merhaba arkadaşlar inşallah bebişler ve anneleri iyidrrr
fundacım önemli deil canım ..
hayriyecim fiizcim ne güzel gezmişsiniz ohh
jalecim(online) sen nasılsın uyumuyomu tosuncuk
benim kızımda yeni yeni huylar ediniyoo Zeynepcim Elifde gündüz emmeyi hiç sevmiyoo 3 saat olunca alıyorum kucagıma çıldırıyo önce emzikle sakinleştirip yavaşca emziği çekiyorum biraz agzına sağıyorum tadını alınca hemen kapıyoo yoksa hiç emmiyo emme gördümü öcü görmüşe dönüyoo kuzucum
gecmişi okudum azcok aklımda kalanlar....
filizcim: sefan olsun bacım ohhh ne guzel gezmişin bayıldım olsun bebeli kadınız napak ancak bukadar ....
refiş: sakın netden bakıpta aklını bulandırma sakınnnn.....
zeyno: canım dun akşamda konuştk kuzide böle huysuz sanırım bir geçiş dönemi bunuda talatıcaz inşlh
aysegul:canım ben şuan 6-9 kullanyourm sen bence 9-12 al....birde ben mont aldım iki tne daha kullanılı geliyo sanki bana ....
merhaba kızlar
zeynepcım ıdılde gızos gıbı cok huysuz bu ara sureklı cıglık atıyo sureklı mızmız emmek desen zorbela agzına memeyı yapıstırıyom gunduzlerı cok az emıyor gecelerı uyku sersemı guzel emıyor 4. Ay kontrolunde hıc kılo almaıstı 15 gun sonra tekrar gel demıslerdı bakalım yarın gıdıcez ne durumdayız ıns. Azcıkta olsa almıstır yavrum halbukı sutumde var ama anlamıyorum nıye bole oluyor ıns. Atlatıcaz bu zamanları
hayrıyecım fılızcım sefanız olsun valla ne guzel gezın bol bol
ozgecım salıncagınızı gule gule kullanın tatlım
aynı bizi anlatmışsın canım bugün doktora gideceğiz bakalım durumu yazarımarkadaşlar ne yapıcagımı bilemez haldeyim oğlum 19 nisan da doğdu 1 hafta öncesine kadar hersey yolundaydı bir haftadır uyanıkken ne süt içiyo nede biberonla mama yiyo ancak uyuyacak ki karnını doyurabilim hastada degil ne yapıcam bilemiyoum bu konuda deneyimi olan arkaşımız varmı acaba
geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin en kısa zamandaiyi geceler arkadaşlar geçmiş yine çok birikmiş ben ancak bu satte girebiliyorum .
tüm bebeler huzursuz sanırım havalardan olsa gerek ama biz anne olarak bilsekte çok üzülüyoruz işte
Refiyeciğim içini ferah tut umarım basit bişey çıkacaktır
Kuzey beyin salıncağı hayırlı olsun ,güle güle binsin ,
ha size bir kaynana olayı da benden :)) okullar açılınca gelip çocuğuma bakacak kaynana çok akıllara zarar bir fikir üretmiiş bugün paylaştı bizimle ,neymiş biz kızı onlara bırakacakmışız hafta sonları alıp eve götürebilirmişiz istersek akşamları sevip gidermişiz vs vs.çok güldü kocam rüyanda gör dedi .akşam evimde sevip koklayıp yatırmayacağım çocuğu ne diye yaptım dedi ve bana da bişey söylemeye gerek kalmadı ,
Arkadaşlar biz bugün apar topar izmire götürdük İLKİM i ege üni deprof Raşit Vural Yağcı gastroontoloji ve beslenme uzmanı kendisi ,bildiğiniz gibi kızımın ishalı kusması gazı hiç bitmedi birde artık emmek istemiyordu dr hemen teşhisi koydu ki onca antibiyotiği boşa kullanmışız Laktoz intolerans alerjsi varmış.benim sütümdeki süt şekerini miğdesi eritemiyor ve haliyle sürekli ishal kusma bulantı vs oluyor .bu yüzden de emmek istemiyor beni .benim süt ürünleri tüketmem yasaklandı diyet gibi bişey verdi birde kızıma laktazim diye bir damla .bakalım inşallah geçer de kurtulur kızım .
bu belirtiler varsa dr danışıp basit bir tahlille sonuca ulaşabiliyorsunuz arkadaşlar
günaydın canımgunaydın gunaydın herkese gunaydın
mutlu anneler ve mutlu bebekler guzel bır gun sızı bekler
günaydınlarrr
umarım herkes güzel ve huzurlu bir gün geçirir
gunaydın gunaydın herkese gunaydın
kızlar bu akşam oğlum çok ağladı dedim ya böyle kıza kıza ağlıyordu.sanki bize söyleniyor gibi.........baaaaaaaaaaabbaaaaaaaaaa dedi birkaç kez.annnnneeeeeeeee yi çok söylüyo zaten birde değişik sesler çıkartmaya başladı.
ehhhhhh..........
ahhhhhhhhhhh........
yeeeeeeeeeeee...........
daha vardı ama unuttum çok değişik ya ama çok ta güzel
bu arada belim sırtım bacaklarm ağrıyo sanki adet olcakmışım gibi hadi inşallah yaaaaaaaaaaaaaa...olayım artık adet.......
iyi geceler arkadaşlar geçmiş yine çok birikmiş ben ancak bu satte girebiliyorum .
tüm bebeler huzursuz sanırım havalardan olsa gerek ama biz anne olarak bilsekte çok üzülüyoruz işte
ha size bir kaynana olayı da benden :)) okullar açılınca gelip çocuğuma bakacak kaynana çok akıllara zarar bir fikir üretmiiş bugün paylaştı bizimle ,neymiş biz kızı onlara bırakacakmışız hafta sonları alıp eve götürebilirmişiz istersek akşamları sevip gidermişiz vs vs.çok güldü kocam rüyanda gör dedi .akşam evimde sevip koklayıp yatırmayacağım çocuğu ne diye yaptım dedi ve bana da bişey söylemeye gerek kalmadı ,
Arkadaşlar biz bugün apar topar izmire götürdük İLKİM i ege üni deprof Raşit Vural Yağcı gastroontoloji ve beslenme uzmanı kendisi ,bildiğiniz gibi kızımın ishalı kusması gazı hiç bitmedi birde artık emmek istemiyordu dr hemen teşhisi koydu ki onca antibiyotiği boşa kullanmışız Laktoz intolerans alerjsi varmış.benim sütümdeki süt şekerini miğdesi eritemiyor ve haliyle sürekli ishal kusma bulantı vs oluyor .bu yüzden de emmek istemiyor beni .benim süt ürünleri tüketmem yasaklandı diyet gibi bişey verdi birde kızıma laktazim diye bir damla .bakalım inşallah geçer de kurtulur kızım .
bu belirtiler varsa dr danışıp basit bir tahlille sonuca ulaşabiliyorsunuz arkadaşlar
arkadaşlar ne yapıcagımı bilemez haldeyim oğlum 19 nisan da doğdu 1 hafta öncesine kadar hersey yolundaydı bir haftadır uyanıkken ne süt içiyo nede biberonla mama yiyo ancak uyuyacak ki karnını doyurabilim hastada degil ne yapıcam bilemiyoum bu konuda deneyimi olan arkaşımız varmı acaba
birşeyler vermek için daha çok küçük değilmi ne verebilirimki süt içmeye içmeye sütümde azaldı bu sabah yok denecek kadar az ne yapıcam ben şimdi
birşeyler vermek için daha çok küçük değilmi ne verebilirimki süt içmeye içmeye sütümde azaldı bu sabah yok denecek kadar az ne yapıcam ben şimdi
zeynoo iki çakamadın mı kız ağzına o doktorun.niye gelşmişmiş ben sen gelmesek senin daha ne işin olcak orda be kadın..kafasına görede ilaç yazmış.bencede doktora gitmeden kullanma..yemeyen bebeğe ne o öle antibiyotikler.allah allah ya kimlerin eline kaldık
günaydin arkadaslar hasta bebislerimze acil sifalar diliyorum
çok teşekkür ederimgecmıs olsın neslı
çok çok geçmiş olsun canım.inşallah tez zamanda düzelir kızın.çocuklar hasta olunca insan çok kötü oluyor.ağladıklarında kahroluyor.konuşsalar anatabilseler dertlerini iyide şimdi zor oluyor ya.birde gözlerinden yaş gelmiyor mu o an bitiyorum resmen.mahvoluyorum
neslii: çok gecmiş olsun inşlh bir an önce gecer....
Neslı çok gecmıs olsun bıran önce duzelır insallah yavrun
bılemıyoruz kı hangı dr gıtsek
her sölenene ınanıyoz
çok sağolun kızlar dün yemediği içmöediği için sağlık ocağına götürdüm orada cins bir bayan doktor vardı niye geldin diyo yaaa saçımı yol diyo resmen benim zaten canım acıyo kızım bişey yemiyo soruya bak yaa neyse annemde vardı yanımda ortamı sakinleştirdi ama seni dedim şikayet edeceğim diyince n asılda ben sana ne dedim demeye başladı poposu kalkmış doktorlardan bana sorarsanız hiç bişey bilmiyoyo i.şte onlardan neyseki bende kızımın kulağından gelen b
i problemdenmi oluyo diyince kulağına bakdı kulağında iltihap var dedi şururp antibiyotik falan yazdı ama ben hemen eşimin arkadaşı olan eczacı abimize gösterdim yarın dedim doktorumuzdan randevu aldık bu ilaçları kullanalımmı dedim yok dedi ilk doktorunuza gösterin dedi öyle kullanırsınız dedi ayy kızmamı yanayım doktor salağının yaptığı davaranışamı ayy çok sinir oldum yaa eşimde diyo iyi yapmışsın diye dengesiz çok orada zatenklava:
haydaaa bakşimdi bunları bıraksalar bende döveceğim ama eşim pek sakindir karıştırtmaz .bizede böylesi denk geliyo ya .
iyice araştırtmadan bizim düştüğümüz hataya düşüp hemen ilaç başlamayın valla
geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin en kısa zamanda
telşekkür ederim amin canım hepimize
ahh hepimizde var demek akşam ağlama nöbetleri bizdede aynı dün akşam annemdeydik iftara bi çorba içemedim düşün yani apar topar kalktık eve döndük yolda sustu ama velet :roflol: eve gelir gelmez salıncağına attım orda oyalandı ama hala söyleniordu bişiler..oyy yerim ben onun anne baba diyişini allahım o günlerde gelecek yaaa inşallah..
bakalım ben çalışmaya başlayınca ne yapacağız akşamları
nesli geçmiş olsun canım..kaynanana gereken cevabı eşin vermiş ne güzel..örnek olsun tüm eşlere
saol canım inşallah geçer en azından artık derdimizi biliyoruz da avunuyoruz .
heeheee kaynana daha ne cevaplar bekliyo acaba şimdi onla uğraşamayacağım ama .
günaydın herkezeeeee ..biizm herkez gibi dün akşam ağlama faslı vardı..iftarımız zehir oldu çorbamı dahi bitiremedim anlayın yani.eve geldik hemen.salıncağına attık poyraz beyi söylene söylene oyun oynadı..bende karnımı doyurup kocişe çay demledim .fenerin maçı vardı abiisni çağıdı babamla annemde geldiler.oturdular maç izlediler bizde annemle poyrazı uyuttuk derken bizde uyumuşuz canım anam beni uyandırmadan babamıda alıp gitmişler.kocamda oturduğu koltukta uyumuş bi uyandım poyraza saat 4 dedim eyvah sahur gitti oğlumu içirip yattım.ohh öle uyumuşum ki..
arkadaşlar ne yapıcagımı bilemez haldeyim oğlum 19 nisan da doğdu 1 hafta öncesine kadar hersey yolundaydı bir haftadır uyanıkken ne süt içiyo nede biberonla mama yiyo ancak uyuyacak ki karnını doyurabilim hastada degil ne yapıcam bilemiyoum bu konuda deneyimi olan arkaşımız varmı acaba
Bakalım bakalım yakışıklıya:)Selammmmm sonunda babamızdan izin koparıp oğlumun fotolarını koydum face.
kızlar bu akşam oğlum çok ağladı dedim ya böyle kıza kıza ağlıyordu.sanki bize söyleniyor gibi.........baaaaaaaaaaabbaaaaaaaaaa dedi birkaç kez.annnnneeeeeeeee yi çok söylüyo zaten birde değişik sesler çıkartmaya başladı.
ehhhhhh..........
ahhhhhhhhhhh........
yeeeeeeeeeeee...........
daha vardı ama unuttum çok değişik ya ama çok ta güzel
bu arada belim sırtım bacaklarm ağrıyo sanki adet olcakmışım gibi hadi inşallah yaaaaaaaaaaaaaa...olayım artık adet.......
iyi geceler arkadaşlar geçmiş yine çok birikmiş ben ancak bu satte girebiliyorum .
gunaydın gunaydın herkese gunaydın
Sahursuz mu tutuyon kız orucu, Tutma öyle ayılır bayılırsın MAzallah:bbo:günaydınnnnnnnnnn
günaydın canım inşallahhhh
ahh hepimizde var demek akşam ağlama nöbetleri bizdede aynı dün akşam annemdeydik iftara bi çorba içemedim düşün yani apar topar kalktık eve döndük yolda sustu ama velet :roflol: eve gelir gelmez salıncağına attım orda oyalandı ama hala söyleniordu bişiler..oyy yerim ben onun anne baba diyişini allahım o günlerde gelecek yaaa inşallah..
nesli geçmiş olsun canım..kaynanana gereken cevabı eşin vermiş ne güzel..örnek olsun tüm eşlere
canım huzursuzluk hepimizde var..iştahsızlık çok kötü ya benim oğlumda da geçen hafta vardı iştahsızlık..değişik tatlar verdim ona biraz biraz yedi sende dene istersen tatlım..
günaydın herkezeeeee ..biizm herkez gibi dün akşam ağlama faslı vardı..iftarımız zehir oldu çorbamı dahi bitiremedim anlayın yani.eve geldik hemen.salıncağına attık poyraz beyi söylene söylene oyun oynadı..bende karnımı doyurup kocişe çay demledim .fenerin maçı vardı abiisni çağıdı babamla annemde geldiler.oturdular maç izlediler bizde annemle poyrazı uyuttuk derken bizde uyumuşuz canım anam beni uyandırmadan babamıda alıp gitmişler.kocamda oturduğu koltukta uyumuş bi uyandım poyraza saat 4 dedim eyvah sahur gitti oğlumu içirip yattım.ohh öle uyumuşum ki..
Bana doktor anne sütünden başka bişey verme dedi. Tam emmiyor diyorum. O zaman sağıp ver dedi. Emmiyorsa mutlaka sağ. Sağarsa bitmez sütün. Zaten birden bitmiyor, azala azala kesilir süt. Sağdıkça göğüs boşalır. Boşaldıkçada vücut yeni süt üretir korkma. Sadece su iç ve sık sık emzir ya da sağ. Daha ufaklarmış. Bağırsak sistemleri bozulurmuşbirşeyler vermek için daha çok küçük değilmi ne verebilirimki süt içmeye içmeye sütümde azaldı bu sabah yok denecek kadar az ne yapıcam ben şimdi
panık yok panık yapma hemen
emzır emzırdıkce gelır sut
5 dakkada bıtmez o sut ben oruc tutuyomda sutum var
yok eger uyumaz durmazsa seftalı elma rendeleyebılırsın suyunu yada puresını
Önceki gün 3 tane üzümün suyunu sıkıp verdim. Çocuk iki gündür her beslemeden sonra dolduruyor altını. Dün de 2 kere emzirdikten sonra tüm emdiğini kustu nasıl canım sıkıldı.
zeyra cım dr göre yemeyen bebelere antıbıuotıkmı dayayacazkı
hayrıyecım nazar degdırdın kendıne
gezmelerı anlata anlata
sorma hayriyeciğim yaa uyuz kadın beni baştan aşşağı süzdü sözüm dışarıya kendisi türbanlıydı başında bone vardı tam bir cemaatçi tayfası belli benide karşısında görünce sinir oldu sanırım uyuz dangalak ama annem olmasa ben bir güzel benzetirdim onu neyseki annem girdi araya örümcek kafalı bunlar valla canım sorma yok benim annemde kapalıdır ama medeni olanından böyle örümcek kafalıdan değil yani
herkese merhabalar geçmişe az sonra bakacam
aşıdan geldik yavrucumun iki bacağınada aş yaptılar ağrı kesici içirip götürdüm inşallh aeşelnmez diğerinde ateşlendinmi dedi yok dedim muhtemelen bunda ada aateşlenmez dedi yavurcum 8000gr olmuş 70 cm boyu 600 gr olmış bir ayda gelişimi çok ii dedi anne sütü alıyomu evet dedim ek gıda vermiyorum dedim şimdilik çok ii dedi verme sadece anne sütü alsın arada meyve yoğurt veriyporum dedim ver dedi bişey olmaz gelişimi çok güzel dedi vermesen de olur kan damlası verdi devite devam dedi çocuğun zekasını gliştirmek yada ileri düzeye getirmek bizim elimizde dedi ann sütü alması çok önemli öncelikle sonrada devit ve kan damlası verilmesi çok önemli mide bulatısı yapıyomuş dedim bazı bebeklerde yapıyo bi kullan yaparsa bakarız ferrom sanol verdi
bu arada aşı olan bebekler için annelerine soruyorum ağrı kesici içirdinizmi 4 saatte bir yada fitil yaptınızmı ben veryimmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?