- 11 Ekim 2007
- 6.620
- 814
- 448
- 44
merhaba kızlarrr
iftara misafirim var o yüzden pek uğrayamadım yine
ama hazırlıklar bitti sayılır o yüzden rahatım
oğlumda çok şükür sorun çıkarmadı bugün şimdide anakucağında uyuyakaldı kendi kendini sallayıp uykuya dalıyor :)
canım cidden öyle ne kadar nazlı yetişirse yetişsin biraz insaf amajalecim benim kocam tam dayaklık.hem yardım etmez hemde kıçımdan ter çıktığını görür yinede 1 bardak suyu bile benden ister.anası öle nazlı alıştırmış.bizim evdeki tartışmalarımız hep o yönde.diorumki ona ben anamın evindeki rahatlığı aramıyosam öle davranmıyorsam sende ananın evindeki gibi olamazsın artık..ama ne fayda 2 gün yardım 3.gün stop
merhaba meltemcimkızlar gunaydın
2 gecelık uykusuzlıugun ardından zor ser 10 a kadar uyuyabıldım yatak odamızda tv var açtım bennu 7 den berı seyredıyor ara ara bagırıyor uyutuyorum saat 8 uyanyo bakıyorum 8 15 o uykusunu aldı oynamak ıstıyo ben keyfı uykusuz kaldım ya ınat edıyor neyse bukadar uyudum ya sukur
hayrıyecım sende bu canı cok ararsın kendım ev temızlıklerıne gıtmıstım evlenene kadar
ordan bılıyorum cok guzel iş yapan kadınlarda var bırde söylersın burayı begen medım dıye ben çogu işteyken gıdıyodum geldıklerınde evı temız bulmak ıstıyolardı
al bıtane dıp kenar yapar sende ustunden yaparsın yapa yap aynı bıtıyomu sankı
merhaba canımselam kızlar 1 aydır memlekette idik internet olmadığı için giremedim maalesef.benim yakışıklı 7 kilo olmuş.doktor az kilo almış dedi.sıcaktan zayıfladı zaten yavrum.ek gıdaya geçebilirsin dedi.yavaş yavaş kaşık maması meyve püresi ve yoğurda başla dedi.günde 2 kere mama veriyodum.yetmemiş demekki oğluşuma.bu arada kızlar ya ben hala regli olmadım benim durumumda olan varmı.geçmişi okuyamıyorum çünkü vaktim yok.bu arada tarhan çok geçmiş olsun canım.içini ferah tut.bebişin mutlu ve huzurlu görünüyormuş bak hiç bişiy çıkmaz merak etme.
ah güzelim ah sende bende ne yaparsak yapalım yaranamayız bunlarabu arada yazamadan duramıycam....
eltimden ve kaynanamdan nefret ediyorum....
özelliklede eltimden iki yıldır kouşmuyorum ve benle barışmak için meydan kolluyo....
bana neler yaptı hem maddi hem manevi...
manevi yönden hala yapmakta,valla ayağım takılsa düşşem ondan biliyourm artık...
kaynanamla bir oldular neler yaptılar halada yapmaktalar....
azönce bir telefon aldım komşumla konuşuyordum evde olmadığım için meraklanmış,bana diyorki özge mahallede senin anacı olduğun,eşini karı köylü yaptığın konuşuluyo bunu diyen de kaynanan....
bir toplulukta demiş,ben istemediğini zorla aldığını,vazgecirmek için oğlunu çok uğrastığını demiş,hatda tum borçları zorlukları yıktık ustune genede kaçmadı demiş....
eşim hala sen benim annemi seviyorsun diyo ya...nefret ediyorum....
ahh ahh daha neler var ama sölencek hele bana yapılanlar zaten kuşkulaıyordum ama öğendim iğcene...
siz siz olun kaynananıza evinizin anahtarını vermeyin....
offf allahım sen yola getir kendi başlarına dolansın inşlh
canım yüzümde tebbessümle okudum yazdıklarınıMerhabalar...
Sitede yeniyim, 6 yaşındaki kızımın bir sağlık sorunuyla ilgili araştırma yaparken tesadüfen size misafir oldum (dedim ya sitede yeniyim acemilik işte :)) ) aslına bakarsanız iyi de oldu, eski günler geldi aklıma. Öncelikle herkese sevgiler, minik yavrularınızla sağlıkla sevgiyle dolu günler diliyorum.
Bundan başka ise söyleyecek birkaç şey var bu dönemi -hem de iki kez geçirmiş bir anne olarak(oğlum 13, kızım ise 6 yaşını bitirdi)- bebeğin gazı, dişi, maması v.b derken bu günler geçiyor, bu sıkıntıları bütün anne babaların, bebeklerin yaşadığını, yani aslında yaşadıklarımızın şimdi ne kadar zor olsa da tüm annelerin yaşadığı bir dönem olduğunu hiç unutmamak biraz da olsa rahatlatabilir belki... ama bence yapılabilecek en iyi şey bu günlerin tadını çıkarmaya çalışmak, şimdi zor gibi geliyor belki ama, unutmayın ilerde bu günleri gülümsemeyle hatırlayacaksınız, büyüdüklerinde bebeklerinizin bu tatlı hallerini özleyeceksiniz...
herkese sevgiler...
slm herkeseeee :) valla bu topiği takip etmekte zorlanıyorum en son kaldığım yerden bakıorum oku oku bitiremedim :)
genel olarak hepimizde aynı dertler var kızlar ya kaynanalar mamalar ek gıdalar kilo alıyo mu almıyo mu işe başlıycam nasıl olcak kim bakıcak vs vs derken günlerimiz geçip gidior bi arkadaşımız yazmış ya bugünleri özliyceksiniz diye ne kadar doğru yaw bazen bebeğime bakıp düşünüyorum 18 yaşına geldi mi onu böyle kucağımda tutamıycam diye :))
herkese sevgiler ....
Allah kolaylık versin funda cımçooooooooook yoruldum.bi ara verdim.evde temizlik var.eşim oruç ben yapıyorum.ona da kıyamıyorum.
benim temizlikçi kadın son geldiğinde bna bi kelek yaptı.bi daha almam dedim eşime.başka kadın da tanımıyorum.
bulamadım da.neyse az kaldı.ama bittim ya offfffffffffff.
slm herkselere uzun zamandirli yazmadim cünki tatildeydim bu pazartesi döndüm yine almanya ya hepiniz iyimisiniz arkadaslar,gecmisi okuyamadim cok uzun...
evet tatlım sonra da kendi kendine uyuyakalıyor:) aman oyalıyor ya daha ne olsunay canım maşallah sallanan sandalye niyetine kullanıyor demek ki :) kolay gelsin akşam için ben bütün misafirlerimi sırayla aldım bitirdim :) şimdi ben gidiorum gezmeye
sağol canımslm kolay gelsin cnm neler psiridin insan niyetliyken hersey pisirei geliyor degilmi ben bu senen tutumiyom orucumu
canımya bende annemlerden gelince öyle oluyorumslm cnm ewet biraz öle oldu bombos oldum gibi ses seda yok)ama evde isim cok kaynatamin giris yapmasi lasimdi onuda getirdik gelirken kendisi alzeimer hastasi onla ilgileniyom efecime bakiyom gün cabuk bitiyo...
Hayriyecim Benimki de. Şunu şuraya kaldır derim. Tamam der yarım saat sonra halen kaldırmamış. Yine söylerim "Tamam yaa" Bakarım yine aynen duruyo. Bişi yaptırmak için ya defalarca yılmadan söylenmem lazım, ya da cinnet geçirmemalsanaalsanasmile
hayrıye ve özgur allah yardımcınız olsun
ben calısmadıgım halde pazar gunu iş yapacan suna bak dıyorum baska zaman yap demez hemen hazırdır yardıma
sofrada kucagımdan alır sen rahat ye yemegını dıye
Şu an doğum iznindeyim ama bayramdan sonra işe başlayacağım
Bakıcı teyze bulduk, ona bırakıcam gerçekten zor. Şimdiden ağlamaya başladım. Çünkü bizim oğlan yeni yeni huylar edinmeye başladı. Bugün fark ettim anneannesinin kucağında bile durmuyor, ağlıyor. Ben odadan çıkarken arkamdan bakıyor.
Kızımda hiç zorlanmamıştık. Karşı komşumda bile dururdu ama oğlum anaya düşkün mü olacak ne
İnşallah o da ben de alışırız.
[/B]
canım moralim bozuk deyince bişe oldu sandım allah iyiliğini versin.sen 7 kiloyumu sorun ediyosun anne sütü verdiğin halde üstelik..bence kilosu normal hatta çok ii.benim oğlum mamayla beslendiği halde 6,600 gr canım.ben kafaya takıp kültürdü,tahlildi filanda yaptırmadım doktorumda 600 gr almış ii dedi gerek görmedik yani.sen bu durumda mama dayayaacam diyosun hayret doğrusu.bak canım sütünün kıymetini bil burda ben dahil bikaç arkadaş neler çektik hala vicdan muhasebesi içindeyim.oğluma yeterince süt veremedim diye.ama olmayınca olmadı işte.sen sakın şikayetçi olma.mama filanda başlama.napcan zorla şişirilmiş çocuğu midesini hazmını zorlayacan hoşunamı gidecek..sütünün değerini bil şükret ve aynen devam et.daha ne kadar kilo alsın çocuk ayol
Önce kendi sütümü vericem tabiiki canımcım. Anne sütünden sonra da mama vereyim diyorum ama. Bizimkinin son günlerde iştahı azaldı sanki. Benim sütümü bile bitiremiyorki nasıl mama takviyesi yapıcam
iştahsız olmasına rağmen 7 kiloysa gene şükret ve bu şekilde devam et derim tabi işine karışmak gibi olmasın.mama içince seni unutma olasılığıda yüksek biliosun.hem sütün varki bebeğin kilo alıo mamaya nasıl ihtiyac duyuyosun anlamadım tatlım yaa..a.s.
merak ettım bende temızlıge gıderken bazılarına kelek yapardım ama hak edıyolardı senınkı naptıçooooooooook yoruldum.bi ara verdim.evde temizlik var.eşim oruç ben yapıyorum.ona da kıyamıyorum.
benim temizlikçi kadın son geldiğinde bna bi kelek yaptı.bi daha almam dedim eşime.başka kadın da tanımıyorum.
bulamadım da.neyse az kaldı.ama bittim ya offfffffffffff.
canım cidden öyle ne kadar nazlı yetişirse yetişsin biraz insaf ama
merhaba meltemcim
işine karışmak gibi olmasın ama bebeklere 2 yaşına kadar 1 dk bile tv izletmemek gerekiyormuş beyin gelişimi olumsuz yönde etkiliyormuş
önceden bende arada baktırırdım ama profösörden dinledikten sonra açıklamalarıyla bir daha mı asla dedim
yok bende baktırmıyorum ama bugun cok uykusuzdum gözumu acamadım yoksa bazen gözu kayıyo bennu sana tv yasak dıye yönunu cevırıyorum
canım yüzümde tebbessümle okudum yazdıklarını
zaman öyle çabuk geçiyor ki ne zaman 5 aylık oldu bile diyorum
Allah kolaylık versin funda cım
merhaba canım hoşgeldin türkiyeden sonra almanya nasıl sıkıcı gelmiştir şimdi
bende baktım alzaymır hastasına altından almıstım allah yardımcın olsunslm cnm ewet biraz öle oldu bombos oldum gibi ses seda yok)ama evde isim cok kaynatamin giris yapmasi lasimdi onuda getirdik gelirken kendisi alzeimer hastasi onla ilgileniyom efecime bakiyom gün cabuk bitiyo...
afferın sana devam hanımefendı ol hızmetcılıkten 1 gunlune barı ayrıl sakın eve gelıp işjaleeeeeeee döktürmüşsün kızzz eline koluna sağlık..bende kaynanadayım şöölee kurulcam masaya hizmet etsin bana azcık heheheheh
jale maşallah hamaratsın.
canım ben sadece emziriyorum .tutmuyorum tutmak istesemde eşim tutturmaz zaten.kızlar hepinize merhaba.uzun zaman oldu takip edemedim sizi.en son haziran ayında bakabilmiştim.kızım tam 4 aylık oldu.size sorum şu.oruç tutuyormusunuz acaba.lütfen buna cevap yazın evet yada hayır yazmanız bile yeterli.bu konuyu konuşmuşsunuzdur eminim ama geçmişe bakamıyorum.ben tutmadım hiç ama acaba tutabilirmiyim diye düşünüyorum.bir taraftanda sütüm azalırda bebeğe yetzmezse diye korkuyorum.tutanlarda böyle bir sorun oldumu acaba.
ben sesimi çıkartmıyorum diye artık sallamamaya başladı.merak ettım bende temızlıge gıderken bazılarına kelek yapardım ama hak edıyolardı senınkı naptı
bende baktım alzaymır hastasına altından almıstım allah yardımcın olsun
afferın sana devam hanımefendı ol hızmetcılıkten 1 gunlune barı ayrıl sakın eve gelıp işyapma
evet en çok mısafırı jale agırladı bu sene allah kabul etsın
canım maşallah ya .iyi yapmışsın ...evet tatlım sonra da kendi kendine uyuyakalıyor:) aman oyalıyor ya daha ne olsun
ne güzel sende sıranı savmışsın
sağol canım
sorma gözüm doymuyor bi türlü:)
mercimek çorbası, kağıt kebabı, nohutlu pilav, yaprak sarma, közlenmiş kırmızı biber, yoğurtlu havuç salatası , çoban salata tatlı olarakta gökkuşağı tatlısı yaptım canım . ama pilav ve çoban salata kaldı bi tek erken diye başlamadım onlara
canımya bende annemlerden gelince öyle oluyorum
Allah şifa versin diyeyim kayınpederine ama zor Rabbim kolaylık versin sana
ben osmaniyeli değilim .merkezde oturuyorum.kolay gelsin şekerim benim de dipli bucaklı bi temizliğe girişmem lazım ama hiç elim gitmiyortemizlikçi teyzemizi çağırcam ama telefonları açmıyor bizimki de
osmaniyenin neresindesiniz siz ben baba tarafından kadirli'liyim :)
slm herkselere uzun zamandirli yazmadim cünki tatildeydim bu pazartesi döndüm yine almanya ya hepiniz iyimisiniz arkadaslar,gecmisi okuyamadim cok uzun...
kızlar hepinize merhaba.uzun zaman oldu takip edemedim sizi.en son haziran ayında bakabilmiştim.kızım tam 4 aylık oldu.size sorum şu.oruç tutuyormusunuz acaba.lütfen buna cevap yazın evet yada hayır yazmanız bile yeterli.bu konuyu konuşmuşsunuzdur eminim ama geçmişe bakamıyorum.ben tutmadım hiç ama acaba tutabilirmiyim diye düşünüyorum.bir taraftanda sütüm azalırda bebeğe yetzmezse diye korkuyorum.tutanlarda böyle bir sorun oldumu acaba.
slm kızlar beni unutmadınız inşallah..
Iki aydır tatildeydim mersinde hiç bakamadım.. Bu sabah acil dönüş yaptık annem rahim ameliyatında şuan lütfen dualarınızı esirgemeyin(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?