2010 Nisan Anneleri

ya kızlar ben işin içinde olmama rağmen kimyon,rezene,anason tükemiyorum...
aslında içmem gerek...
ama yok midem almıyo,bazen kuzeye verirken bile acaba beyeniyor mu tadını diyorum...

aslında içmem gerek...
ama yok midem almıyo,bazen kuzeye verirken bile acaba beyeniyor mu tadını diyorum...
valla canım önceden asla ot çayları içemezdim ben ama kaanın hatrına bir kaç kere rezene ve humana süt artırıcı çay içtim. ama rezene bize yaramadı ikimize de daha çok gaz yaptı sanki.
zaten kaanın sorunu gaz değil çok güzel çıkartıyor çok bağırmadan ama çıkartana kadar ıkın allah ıkın. uykusu çok hafif ve az onu da senin tavsiyenle anason vererek biraz toparlıyoz.
bu arada geçen salı günü oğlum aşıdan sonra çok huysuzlandı ağladı gaz sancısı vardı paranoks fitil verdim bugüne kadar hiç birşey oğlumu bu kadar sakinleştirememişti. doktorlar çok sık kullanmaya karşı ama en berbat günlerinizden birinde birazcık rahatlamak hem size hem bebeğinize iyi gelebilir. o günden beri kaan daha düzenli sanki.
ben dün meme başı çatlaklarım için cildiye doktoruna gittim. bana 3 tane krem verdi: biri antibiyotik etkisi olan fucicort, biri mantar ilacı trosyd ve diğeri de tahriş için hametan. dün akşamdan beri sürüyorum ağrım biraz azaldı gibi. bu arada lanolinli kreme de devam et dedi.
arkadaşlar tavsiyem çok uzun sürdüyse çatlaklar mutlaka doktora gidin. sanırım kapanmayan çatlaklarda mikrop kapıyo. özellikle fucicort krem acıyı azaltıyor gibi geldi bana. ama onu 1 haftadan fazla kullanma dedi doktorum. düzenli kullanıyorum kremleri sonucu yazarım sizlere:lepi:

gaz sancısından mafoluyoruz valla....bebekler deneme tahtasına döndü.sab simplex kullanan varmı acaba??çözüm oluyormu ki?bi çözüm bulan söylesin yaaaaaaaaaaa
slm canımbizde nurse harveys kullanıyorz 4 tatlı kaşığı olara bazende 3 ben 2 gündür faydasnı görür oldum şükür artık alttanda üsttende daha rahat çıkarmaya başladıki benm kzım bu forumun en gazlı bebeklerindendi sanırım ben günlerdr uymuyordum gazdan dolayı..yanındada rezene çayı veriyorum 3- 4 çay kaşığıyla oda sanırım rahatlatıyor sab siplekside çok iyi diyor arkadaşlar.

aslında içmem gerek...
özgeci bende hiç bitki çayı i.çmezdim sevmezdimde ama mecburen olunca alışıyor insan rezene güzel tadı kötü değil içersen kendinede faydası olur bebeğede geçer sütünden ya ben anasonun uyuşturucu etkisi olduğunu duydum o yüzden vermedim uyutuyormuş sanırım bebeği kararsız kaldım

arkadaşlar ya bebeğim 2 gündür kakasını yapamıyor bu ona sıkıntı vermiyor gazını kullandığımız gaz ilacından dolayı gazını rahat çıkartıyor ama kakasını yapmadı 2 gündür bebeişimi rahatsız etmiyor şuanda 2 gün yapmaması normalmi varmı sizdede yapamayan bebiş .aslında günde 5-6 defa kakasını yapıyordu ama gazdan dolayı babası 2 gece önce akşam ve sabah olmak üzere ateşölçerle 2 defa müdahale etti acaba onun yan etkisi olabilirmi birde gaz ilacını 2 gündür düzenli kullanmaya başladım onunmu yan etkisi acaba gaz ialacımız nurse harveys

slm kızlarr... inşallah herkes ve bebişler iyidir...

facebook a eklerken nisan bebişleri topiğine de resim ekliyim dedim. ama sayfa sayfa gezemedim .. hepsine maşallah.. yeni 45 günlük(1,5 aylık) halimiz o topikte :))

herkese iyi günler derken utku uyandıı :)) çok öptüm hepinizi... valla yeter bu kadar bilgisayar molası kadıın der gibi ağlıo :)))

merhaba kızlarrrr......
nasılsınız bakalım........
biz oğlumla iizzzkucağımdauyumaya çalışıyor şu an.....
bazen gaz sancımız oluyo dün akşam ağladı baya metsil verdm uyudu.......
eşlerinizle annelerden dolayı sıkıntınız olmuş sanırım.kızlar biz 1haftalıktan beri geceleri 10 günlükten beridirde gündüzleri yalnızız.bence yalnız olmak daha iyi.benimde çok bunaldğım zamanlar oldu ama ben oğluma oğlumda bana çok güzel alıştı.bizde de bi sıkıntı var.eşimin ailesi çok sık geliyolar bende o kadar sık gelmelerini istemiyorum.biz tüp bebek aşamasındayken kapımızı 3 ayda bi çalan sevgili kayınvalidem şimdi ben yüz versem hergün burda olacaklar.başta 2 gün geçiyodu 3. gün burdalardı şimdi 4 gün geçyo 5.gün bizdeler.göktuğ gündüz hep memede benim işlerim genelde akşama kalıyor bazen de akşamları saat 9 deyince dizi izleyeceğim diye tv karşısında uyuya kalıyorum.tabi onlar gelince dinlenmeyi bırakın artı iş çıkıyor.eşimle baya tartıştk bu yüzden.ben dar zamanımda yanımda olmayanları şimdi sık sık görmek istem,yorum ama gelmede denilmiyor işte........ay göktuğ ağlıyooooo

FUNDACIM
valla hepimiz aynıyız...benimkide diyorki kuzey için,ben hiç yıkamadım hep annen yıkadı,benim hiç resmim yok hep annenin var,ya resmen kızları ve kadın annelmle yarışıyor fakat herseyi annem yapıyor herkezin işi lafta,millete seyirlik lazım ...
gecen yüzünü yolmuş tırnağı ile,allahım görümcemin bir bağırırşı vardı ben la havle çektim kapıya cıkmadım,neymiş nasıl bu hale gelmiş çocuk biz neylikmişiz evde...
valla eşimde anneme yükleniyo,acayip dolduruşa geliyo,annen gitsin diye tutdurdu kadınada sen git diyemem ya ...valla eşimle aram bozuldu resmen ama allaha havale ediyrm herkesi....hamilelikte okadar üzdüler tansiyon hastası oldum şimdide üzüylar sütüm gitti

hepinize hayırlı haftasonları bebişleriniz ile huzurlu geceler diliyorum öpüyorum pazartesi görüşmek üzere....

canım her evde başka sıkıntı var işte.....
bende kayınvalidem dokunmasın istiyorum.doğumdan 1 gün sonra göktuğdan topuk kanı aldıklarında k.validem resmen oğlumun başını bi sağa bi sola nasıl sallıyo.hemşire sen napıon teyze dedi.eli yatkın değil beni ayağa kaldırdıktan sonra hep ben temizledm oğlumun altını ben değiştrdm üstünü.dokunsun istemiyorum bende biliyorum yanlışyapıyorum ama benim zor anımda yanımda olmayanlar şimdi oğlum doğduktn sonra birden iyilik böceği oldular.ben neler çektm özgecm kimse yoktu yanımda tek ailem ailemmmmm.bebek olsun diye nerelere götürdüler bizi.hep yanımdaydılar bırak beni eşimi bile sıkça arıyolardı.eşimin aileside hiç aramadığı varken siz bize gelmiyısunuz evin yolunu unuttunu diye laf atıyodu.ben ağlarken onlar başkalarının dertlerini biliyolardı bizimki hiç ti onlar için.düşünsene görümceme bizim bebeğmiz olmuyo dedik ne desin bende bişey oldu zannettim ne var onda dedi.....şimdi ne hakları varki.ben istediğim zaman sevsinler istiyorummmmmmklava:

canım tşk ederim yardımcı oldun tabiki.suyu asla terkedemem elimin altındaki tek ve en kolay umudum su çünkü.zaten öle alıştımki su tüketmeye heran elim suya gidio.ağlama konusunda evt canım dediğin gibi benimki çoğu zaman şımarıklığından ağlıo.altını temizliom yediriom gazını çıkartıyom masajını yapıom hiçbi zoru yokken yine ağlıo.uzmanlar ne derse desin bebekler alışıo kucağa .görüoz tecrübeyle işte.

tubacım ve özgecim yaşadıklarınızı okudum öle üzüldümkü.ve ikinizide çok ii anlıorum.çok zor bi durum bi tarafta eş bi tarafta anne.bende yaşamadım değil.demekki lohusalık döneminde yaşanan dertler hep aynı.ama özgecim eşinin annen için git demesi çok yanlış ya kadın kendini onun oğluna adamış resmen sze faydasından başka neyi olabilirki nasıl bukadar bencil olabilio bu eşler.annen elini çeksin bi sizden de eşin görsün annenin kıymetini.haa ozamanda kendi ailesinden birini çağırmasın sizin eve.aman allah korusun allah yardımcınız olsun canım.benim ilk 18 gün kayınvalidem kaldı biizmle.çok yardımcı oldu hem bebek konuusnda hem ev işlerinde ama bana o dönemde okadar battıki bu.hassas dönem malum herbişe bize ağır gelebilio bunu eşlerin düşünmesi gerek.ben sadece kayınvalidem olsa gene bişe demezdim o burda diye hergün çoluklu çocuklu görümcem eltim filan geliolardı ev gümbür gümdürdü kafam şişiodu hergün.sonunda dayanamayıp söledim eşime.beklediğimşn aksine beni anlayışla karşılayıp kibar bi dille ailesini uyardı.kayınvalidem de 2 gün daha kalıp gitti sonra da ben annemi çağırdım o kaldı benle 4 gün.şimdi yalnızız oğlumla.gündüz annem gelio ev işleri ve yemek için yardıma.akşamlarıda ben uykusuz kalsamda oğlumla ilgileniorum.bol dua edin sabredin kızlar bugünler geçecek elbet.

iyi geceler kızlarr.. bu gece nöbetçiyim sanırım sabaha dek.. bi buraya da bakayım dedi.. eşim yok bu gece evde.. köye çağırdılar havuz yapılıyodu tarlaların birine.. onun içinmiş ama sinir oldum... alt katlarımda eltimler var ama yine de kendi katımızda kızım,oğlum ve ben yalnızız... üstüne üstlük kızım ateşlendi.. oğlumu emzirip zor zar uyuttum kızımı ılık duş aldırıp uyuttum.. çok şükür şurup da vermiştim biraz düştü ateşi şimdi.. inşallah çıkmaz tekrar.. ama ben uyuyamam asla o bu durumdayken.. nasılsa oğlana da kalkıcam saat başı yatmıyım en iyisi.. bir de şu an nasıl lodos var burda anlatamam... heryerden tangır tungur sesler geliyo... dua ediyorum elektrikler bari kesilmese diye

neyse ben bi geçmişe bakııyım oğlum uyanana kadar..

etelane.. canım gözün aydın.. geç olmuş ama sağlıkla gelmiş meleğin.. güle güle büyütün inşallah...

özge.. tuğba.. hayriye... okudum tek tek yazdıklarınızı.. her evde türlü türlü sorunlar oluyo işte... ama eşlerin de bu özel ve istisna olan günlrde anlayışlı olmaları gerekiyo.. anneler bırakıp gidince de zor gelicek çoğu şey... acaba anneler gidince eşler aynı tutumda olucak mı.. o kaynanalar yine gelmek ,herşeyiyle ilgilenmek isticekmi.. yada sabaha kadar bebiş uyumayınca nereleri duycak acaba... çook kızıuyorum... annem kızımda 40 ım çıkınca mevlütten sonra gidiyodu eve eşimin dediği " annee nereye gdiyosun.." :))) şimdi de sadece 15 gün kaldı annem krdeşim askere gidicek gelen giden olur diye şimdi daha da kızdı neden az kaldı diye.. bende öyleyim .. neden daha çok kalmadı diye kızıyorum.. tamam kendim hem kızıma hem oğluma zorlansamda bakabilirim ve bakıyorum da.. ama evde bütün gün annemle olmak,o hiçbir iş yapmasa bile sadece otursa beni,mle sohbet etse bile yetiyodu bana ama onunda bir düzeni belli sorumlulukları,eşi,bide oğlu var.... ben nasıl ki şu an evlatlarım için uykusuz kalıyosam o da eşi ve oğlu için aynı hislere sahip ve olması gerekeni yaptı ... ama biz6 ay da kalsa gayet rahat oluyoduk.. ne bileyim bu annelerin yanında eşler neden rahat edemz.. bizimki kendi oğlu gbi görür hüseyinde annemi kendi annesi gibi ve o yokken gibi rahattır yani.. annemde öyle.. çok şükür.. her insan farklıdır tabi.. ama şu annelere en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda daha anlayışlı ve sabırlı olmalılar...

ve özgecim.. sen nelere sustun bu güne kadar canerin ailesiyle ilgili.. nelere katlandın... o neden anneni istemiyo anlamyorum... annen gidince görümcen yada kaynanan gelip bakçakmıymış sabaha kadar.. yada canerkalkıp sabahlıcakmı kuzeyle... yada kaç gece? en azından kuzeyin düzeni oturana kadar kalmasına neden tepki gösterdi anlamadım.. birde neden onun ailesi gelemiyomuş ki. anne napıyomuş onlara.. amaaa sen sakın bunların hiçbirini düşünüpte sütünün azalmasına izin verme canım.. herşey düzelir ... canerde anlıcaktır anyayı konyayı... inşallah bebişlerin her düzeni tamamen en kısa zamanda oturur rayına da herşey daha güzel,daha zevkli,daha kolay hale gelir...

ayy kızlarrr sanırım yani sanrımda değil kesin eda bişey çıkarıyoo mafoldumben

şimdi ateşine bakmaya gittimde sırtım kaşınıyo dedi açıp baktım kırmızı kırmızı kabarmış.. ama öyle su çiçeği tarzımda değil de isilik gibi amatüm sırtı pıtır pıtır... galiba kızıl yada kızamıkçık olabilir.. belirtilerine baktım netten de ateşle ve farenjitle başlıyomuş .. eda da dünden beri boğazlarım acıyo bişey yutarken diyodu.. mafoldumben ateşi düştü ama koltuk altları, boynu,sırtı kabarmış yarında pazar ya utku ya da bulaşırsa ayy napiiim... mafoldumben döküntülü hastalıkların hepsi bulaşıcı bide yaa off.. Allahım yardım et...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…