İyi geceler fundacığım.sanada iyi geceler..........
bende mutfağı toparladm buzdolabımı düzenledm.göktuğun çamaşırlarını makineye attım.........biraz daha işim var sonrada yatarım herkese iyi geceler...........
İyi geceler fundacığım.
Bu arada uğurlama komitesi gibi oldum:))
jalecim demek ahmetcik de 6 cı..:))) aman sağlıklı olsunlar evet biz uykudan olalım napalım..kayınvalidem öle canım çok rahattır..sinir eder insanı
çok iyi yapmışsınız canım bende şaşırıyorum bazen kim bu diyekızlar ....face deki grubumuzda bir konu başlattık nazlı ile...benim uzun zamandır rahatsız olduğum ve sürekli dillendirdiğim bir konuydu....artık buyuk bir temizlik başlıyor eleme yapılacak ve gercekten kk dan olmayan arkadasların uyelikleri iptal olacak....biz burada olduğu gibi ordada samimi bir ortam yaratmıştık fakat burda 35 kişiysek orda tam 70 kişiyiz....kızlar buyrun faceye iki dakka bir isiminizi yazın ve bugun halledelim şu konuyu...şimdiiden çok tesekkür ediyorum ..öpüyorum sizleri....bu arada bu konuya isim yazmayanlar silinecek denildi ama gönül konulmasın sakın tatilde falan olmuş olanımız varsa yanıt alınmamışsa tekrar istek yapar sorun olmaz
sarkmaz mı canım ama bizimki ayarlandığı için sorun olmuyorkızlar facede utkunun resımlerıne bakarken aklıma geldı ana kucagından asagı sarkıyomu sızın bebeler
bennu düsecek gıbı oluyo
iyi geceler canımselam millet..
canımcım maşallah sübhanallah göktuşumacanım dr uma sordum demir damlasının bi etkisi vardır demedi.dedim 5-6 veya 7.günlerde yapıyor kakasını?1 aydan beri böyle falan....bi şurup yazdı böyle uzun aralıklı yaptığı zamanlarda bunu verebilirsin dedi.şurubun adını bilmiyorum reçetemiz eczanede yarın şurubu alacağım o zaman yazarım.....
bu arada diş içinde calgel diye bi jel verdi veeeeeeeeeeeee su ver mutlaka dedi.ben dedim veriyorum biberonla püskürtüyo kaşıkla veya sulukla ver dedi.yalnız miktar olarak şu kadar ver demedi.bugün nuk un bi suluğunu sordum 31 tl miş ya çocuğum için en iyisini yapmaya çalışıyorum ama bana çok geldi sen neyle veriyosun canım.fiyat normalde bana mı fazla geldi acaba?birde sulukların ağzı koccaman chicconunki falan........
15 gün sonradr önce armut sonra şeftali sonrada elma suyu vermeye başla dedi.miktar olarak 1 çay bardağı dedi.yalnız o zaman 6.ayında olmuyor bizimki 5 + lara geçiyor .erken başlatıyor ama sanırım sonradan geçmesi daha zor olur diye böyle yapıyor.15 gün sonraki ilk haftada bu saydığm meyvaların suları, 2.haftada da yoğurt ver dedi.yoğurdu hazır sütten mi yoksa normal çarşı pazar sütünden mi yapıcaz birde ben keçi yoğurdunun iyi olduğunu duymuştum keçi sütünden yapsak yoğurdu nasıl olur.satılırmı buralarda acaba?ay ben çok bilgisizim bu ek gıda konusunda sürekli sorarım canım ya bilenler beni aydınlatın lütfen dr a da sormayı unuttumCADIARZU:uhm:
kuzumun kilosu 9440boyuda 68 cm olmuş.maşallah bütün bebişlere ve oğluşuma
amannn amann maviş te en sonunda dünya nimetlerinden tatmaya başlayacak ne güzel:)bu arada bizde dun yana done organik seftali aradik butun amerikada :)))neyse bulduk ta rahat etti benim catlak koca bakalim bugun buyuk gun ilk seftali denemesi basliyor tirsiyoruuuuuuuuummm:)
canımcım üstte cevapladım:)mehtapppp burda bi haşim market var yakında 2.katını açmışlar millet gezmiye gidiyo yaw.ben bile kendimle dalga geçiyorum haşim marketi gezmeye gidiyorum diye...ama merkez yakın 15 dk falan bakarım canım eşimi yollarım bakmaya
birde kay markada keçi sütü varmış sanırım birisi yazmıştı burda jaleyydi sanırım sorarız sizin oralarda bulunur yinede burda zor. o dediğim market var ya mesela bi markaya alışıyosun sonra adamlar onu getirmiyo yaaaaaaaaaaa valla bzen delleniyom ne biçim yer diye ama yinede şükür insanlar nerlerde yaşıyo
aynen öyle şekerim bizde aynı şeyleri konuşuyoruz eşimle yavrum ne düşünüyor acaba diyedun bizde yataga uzandik kocayla ( yanlis anlasilamasin sohbet babinda arkasindan bisey cikmayacak yani merakla okumaniza gerek yok :) neyse bebekten konustuk dedik ne garip bi olay dusunsenize 2 tane dev insan hayal edin bizim boyumuzun 10 kati boyle ayi gbi.. gelip koltuk altimizdan tutup bizi havaya kaldiriyolar magara gibi koca agizlariyla sapur supur opuyolar deli deli seviyolar bizi koca koca sesleri var bagiriyolar boyle bide bunlardan 10 15 tane olduyor bazen misafir geliyor mesela hepsi dev koca koca agzili sapir supur boyle salya akitarak bize sariliyolar bagira cagira konusyolar, koca bi meme cesme gibi yemek akiyir icinden nasil bi dunyalari var ya acaba onlarin bizi nasil goruyolar . cok merak ettik :):)) oyle iste sonra sarildik yattik dermissssssimmm ha bide o var sen uyuyosun bu koca devler bi sielr ceviriyo filan anlamiyosun ayy ne garip ya bebeklerin dunyasi :)))) ahahahahha:)
tuğbacım çok geçmiş olsun canım inşallah kötü bişey çıkmayacaktır ben öyle inanıyorumiyigeceler arkadaşlar çok yorgunum. hastaneden sonra bir akrabaya uğradık. alerji oldum yine sersem gibiyim. yarına çizim yetiştirmem lazım ama uykum var.
neyse en önemlisi doktordan yine belirsizlikle döndük biz. nöroloji doktorumuz tiroit için bir endokrin uzmanına danıştı ve çok şükür tiroitlerimiz önemli bir seviyede değilmiş ayda bir tahlille takip etmek gerekir demiş. her ay oğlumdan kan alınacak küçüzük bebe yaaa
ama doktor bizden emar istedi. kafamız çok karışık allahın gebzesinde nereye güvencez bilmiyoruz. yaptırsak mı yaptırmasakmı kararsızız. çünkü anestezili yapıyolar emarı. offf doktor neyden şüphelendi de emar istedi bilmiyorum. çünkü daha önce emar en son seçenek anestezi almasın çocuk küçük demiştişimdi de pek tercih etmem emarı ama çekelim gerekiyo dedi. çok tedirginiz anestezi konusunda. bir yandan da önemli bir şeyden şüphelendi ki emar istedi diye daha da huzursuzum. offf offff bitmedi şu sağlık karmaşamız. kaanımda bütün şüphelere inat akıllı cin gibi güleryüzlü ve oyuncu bir bebek oldu çıktı. kuzumun ne sıkıntısı var niye bu kadar uzadı bu teşhis meselesi çok canım sıkkın
bence ver canım zaten büyüdüler sayılır alışsınlar artıkkızlar bişiy sorucam kararsız kaldım da benim oğluşum anne sütü alıo ama hergün saat 7 civarı mama veriyorum aptamil acaba artık mamanın yerine milupanın muhallebisinimi versem diyorum kaşık mamaya alışsın die.hem daha tok tutar belki acaba oda yararlı olurmuki.. çok kararsız kaldım kızlar yaa.
canım kafanı karıştırmak istemem ama ümraniye erdem hastanesi hakkında pek iyi şeyler söyleyemeyeceğim sana nöroloğu nasıldır bilmiyorum ama emarı orda çektirmemeni tavsiye ederimamin canım inşallah hiçbirşey çıkmıcakbaşka doktora götürcem ama oda gerek yok derse iyice kafamız karışcak. çocukğun huzursuzluğunun titremelerinin bizde farkındayız.
saol bitanem sen olmasan sizler olmasanız kafamda kurar kurar delirirdim heralde. bu gittiğimiz nörolog ümraniyede erdem hastanesinde. ayrıca göztepe ssk da da çalışıyor. kendi doktorumuz tavsiye etmişti. gebzede zaten tek çocuk nöroloğu anadolu sağlık merkezinde. orasıda çok pahalı ama eşim kafaya koydu birde oraya götürelim diyor.
çok teşekkürler bitanem bu çizimlerde tam zamanını buldu bir kısmını geri vercem başkası çizsin yetişemiyom kaanın hastane işleri bitmiyor bir türlü.
bez konsunda bende kararsizim huggies bana sanki daha iyi gibi geliyor am goca illada pampers diyor o pmpirigin vardir bi bildigi diye bnde sesimi cikarmiyorum:)
iyi geceler hacercim
bende prima kullanıyorum kızlar 4-9 bitmek üzere 5-6 tane kaldı bende 7-18 e geçeceğim artık
kuzey bu aralar acayip huy değiştirdi ,uyukuya dalması çok güç....
ağlıyo,kendini ordan oaraya savuruyo.dönemk istiyo ama yapamıyo cok sinirleniyo...
buda yeni çıktı mamasını yerken yüzümüze ve üstüne püskürtüyo .....durup dururken tükürüyo baloncuk yapıyo....mamalı ağzının içine elini sokuyo ve yüzünü ovuştuyo....
altı açıkken hiç affetmiyo anında çişşşş yapıyo...
bizleri tanıyo adam seçiyo resmen...
ben kızdığım zaman hemen dudak büzüyo gözleri doluyo ağlamasada zorla gözlerden yaş getiriyo pis numaracı...
eğer uykusu varsa ve karnı acsa ne meme nede mama almıyo katılana kadar ağlıyooo
kuziyle böle geciyo vakit işte değişti huy su kalmadı
İstanbul Kartal'dan canım. 2010 İstanbul Anneleri topiğine de beklerim:dance:ırmak canım ist neresndensin.....
[COLOR="Red" .!.:benmeltem[/COLOR];14761847]afferın böle olun ezdırmeyın kendınızı mısafrler gıdınce gene iş yaptınmı poyraza nasıl davranıyo kaynanan
yedıklerın yaglıysa ondan susarsın bıde ben bu sene ılk gununmu dıye sordum ılk gun bende zorlandım sımdı alıstım sutun ne alemde bol su içince oluyo sut masallah
kolay gelsın yemeklerın adını sölesende kopya ceksek kadınları kocatan bugun ne pişireyım
ay çok zor kazaramı yaptın sen bu oglanı
Aslında kazara gibi oldu ama sonradan ben de istedim. Kızım da çok kardeş istiyordu. Ramazan günüydü hamile olduğumu öğrendim. Kaza da olsa aldırmaya kıyamadım. İyi ki doğmuş. Onu çok seviyorum:)opuyorumnanaktan
Hanımlar çok moralim bozuk senağlamasenağlama Dün kontrole götürdüm Çağlarımı. 2 ayda ancak 1100 gr alabilmiş. 6,950 gr ve 66,5 cm olmuş. Baş çevresi 41 cm. İdrar tahlili ve kültürü verdik. Sonucu 3 gün sonra alacağız. Beslenmesinde anne sütü diye ısrar ediyordum. Demek ki sütüm yetmiyor. Sağdığımda 150 cc'den çok çıkıyordu halbu ki. Ama artık sütümü verdikten sonra dayayacağım mamayı. Zaten doktoru da beğenmedim. Bizim doçent doktorumuz hastaneden ayrılmış, başka bir doktora gittik. Adam" kilo alımı az" diyor. "Ek gıdalara geçelim mi" diyorum. "Yok gerek yok" diyor. "Mama verin diyor" ancak. Kulağını-Burnunu-Boğazını kontrol eder ya doktorlar. kulağından bir koku geliyor dedim. Baktı kulağına "kulağını pek göremiyorum" deyip bir yorumda bulunamadı. Ne biçim adamlar doktor oluyor yaavklava: Bundan sonra her emzirmeden sonra dayayacam mamayı oğluşuma beslensin kilo alsın, büyüsün yavrum. Başka doktor içinde arayış içine gireceğim. Eski doktoruyla irtibata geçsem başka bir hastaneye transfer oldu mu bilmiyorum. Zaten çalıştığı hastanenin bizim bankayla anlaşmalı hastane olması lazım. Olmazsa doğum yaptığım hastanedeki ilk doktoruna götürürüm. doktor iyiydi ama eve uzak diye onu bırakmıştık. Naapalım gider geliriz anneme yakın.
Bu arada buzdolabım bozuldu. Bu sıcakta başıma geleni görüyormusunuz. Mutfağa girmek bile istemiyorum. Bugün tamirci arayacağız. Olmazsa yeni dolap alacaz. Masraf üstüne masraf :çok üzgünüm::çok üzgünüm: Dondurucuda çözülen sütleri verdim oğluma. Oysa işe gidince kullanacaktık onlarıNapalım sağlık olsun
Birazdan anneciğim gelecek. Spora gidecem. Biraz stres atarım belkimkaydirigubbakcemile2
bez konsunda bende kararsizim huggies bana sanki daha iyi gibi geliyor am goca illada pampers diyor o pmpirigin vardir bi bildigi diye bnde sesimi cikarmiyorum:)
kızlar bişiy sorucam kararsız kaldım da benim oğluşum anne sütü alıo ama hergün saat 7 civarı mama veriyorum aptamil acaba artık mamanın yerine milupanın muhallebisinimi versem diyorum kaşık mamaya alışsın die.hem daha tok tutar belki acaba oda yararlı olurmuki.. çok kararsız kaldım kızlar yaa.
iyigeceler arkadaşlar çok yorgunum. hastaneden sonra bir akrabaya uğradık. alerji oldum yine sersem gibiyim. yarına çizim yetiştirmem lazım ama uykum var.
neyse en önemlisi doktordan yine belirsizlikle döndük biz. nöroloji doktorumuz tiroit için bir endokrin uzmanına danıştı ve çok şükür tiroitlerimiz önemli bir seviyede değilmiş ayda bir tahlille takip etmek gerekir demiş. her ay oğlumdan kan alınacak küçüzük bebe yaaa
ama doktor bizden emar istedi. kafamız çok karışık allahın gebzesinde nereye güvencez bilmiyoruz. yaptırsak mı yaptırmasakmı kararsızız. çünkü anestezili yapıyolar emarı. offf doktor neyden şüphelendi de emar istedi bilmiyorum. çünkü daha önce emar en son seçenek anestezi almasın çocuk küçük demiştişimdi de pek tercih etmem emarı ama çekelim gerekiyo dedi. çok tedirginiz anestezi konusunda. bir yandan da önemli bir şeyden şüphelendi ki emar istedi diye daha da huzursuzum. offf offff bitmedi şu sağlık karmaşamız. kaanımda bütün şüphelere inat akıllı cin gibi güleryüzlü ve oyuncu bir bebek oldu çıktı. kuzumun ne sıkıntısı var niye bu kadar uzadı bu teşhis meselesi çok canım sıkkın
canım dr uma sordum demir damlasının bi etkisi vardır demedi.dedim 5-6 veya 7.günlerde yapıyor kakasını?1 aydan beri böyle falan....bi şurup yazdı böyle uzun aralıklı yaptığı zamanlarda bunu verebilirsin dedi.şurubun adını bilmiyorum reçetemiz eczanede yarın şurubu alacağım o zaman yazarım.....
bu arada diş içinde calgel diye bi jel verdi veeeeeeeeeeeee su ver mutlaka dedi.ben dedim veriyorum biberonla püskürtüyo kaşıkla veya sulukla ver dedi.yalnız miktar olarak şu kadar ver demedi.bugün nuk un bi suluğunu sordum 31 tl miş ya çocuğum için en iyisini yapmaya çalışıyorum ama bana çok geldi sen neyle veriyosun canım.fiyat normalde bana mı fazla geldi acaba?birde sulukların ağzı koccaman chicconunki falan........
15 gün sonradr önce armut sonra şeftali sonrada elma suyu vermeye başla dedi.miktar olarak 1 çay bardağı dedi.yalnız o zaman 6.ayında olmuyor bizimki 5 + lara geçiyor .erken başlatıyor ama sanırım sonradan geçmesi daha zor olur diye böyle yapıyor.15 gün sonraki ilk haftada bu saydığm meyvaların suları, 2.haftada da yoğurt ver dedi.yoğurdu hazır sütten mi yoksa normal çarşı pazar sütünden mi yapıcaz birde ben keçi yoğurdunun iyi olduğunu duymuştum keçi sütünden yapsak yoğurdu nasıl olur.satılırmı buralarda acaba?ay ben çok bilgisizim bu ek gıda konusunda sürekli sorarım canım ya bilenler beni aydınlatın lütfen dr a da sormayı unuttumCADIARZU:uhm:
kuzumun kilosu 9440boyuda 68 cm olmuş.maşallah bütün bebişlere ve oğluşuma
bizimde bezimiz küçük geliyor canım ama 80 li paket olunca bitmesini bekledimbende bennu 8 kılo olmustur dıye ötekı sıkıyodu 9 18 e gectım yarısı bıttı nerdeyse
ama benım kız 7 300 çıkıyo ötekı bez kucuk gelıyo
canım cidden çok şaşırdım kilo alımı o kadar az değil ki boşuna mama verme bende mamayla besliyorum ve 5 aylık oğlum 8 kilo ve doktorlara göre son derece normal . boşuna mama verme çocuğa madem sütünde var . bizim ilk aylar nerdeyse kilo alımı hiç olmadı ama yine mama ya başlatma dı doktorlar mecbur kaldık ta başladıkHanımlar çok moralim bozuk senağlamasenağlama Dün kontrole götürdüm Çağlarımı. 2 ayda ancak 1100 gr alabilmiş. 6,950 gr ve 66,5 cm olmuş. Baş çevresi 41 cm. İdrar tahlili ve kültürü verdik. Sonucu 3 gün sonra alacağız. Beslenmesinde anne sütü diye ısrar ediyordum. Demek ki sütüm yetmiyor. Sağdığımda 150 cc'den çok çıkıyordu halbu ki. Ama artık sütümü verdikten sonra dayayacağım mamayı. Zaten doktoru da beğenmedim. Bizim doçent doktorumuz hastaneden ayrılmış, başka bir doktora gittik. Adam" kilo alımı az" diyor. "Ek gıdalara geçelim mi" diyorum. "Yok gerek yok" diyor. "Mama verin diyor" ancak. Kulağını-Burnunu-Boğazını kontrol eder ya doktorlar. kulağından bir koku geliyor dedim. Baktı kulağına "kulağını pek göremiyorum" deyip bir yorumda bulunamadı. Ne biçim adamlar doktor oluyor yaavklava: Bundan sonra her emzirmeden sonra dayayacam mamayı oğluşuma beslensin kilo alsın, büyüsün yavrum. Başka doktor içinde arayış içine gireceğim. Eski doktoruyla irtibata geçsem başka bir hastaneye transfer oldu mu bilmiyorum. Zaten çalıştığı hastanenin bizim bankayla anlaşmalı hastane olması lazım. Olmazsa doğum yaptığım hastanedeki ilk doktoruna götürürüm. doktor iyiydi ama eve uzak diye onu bırakmıştık. Naapalım gider geliriz anneme yakın.
Bu arada buzdolabım bozuldu. Bu sıcakta başıma geleni görüyormusunuz. Mutfağa girmek bile istemiyorum. Bugün tamirci arayacağız. Olmazsa yeni dolap alacaz. Masraf üstüne masraf :çok üzgünüm::çok üzgünüm: Dondurucuda çözülen sütleri verdim oğluma. Oysa işe gidince kullanacaktık onlarıNapalım sağlık olsun
Birazdan anneciğim gelecek. Spora gidecem. Biraz stres atarım belkimkaydirigubbakcemile2
günaydın canımgünaydın kızlarr ve bebişlerr..
dün koşturmacalı,yoğun bi gündü... sağolsun anem sabahtan gelip utkuyla ilgilendi de kolay atlattım.. ama aynı günde terasa emülzer kauçuklu zift mi ne naneyse bide içine benzin karıştırıldı .. onun dökülmesi ve heryeri benziiin ziift kokuları sarması hoş olmadı.. kafayı bulduk evin içinde ayoll :))) allahtan 2-3 saate koku uçup gitti de milleti akşam narkozlamadık yani :))) ayy ramazanda hiçbişey yemiyo yaa.. suya dayanan misafirlerim çorbadan sonra masadan kalkmak istese de yemeklerden ve pilavdan zorla yedirdim :))) hehe.. bütün gün uğraştım sonuçta.. ama pilav kaldı bayaaca.. bende eltime,anneme,ananeme,kendime pay ettim.. bu akşama yemek derdim yok :))))
hıı bide uğur aslanbugün-yarın bursadaymış.. o bahane de merinos parkında ramazan eğlenceleri oluyomuş.. ramazan bitti ben yeni duydum :))) akşam iftardan sonra oraya bi gidelim diyoruz.. ordanda kültürparka.. inş. utku paşa sorunçıkarmaz da arabasında gezeruslu uslu.. bize de değişiklik olur...
ben ni geçmişe bakayım..
günaydınnnnnn kızlarrr
günaydın canım[/B]
herkeze günaydın hayılı cumalar kızlar..gene yorucu ve uykusuz bi gece geçirdim.iftardan sonra paşamı yedirip yatırdım eşim mağazaya gitti yalnız kaldım boş dururmuyum girdim mutfağa sosisli milföy ve ıslak kek yaptım dedim sahurda kahvaltıyla ii gider yoksa beninm koca tek başına kahvaltı hayatta yapmaz.saat 10 da çıktım mutfaktan sildim süpürdüm yine evi çamaşır yıkadım astım 12 yi geçiodu.tabi 10,30 da kociş geldi gerçi ama onun bana pek faydası olmadığından o tv başında keyfteydi.hemen yattım sahura kalkabileyim diye.sahura 2 de kalkıp börekleri pişirdim.yedik içtik poyrazında mamasını içirdim yattık saat 4 e geliordu..anam poyraz dan bi çığlık bi ağlamak ödüm patladı.çocuğumun gözünden yaş geldi ağlarken aldım kucağıma gezdirdim biraz susutu ama arada hem ağlıo hem gaz çıkartıyo allttan.eyvah dedim kabus gerimi döndü..zor sakinleşti yani kızlar masaj yaptım gazlarını çıkarttırdım.şimdi bu gaz işi nerden çıktı gene yaa kızlar..yediklerindenmi yada üşüttümü benim oğluş..
nihayet bugün yemek derdim yok iftara kayınaliemdeyim hemde annemle babamıda davet etmiş.iftardan sonrada kuzişlerim gelicek bana bu gece güzel geçer..
günaydın arkadaşlar...
herkes iyidir inşallah.bu aralar pek vakit bulamıyorum ya.
dün defneyi odasına geçirdik.artık orda ama ben dayanamdım yere yatak attım .orda yattım.alışana
kadr böle devam edecem.
hastalığımızda daha iyiye gidiyor maşallah.
kızlar ben hergün ağlıyorum ya.okul başlayacak 1 eylülde.offfffffff çok canım sıkılyor ya.
nasıl yapacam bilmiyorum.eşimle dönüşümlü bakacağız inşallah.eğer komşum kabul ederse
yarım saat 45 dakika bakacak.sonra eşim okuldan gelince alacak.eşim sabahçı ben öğlenciyim.
ya inşallah kabul eder ya.keşke annem burda oturuyor olsaydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?