canımm aile hekimimiz de bugün yle olduğunu düşündü gördüğünde.. uçlanıcak gibi duruyo dedi. bakalım inş. basit bi sivilce yada çıbandır. daha ciddi bişey olmasın da...refiyecim çıbanda olabilir benimde koltuk altımda 3 tane çıkmıştı ve felaket ağrı yapmıştı sonra lokal anestezi ile almışlardı
bizimde huysuzluğumuzun tek çaresi calgel oldu son günlerde .. ama utku ilk partiyi parmağımdan emip bitiriyo. 2. yi sürebiliyorum damaklarına kaydirigubbakcemile3 tatlı bişey sanırım.. bi denemek lazım kaydirigubbakcemile3 rezeneyi kaka içinde vermiş olabilir tabiki.. ben dediğim gibi 1 koca bardağa yapıyodum. hem süt olsun diye kendim içiyodum hem utkuyya gün içinde içiriyodum.. kimyonda koyunca gazını atmasını kolaylaştırıyo.. geçmiş olsun.. kaka sorunu çoğu bebede var şu günlerde.. aman er geç yapsınlar da... teşekkür ediyoruz güzel sözlerin için.. utku adına da teşekkürler opuyorumnanaktan göktuğa da maşallahkızlar alıntıları yapalı belki 3 saat oldu ancak cvp yazabiliyorum.sabatan beri mızmız olan ve hep kucak isteyen oğlum akşam çıldırmışcasına ağladı neden bilemedm.karın ağrısı mıydı,kulak ağrısımıydı yosa diş miydi anlayamadm.kucakta duruyo ama yatırdığında ağlıyo çok ta uykusu vardı uyuyamadı.en son dişlerine calgel sürdüm biraz daha oynaştk uyudu kıyamam ya çok üzüldm ağlamasınasenağlama
refiye hiç netten araştırma öyle şeyleriiii benimde ilk kadın doğum uzmanıyla tanışmam kist nedenliydi.polikistik over vardı bende netten araştrdm kesinlikle böyle insanların bebeği olmaz diyordu nette.dr um net yasağı getrdi sonra bana, ordan öğreneceğine aç telefon bana sor diyodu dr um.çok kafa karıştırıyo net ya.inşallah bişeycik çıkmayacak:Saruboceq:
rezeneyide dr un gaz sancısı için verdiğini sanmıyorum biraz kaka problemi vardı göktuğun.gaz çıkartması iyiydi yani yalnız acayip kokulu falan deyince verdi sanırım günde 100 ml diyoki 1 çay bardağı.çok fazla gibi bizimki mama kaşığıyla 10 kaşık ancak içmişttr.hergün ver diyo ama içmiyo zaten daha az yaparm bundan sonra yada sıkıntısı olduğu zaman yaparm.bugün dediğin gibi biraz gündüz biraz akşam verdm diyorumya çok az içti.......çok sağol güzel dileklerin için.utkuyada koca bi maşallah benden Allahımdan saklasın.çok güzel bi çocuk.hatta dün gece rüyamda gördüm ikinizide baya sevdm utkuyu yedim resmen opuyorumnanaktan
canımm öncelikle kızına çok geçmiş olsun.. sonuçta sebebi belli oldu rahatsızlıklarının.. boş yere antibiyotik kullandınız.. en azından çözümü var artık.. inşallah düzene girer herbişeyi.. iyi dileklerin için teşekürler... eşini de tebrik ediyorum burdan vereliniortak ne güzel vermiş cevabını.. darısı benim kocamda içinde olmak üzere anasına babasına danasına kısacası yedi sülalesine gereken cevabı veremeyen kocaların başına olsun kaydirigubbakcemile3
Refiyeciğim içini ferah tut umarım basit bişey çıkacaktır
ha size bir kaynana olayı da benden :)) okullar açılınca gelip çocuğuma bakacak kaynana çok akıllara zarar bir fikir üretmiiş bugün paylaştı bizimle ,neymiş biz kızı onlara bırakacakmışız hafta sonları alıp eve götürebilirmişiz istersek akşamları sevip gidermişiz vs vs.çok güldü kocam rüyanda gör dedi .akşam evimde sevip koklayıp yatırmayacağım çocuğu ne diye yaptım dedi ve bana da bişey söylemeye gerek kalmadı ,
Arkadaşlar biz bugün apar topar izmire götürdük İLKİM i ege üni deprof Raşit Vural Yağcı gastroontoloji ve beslenme uzmanı kendisi ,bildiğiniz gibi kızımın ishalı kusması gazı hiç bitmedi birde artık emmek istemiyordu dr hemen teşhisi koydu ki onca antibiyotiği boşa kullanmışız Laktoz intolerans alerjsi varmış.benim sütümdeki süt şekerini miğdesi eritemiyor ve haliyle sürekli ishal kusma bulantı vs oluyor .bu yüzden de emmek istemiyor beni .benim süt ürünleri tüketmem yasaklandı diyet gibi bişey verdi birde kızıma laktazim diye bir damla .bakalım inşallah geçer de kurtulur kızım .
bu belirtiler varsa dr danışıp basit bir tahlille sonuca ulaşabiliyorsunuz arkadaşlar
yorucu bi akşam daha hayrişimden .. demek senin oğlan senmisin beni tüm gün bırakan dedi hee.. alem bu sıpalar yaa... şimdiden parmaklarında oynatıyolar bizi valla.. bide akşam yediğinle mi tutuyosun bugün orucunu.. Rabbim yardımcın olsun hayatım.. kolaylıklar diliyorum opuyorumnanaktangünaydın herkezeeeee ..biizm herkez gibi dün akşam ağlama faslı vardı..iftarımız zehir oldu çorbamı dahi bitiremedim anlayın yani.eve geldik hemen.salıncağına attık poyraz beyi söylene söylene oyun oynadı..bende karnımı doyurup kocişe çay demledim .fenerin maçı vardı abiisni çağıdı babamla annemde geldiler.oturdular maç izlediler bizde annemle poyrazı uyuttuk derken bizde uyumuşuz canım anam beni uyandırmadan babamıda alıp gitmişler.kocamda oturduğu koltukta uyumuş bi uyandım poyraza saat 4 dedim eyvah sahur gitti oğlumu içirip yattım.ohh öle uyumuşum ki..
ben,im oğlanda genelde tek meme emiyo bugünlerde.. önceden 2 sini de emer doyardı.. şimdi birini emip bırakıyo.. sütümde aynı yani.. bi bollaşma olduğundan değil.. iştahı azaldı bebelerin.. hep aynı sorunlar var.. sağlıklı olsunlarda atlatıcaz bugünleri de...Benimki de şimdi bi memeyi emdi ötekini emmedi mesela, ama doktor bana 6 aydan önce sütünden başka hiçbişi verme dedi. Nasıl olacak bu iş ben de bilmiyorum bilmiyorumkismile
Dün Çağların aşısını yaptırdım 1 bacağa karmanın 2. dozu, diğer bacağa zatürre. Meyve sularından tattırdım dedim doktora. Bağırsak sindirim sistemleri tam gelişmemiştir. Meyve suyu için erken vermeyin dedi. Bağırsaklar tepki verirmiş. Zaten üzüm falan vermiştim. 3 gün önce. O günden beri her emzirmede kaka yapıyor. Dün beş altı kere yaptı. Emdiğini de kustu. Gece boyunca ateşine baktım. Ateşi yoktu. Yatmadan önce biraz huysuzlandı, sonra uyudu. Sağlık ocağı doktoru kilo alımı iyi, sadece anne sütü ver dedi. ( Ama ben mama takviyesi de yapıyorum: Demir ilacı verdiler. Simsiyah bişey, leke yapıyor çok kötü yaaaw
aşınızı atlatmışsınız.. geçmiş olsun.. maşallahh paşaya da.. o demir ilacı beter bişiy.. bizim birkaç çıtçıtlımızda kaldı lekesi de çıkmıyo yıkansa da..mendili bile tekbi tane var mortingen olan onu kullanıyorum ki hepsini halletmeyelim diye :))
maşallah canım yasin paşaya.. çok geçmiş olsun bu arada... ben o gün 4 saattebir calpol içirdim tatlım şurup... huysuzluğu çok oldu çünkü.. inşallah ateşlenmez.. opuyorumnanaktanherkese merhabalar geçmişe az sonra bakacam
aşıdan geldik yavrucumun iki bacağınada aş yaptılar ağrı kesici içirip götürdüm inşallh aeşelnmez diğerinde ateşlendinmi dedi yok dedim muhtemelen bunda ada aateşlenmez dedi yavurcum 8000gr olmuş 70 cm boyu 600 gr olmış bir ayda gelişimi çok ii dedi anne sütü alıyomu evet dedim ek gıda vermiyorum dedim şimdilik çok ii dedi verme sadece anne sütü alsın arada meyve yoğurt veriyporum dedim ver dedi bişey olmaz gelişimi çok güzel dedi vermesen de olur kan damlası verdi devite devam dedi çocuğun zekasını gliştirmek yada ileri düzeye getirmek bizim elimizde dedi ann sütü alması çok önemli öncelikle sonrada devit ve kan damlası verilmesi çok önemli mide bulatısı yapıyomuş dedim bazı bebeklerde yapıyo bi kullan yaparsa bakarız ferrom sanol verdi
bu arada aşı olan bebekler için annelerine soruyorum ağrı kesici içirdinizmi 4 saatte bir yada fitil yaptınızmı ben veryimmi