Hayırlı olsun diyen tüm annelere çok teşekkürler. Biraz bekletti kızımız bizi Nisan yerine Mayıs annesi oldum.
merhaba arkadaşlar mayıs annesiyim tecrübelerinizden yararlanmk istiyorm..
9 günlük oğluşum gece en uzun ne kadar uyumalı 2 saatte kaldrmm mı gerekiyo
canım ben ilk önceleri yani yeni doğduğunda her 2 saatte bir emziriyordum şimdi gündüzleri ağldıkca zaten kendinin aç olduğunu belli ediyo emziriyorum geceleride zaten artık şükürler olsun düzene girdik sayılır 2de yatırıyorum 4buçukta kendi uyanıyo emziriyorum mamsını yediriyo eşim altını alıyorum uyuyo sonra 7gibi tekrar kendi uyanıyo yani belli bir zamn sonra o seni yönlendirecek birde canım san tavsiyem ben öyle yaptım gündüzleri mümkün olduğunca sesli ortamda uyut gecleride sessiz ortammada ve ışıksız ortamda yani gece ve gündüz olayına alıştır canım ben bu yöntemi uyguladım ve başarılı oldum sanırım şimdi kızım bizimle yatıyo ve gece uyancağı saatleri kendi ayarlıyo ama banyo yapmışsa uyursa ben 3 saati geçirmemeye çalışıyorum umarım yardımcı olabilmişimidr bu arada bazı doktorlar yandırılması taraftarı uyusada bazıları ise uykusu bölünmememeli diyo ne yapılaccağına annelerin karar vermesi daha mantıklı :asigim:
sğol canım yardımcı oldun..bazen 2 saati geçiyo uykusu o yüzden sordum hafif sarılık var ondan mı uyuyo acaba yani ne yapsam şimdiye kadar 2 saatte bir emdrmeye çalıştım ama bilemiyorum gece daha fazla uyursa kaldrmam şart mı ki
slm arkadaşımkizlar size bir sorun olacak lutfen bana yardimci olun kizim bugun 38. gunde 40i cikicak sali gunu gaz sorunu cok fazla yok yani oyle katila katila aglamalar geceuyanmalar filan yok neyseki ama su kaka olayi kafami cok karistiriyor . onceleri altin sarisi rengindeydi artik hep yesil kaka yapiyor biraz da sivi gibi ve gunde 6-7 kez yapiyor kimi zaman ustu basi batiyor sirtina kadar cikiyor kakasi .
not: sadece anne sutu aliyor mama ve su vermiyorum
1. sorum : yesil ve suvu kaka neye isaret sizce? sizin bebeislerde de varmi bu olay?
2. sorum : gunde 7 kez kaka normalmi sizin bebisler kackez yapiyor?
3. sorum : bu kadar cok kaka yapmasi kilo alimini olumsuz etkiler mi ?
4. sorum: sirtina kadar kaka yapmasi bezle mi ilgili bez icine cekmiyor olabilimi bu hafta huggis i deneyecegim..
5. sorum: her cok kaka yaptiginda poposunu yikiyoruz herheri batirdigi icin . ben tek basima kaldigimda nasil yapacagim islak mendille silinecek gibi degil tekbasima da nasil yikayacagim ? tek basina bu isi yapan var mi?
cevaplarinizi bekliyorum
canım evet ilk başlarda her iki saatte bir emzir demişti bana hemşiremiz canım bebeğin kan şekeri düşer anlayamazsın demişti burnunu sık ayaklarını sık uyandır demişti daha sonra kendi düzenini kuracak emin ol bizde sarılık olmamıştı çok şükür canım aç kalmamsı lazım dikkat et onu biliyorum sarılık olan bebişlerin canım doktorunuz varsa ona bir sorun istersen canım :asigim:
canım sen mutlaka 2 saatte bir emzirmeye çalış ilk zamanlar önemli özellikede sarılık varsa benim bebeğimdede sarılık oldu sarılığı düşürmenin tek yolu emzirmekdr umuz var canım dr emzirmenin sayısı yok her istediğinde emzir dedi 3 4 saati geçmesn dedi..neyse hayırlısı inş.teş.ederim...
slm arkadaşlar benimde bir sorum vardı
geçmişte emzirme konusu konuşulmuş sizler kaç sattte bir emziriyorsunuz ben 2 saatte olmasına özen gösteriyorum ama olmuyor çünkü uyandı diyelim emzzirmem altını almam derken uyutmam nerdeyse 2 saati buluyor gecede gündüzde böle tam uyuyacakken emzirmeye çalışıyorum sonra gene gaz çıkarma uyutma derken saat gene geçmiş yani emipte şöle hemen uyuyup 2 saat sonra kalktığı hiç olmadıki ykusuz kalıyor sonrada bir uyudumu 3-4 saati bluyor ya emzirmem aksıyor yada uykusu bn anlamadım gitti şuanda mesela 23.30 da emdi daha yeni uyumaya çalışıyor saat oldu 00.30 emmesi için kalan süre 1 saat şimdi ben napıyım uyandırıp emzireyimmi uysunmu bebğim
evet benimd öle oluyor emme saati 3-4 çıkabiliyor bu gaz ve uyuma sorunundan dolayı benimki şuanda hala uyumadı bile dalamadı gitti dalıyor uyanıyor kucağımda dalıyor yatağında uyanıyor kucak istiyor ya birde ellrini napıyosun sen uyurken serbestmi bırakıyosun benimki serbset seviyor öle bırakıncada elleriyle hep kendini uyandırıyor ya emziğini dşürüyor yada elelriyle yüzünü oynuyor dalacaksada uyanıyortipatip ayni sorunu yasiyorum bende amiyor uyumaya calisirken zaman yine doluyor ben bu durumda emme saatini 2den 3 e bazen 4 e cikariyorum bebeklerin buyumesi icicn beslenme kadar uykuda onemli bence sen 1 bucuk saat daha bekle zaten tam anlamiyla uykuya dladigi icin emerken uyanmayacaktir surekli emzirmek hem gaz da yapar rahatsizlik da verir . yani ben oyle dusunuyorum bence bekle uyusun dalsin iyce en az 1 saat daha bekleyebilirisn bazen gece 12den 4e kadar uyudugu oluyor benim kizimin cok yorucu ve aglamkli sancili bir gunse uyandirmak istemiyorum dinlenmesi icin iyce ...
evet benimd öle oluyor emme saati 3-4 çıkabiliyor bu gaz ve uyuma sorunundan dolayı benimki şuanda hala uyumadı bile dalamadı gitti dalıyor uyanıyor kucağımda dalıyor yatağında uyanıyor kucak istiyor ya birde ellrini napıyosun sen uyurken serbestmi bırakıyosun benimki serbset seviyor öle bırakıncada elleriyle hep kendini uyandırıyor ya emziğini dşürüyor yada elelriyle yüzünü oynuyor dalacaksada uyanıyor
hala uyanık emme zamanı geldi :)) belki emdikten sonra uyurelinde eldiven olmadigi zaman elleri cok usuyor ve yuzunu bazen ciziyor o nedenle hep kapali malesef ama kesip torpuledigimde bazen aciyorum derin uykudayken sorun olmuyor ama tama dalamamissa emzik veya eliyle kendi kendini uyandiriyor o yuzden gevsek bir kundak yapiyorum bazen onuda sokup atiyor sonuc olarak napsan bos :)
kucakta uyuyor yatakta fal tasi gibi aciliyor gozleri herkesin ayni derdi :) ben yastigin uzerinide uyutuyrm yastigida kucagima aliyorum boylece hic yorulmuyorum sonra yastigi hafifce yatagin uzrine (kendi yatagimin) birakip yanlarini sagini solunu iycedestekliyorum baska yastiklarla arada PISPIS filan 30 dk kadar derin uykuya geciyor ozaman yataga atiyorm....
kizlar size bir sorun olacak lutfen bana yardimci olun kizim bugun 38. gunde 40i cikicak sali gunu gaz sorunu cok fazla yok yani oyle katila katila aglamalar geceuyanmalar filan yok neyseki ama su kaka olayi kafami cok karistiriyor . onceleri altin sarisi rengindeydi artik hep yesil kaka yapiyor biraz da sivi gibi ve gunde 6-7 kez yapiyor kimi zaman ustu basi batiyor sirtina kadar cikiyor kakasi .
not: sadece anne sutu aliyor mama ve su vermiyorum
1. sorum : yesil ve suvu kaka neye isaret sizce? sizin bebeislerde de varmi bu olay?
2. sorum : gunde 7 kez kaka normalmi sizin bebisler kackez yapiyor?
3. sorum : bu kadar cok kaka yapmasi kilo alimini olumsuz etkiler mi ?
4. sorum: sirtina kadar kaka yapmasi bezle mi ilgili bez icine cekmiyor olabilimi bu hafta huggis i deneyecegim..
5. sorum: her cok kaka yaptiginda poposunu yikiyoruz herheri batirdigi icin . ben tek basima kaldigimda nasil yapacagim islak mendille silinecek gibi degil tekbasima da nasil yikayacagim ? tek basina bu isi yapan var mi?
canım arkadasım çok yesılse ısal olabılır amabenım kızda üşütügü yada ben üşüttügümde yesıl yapıyor kakasını yatarak yapmazsa sırtına çıkar kaka yapacagı zaman yada yaparken yatır ben hastaneden gelınce annem yıkadı 7 gun snr göbegı dustu hep yalnız yıkıyorum yarın 40 kendım yapacagım eger poposunu lavoboda yıkıyorsanız sol koluna yatır sag elınle yıka kaka yapmadan ön denemeyı yapşöyle tutcam vs yok banyo yaptırıyosan kuvete kuru çamasırlarını serıyorum kafası bıraz yastık mısalı yüksek önce vucudunu en son saçlarını yıne sol elıme alıp sırtını aynı şekılde suyu dökuverıyorum yapamasam ben yapamazdım ğöbegıne bıle bakamazdım öncelerı rabbım cesaret versın kolay gelsın aslında oralarda saglık ocagı gıbı bıyer yokmu götürsen belkı isaldıralsanaalsanasmile kolay gelsın rabbım cesaret versın
elinde eldiven olmadigi zaman elleri cok usuyor ve yuzunu bazen ciziyor o nedenle hep kapali malesef ama kesip torpuledigimde bazen aciyorum derin uykudayken sorun olmuyor ama tama dalamamissa emzik veya eliyle kendi kendini uyandiriyor o yuzden gevsek bir kundak yapiyorum bazen onuda sokup atiyor sonuc olarak napsan bos :)
kucakta uyuyor yatakta fal tasi gibi aciliyor gozleri herkesin ayni derdi :) ben yastigin uzerinide uyutuyrm yastigida kucagima aliyorum boylece hic yorulmuyorum sonra yastigi hafifce yatagin uzrine (kendi yatagimin) birakip yanlarini sagini solunu iycedestekliyorum baska yastiklarla arada PISPIS filan 30 dk kadar derin uykuya geciyor ozaman yataga atiyorm....
slm arkadaşım aynen benm kzımda öyle perşembeden buyana yapmamıştı dün doktorumuzu arayıp sorduk napalım diye fitil verin dedi eger kakası katılaşırsa ve yaparken acı çekerse bir daha kakasını yapak istemez dedi bizde dün fitil verdik yavrum çok rahatladı ve içinde okadar biriktirmişki bilmiyorumya dün verdik fitil bu gecede hiç yapmadı herzaman yapan bebekti biranda kesti yapmayı fitilde alışkanlık yaparsa kötü oluyormuş çok zor durumlarda kullanın diyolar bilmiyorum arkadaşım bekleyebilirsinde yada fitilde verebilirsin ben 1 seferliğine verdim bakalım bizd napıcaz bugünlerde yapmazlarsa işimiz zoryaa kızlar yardım edin acil nolur...
ebrum perşembe akşamından beri kakasını yapmadı. sürekli alttan gazını çıkarıor ıkınıyor ama kakasını yapamıor. bacaklarını karnına doğru ittirip masaj yaptım, bebe yağıyla karnını ovaladım ama pek bi şey deişmedi alttan gazını çıkardı sadece.
poposuna zeytinyağı yada bademyağı sürün.sabahları emmeden milupanın rezene çayından verince tuvaletini çok rahat yapıyor.yaa kızlar yardım edin acil nolur...
ebrum perşembe akşamından beri kakasını yapmadı. sürekli alttan gazını çıkarıor ıkınıyor ama kakasını yapamıor. bacaklarını karnına doğru ittirip masaj yaptım, bebe yağıyla karnını ovaladım ama pek bi şey deişmedi alttan gazını çıkardı sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?