2010 Nisan Anneleri

refisimmm yha benim ufakligi gün isigi daha cok aliyor diye kendi odamda yatiriyorum saatlerce uyuyor inan
ama kendi yataginda aninda aciyor gözleri en iyisi yorganimi onun yatagina seriyim kaydirigubbakcemile3
madem ki kokumu ariyor koklasin bol bol kaydirigubbakcemile3

mama veriyorum canim meme verdikten sonra mecburen mama takviyesi yapiyorum
bu doktorlarda sapitmaya baslamis gecendede benim oglana 12 yasindaki cocugun kullanacagi ilaci yazmis benim oglan daha 2.5 yasinda:)))
valla yiksin bunlar baska türlü anlamiyor

refiş - gülsemin ...
valla hepimiz de aynı sorunlar varmış...ben bazen kafayı yıcem gıbı geliyo...uyumuyo ,ağlıyo,mızır mızır...çıldırcam sanıyorum...ortada hiçbi sorun yok oysa....allahım inşlh üç ayına kadar gecer diyroum herkes öle sölüyo düzene giriyo diyolar....

anne olmak böle bir sey sanırım bugun bunu daha cok anladım...
kendime bişiler bakmak için dışarı çıktık...
ama nedense ben bşi beyenemedim....
eve dönerken bebe mağazası gördüm,içeri daldım...zaten kuzeye coğu kıyafeti olmuyordu artık...bir sürü cici aldım oğluma....
ve sunu gecirdim aklımsan anne olmak böle bişiy sanırım,kendini değil de senden önce bir varlığı düşünmek,ilk kez hayatımda bir öncelik verdim,bunu yaparken de acayip mutlu oldum,zevk aldım...;
tüm paramı mağazada bıraktım ama sonuç :
acayip ,anlatılamaz bir huzur,mutluluk...
eve geldik ve hepisini tek tek denedik...
anneler gunu hediyem benim ...
hediyem benim bebeğim....

bende öyle yapiyorum canim ama her emzirmede degil
yikicak zaten esim cok sinirli hala ,dün ögleden sonra kapali ya doktorlar yoksa dün gitcekti
ee sen sormadin mi doktora bu ne demek oluyor diye

3 ayami cikti yani safagimiz simdide ,hani 40inda duzelir diyolardi kafamçokkarıştı
ayy özgecim saglikli olsunlarda :Saruboceq: ne yapalim katlanicaz canim

slm arkadaşlar nasılsınız bizimde bugün 20 miz çıkıyor banyo yaptırcaz bebeişi

arkadaşlar ya ben kendimi hiç iyi hissetmiyorumya bunun adı şu dedikleri lohusalıkmı ? bunaldım ya eşimde nöbetçi bugün o olmadan sanki hiiçbirşey yapamaz oldumiyice hassalaştım

slm kızlar bugün kırkımız çıktı kızımla banyomuzu yaptık şükürler olsun kırklandık ilk önce kendimize alışverişe çıktık kızım babası ve ben kendime mevlüt için bişeyler aldım kızıma zaten anneannesi almıştı mevlüt kıyafeti zaten sanırım benim kız 3 sene bişey almasam ancak biter kıyafetleri o kadar çok hediye geldiki anlatamam çok şeker elbiseler fazlasını dağıtacam zaten giydirmeyeceklerim var çok daha sonra annem geldi ve bizi kırkladı yumurta kabuğuyla su saylırmış sonra onu kavak ağcının dibine gömülürmüş boylu olsun diye sonra ben banyodan çıktıktan sonra kızımı yukarı kaldırdım öyle olması geekirmiş neyse yaptık işte kırklandık ben pek inanmam ama yaptık adet yerini bulsun olayı anneciğimimi kıracağım sonra bugün eşim bana kocaman bir çiçek yaptırdı benim beğenmemi istedi ilk anneler günü çiçeğimide almış oldum bende anneme güzel bir küpe aldım atasaydan kalpli çok şık umarım beğenir daha vermedim yarın torununu götüreceğim inşallah beraber vereceğiz yaa kızlar ben birde adet oldum sanırım kırk başı diyolarmış ondanmı ne anlamadım yaa bu kadar erkenmi yaa emziriyorum birde nasıl olur anlamadım (

benim kızda hiç bir emziği tutmuyo atıyo ağzından malesef isterdim emmesini oda beni kullanıyo yalancı emzik niyetine sanırım:))))) kızlar kuzucuğum artık bana anlamlı anlamlı gülücüklerde atıyo şükürler olsun o kadar mutluyumki anlatamam gözlerime bakıyo ve o mucizevi gülüş onu canıma sokasım geliyo varmı böyle bir sevgi yaa canım kızım benim yaa bu arada kızlar bende mama takviyesi yapıyorum geceleri çünkü göğüslerim çok boş gibi geliyo gün boyu emiyo bazen gündüzleride bir sefer verdiğim oluyo ama gecleri emdiriyorum ve 40cc vermeye devam ediyorum doktorum vermemi söyledi bana yeterki aç kalmasın kuzucuğum ben hiç kafama takmıyorum mama olayını bende emmeişim annemi ama maşallahım var yani her anlamda rabbim sağlıkı versin ilk önce ne yapalım olmadımı olmuyo gülseminciğim canım inan kafana takma mama olayınoı yeterki doysun canım tamam anne sütü önemli amam ben ikisinide veriyorum doymadığı yerde yoksa çok ağlıyo gece içince ferahlıyo kuzucuğum aç kalsa dahada kötü canımcım bir kere daha anlatmıştım bebekler aç olduklarında ağlarlarmış çok yengemin arkadaşı öyle devamlı emzirmiş ama hiç yaramamış sütü bebişi kilo almamış nasıl bir vicdan azabı çekmiş inat etmiş mama vermemiş halbuki çocuk açlıktan ağlıyormuş rabbim götermesin o daha kötü aç kalmasında gerisi mühim değil canımcım

tabiki kizdim hatta doktorumu degistirdim bunun üzerine
ama onlarin umurumu sanki onlara göre olabilirmis böyle seyler
ama neye mal olacaklar haberleri bile yok

hayirli olsun canim benim bizde kirklandik bi kac gün oluyo
valla ben bunu neden yyaptiklarini bile bilmiyorum bi insan neden kirklanir :???? :)))

Amin , teşekkürler canım bilgiler için ...

iyi geceler herkese kızım 3 ten buyana uyanık hala uyumadı tam dalıyor yatağına koyuyorum gözlerini açıyor sabahtan beri hep böle devam etti yok uyumuyor napıcağımı şaşırdım...rabbim hepimizin gerçekten yardımcısı olsun kolay değilmiş bebiş büyütmek.

cnım sa aynen benim kızımda öyle oldu çok zor oldu kaç saat uyumadı şimdi uyuyor.annm sancısı var ondan diyor memeden ağzını çekmedi

canım bebeklerin haleti ruhiyesini anlamak zor. okadar dikkat ediyorumki yediğime içtiğime anlatamam.çarşıya çıkmıştık eşimle 2 saat falan dolaştık gelir gelmez emzirdim annem dediki sıcak sütünden olmuştur.biraz dinlenip emzirseydin dedi ama.acıkmış hemen emzirdim.anlayacağın canım herşey anneden oluyor.birde çocuk uyurken kesinlikle uyandırmamak lazım.zaten 2.aydan sonra günde 3-4 defa beslenirlermiş.ilk ayda 6-8. defa.bugün babane dede gelmiş sevicez diye uyuyan çocuğu kucaklarına almışlar ne anlıyorlarsa artık.bir uyandı inan akşama kadar sallamaktan ve emzirmekten helak oldum.hakkımızda hayırlısı.Allah (c.c.)hepimizin bebeklerine sağlık ve sıhat ve huzur versin bizlerede yardım etsin.

gecmisi hizli bir sekilde okudum ve inanirmisiniz moralim yerine geldi arkadaslar bir ben degilmisim demekki dedim bugun kizim 1 ayi doldurdu ve 30gundur yan gelip yatmisim bunu anladim 2 gundur mahvetti bizi gaz sorunu hat safhada ilk defa katila katila aglarken gordum sok oldum oturup bende agadim butun sogukkanliligimi ytirdim memede susuyor yarim yamalak bir uykuyataga yattigi anda gozler faltasi arada bir aglama krizi hic bisey fayyda etmiyorbanyoya soktuk sicak suda mayisiyor sonra hersey ayni memeye gelince tik susuyor sonra yeniden sut kalmadi kurudu surekli emdigi icinde gaz sorunu hic bitmedi . kayinvaldem simdi yanimdao da 5 haziranda donecek kara kara dusunuyorum ne yapacagim diye hos kadina bayilmiyorum ama :) gercekten cocuga iyi bakiyor sogukkanli ustelik hemsire cok faydasi oluyor bize. yandim ben yandim napcam

kızlarr hepinizin anneler günü kutlu olsun... çoğunuz bebişlerinizle birlikte ilk anneler günü :) tabi biz daha tecrübeliyiz... ben,reyhan,mehtap,serap ve birkaç arkadaş daha... neyse inşallah hayatınız boyu eşiniz ve evlatlarınızla çok mutlu olursunuz...

Bende denedim öyle gaz çıkarmayı ama malesef( çıkaramadık.

Ömer eymende kabul etmiyor hiçbir emziği.

Bez olarakta molfix kullanıyorum şimdilik şikayetim yok çokşükür.
sen ömer eymen'in beline vurmaya kıyamamışsındır da ondan çıkmamıştır gazı :) inş. işe yarar b u yöntem... emziğe alıştırmak bi dert bıraktırmak bi dert eda hemen alışıp zor bırakmıştı.. utku da inatla alışmıyo... bezden memnun olmanıza sevindim cnım.. eda hanıma bizde molfix kullanmıştık.. prima pişik yapmıştı ona :))) her bebeğin cildine başkası uyuyo işte....
kaydirigubbakcemile3 bak sen uyanığa :)) senin kokunu arıyordur muhtemelen canım.. bi dene bakalım kokun olan bi eşyayı beşiğine koymayı :)
:Saruboceq: inşallah canım... bunu da atlatıcaz inşallah... aman yavrular sağlıklı olsunda napalım...
evett canım anne olmak bu işte alkisalkisalkis oğluşun güle güle giysin cicilerini...
opuyorumnanaktan canımm sorunlarımız aynı.. çok şükür mü demeli bilmem ama demekki herşey yolunda gidiyo :) olağan şeyler.. soğukkanlı olmak lazım.. bebişlerin biz<e sakin olarak ihtiyacı var.. gazınız geçer inş. bi an önce..

oğluşum ve ben hazırız... şimdi kızım ve babasını uyandırıcam yola çıkıcazz... ananeye gdiyoruz yazlığa.. hediyelerimizi orda vericez... hava da yağmurlu dedi hava durumu ama inş. yağmaz.. aman yağsa da açıkta değiliz ya... :))) neyse gidiyim de uykucu turşuları uyandırıyım .. kahvaltıya bekliycekler :) çook öptük herkesii... kucağımda ekrana bön bön bakan utku bey de öpüyodur sanırım opuyorumnanaktan

hııı.. aklımdayken yazıyım... yapıyorsunuzdur mutlaka ama ben söylim yine de...

emmeden sonra çıkmayan gaz bağırsağa iniyo ve orda feci bi gaz sancısı oluyo.. ben her bez değiştirmede oğlumun bacaklarını karnına bastırıyorum dizlerinden kırık vaziyette.. 6 ya kadar sayıp bırakıyorum... sonra tekrar.. bunu 3-4 kez yapıyorum her alt açmamızda.. bayaaaaaca işe yarıyo.. posta posta çıkıyo gazımız maşallah :))) aklınızda bulunsun.. denemeyenlerin işine yarar inş..

uykusuz geçen bir gecenin ardından herkese günaydın arkadaşlar.kızım dün öğlede n sonra 3 te bir başladı uyumamaya gece 12 den de 4 e kadar çığlık çığlığa morarark ağladı ne yaptıysak nafile olmadı çıkan gazın haddi hesabı yok ama ağlama nöbetleri bitmedi tabi karındaki gazda( babamız nöbetçiydi gece 4 te geldi eşim doktora götürük doktor sırıtarak gaz dedi bakmadı bile demekki alışkın adam.bu fitil oluyormuş galiba gaz içinde kullanan varmı aranızda ?
ya arkadaşlar ben çok dikkat ediyorum ama bebğim neden bukadar gazlıya nerdeyse birşey yemez dereceye geldim gaz yapaıcak diye rabbim sen bizim hepimizin yardımcımız ol...

canım sen yeni yaşamaya başlamışsı buda birşey bak 1 ay güzel geçmiş ben doğduğu geceden buyana uğraşıyorum bebeğim 20 günlük uyuduğum gece sayısı 5 gün ancadır ben biraz daha alıştım artık ağlamıyorum onunla ona şarkı söylüyorum :) sende sakın olmaya çalış canım ozaman bebekte daha sakin oluyor gerçi bende çözmğüş değilim bu işi anlamadım gitti

canım bizimki sabaha kadar çığlık çığlğa agladı gecenin 4 dünde doktora gittik gaz dedi ne bebeğimde nede bende hal kaldı kayınvalidemde bugün gidiyor bende yandım nasıl geceçek bugünlerrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…