2010 Nisan Anneleri

slm arkadaşlar nasılsınız ben tam bir sinir patlaması yaşıyorum bilmiyorum ya sizde yaşıyormusunuz bunları yanımda kayınvalidem var inanaın tak ettirdi.ben alıngan hassas olacağıma o benim yerime yaşıyor lohusalığı bunalımı.banada yaşatıyor .neyseya
sizlere soracağım birşey vardı süt için sıvı tüketmemiz gerekiyorya sizler çorba olarak ne çaorbası tüketiyorsunuz gaz olmaması için dikkat ediyorumda

ahh ahh benimde bugün hat safhaya çıktı dün akşam portakal yadim galiba ondan çok gaz yapıyomuş bide kuru soğan sütüm çoğaalsın diye ama oda gaz yapıyor malesef gerçekten yaa bilen varsa yazsın ama sanırım 3 aya kadar geçmeyecek bu arada kırkınız hayırlı olsun inşallah gezmeyede gidecekmişsin ohh maşallah drısı başımıza gerçi ben salı günü çıktım ablama gittim sağlık ocağındn sonra
ahh ahh aynı valla iki gündür var ama bugün hat safhada yok yaa ikiside işe yaramıyor yaa inşallah diğerleri işe yarar
Mayıs çıksın herşey daha da düzelmiş olacak bence, sağdan soldan duyduklarımıza pek kulak asmamalıyız galiba

d vitaminini kullanıyor musunuz bu arada?

tavsiyelerin için çok teşekkür ederiz.
ben salıdan bu yana kullaanıyorum günde iki defa 2 damla dedi dr ama en güzel d vitamini güneş ışığı hergün yarım saat balkona çıkarıyorum sanki rahatlıyor ama pencereden gelen ışık işe yaaramıyormuş direk vücuduna etki etmesi lazımmış
ayy canım yaa çok şükür ki atlatmışsınız yaa bencede kesinlikle bebek tek kalmamalı yan yatsa bile bazı bebekler yüz üstü dönebiliyor allah korusun yaa
neden acaba yaa emzirme demiş eğer sütün ii geliyorsa mamayı kes demesi lazım anne sütü ilk 6 ay çok önemli verilmesi lazım demeli çok emzirme demiş ama belki vardır bi bildiği
bencede katılıyorum zaten bize ihtiyaçları var bide alışmasın diye bırakırsak bide kucağa alınan çocuğun özgüveni gelişiyormuş
ayy canım yaaa allah şifa versin daha kötü olmadan bi dr a götür yaa yazık burun damlası verir o rahatlatır onu bari karnı aç kalmaz yavrucağın rahat emer
aynene bende valla 42 haftaya kadar tutturdum normal doğuracam diye sonunda yine sezeryan olmak zorunda kaldım ve türlü türlü şeyler yaşadım ama sezeryan sırasında doktor şöyle havaya kaldırdı azıcık kafasını gördüm sadece bak dedi çok sağlıklı ohh dedim rahatladım yaa
7. gün malesef yanlızdım ama sezeryan olunca çok zor oluyor bebek ağlıyor bi yandan dikişler ağrıyor bi yandan iki çocuk olması daha zor büyük oğlan kıskanıyor bir yandan ona ilgi göstermek gerkiyor ama yapamıyosun ben depresyona girdim resmen şimdi yavaş yavaş toplanmaya çalışıyom ama nnasıl olcak hiç bilmiyorum dışarı pek çıkmıyoruz fazla yürüyüş yapamıyorum ev gezmeside beni iice bunaltıyor araba ile gidersek gidiyoruz ama oda pek olmuyor daha bu pazar kısmet olursa ilk defa yanlız geçirecez yine bi misafir çıkmazsa oğlumuda pek sık yıkamıyorum hasta olmasın havalar çok kötü burda bi yağmurlu bi güneşli
dra götürmüşsün timçin beyimizi neyseki bişey değilmiş benimkinde de çoğaldı boynuna attı bugün acaba sıcaktanmı fazlamı giyidiriyorum yaa anne ne giyiniyorsa bebeğinki ondan bi kat fazla olması lazım diye biliyorum öle yapıyorum bende sadece yelek fazladan giydiriyorum acaba giydirmesemmi aman boşver canım yaa zaten 6 aya kadar alışmıyormuş bol bol al kucağına alışmaz merak etme en azından 3 ay kesin alışmaz daha bilincinde değil geçmiş olsun canım

aman canım yaa zaten bu millet hep böyle herkes bişey söyler valla aallah affetsin ama böyle bişey dedilermi hemen içimden ayetel kürsüyü okuyorum allah nazardan esirgesin herkes bişey der sen piskolojini bozma canım sütüne geçer bebeğin de huysuz olur dikkat et
nsılsın canım hiç görüşemiyoruz bencde açık hava ii de sanırım en azından kendi adıma konuşayım 1 aylık olsun havada iice ısınır rahat rahat gezeriz
sağol canım ben ikisinide almadım ilk başta kullnılmıyormuş zateen sonradan alırım diye port bebe de eşim unutmuş getirmeyi bebeğim kucğımda eve geldi ama daha güzel daha sıcacık onun kokusunu almak muhteşem bişey
aman canım geçen bi büyüğüm bana dediki lohusalığı nasıl geçirirsen sonradan öle kalırsın dikkat et lohusalık çok önemlimiş herşeye sinirlenme kendini üzme bebeğinde etkilenir bu durumdan
allah rahmet eylesin canım
darısı başımıza inşallah bii olsam hemen bankaya gideceem hayırlı olsun bu rada

ayy sonunda bitirdim hehe

Son düzenleme:
bu arada bişey soracam kızlar özellikle ezeryan doğum yapanlara
cildim çok hassas yaram çabuk iyileşmez önce bunu sölim drum estetik dikiş yaptığını söyledi neyse dikiş izimin sol tarafı elimi sürdüğümde elime ipi geliyor baktımda etrafı kızarmış eşim baktı hafif gevşemiş gibi diğer tatarflar çok güzel kaynamış ama orsaı yara daha ne yapayım sizce siz ne yaptınız hala ağrı varmı nezaman geçti ben 2 hafta 4 gün oldu doğum yapalı ama hala ağrı yapıyor ne yaayım dr a gideyim mi yaa

kizlar dün doktora gittim kontrole
hersey normaldi icten dikis yerlerimi bile gördüm valla
rahim normal haline dönmüs hersey yolunda anlayacaginiz
kiziminda ilk kontrolu 19. da bakalim gelisimimiz ne alemde
gerci gözle görülür degisim var ama nekadar kilo almis meraktayim

aynen canim camasir tozu yumusatici camasirlarimizi neyle yikiyorsak onlar bebegimizin cildine iyi gelmeyebilir ama doktor öyle olsaydi sanirim krem vermezdi sen onu kullan umarim gecer pazartesi
ayrica olabildigince ve canim memeni benim kizima hic yetmiyor sütüm ama yinede mememi veriyorum o yakinligi bebek bekliyor emin ol
benim hic sütüm yok desem yeri var gögüslerim yumusacik:sinifsinif:

arabayla hastaneden cikacaksan oto koltugunu bulundur derim daha güvenli yolculuk yapacaktir bebegin
yurtdisinda öyle gerekli bisey yoksa ceza bile kesiliyor anlayacan zemuszemus
allah kolay dogumlar nasip etsin simdidenopuyorumnanaktan

ip derken ??? dikislerin alinmadimi canim senin daha ????
benimde öyle olmustu cünki ip elime geliyordu
doktorum dikislerimi aldiktan sonra hafif bir aciklik vardi va kendiliginden kapandi su an
dikis izim cok güzel kapandi 38 günlük olduk
ayrica agrilarimda 3 hafta yakin sürmüstü simdi cok sükür hic agrim sizim yok opuyorumnanaktan

Güzel anneler ve melekleri merhaba a.s.
Kızlar, geçmişi okudum, hepimiz aynı yollardan geçiriyoruz sanırım.
Gülsenicim, aman anne sütünü kesme ilk haftalar anne sütü yetmiyebiliyor ama korkma sonradan yetmiye başlıyor. (Özellikle kaynanalar evden gidince, benim öyle oldu) Ama asla emzirmeyi bırakma, her ağladığında daya memeyi. Asla mamayıda emzirmeden önce verme. Bırak, bir saat emsin, seni yalancı meme yerine koyuyordur, bebeğin açlıktan değil rahatlamak ve güven duygusu için bunu yapıyor.
Kızlar, ben kimsenin kucağına bebeğimi vermiyorum. Öptürmüyorumda. Ama kendi kucağımdan indirmiyorum resmen. Anneliği doya doya yaşamak istiyorum. ılk zamanlar banada kucağa alıştırırsın diyenler oldu. Bende alıştıracağım zaten dedim o benim gögsümde, kucağımda, babasının göbeğinde uyuyacak. Alışsın, alışmasının zorluğu bana, ben bunu kabul ediyorum zaten dedim. ılk iki ay özellikle özgüven için çok önemli, bebişler bir kalp sesine ve anne kokusuna muhtaç.
Sarımelek canım çok üzüldüm. Lohusalık zor bir dönem canım, sende çok zor atlatmışsın. Biran evvel herşey yoluna girer ins canım.
Bu arada geceleri gazdan uyuyamıyan arkadaşlar, ben kendimce bir iki şeye dikkat ederekten birazda olsa bu sorunu azattım. Günde iki kere oğluşumun altını değitirirken poposunu yıkıyorum sonra bebek yağıyla bir güzel karnına masaj yapıyorum. Birazda bacaklarını ileri geri masajı yapıyorum.
Birde dışarı çıkarttığımda, geceleri daha güzel uyuyor. Ve her emzirmeden sonra gazını alıp, en az 15 dakika kucağımda dik tutuyorum. bebek reflüsü oluşumu engelliyor ve bebişler daha güzel gaz çıkartıyor.
fiztac, canım hiç korkma bebişle yalnız kalmak hatta daya iyi oluyor. Kimse olmayınca kendine güvenin daha çok oluyor. Çok daha rahat bakıyorsun bebeğine. Canım bebişini iki güne bir banyo yaptır. Banyodan hiç korkma, bebişini rahatlatır.
Zeyracım, şu maşallah demeyenler ve herşeye yorum yapanlara bende kızıyorum. Herkes banada çok zayıfsın şunu ye bunu ye diyip duruyor. Of ne sinir bir durum biliyorum canım.

slm güzel annişler nasılsınız bende iim.bugün mevlüdümüz vardı atlattık allaha şükür hayırlsıyla buda bitti.okadar çok şükrediyorumki rabbime bana bugünleri yaşattıı için bugün mevlüt okunurken okdar mutlu oldumki bebeğim yanımda ikimizde sağlıklıyız daha ne isteyelim rabbimden.çok zorluklar atlattım hamilelik yolunda ama allahım nasip etti sonunda bana yavrumu sağlıkla bundan daha güze ne olurki.okadr çok alıştımki yavruma boncuk boncuk bana bakışları yokmu içim eriyo resmen yaa.lohusalığım çok stresli geçiyo halada biraz var annem bile çöktün diyo.ama geçicek atlatıcam işallah.güzel günler beni beklio inanıyorum çünkü rabbim herşeyi verendir.ve heryeni gün sürprizlerle dolu aslında.

bazen karşımıza zorluklar çıkıyo ama rabbim hepimize sabır ihsan eylesin işallah.napalım hayat hep güzel gitmiyo işte bazen sıkıntılarda oluyo ki hayatımızın değerini bilelim.bu sıkıntılarda biticek işallah.

canım hayırlı olsun mevlüdünüz.işallah Rabbim (c.c.) bebeklerimizin bütün güzel günlerini beraber geçirmeyi nasip etsin.

amin canım sağolasın işallah canım rabbim hepimize güzel günler nasip etsin işallah canım.

günaydin kizlar yine gecmise bakamadan gaz cikarmayla ilgili bisey yazip cikmaliyim

bebisimi her tür gaz cikartma pozisyonuna sokuyordum ama bi türlü cikartmiyordu,bende baktim internete yanlis mi yapiyorum acaba diye ve uzman tvde su videoyu gordum yapmaya basladim cidden aynini uygularsaniz cikiyor gazi

esimde hizli vuruyorsun beline dedi durdu ama napim videoda öyle :)

http://www.uzmantv.com/bebegin-gazini-en-kolay-nasil-cikaririz

bana da arkadaşım takı yerine bireysel emeklilik başlattı kızım için. ayda 100 lira yatırıcaz artık. belki eğitimi için iyi bir yatırım olacak:))

benim dikiş yoktu canım dışarıda. ama oranın başları hep kırmızı oluyor sonradan geçiyor.
hem dikiş falan alınmadı bende. bu estetik denilen şey sanırım:)
ağrımda 1 hafta falan sürdü.

günaydınnnn

slm kızlar...
kuzey paşaya ne oldu bilmiyorum...dünden beri gece ve gunduz aşırı huysuz,sebepsiz ağlıyor uyumuyor,sadece kucakta tilki uykusu uyuyor,nazar değdi bebeğime ya...sürekli emmek istiyor,meme hep ağzında kalırsaa problem yok,artık kollarımda derman kalmadı heleki gece çok zor,saat gece birden sonra bir başlıyor huysuzluğa sabah yediye kadar...meme ile savaşıyor ,çünkü karnı tok ama sırf arsızlığından emmek istiyor,gazını çıkarıyorum karnı tok altı temiz ama huysuz, kırkından sonra durulacağına daha esip gürlüyor valla ismi gibi evde soğuk rüzgarlar estiriyor...
bilseydim adını mülayim falan koyardım....
şimdide kucakta uyuyor çünkü artık yoruldu...
annemide yatırdım şimdi,kadıncağız gece hep ayaktaydı...oda sersem gibi oldu...zaten kırkım çıkınca gidecek az kaldı ne yapacağım bilmiyorum...

selam kızlar valla bende kızıma nazar değdirdim, akşam bir huysuzluk yaptı sormayın. uykusu var gözler kıprkırmızı uyumuyor memeyle kavga ediyor. zor uyuttuk annemle. anlamadım nesi var. bikaç gündür böyle. uykuya dalamıyor.

bu arada hastanemiz kızım için özel günlük göndermiş görseniz öyle güzelki. birde kızım için ismine özel şiir yazmışlar doğduğu günü anlatan yazı yazmışlar. çok şahanee zemuszemus

slm canım bende 2hafta 5 günlüğüm doktoruma gittim o eline gelen dikişler fıtık olmaman için atılmış olan dikişler olabilir doktorum bana gösterdi ve dokundurdu dediğin gibi sertçe geliyor ele yanlarda beimkide estetik dikişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…