hoşbulduk yosuncum nasılsına.s hoşgeldin.
ahh ahh benimde bugün hat safhaya çıktı dün akşam portakal yadim galiba ondan çok gaz yapıyomuş bide kuru soğan sütüm çoğaalsın diye ama oda gaz yapıyor malesef gerçekten yaa bilen varsa yazsın ama sanırım 3 aya kadar geçmeyecek bu arada kırkınız hayırlı olsun inşallah gezmeyede gidecekmişsin ohh maşallah drısı başımıza gerçi ben salı günü çıktım ablama gittim sağlık ocağındn sonrabende bu oğlanın gazıyla kafayı yemek üzereyim.. bizim derdimiz de ... gazımızı emmeden sonra çıkaramıyoruz.. 5 değil 15 dk. sırtına masaj yapsam ,tık tık hafifçe vursam yok nafile..çıkmıyo gaz denen şeyçaresiz yatırıyorum yatağına.. sonra da uykudan uyanırken o gaz bağırsaklara inmiş oluyo ve nasıl bir çığlık.. nasıl bir yırtınma.. yine kucağa ve sırt masajı olayına dönüyoruz.. aşağıdan çıkınca rahatlıyoruz.. ama emdiği zaman hemen üstten çıkarmıyo bir türlü.... kolay ve kesin gaz çıkarma yöntemleri bilen varsa yazsın lütfen... şimdi rezene ve kimyon karışımı yaptım.. 1 bardak kendim içicem... uyanınca bir kaşık da Utku ya içiricem .. inş. işe yarar...
ahh ahh aynı valla iki gündür var ama bugün hat safhada yok yaa ikiside işe yaramıyor yaa inşallah diğerleri işe yararmerhaba kızlar..
küçük canavarım omzumda uyuyor, ben de buraya bakayım dedim.
dila doğduğundan beri enn zorlu günümüz dündü. öğlen başladı ağlamaya, sabaha karşıya kadar...
gazdan çatlıyor çocuk..
kakasını yapıyor, pıt yapıyor, geğiriyor. ya peki bu gaz ne hala?! deliricem yani...
zinco bi halta yaramadı bizde. metsil denedim. o da yaramadı.
nurse harvey's 'i ve sab samplex'i deniycem şimdi sırayla.. birinden biri çare olur umarım...
ben salıdan bu yana kullaanıyorum günde iki defa 2 damla dedi dr ama en güzel d vitamini güneş ışığı hergün yarım saat balkona çıkarıyorum sanki rahatlıyor ama pencereden gelen ışık işe yaaramıyormuş direk vücuduna etki etmesi lazımmışMayıs çıksın herşey daha da düzelmiş olacak bence, sağdan soldan duyduklarımıza pek kulak asmamalıyız galiba
d vitaminini kullanıyor musunuz bu arada?
tavsiyelerin için çok teşekkür ederiz.
ayy canım yaa çok şükür ki atlatmışsınız yaa bencede kesinlikle bebek tek kalmamalı yan yatsa bile bazı bebekler yüz üstü dönebiliyor allah korusun yaaÇok doğru gerçekten her bebeğin bir karakteri var istemedi mi meme bile veremiyoruz. benimki dudaklarını büzüyor karnı toksa.
ben kemik gelişimi açısından hangi yatırma tarzının sağlıklı olduğunu merak ediyorum. Benimki biraz öğürmesi var diye dr hafif eğimli yatır demişti. Yan yatırıyorum hep..
Ahhh ah bugun bir hata ettim sakın siz yapmayın arkadaşlar mahvoldum eyvahedigeldismile
Bebeği sırtı şööle ellerini havaya kaldırıyorlar ya bayılıyorum sırt üstü yatırmıştım içeride komşularla kahvaltı yapıyoruz, birden göğüslerimde birsızı (Annelik içgüdüsü göğsunuz sızlayınca ya açtır ya üşüyordur, size ihtiyacı vardır derler ki ben bugun yaşadım) derin uykuda şimdi karnı nasıl aç olsun falan bakmadım.
birazdan bir çığlık ki yavrum kusmuş kustuğunu yutmuş nefes alamamış kıpkırmızzı olmuştu... öyle fena oldum ki kaldırdım iki baya uğraştım anca kendine geldi ve başladı nefes almaya öyle korkmuştu ki. Allah korumuş ya birşey olsaydı yavruma ben ne yapardım. inanın yazıyorum ama gerçekten çok büyük sorumluluk Allah kimseye göstermesin.
Yok yatağına alışmaz odasında yatırın diyorlar ama mümkün olduğunca yanımızda tutmak daha iyi galiba
neden acaba yaa emzirme demiş eğer sütün ii geliyorsa mamayı kes demesi lazım anne sütü ilk 6 ay çok önemli verilmesi lazım demeli çok emzirme demiş ama belki vardır bi bildiğimerhaba kızlar .
bugün kontrolümüz vardı.
kızım 1 haftada 400 gram almış.doktor naptın sen dedi.
dedim sadece 2 defa mama verdim gerisi anne sütü dedim.
çok emzirme dedi.
anlamadım ben bu sütümü yine ya...
bencede katılıyorum zaten bize ihtiyaçları var bide alışmasın diye bırakırsak bide kucağa alınan çocuğun özgüveni gelişiyormuşverdigin bilgiler icin sagol canim benimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
alabildigince kucagina al canim benim
ama 6 ayliktan sonra daha özen göster yoksa hic birsey yapmaya firsat bulamazsin
töcrübe konusuyor :zemuszemusopuyorumnanaktan
ayy canım yaaa allah şifa versin daha kötü olmadan bi dr a götür yaa yazık burun damlası verir o rahatlatır onu bari karnı aç kalmaz yavrucağın rahat emerkızlarr ben geldimmm çok dertliyim geçmişi okuyamadım.
hemen bir soru sorcam fikri olanlar cevaplarsa sevinirim.
kaan ın boğazı burnu tıkalı balgam var. kusuyo kusuyo atamıyo. dünden beri iyice arttı.
uykusunda boğazını temzlemek ister gibi sesler çıkarıyo.
emerken ağlaya ağlaya bırakıyo memeyi hemen geri istiyo ememiyo ama.
kusunca balgamlı kusuyo.
annem yatak odamız nemli olduğu için, kayınvalidem karnını ve sırtını şüttüğü için balgam olduğunu düşünüyo.
bu çocuğun balgamını nasıl söktürcem ben? hem uyurken hem de emerken işkence çekiyo
aynene bende valla 42 haftaya kadar tutturdum normal doğuracam diye sonunda yine sezeryan olmak zorunda kaldım ve türlü türlü şeyler yaşadım ama sezeryan sırasında doktor şöyle havaya kaldırdı azıcık kafasını gördüm sadece bak dedi çok sağlıklı ohh dedim rahatladım yaaoffff offf kizlar herkese iyi geceler uzun zamandir giremedim dogum hikayemi anlaltsam roman olur millet mendil alir aglar ama tek avuntum bana herseyi unutturan oglumun sagligi yerinde yaa bir gün paylasirim insallah herkesin bebegini kuzucuklarini ALLAh saglikla büyütmeyi nasip etsin sevgiyle kalin güzel anneler
7. gün malesef yanlızdım ama sezeryan olunca çok zor oluyor bebek ağlıyor bi yandan dikişler ağrıyor bi yandan iki çocuk olması daha zor büyük oğlan kıskanıyor bir yandan ona ilgi göstermek gerkiyor ama yapamıyosun ben depresyona girdim resmen şimdi yavaş yavaş toplanmaya çalışıyom ama nnasıl olcak hiç bilmiyorum dışarı pek çıkmıyoruz fazla yürüyüş yapamıyorum ev gezmeside beni iice bunaltıyor araba ile gidersek gidiyoruz ama oda pek olmuyor daha bu pazar kısmet olursa ilk defa yanlız geçirecez yine bi misafir çıkmazsa oğlumuda pek sık yıkamıyorum hasta olmasın havalar çok kötü burda bi yağmurlu bi güneşlimerhaba kizlar ben yeni geldim :) 8 nisanda dogum yaptim bende 1 ay oldu. okudum biraz sorunlar hep ayni sanirim ... benim kizda gaz problemi neyseki cok fazla degil sanirim bebeklerin bunyesiyle ilgili bazi seyler arkadasim yedigine ictigine okadar cok dikkat ediyor ama ona ragmen bebegi cok gazli bende pek dikkat edemiyorum ama cok sorun yasamiyoruz yinde kahve kola ve caydan uzak duruyorum.. bazen emeken sut bogazina kaciyor en cok ona sinir oluyorum cok panikliyorum . bide hickirik tuttumu cok uzun suruyor cocuk helak oluyor gecene kadar . onun icinde meme vermek fayda eder dediler limonda ise yariyomus ama 1 damla limon bile midesini eskitmeye yetermis ben hic denemedim . bu arada bisey daha sorayim ilk kez disariye ne zaman ciktiniz biz 22 gunlukken alisveris merkezine gittik sonraisnda bi kac kez daha ciktik ama ben biraz tedirgin oluyorum disariye cikan varmi bebisle ? ne kadar zamanda bir banyo yaptiriyosunuz ben her gun yaptiriyorum umarim usutmez :) son bir soru dogum sonrasi depresynu eminimki herkes yasadi yasamdim diyen bence yalan soyler ama cok ama az sanki ben yavas yavas atlatiyor gibiyim yavas yavas makyajdi ojeydi elbiseydi biraz kendimi dusunmeye balsadim .. siz ne alemdesiniz ? dogumdan sonra bebek bakimi icin size kim yardim etti hala yardim aliyomusunuz ? ben yurt disinda oldugum icin annem gelemedi kayinvaldem sagolsungeldi !!! 5 haziranda donuyor bebekle hic yalniz kalmadim su ana kadar inanlimaz korkuyorum tek basima ne yapaim diye bana bi akil verin .. amm dert yandim :) cvplarinizi bekliyorum herkese kolay gelsin.....
dra götürmüşsün timçin beyimizi neyseki bişey değilmiş benimkinde de çoğaldı boynuna attı bugün acaba sıcaktanmı fazlamı giyidiriyorum yaa anne ne giyiniyorsa bebeğinki ondan bi kat fazla olması lazım diye biliyorum öle yapıyorum bende sadece yelek fazladan giydiriyorum acaba giydirmesemmi aman boşver canım yaa zaten 6 aya kadar alışmıyormuş bol bol al kucağına alışmaz merak etme en azından 3 ay kesin alışmaz daha bilincinde değil geçmiş olsun canımgunaydin kizlar gecmise bakamadan bisey sormak istiyorum
bebisimin yüzü sivilceyide birakin kenara kirmizi benekler olmaya basladi ,ensesine bile yayildi yha(
doktora gidicem birazdan,bir gram uyku yok esimede sinir oldum neymis kucagima alistirmisim,Allah askina emen cocugu kucagimda degilde havada mi emziriyim yaaaaaa
kucagimda uyur uyumaz yatagina atiyorum daha napimmmmafoldumben
aman canım yaa zaten bu millet hep böyle herkes bişey söyler valla aallah affetsin ama böyle bişey dedilermi hemen içimden ayetel kürsüyü okuyorum allah nazardan esirgesin herkes bişey der sen piskolojini bozma canım sütüne geçer bebeğin de huysuz olur dikkat etslm kızlar geçmişe bakamıyorum sanırım baksamda sorunlar aynı gaz problemi ,emme problemi hep aynı inanın kızlar dün geceden beri 2 saatlik uykuyla duruyorum ve kızım yeni uyudu dün bana yine misafir gelmişti her zamanki gibi kaç yüzüncü misafir oldu kim bilir sanki sünnet mevlüdü yaptırdık:)))çevre geniş olunca böyle oluyomuş demekki neyse kadınlar geldiğinde ben kızımın altını değiştiriyordum altına üstüne beşaına geçmişti ne yaptıysa kadının teki gördü ohhh iyi iyi dedi bunu kaç gün yapamayan bebkler var ağlamaktan helak oluyolar dedi ama maşallah yok sonra 4 saat gibi çay muhabbetlerini ettiler yediler içtiler ben gariban hizmetçi modunda annemde yoktu bir bebk bir çay ikramı kızıma bile doğru düzgün ilgilenemedim bunlar gittikten sonra benim kıza bişey oldu ne kaka yapabiliyo yavrum ne bişey ağlaya ağlaya kıpkırmızı oldu sanki birileri biryerini çimdikler gibi gözümün içine baka baka nasıl bir ağlama iç çeke çeke o sırada eşim eve geldi dedim yok annemlere kadar gideceğim dedim artık olmuyo dedim bune yaa bir maşallah yok dedim eşimde çaresiz sabahladık bu gece ne yapsak olmadı bende bebklere bir maşallahı çok görenlerin gözleri çıksın dedim valla çok sinirlendim kadınların derdi zoru dedikodu yok sen zayıflamışsın bişey yemiyomusun bebeğe süt olmaz bak yee yee komposto iç offf offf sanki ben uzayda yaşıyorum yaa neyseki yarın kırklanıyoruz bu arada dün kendime alışverişe gidecektim eşimle beraber ama misafir yüzünden gidemedik inşallah yarın ilk alışverişe sonra kırklanmaya pazartesi günüde mevlüdümüz var inşallah yemekli şimdiden kızıma mevlüt kıyafetini giydirsemmi acaba diyorum nazarlancak biliyorum gören bir maşallah demiyo kem gözleri çıksın demeyenlerin inşallah bende öyle diyorum cahil insanlarla muhatap olmak beni çok yordu heleki yaşıtım olmayınca o daha farklı sağolsun kayınvalidemin arkadaşları gelme de diyemiyosun kızım şu anda emdi uyudu kuzucuğum kıyamam ben ona nasıl ağladım bende dün gece o acı çektikce rabbim bütün kuzucuklarımızı korusun inşallah
nsılsın canım hiç görüşemiyoruz bencde açık hava ii de sanırım en azından kendi adıma konuşayım 1 aylık olsun havada iice ısınır rahat rahat gezerizMerhaba arkadaşlar.Nasılsınız?
hepimizde aynı sorunlar var sanırım.Gaz sancıları,sivilceler,uykusuzluk.Hepsi zamanla geçecek biraz sabretmemiz gerekiyor.
Gülseminciğim sakın anne sütünü kesme canım.Süt neden ekşisin.Zaten bir öğün veriyormuşsun.Sivilcelerden bizdede var doktorumuz 3 ay sonra geçer dedi.Sorun etme onları canım benim.
Tuğbacığım geçmiş olsun kaanımıza.Doktora götürmek en güzeli canım.
Zeynepciğim her gelen bişey söylüyor.Dediğin gibi sanki çok zor bir maşallah demeleri.
Arkadaşlar ben gaz sancıları için nurse harvey's kullanıyorum memnun kaldım.Metsil hiçbir işe yaramadı.
Açık havada gezdirmek iyi diye düşünüyorum arkadaşlar ama bi yandanda hasta olur kuzum diye endişeleniyorum
sağol canım ben ikisinide almadım ilk başta kullnılmıyormuş zateen sonradan alırım diye port bebe de eşim unutmuş getirmeyi bebeğim kucğımda eve geldi ama daha güzel daha sıcacık onun kokusunu almak muhteşem bişeykızlar merhaba, ben temmuz annesiyim size bir sorum olacak. Öncelikle herkesin bebişi hayırlı olsun güle güle büyütün :)
Ana kucağı ve oto koltuğu olayı nedir ? Siz bunları ayrı ayrı mı aldınız yoksa ikisi bir miydi ? Ana kucağını nerede kulalndınız ? Hastaneden çıkarken bebeği ne ile çıkardınız ? Oto koltuğu hemen lazım oluyor mu
Şimdiden teşekkürler
aman canım geçen bi büyüğüm bana dediki lohusalığı nasıl geçirirsen sonradan öle kalırsın dikkat et lohusalık çok önemlimiş herşeye sinirlenme kendini üzme bebeğinde etkilenir bu durumdanoffff kızlar hepimizin derdi aynı.ama benim neler çEktiğimi bir bilseniz oturur ağlarsınız.berbat bir lohusalık geirdim.kaınvalidemle annem kavga etti.günlerce ağladım.ilk günden itibaren evim doldu taştı.milletin derdi bebek değil gezmek dedikodu kafayı yiyecektim.iki gün öncede amcamı kaybettim.aahhhh nlatsam roman olur.ama çok şükür bebişim gayet iyi.tek tesellim bu valla.
darısı başımıza inşallah bii olsam hemen bankaya gideceem hayırlı olsun bu radaslm melek anneleri..
meleğim uyudu bnde pc başına kuruldum hemen.
Dün sağlık ocağına aşıya gittik. Dönüşte işbankasına uğrayıp kumbara fonu açtırtık. Böylelikle çocuğum ilk önce park bahçe yerine bankaya gitmiş oldu. E anne muhasebeci baba iktisatçı olursa çocuk park yerine bankaya gider kaydirigubbakcemile3
kizlar doktora gittim geldim,bebisime krem yazdilar,burun damlasi yazdilar bir de gaz problemimiz cok fazla yok ama SAB SIMPLEX´´i yazdirdim
bebegin neyle beslendigini sordular anne sütü dedik geceleri sadece 120 ml mama veriyoruz dedik(onunda sadece yarisini yiyor cogunuda kusuyor yavrum :çok üzgünüm: )
domates ve cilek yedigimi soyledik alerji yapabilirmis bu yediklerim
pazartesi gününe kadar iyilesmezse tekrar getirin dedi doktorumuz
insallah iyilesirde gitmeyiz mafoldumben
emzirdigim halde devamli agladiginida söyledik,kac dakka emzirdigimi sordu ,1 saatten fazla oluyor bazen dedim
10 dakka birini 10 dakka digerini emzir ve yatir dedi eger aglarsa tekrar ayni islemi yap yatir dedi
baktiniz susmuyor dedi iste o zaman her emzirmeden sonra mama takviyesi yapin dedi :gitme:
bebegime mama vermek istemiyorum,gece gunduz demeden bes dakkada birde olsa hep emzirdim ama sanirim sütüm bebegimi doyurmuyor mecbur mama takviyesi yapicam
kaynanamda mama verceksen sütü kes diyor ,sütün eksir diyor o nasil olcaksa
sagol canim benim ,doktordan sonra kayinvalideme gittik oda diyor kucaga alismis bu yandiniz diye ,yahu daha 17 günlük bebe bu yha
bende dedim ki tarlaya ,daga tasami gidiyorum bir cocugum alissin bakarim isim ne dedim :umursamaz:
bende uzman tvde dinlemistim bebekler uc aya kadar kucaga alisma gibi birsey yok diye ama gelde anlat yha alsanaalsanasmile
sagol reyhancim
camasir tozundanda mi olabilir fisfisfis,etiketleri hep koparttim canim sadece yüzünde olsa yine iyi bacaklarinda ,ensesinde vucudunda bile var yha :a015:
kızlar merhaba, ben temmuz annesiyim size bir sorum olacak. Öncelikle herkesin bebişi hayırlı olsun güle güle büyütün :)
Ana kucağı ve oto koltuğu olayı nedir ? Siz bunları ayrı ayrı mı aldınız yoksa ikisi bir miydi ? Ana kucağını nerede kulalndınız ? Hastaneden çıkarken bebeği ne ile çıkardınız ? Oto koltuğu hemen lazım oluyor mu
Şimdiden teşekkürler
bu arada bişey soracam kızlar özellikle ezeryan doğum yapanlara
cildim çok hassas yaram çabuk iyileşmez önce bunu sölim drum estetik dikiş yaptığını söyledi neyse dikiş izimin sol tarafı elimi sürdüğümde elime ipi geliyor baktımda etrafı kızarmış eşim baktı hafif gevşemiş gibi diğer tatarflar çok güzel kaynamış ama orsaı yara daha ne yapayım sizce siz ne yaptınız hala ağrı varmı nezaman geçti ben 2 hafta 4 gün oldu doğum yapalı ama hala ağrı yapıyor ne yaayım dr a gideyim mi yaa
slm melek anneleri..
meleğim uyudu bnde pc başına kuruldum hemen.
Dün sağlık ocağına aşıya gittik. Dönüşte işbankasına uğrayıp kumbara fonu açtırtık. Böylelikle çocuğum ilk önce park bahçe yerine bankaya gitmiş oldu. E anne muhasebeci baba iktisatçı olursa çocuk park yerine bankaya gider kaydirigubbakcemile3
bu arada bişey soracam kızlar özellikle ezeryan doğum yapanlara
cildim çok hassas yaram çabuk iyileşmez önce bunu sölim drum estetik dikiş yaptığını söyledi neyse dikiş izimin sol tarafı elimi sürdüğümde elime ipi geliyor baktımda etrafı kızarmış eşim baktı hafif gevşemiş gibi diğer tatarflar çok güzel kaynamış ama orsaı yara daha ne yapayım sizce siz ne yaptınız hala ağrı varmı nezaman geçti ben 2 hafta 4 gün oldu doğum yapalı ama hala ağrı yapıyor ne yaayım dr a gideyim mi yaa
GÜnaydın...
slm canım bende 2hafta 5 günlüğüm doktoruma gittim o eline gelen dikişler fıtık olmaman için atılmış olan dikişler olabilir doktorum bana gösterdi ve dokundurdu dediğin gibi sertçe geliyor ele yanlarda beimkide estetik dikişti.bu arada bişey soracam kızlar özellikle ezeryan doğum yapanlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?