2010 Nisan Anneleri

canim benim cok sagol , onlarla oturmuyorum Allah korusun
insanin ilk cocugu olunca kim ne kötü yorum yaparsa anne ister istemez etkileniyor
bu sefer aglama krizlerine giriyorum benim yüzümden diye
ne derlerse desinler olan sütümü kesmeyi düsünmedim inatla emziriyorum
doktorda dün öyle dedi zaten önce emzir doymuyorsa sonra mama ver diye
zaten hep gorusmuyoruz dogumdan beri iki kez gittim onlara birde hep bi arada kendimi dusunemiyorum
benim anlamadgim ne biliyomusun zeynepcim ,sütün kalitesi diye bisey var mi yada yarayip yaramamasi gibi bisey ?
tum interneti alt ust ettim süt geliyorsa bebege yeterlidir diye ,ozaman niye doymuyor benim bebegim

masallah canim seninki ne guzel almis ,duzgun saatlerde yemek yiyince benimde goguslerim tasiyor
kaynanama hep akiyor dedigimde bile bakma sen aktigina beslemiyor iste cocugu diyor
bende hep bol su iciyorum birde incir suyu artik duzenli yemekte yiyorum
israrla ve inatla emziricem

bende seni özledim canim benim ,artik bebelerden vakit yok ki napalim gorusemiyoruz
ne güzel mevlüdünüzüde yapmissiniz canim,Allahim bundan sonrasinida güzel eylesin insallah
geceleri tamamen mamaya döndüm rahat uyusun diye,gunduzleride hep emziriyorum canim
kötülügüne der gibi demiyorlar ki güya güzellikle söylüyorlar,hal böyle olunca bisey diyemiyosun canim
ama umrumda degil onlar yapma dedi diye vermicek degilim meme
ama iste zayif ,bi deri bi kemik deyince insanlar ister istemez etkileniyosun

canim benim tesekkürler ne güzel bir paylasim yapmissin
hepsini ezbere aliyimde bi daha bisey dediklerinde onlara firsat kalmadan bir damlasinin bile yararini anlatiyim
doktor böyle böyle dedi dedim,hiii iyi ama mamaya agirlik ver diyolar hala alsanaalsanasmile
bende hayir emzircem doymazsa mama vercem dedim ,sustu sen bilirsin deyip :umursamaz:

valla böyle sizler gibi bebeğiyle yalnız ilgilenenleri görünce cesaret geliyor bana da..
dün anneme de çıtlattım hafiften, kırkımız çıkınca gidicez diye. sanırım böylesi daha iyi..

bu gaz sancıları ise az çok hepimizde var be tatlım. dila iki kez aralıksız öyle dediğin gibi ağladı, biz de doktor yolu tuttuk.. ama onun dışında her gece rutin ağlamalarımız, kasılmalarımız var. ayaklarını çeke çeke yırtıyor ortalığı, dediğin gibi kıpkırmızı oluyor içim gidiyor..

gaz için doktor zinco vermişti, bi halta yaramadı.
şimdi metsil kullanıyorum, ilk başta fark yok gibiydi ama son birkaç gündür daha iyi dila..sanırım yaradı kızıma.
ama onun dışında sab simplex ve nurse harvey's'in methini de çok duyuyorum, metsil yaramazsa kademeli olarak bunlara geçicem, bunları deniycem gaz için.

bi de gaz sancısı tuttuğunda hemen sıcak su torbası hazırlıyorum, karnına koyuyorum.. ayaklarının altına tutuyorum, sanki biraz rahatlıyor gibi.

bir de elma yağı aldım, karnına onunla masaj yapıyorum. o da gaz sancısını alıyormuş, fayda gören çok... henüz dila'da öyle bariz bir faydasını göremedim ama masaj yapılırken mayışıyor minik kuzum, o hallerine bayılıyorum :)

gaz için nurse harveys kullanan varmı aranızda ben aldım ama nasıl kaç damla vereyim bilemedm
canım mehtap(yosun) kullanıyordu nurse harvey's'i, denk gelirsen bir ona sor nasıl veriyormuş..

ne güzel bir mesaj olmuş bu...
çıktısını alıp "sütün yaramıyor, kes, mama ver" diyenlerin alnının orta yerine yapıştırmak lazım.

Galiba tam da sivilce dönemindeyiz. Kızımın yuzu isilik gibi dolu hatta bazılarının ucu beyaz kafasında bile var...
neden oluyormuş daha önce aynı sorunu yaşayanlar vardı dr a gittiniz mi
benim kızımın yüzünde de sık sık sivilce çıkıyor, sonra kendiliğinden geçiyor.
doktor da çok normal, olur dedi. anne sütünün içeriği ile, yağlı oluşu ile alakalı da olabilirmiş. endişelenecek bir şey yok yani.. :)

canım zaten inan artık hepimiz yarım yamalak girebiliyoruz, saatimiz, düzenimiz kalmadı.. ancak eski mesajlardan alıntı yaparak haberleşiyoruz birbirimizle :)
o yüzden sen de fırsat bulduğunca yaz, bir şekilde konuşuruz :)

derin mavi ne güzel, ne değişik bir isim.. eminim çok da tatlı bir kızdır.. maşallah, sağlıkla büyüsün kuzucuk...
ne güzel bilgilerini de vermişsin, ben şimdi nisan bebekleri listemize de ekleyeyim senin fıstığı :)

süt konusunda da maşallah de be filiz..ne güzel sütün var demek. nazar değmesin. anne sütü hakikaten çok önemli, umarım hepimiz aylar boyu ,sağlıkla verebiliriz.

facebookta da gruba, "2010 NİSAN ANNELERİ" yazarak ulaşabilirsin. ben şimdi link veremiyorum çünkü şifremi unutmuşum, giremiyorum siteye :) ama sorduğunu görünce birileri de verir linki.

nisan kuzularının bir sürü resmi var orda, ben de bayıla bayıla bakıyorum:)
ama bizim babamız huysuz biraz, resim ekletmiyor hiç bir yere o yüzden dila'm kendini gösteremedi teyzelerine

canımm.. online mışsın :) şimdi gördüm.
nasılsın ?

çok şükür ki birlikte oturmuyormuşsunuz, eh bari olabildiğince az görüşün be gülsemin..
ben de canımı sıkacak insanlardan olabildiğince uzak durmaya gayret ediyorum, hiç bir şey benim psikolojimden önemli değil. çünkü gerçekten çok çabuk etkileniyorum ve senin gibi ağlama krizlerimi, moral bozukluklarımı engelleyemiyorum.
eh, o yüzden elimden geldiğince az görüşüyorum ben de kendi başımdakilerle.

süt kalitesi ve yarayıp yaramamasına gelince..
ya yaramama diye bir şey elbette mümkün değil. gölgeler ne güzel yazmış dünkü mesajında, bir damlası bile faydadır anne sütünün. sadece bebeğe değil, sana da fayda emzirmek.
ama süt kalitesi diye bir şey şu açıdan varmış, son gidişimde doktorumuz şöyle izah etmişti..

anne sütü adeta canlı bir organizma gibiymiş.
senin sütünle benim sütümün, ayşe'nin fatma'nın sütünün içeriği bir değilmiş.
dahası, gün içinde sabah saatiyle akşam saati arasında bile senin sütünün içeriği değişebilirmiş.
bebek bazen 5 dakika emdiğinde, doyarken, bazen 15 dakikalık bir emmenin sonunda aç kalabilirmiş.. sütün içeriğiyle alakalıymış bu. kalite malite dedikleri de bu herhalde...

ama sütün miktarı da elbette bebeğin doymasında etkili yani.
bebişlerimiz gittikçe büyüyorlar, mide kapasiteleri artıyor, daha çok emmek istiyorlar.. atıyorum senin kuzunun 10 birim süt ihtiyacı varsa, ama senin 8 birim sütün varsa, kuzucuk aradaki 2 birim için ağlıyordur işte.. ama bu demek değil ki senin sütün yaramıyor, senin sütünde kalite yok.
aldığı iki 8 birim faydadır bebeğine güzelim.. aradaki açığı da sen mamayla takviye edersin.. yeter ki emzir, emzirdikçe sütün artsın, arttıkça moralin yerine gelsin..

canımcım yardım almak kesinlikle iyi insan dilenme fırsatı buluyor ama her getirnin bi götürüsüde oluyor sen kafana takmazsan kayınvalideni sana fırsat vermemsini ya olacaksa ailenden biri olsa tabi daha iyi sen nedesen sana kırlmazlar canım zaten 5 haziranda gidecekmiş sonrası senin boşverrr bu zor günleri şte yardım eden biriyle atlatmaya çalış geceleri ihtiyacın olmadıkça kayınvalidene seslenme bence ben hep öle yaptım kolik şeklinde ağlamadığı zamnlar ben ilgilendim ona fırsat vermedim sabahları kucağından indirmemesini engelleyemedim tabi:))

valla canım bu süt hep değişkenlik gösteriyor yememizle alakalı sanırım işte dün gece ben sıkıntı yaaşdım işte bebği m iyice huysuzlaştı napıcağımı şaşırdım ya

bi kolumda oglum pc basindayim ,memeyle cebellesiyo yavrum :)
anladim canim ne yapim artik doymadiginda mama vericem mecbur
bu arada sen neyaptin? Annenlerdemisin hala canim

valla canım bu süt hep değişkenlik gösteriyor yememizle alakalı sanırım işte dün gece ben sıkıntı yaaşdım işte bebği m iyice huysuzlaştı napıcağımı şaşırdım ya

hayirdir canim ne oldu ,gaz problemi falan mi ?

günaydın kızlar ya sizin bebişlerinizde gerçekten böylemi sade benimkimi inanaın bazen gücümün kalmadığını hissediyorum bebişim düngece çok huysuzdu yanıma laıyorum uyuyor yatağına koyuyorum 5 dk uyuyor sonra ağlamalar başlıyor gaz desen gazı yoktu altı temzidi karnını doyurdum diye düşünüyorum bilmiyorum arladaşlarya sanki gün geçtikçe düzelir dedikleri bebek dahada huysuzlaşıyor sanki gaz desen zaten bizde cabası eşim bugün nöbetçi akşam gidip sabah gelicek ben bu geceyi yalnız tekbaşıma nasıl geçiricem nasıl idare edicem bilmeiyorum arkadaşlarımda gelemiyor.korkuyorumya ağlama nöbetlerinden artık hiç uyumaz hale gelmeye başladı iyice zaten arada bir bazen geceleri uyuyor şuan benim yatağımda uyuyor ben dayanamayıp başladım ağlamaya neden bizim bebeklermiz bu kadar zor diyorum bazen bazende rabbim daha kötülerinden hastalıklardan koru sen bunada şükür diyorum ama iişte insan bu şuanda benim çöktüğüm zamanlarım

hayirdir canim ne oldu ,gaz problemi falan mi ?
yok canımya gaz değildi sanırım gaz olsa ememezde ayaklarınıda kasmıyordu ya gittkçe düzenini bozdu ilk doğduğu zamnalar valla daha iyiydi bebeğim elimde uyuyan çocuk yatağında 5 dk sonra ağlayarak uayıyor kaç saat böle sürdü ya zateen uytmak çok zor bilmiyorum doyuracak kadar da sütümün oldğunu düşünüyorum belkide yetmiyor ben farkında değilim ama sıktığım zaman geliyor bıraktığı zaman süt oluyor anlamadımya bu huysuzluğunu hergece değişik bir huysuzluk ve uykusuzluk ağlamalar

sütün kalitesini durumunu bilmiyorum ama bende şunu duydum geceleri süt daha çok gelirmiş ve geceleri emilen süt bebeğe daha çok yararmış diye duydum yengemden gerçektende öle gibi ben önceleri sarılık korkusuyla bebeğimi geceleri ssat bşı besliyordumve ozmanki kilo alımı 10 günde 400 gr dı

ahh canim yha iste aynen benim oglum gibi
bende karni tok saniyordum,alti temizdi,gazini cikartabiliyordu cunku her emzirmeden once sab simplexi veriyordum,duzenli kakasini yapabiliyordu
ama gel velakin yatagina koymak zulümdü
ama ne zaman mama takviye etmeye basladim yataginda durmaya basladi
hatta karni doyunca yavrucum kafasi kendiliginden dusuyordu ,uyanmiyordu bile
uyanikken bile karni toksa yataginda bakiyor etrafa aglamiyor
ac oldugunu anlamak icin müneccim olmaya gerek yok canim her emzirmeden bes on dakka sonrasi basiyorsa cigligi bilki cocuk acliktan agliyor
ben artik iyice anladim bunu ,sütüm aksada ,gögüslerim tassada cocuk doymuyor
benimkinin doymama sebebi bana kalirsa silikon ucla emdiginden agzinin cabuk yorulmasi ve son sütü alamamasi ,ne kadar denedimsede silikon ucsuz hic alamiyor memeyi :1no2:

bilmiyorumnapıcam artık ama nöbetler bebeğe değilde bana gelmeye başladı sanırımsenağlamabende silikon uçta yok memeyi rahat tutuyor belkide dediğin gibi açlıkyan yapıyor bisüre daha böle gidicem kilo alımınada bakıcam eğer böle devam ederse napıyım olmadı mama takviyesi yapıcam buarada sab simplexin faydasını görüyomusun gerçekten etkilimi bende nurse harveys var ama eczacmımzda sabda varmış olmazsa onuda alayım diyorum

ayy maşallah ne tatlı bebğein dut bende koyayım kısımın resmini eylülümün

Sorma canim ayni nöbetler bendede ve genelimizde var sanirim
artik sinirimden ve yorgunlugumdan dolayi suratim düsüyor haliyle,bu sefer esime anlayisli olamiyorum her iyiligime dedigi bana batiyor,kiriyorum onu
canim kesinlikle sab simplexi öneririm ,her emzirmede olmasada arada veriyorum birde sicak biseyler karnina koyuyorum aglasada aglamasada sirf rahat olsun diye ve inanki emsin sonrasinda hem gaz cikartiyor hemde gaz cikartmayla beraber kakasini yapabiliyor
benim tek cektigim cile onun acligi inanki cok sükür gaz problemini böyle atlatiyoruz

ayy maşallah ne tatlı bebğein dut bende koyayım kısımın resmini eylülümün

senin facebookta hesabin var mi canim ? 2010 nisan anneleri diye grubumuz var gelsene sende,oraya bol bol resim ekleniyor bebislerin
bu arada tesekkürler canim Allahim saglikli ömür versin insallah hepsine :Saruboceq:

senin facebookta hesabin var mi canim ? 2010 nisan anneleri diye grubumuz var gelsene sende,oraya bol bol resim ekleniyor bebislerin
bu arada tesekkürler canim Allahim saglikli ömür versin insallah hepsine :Saruboceq:
canım face deki gruba üyeyim ben en orada bebişimin resmide ekli hatta yorum yapmışın :) fadime tenik olarak kayıtlıyım orada buradaki yengemin profliydi artık benim oldu facde var bak fadime tenik olarak senin isminde sanırım gülsemin dimi

aa tamam canim dun yorum yapmistim kaydirigubbakcemile3
ekledim senide canim listeme :1hug: ,bu arada bebisin coook tatli masallahh

canım, dila uyandı da, onu emzirdim uyuttum şimdi oturdum.

ben annemdeyim hala... gitsem mi kalsam mı diye düşünüp duruyorum. yarın 4 haftalık oluyor diloş..kırkımız çıkınca eve dönsek mi derdindeyim işte.

burda rahata alıştım, hiç bir iş yaptığım yok ama işte evimi özlüyorum.
annem sağolsun her şeyime yetişiyor ama dila'ya tek başıma bakmayı öğrenmek zorundayım, bi yerden başlamam lazım diyorum..
öte yandan da gider işleri yüzüme gözüme bulaştırır döndüğüme pişman olursam diye korkuyorum

ben bebeksiz halimle bile ev idare etmekte zorlanırdım. hiç öyle eli çabuk, becerikli biri değilimdir. bu halimle bir de nasıl bebek bakıcam bilemiyorum...

zeynepcim hayırlı olsun mevlüdünüz. Allah kabul etsin..
ben de özlüyorum valla sohbet etmeyi, kuzular azcık büyüsün daha sık görüşürüz :)

demek sen de eve dön diyenlerdensin :)
çoğunluk öyle dediğine göre bir bildiğiniz vardır diyorm valla, bana da güç veriyor sizin "yapabilirsin, daha bile iyi olur" demeleriniz.. 10 gün sonra kırkı dolacak inşallah, ben de eve dönüp düşe kalka öğrenicem artık..

sen yemek yapacak vakti falan nasıl buluyorsun peki?
en çok onu merak ediyorum ne ara yemek pişiriyorsunuz diye. ben kendimi hayal bile edemiyorum valla.. ayyy nasıl olacak..

bi de size gelen gidenin haddi hesabı yok. valla okudukça bana fenalıklar bastı, evinize gelip kapıya kilit vurasım var..
şimdi şu mevlütte herkes gelmiş görmüştür inşallah da biraz seni sana bırakırlar da kafanı dinlersin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…