inşallah mecbur kalmam da sadece beni emer :Saruboceq: bende gece 12 de veriyordum ki biraz daha uzun süre uyusun diye ama benim oğlumda enn çok yarım saat uzatıyo uyuma süresini. sanırım az miktarda verdiğimden dolayı.. ama çok da versem beni emmez bırakır diye koktum... neyse sağlıkla büyüsünler, aç kalmasınlar da mama takviyesiyle büyüsünler napalım...
gülsemincim.. aaa canım sakın moralini bozma... senin sağlam ve iyi bir moralle bebeğine bakman çok önemli.. o nasıl ki içimizdeyken etkileniyosa bizden.. şimdi de senin ağlamanı üzülmeni tam anlamıyla hissediyo inan bana.. sen iyi ol ,mutlu,huzurlu ol ki bebeği de huzurlu olsun canım benim... tabiki bebeğin sadece anne sütü alması en güzeli ama napalım canım.. hiiç anne sütüalmadan sırf mamayla büyüyen bile o kadar çok bebek var ki..senin oğlun en azından emiyo sadece sütünün yetmediği durumlarda takviye yapıyosun. çok şüküğr canım bun a da şükür ki sütün var ve bebeğin sağlıklı.. emdiği kadarının ona faydası yeterli gelicektir inşallah canım.. hem canım benim sütünü artıkrmak için rezene fln içmeyi denesen... belki mamaya gerek kalmıcaktır.. ama mama versen de sakıın moralini bozma emi bitanem? eminim tümuçin bey üzgün bir anne istemiyordur
hıı bide özell vede önemli bir dipnot...
herkesin bünyesi,özelliği,huyu ,suyu...
vee her bebeğin özellikler,davranışı,uyku-emme düzeni,huyu,suyu,hareketleri ve tüm herşeyi işte farklıdırr.. lütfen herkesin özell ve tek olduğunu düşünrekten birbirimizden fikir alalım.. danışalımm.. fikir verelim... amaa kıyaslama yapmayalım.. hamileylen de söylüyoduk bunu şimdi de söylemek istedim...
kimse üstüne alınmasın ve kızmasın,kırılmasın,yanlış anlamasın.....
geçen gün utkunun yüzünde çıkan sivilceleri yazmıştım ve yazılan cevaplarda işte bizim yüzümüzde1 tane bile yok şükür fln yazılmış.. neden anlamadım ... ama her bebek ve bünyesi,özelliği farklı yani.. lütfen arkadaşlar bir şey yazıldığında ayy benimki şööyle.. senin ki öylee mi fln yazmak yerine daha düşünceli olalım... sevgiler.. saygılar :))))
merhaba canım ben özel adana hastanesinde dilek coşkunda yaptım normal doğum istedim ama olmadı malesef 42. haftaya kadar bekledim drum normal olaccak gibi değil dedi 38. haftada .. oğlum normal olmuştu hemde nerdeyse 4 kilo doğmuştu dedim yok idedi hiç sancın yok olmaz dedi 38. hafta geçti 39 40 41 de suni sancı versen öle normal doğum olsa dedim yok dedi hiç açılman yok suni sancıyı öekersin bide sezeryana alırız boşuna sancı çekmiş olursun dedi biraz daha bekleyelim dedim 2 gün sonra gel pazartesi 42. haftanın başında dra gittim suyu çok azalmış hemen almamız lazım dedi eve gitmeme bile izin vermedi belden uyuşapak sezeryanla doğum yaptım drumdan çok memnun kaldım kadın elleriyle biliyor çok bilgili bi doktor 4 hafta önceden norml yapamayacağımı söledi ama ben hemen sezeryana almak istiyor diye düşündüm ama sonunda yine spinal sezeryan oldum bide en önemlisi ameliyathanedeki doktorlar anestezi uzmanı falan çok tecrübeli işlerini ii yapıyolar tavsiye ederim ilk çocuğun sezeryanmış buda öyle olcak sanırım bi düşün bencemerhaba hacer hanım aynı şehirdeyiz.bende 32 haftalığım.haziran annesi olcam ve benimde 2.bebişim geliyor.size doktor ve hastane konusunda danışacaktım.doğumunuzu nerede yaptınız? ne şekilde oldu? memnun kaldınızmı? bi ara fırsat bulup girdiğinizde cvplarsanız memnun olurum.bebişiniz ve size sağlıklı günler. yerimseniben (Bu arada fırsat buldukça girdiğinizde görüşmek isterim)
ayy hiç sorma bende aynıyım şu mesajı yazarken bile kaç defa kalktığımı bilmiyorum vallaayy bak yazıcaktım unuttum :)) bu arada biriki kelime yazıp kalkıyodum yani :))) özlemişim fırsatını bulmuşken oturdum kaldım.. bulaşıkları da bi dahaki uyuma molasına bırakırım artık :))) hahaheh....
hacercim... canım... sana şu kimyon meselesini danışıcamm.. netten de araştırdım.. kullanan tanıdıklarımız da var.. senin gibi memnun kalmışlarr... ama ben ne kadar ne şekilde kullanılır onu sorucam sana..
* kendim ne kadar ve ne şekilde ve günde kaç kere kullanıcam?
*oğluma ne kadar miktarda, ne kadar sütümü sağıp, nerde karıştırıp, ne şekilde vericem? vee günde kaç kez? sadece gazını çıkaramadığı zamanlarda mı ?
çok sordum ama cevaplarsan ve inşallah görürsen tabi çok mutlu olucamm... aklımızda bulunsun bilelim de gaz sorunumuz tavan yaptığında ne yapıcağımızı şaşırıyoruz çünküşimdiden çok saol..
senin piskolojinin bozuk olması bebeğe yansıyor canım ben bebeğime çok güzel bakıyorum sütümde yakında çoğalacak bu mamaya hiç ihtiyaç kalmayacak diyeceksin çok zor biliyorm ilk 3 gün bende aynı şeyleri yaşadım hastaneye biberonu götürmemiştim unutmuştum süt yok acıkmış zavallım çekiyor bişey gelmiyor hep yara oldu uçları sonra hemşire mama getireyim dedi yok dedim başta sütüm gelir dedim gece 3 te açlık tavan yaptı dayanamadı bardakta mama yaptı enjektörle yedirdi sabaha kadar uyudu hastaneden çıkarkende bi defa yedirdim o sırada bende süt yapıcı şeyler yedim bi kaç saatte sütüm çoğaldı çok şükür hamdolsn biraz sabır bide morel çok önemli sen morelini bozma ıkıl bi banyo sütü çoğaltıyormuş hemşire dedi göğüslerede hafif masaj bide sırt üstü yatmak çok ii gelirmiş ben öyle yaptım işe yaradı
günaydin canim
sorma yha cok moralim bozuluyor ona her mama verisimde daha el kadar bebeye mama verirsek onu hastaliklardan nasil korucaz yha mafoldumben
psikolojim dagilmis durumda ,gözlerime baksa agliyorum,aglasa agliyorum,hickirsa agliyorum ,sinirlerimde ayni ölcüde lacka oldu
gündüzleri hep emzirmeye bakiyorum ,geceleri mama vericem yavrum ac kalmasin bide
ne zormus yha anne olmak
ayy canım yaa ben yazmıştım ben kullanıyorum ii geldi çatlaklar azalıyor sanki ameliyat izinide yok edecek gibi ii geldi hiç biryan etkisi olmadı bende .. yüksek tansiyon problemi olanlada reaksiyon gösteriyormuş bende bikini giymiyorum ama o izde pek hoşuma gitmiyor en azından azalsa izi hiçte fena olmazhıı bi de sezeryan dikiş izi için contrac-tubex krem yazılmıştı önceki sayfalarda.. doktoruma sordum onu da cilde yan etki yada reaksiyon fln yapma olasılığı olan bi krem olduğunu kullanmamı tavsiye etmediğini söyledi. bende hayatımın ileriki dönemlerinde bikini giymeyi düşünmediğim için vede 6 parmak uzunluğundki iz beni rahatsız etmediği için kullanmayı düşünmüyorum :) bikini giymem de mayo giyerim :)))) hahehehhaha....
kızlar iyi kşamlar.
gaz sancısından geberdik biraz önce patlayacaktı mehmet salih sonunda çözümü bulduk nedir tahmin edin.FÖN....
Fönmakinası çalıştırdım ve uyudu...Tavsiye ederm.İnşallah gece de uyur yoksa fönü çalıştıracam hehee
zeyram canım benim iyi yapıyorsun doktorunda ver demiş zaten. bende vermeyeceğim diyordum sana ama doktor ver diyince tekrar gece yatarken vermeye başladımcanım benim çok çok geçmiş olsun bitanem ben dün doktora gittim bana meme ve mama şeklinde aynen devam etmemi söyledi canım ne yapalım yeterki sağlıklı olsunlarda yesinler kuzucuklar bizde milupa aptamil 1i kullnıyoruz 40cc veriyorum artık verince banamısın demiyo kuzucuğum cok cok nasıl çekiyo :içelim:
canım ayyy o misafir olayını bana hiç açma inanırmısın annem yanımda olsada yetişemiyoruz baygınlık geçireceğim bir gün ve çeneleride hiç durmuyo kadınların ayyy yazık doymuyordur bebk o yüzden mama istiyo neler neler ne akıl verenler kafayı sıyıracağım bir gün off off bu kadarda olmazki yaa ben bile arkadaşım dahi olsa bebğini 3-4 aylıkken bakmaya gidiyorum daha lohusalığım geçmeden baskın yapıyolar birde deddiğin gibi nazar oluyo kızım çığlık çığlık istemiyo anasoı gibi çok karmaşıklığı kalabalığı:)))kaydirigubbakcemile5
:
canım benim gözünaydın inşallah fırsat bulurda anlatırım bendekızlar sa bende hiç giremeyenledenim.bu arada ben 2010 nisan annelerinin doğum hikayeleri konusu açtım hepinizin hikayesini merak ediyorum.lütfen anlatın kızlar.
bunada şükür altın topumuzla oynuyoruz.size birkaç sorum olacak herkezler gibi:
1.doğum lekeleriniz için ne yapıyorsunuz
2.kızımın kakası bezde leke gibi 2-3 gündür aceba kabızmı.bu sabah bolca yaptı ama öğleden sonra tekrar az yaptı aceba bu normalmi sizinkiler bol bolmu yapıyorlar
3.kız bebeği olanlar bebeklerinin afedersiniz çiş yaptıkları bölgeyi nasıl temizliyorsunuz.benimkine pişik kremi sürmüştüm beyaz beyaz içinde kaldı elleyemiyorum annem kızıyor neyle nasıl temizliyosunuz
4.ıslak mendilin hangi markasını kullanıyorsunuz
5.acı biber sütüme geçermi
6.sütü en çabuk artıran ne
hepinizi öpüyorum.Allah (c.c.) emanet olun siz ve kuzucuklarınız.
çok haklısın canımyaa hepimiz aynı durumdayız malesefslm kızlar nasılsınız ben 10 dk.öncesine kadar hiç ii diyildim yaa oğlum saat 8 de bi başladı acıacı ağlamaya daha yeni sustu uyudu o ağladıkça içimiz gitti.karnı ağırdı galiba kuzucumun.zinco verdim hiç fayda etmedi. ama çok korktum katılcak gibi oldu hep.şimdi hem sallıom hemde yazıyom uyumucam bugece salllıcam yeterki canım ağlamasın.nekadar zormuş gerçekten ewlat büyütmek.rabbim acılarını göstermesin.
bana göğüs ucu deme tatlımya 48 gün oldu ama hala iyileşmediya kızlar göğüs uçlarım hala iyileşmedi.banyoya girmekten korkar oldum.su değince canım yanıyo.hele banyo sonrası biber gibi yanıyo.acaba ucuna birşey mi bantlasam ya saçma ama akıl verin nolur
canım benim bebeğiminde aynı şekilde davrandığı çok oldu ama yavaş yavaş düzene giriyor ilk bir ayımız çok zor geçmiştislm arkadaşlar benimde sizlere bir sorum var içinizde bebişi geceleri hiç ama hiç uyumayan varmı benim bebğim tam 3 geedir hiç uyumuyor güzdüzleride baygın bir şekilde uyuyor uyandırmak ne mümkün gece 12 oldumu sabah 7 ye kadar inanaın ya ağlıyor ya emiyor ya gaz çıkarmakla geçiyor bugün okadar kötüyümki dün hüngür hüngür ağladım dayanamadım uykusunu düzenli hale getirebilmek için ne yapmalıyım sizinkiler nasıl gaz problemini çözüyorum uyku problemi başladı 3 gece araka arkaya hiç uyumamak çok zor uyumamakta değil zor olan bebekle kesintisiz 8 saat ilgilenmek kolarım kopuyor ağlıyor kucağıma alıyorum biraz susuyor yatagına koyuyorm hemen başlıyor ağlamaya emiyorda sürekli emziriyorum uyuyp kalıyor bırakkıyorum hemen aranıyor gene bütün gecemz böyle geçiyor bizizm aç olcağınıda düşünmüyorum sütüm şükür iyi anlamadım gitti arkadaşlar bana lütfen bu konuda ne biliyorsanız yardımcı olun kızım 15 günlük şuanda herkes yeni bebekler böle olur diyor ama hiç uyumadan sürekli sabahı eden varmıdır
birde siz bebişlerinizi sabah ve gece olmak üzere ne kadar arlıklarla emziriyorsunuz?
canım kırmızı mercimek , soğan ve nohut çok gaz yapıyormuş ama nohut aynı zamanda sütüde çok artırıyorkızlar burada gaz sorunumuzu çözmek için gaz yapan yiyecekler neler onları belirleyelim bakliyatlardan sebzelerden meyvelrden duyduklarımızı tecrübelerimizi paylaşalım ve ona göre beslenelim
salatalık domates bile gaz yapıyor çiğ olduğu için
çok teşekkürler canım verdiğin bilgiler içinmerhaba kızlar herkes uykusuz sanırım. benimkide yanımda yatmaya bayılıyor. şimdi uyuyor çok şükür çok çok önemli bir problemimiz yok.
okuduklarımdan aklımda kalanları cevaplıyım kızlar. karınca yağı sürmeyin derim ciltleri çok hassas şu an.
ben kızım için johnson mendillerini kullanıyorum alkolsüz ve parfümsüz yenidoğan mendilleri. altı gayet güzel temizleniyor. hemşiremiz çok yaparsa uğraşmayın ılık suyla yıkayın demişti aklnızda bulunsun.
ben mama kullanmıyorum sütüm yetiyor ama humana anne sütünü arttırıcı çayını içiyorum hergün. rezene de alıcam. çok işe yarıyormuş.
benimki maşallah bakınmayı gülmeyi çok seviyor ölüyorum ona.
göğüsler için lansinoh sürüyorum, birde ayva çekirdeği çok çok iyi geldi. tavsiye ederim.sıcak suyla masaj, yada sıcak havlu bastırmakta ii geliyor aklınızda bulunsun.
hemşiremiz her zaman bebe yağıyla masaj yapmayın cildi emer terleyemez cilt nefes alamaz bebek rahatsız olur demişti, aynı zamanda pişik pudrası yada kremini de her alt açtığınızda sürmeyin dedi.
bu arada bir yada iki kaşık su vermeyi unutmayın, bir arkadaşımın bebeği çok ağlıyormuş dr a gittiklerinde öğrenmişki anne sütünde su yok, dr iyiki getirdiniz bebek çok zor durumda demiş bende öğrenince su vermeye başladım ne olur ne olmaz korktum.
şimdilik benden bu kadar uykusuz bu kadar cümle kurabiliyorum, hepinize mutlu güzel günlerrr. a.s.
ah canımyaa bende bebekle gezmeye gidilmez diyenlerin kervanına katıldım kırkını çıkarmak için bi arkadaşımıza gitmiştik hiç durmadı bebeğim o yüzden çıkmıyoruz evdenslm kızlar...
dün oğlumla kavus gibi bir gun geciridk,haftasonları ananemiz bizimle durmuyo biz yalnızız,ama oğlum katıla katıla ağlıyo gece uyumuyo sabaha karsı dalıyo bedeni yorgun düşüyo,ama annem varken böle bişi olmuyo,ben sadece emzirmeye uyanaıyorum ve böle ağladığını duymuyorum....
tuaf vala çözemedim:))
dün biraz gezelim dedik alışveriş merkezine gittik,mağazalara baktık falan kuzum uyudu tam yemek yıycez bastı feryadı ,valla nası kalktık emzirme odası aradık bilmiyorum,masada kucağıma aldım elini ketçaba soktu ,ayaklarıyla patatesleri döktü,herkez bize bakıyodu,birde çığlık çığlığa ağlıyordu rezil olduk:))
emzirme odasında sustu tam kalıcam üstüme kustu,değiştim üstümü bir daha bu sefer altınıda batırdı biz orda bir saat esir olduk...
valla bir aylık bebekle gezmek bize göre değilmiş...birde anladım ki anne de muhakkak kıyafet bulundurmalı bana yedek koyduğum halde iki tanesi mahvoldu...
hımm sağol canım kimyonu kullanayım bendeselam kızlar herkeste aynı problemler bir müddet böyle devam edecek gibi
eskiden olduğu gibi sohbet etmek ne mümkün bebekler bırakmıyor uyuduğu anda da hemen ev işi temizlik yemek falan anca insan yetişiyor
bizim öyle çok ciddi bi problemimiz yok çok şükür bakıyorum azıcık kızardımı gaz çıkaramadımı hemen bi çay kaşığı kimyon ben içiyorum azıcıkta bebeğe sütümle veriyorum hemen hem alttan hem üstten gaz çıkarıyor ardındanda altına yaptımı rahatlıyor ve en az 2 saat aralıksız yatıyor abisinde de gaz problemi olmuştu metsilde zinco da çok kullanmıştım faydasını görmedim ama kimyon çok ii gelmişti bunda hiç ilaç kullanmadım şimdilik fitil ii geliyor rahatlıyor zorda kalırsanız yarım fitil kullanın bide ben nane azıcık veriyorum sancısını alıyomuş azıcık kaynamış suya bi çimdik atıyorum azıcık şeker o da çok ii geliyor hemen kendini brakıyor yavrucum tabii üstüne 2-3 çay kaşığı suda veriyorum
çok şükür göğüs ucu problemi çekmedi ilk bi kaç gün ağrıdı hametan sürdüm bi kaç saat bekledim hem sütüm çoğaldı o zaman içinde hemde krem biraz üzerinde kalınca faydasını gördüm o sırada bebeğe mama verdim meme isteyincede emziği tıktım ağzına 2 günde geçti çok şükür
evet sadece bukadar yazabiliyorum uyandı sıpam ağlıyor herkese gazsız bir gün bol uykulu bi gece diliyorum
ne zaman isterse veriyorum canım ama geceleride en fazla 4 saat zaten daha uzun sürerse de göğüslerimin çok ağrıyor [arkadaşlar bebeklerinizi sabah ve akşam ne kadar aralıklarla emziriyorsunuz
canım bizimde hastanede doktor mama verdirmişti kan şekeri düşüyordu çünkü sonrasında da ara ara verdim . en son kontrolümüzde de doktor gerektiğinde ver kısma dedislm nisan anneleri..bende bebeğimi 20 nisanda dünyaya getirdim..size bi sorum olucak..bebeğine hem mama hem meme verenler dr.tavsiyesiylemi verdiniz..bende sütüm geç geldi diye mama almıştım ama dr. sakın verme dedi..müsait olduğunuzda cvplarsanız sevinirim.
gülsemincim bizim bebişler hep aynıgünaydin kizlar
su mama ve meme isini nasil yapiyorsunuz yha kafamçokkarıştı
memeyi emsede 10 dakka sonra zirliyor benimki ama mamayi yiyince rahatliyor ,Allahim sasirdim resmen yha
daha cok kücük mamayla beslemek istemiyorum mafoldumben
dün ogleden sonra 4te mama verdim aksamin 10una kadar uyudu misil misil
refiscigim ayni problem bizdede var canim ,mamadan ve emzirmeden sonra gazini cikartmak ölümm resmen
kafasini salliyo bi o yana bi bu yana ya da aglamaya basliyor ,halbuki emerken uyuyor yavrucum
hadi gözünaydın özgecimbizde dün doktordaydık bir aylık kontrıolümüz vardı...
herseyimiz çok sükür guzeldi...kilo alışımız boyumuzun uzaması,baş cevremiz hepsi tam kararında...
mama vermeyi sordum ,cunku nerdeyse topikte coğu anne veriyor doymuyor diyorsunuz ben sordum ,doktorum gerek yok dedi,birde ben daha bir damla mama vermedim...
inşlh bundan sonrada gerek olmaz sütüm yeterli olur,zaten doktorumuz 4 aylık olana kadar ona yetecek sütün olsun ek gıdaya çok çok az baslarsın bebeğinin yeme refleksi cok guzel dedi...
bu arada benim mama verdiğime inanmadı,çünkü coğu anne mama versede vermiyorum diyormuş fakat bu ebbeğin gelişim cetveli açısından cok önemliymiş,mama ile gelişen cetvel farklı çıkıyormuş ,emzirme ve anne sütü ile gelişen bebeğin gelişimi farklı oalbilirmiş,çünkü mama kilo alımını hızlandırıyormuş...
hepatit aşımızı olduk...
şimdilik bir ay sonra asımız var oda sağlık ocağında olacakmış,üç aşı aynı anda...
fulyancım aynen öylemehaba kızlar...
canım çocukların fönde , süpürge sesinde uyumalarının nedeni anne karnında duydukları seslere benzemesi imişkızlar iyi kşamlar.
gaz sancısından geberdik biraz önce patlayacaktı mehmet salih sonunda çözümü bulduk nedir tahmin edin.FÖN....
Fönmakinası çalıştırdım ve uyudu...Tavsiye ederm.İnşallah gece de uyur yoksa fönü çalıştıracam hehee
Bebeklerin uyku düzenleri farklılık gösterir. İlk aylarda genellikle günde 15-18 saati uykuda geçirecektir.
4 saatte 30 dakika kadar uyanık olabilir.
Gece ve gündüz farkını bilmez ( Anne ve babalar için en kötü haber ! )
Zamanla belli bir uyuma ve uyanma düzeni oluşacak, gündüzleri 1-3 saat kadar, geceleri 3-6 saat kadar uyumaya başlayacaktır.
Bebek uyurken yan veya sırtüstü yatırılmalıdır.
Bebek gece sık uyanacağından, annenin de gece gündüz demeden, bebek uyurken, en azından dinlenmeye çalışması iyi olur. Bebeğin uykusu sırasında ev işlerini halletmeye çalışan anne, gece de uykusuz kalırsa bu tempoya dayanması güç olacaktır.
Gece ve gündüzün farkını anlaması için bebeğe destek olun. Gündüz uyanık olduğunda onunla oynayın, konuşun, uyarı vermeye çalışın.Gece ise mümkün olduğunca sessiz, sakin olun, bebeği fazla uyarmayın, onunla oynamayın
mehaba kızlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?