- 11 Ekim 2007
- 6.620
- 815
- 448
- 44
iyi geceler kızlarr
bugün bir ara girdim ama girmemle çıkmam bir oldu durmadı bebeğim
bugün çarşıya çıktık ama resmen burnumdan geldi kızlaryaa felaket insan yabancılıyor bu çocuk. dönüştede anasağlığa uğrayayım dedim kilosuna boyuna falan baktırayım birde demir ilacını sorayım diye. işte üst kata çıkardım ebeler ilk önce doktora göster dediler bir daha indim.doktora girdik ben sedyeye yatırıyordum ki doktor kızdı :) ya tamam yatırırsın ilk önce getirde bi seveyim bu paşayı dedi erkekti doktorumuz adamcağız tam sevmeye başladı yine huysuzlandı hemen kontrol etti çok şükür bişeyimiz yok ciğerlerimizde temiz ama burnunda hırıltı var nedense
neyse demir damlası da verdi ferro sanol . bebek huysuzlanınca bir daha aşı odasına çıkartmadım bende direk eve geldik
şimdide uyumasını bekliyorum
bak doktorda demiş sivilcedir diye sende düşünme şimdi kötü şeyler
bende keçi sütünü bekliyorum yoğurt mayalamak için
ama uyuyakalmana sevindim canım :)
ben oldum şükür tatlım bu 3. ayım ve çok şükür düzene de girdi
ve İlkim in de sorununu öğrenmişsiniz çok sevindim canım inşallah tez zamanda iyileşir
bugün bir ara girdim ama girmemle çıkmam bir oldu durmadı bebeğim
bugün çarşıya çıktık ama resmen burnumdan geldi kızlaryaa felaket insan yabancılıyor bu çocuk. dönüştede anasağlığa uğrayayım dedim kilosuna boyuna falan baktırayım birde demir ilacını sorayım diye. işte üst kata çıkardım ebeler ilk önce doktora göster dediler bir daha indim.doktora girdik ben sedyeye yatırıyordum ki doktor kızdı :) ya tamam yatırırsın ilk önce getirde bi seveyim bu paşayı dedi erkekti doktorumuz adamcağız tam sevmeye başladı yine huysuzlandı hemen kontrol etti çok şükür bişeyimiz yok ciğerlerimizde temiz ama burnunda hırıltı var nedense
neyse demir damlası da verdi ferro sanol . bebek huysuzlanınca bir daha aşı odasına çıkartmadım bende direk eve geldik
şimdide uyumasını bekliyorum
canım geçmiş olsun eda magünaydın kızlarr. daha doğrusu tünaydıın :)) öğlen oldu yaa..
umarım herkes iyidir.. geçmişe bakıcam inş.
sağlık ocağına gittik sabah sabah. eda öksürüyo diye onu götürdüm.. 3 şurup yazdı.. aldık geldik.. aile hekimimizden memnunuz ya kendi koltuk altımı ona da anlattım.. adam baktı ve dediği şey.. bence bu sadece bi sivilce :)) ter bezleri kıl köklerinden teri atamamış ve sivilceye dönüştürmüş. ama hassas bölgede olduundan dışa da vuramış.. bi iğne verdi antibiyotikli bişiy. enjektöre çekti. pamuğa sıkıp günde 3-4 kez koltuk altı silinicek. bide krem o kadar. antibiyotik kulllanmışsın zaten tekrar gerek yok devam etmeye dedi. ama gittiğin dr.un kontrolüne de git mutlaka bunların bi zararı olmaz ama kist fln değil.. neten de kötüsünü okuyup kafanı bulandırma dedi :) inş. dediği gibidirve sivilce olarak patlar gider ..
şimdilik yi güler herkese.. alıntılarla dönücem ama hangi ara bilinmez :)))
bak doktorda demiş sivilcedir diye sende düşünme şimdi kötü şeyler
merhaba tatlım ben vermiştim ne olur ne olmaz diyeherkese merhabalar geçmişe az sonra bakacam
aşıdan geldik yavrucumun iki bacağınada aş yaptılar ağrı kesici içirip götürdüm inşallh aeşelnmez diğerinde ateşlendinmi dedi yok dedim muhtemelen bunda ada aateşlenmez dedi yavurcum 8000gr olmuş 70 cm boyu 600 gr olmış bir ayda gelişimi çok ii dedi anne sütü alıyomu evet dedim ek gıda vermiyorum dedim şimdilik çok ii dedi verme sadece anne sütü alsın arada meyve yoğurt veriyporum dedim ver dedi bişey olmaz gelişimi çok güzel dedi vermesen de olur kan damlası verdi devite devam dedi çocuğun zekasını gliştirmek yada ileri düzeye getirmek bizim elimizde dedi ann sütü alması çok önemli öncelikle sonrada devit ve kan damlası verilmesi çok önemli mide bulatısı yapıyomuş dedim bazı bebeklerde yapıyo bi kullan yaparsa bakarız ferrom sanol verdi
bu arada aşı olan bebekler için annelerine soruyorum ağrı kesici içirdinizmi 4 saatte bir yada fitil yaptınızmı ben veryimmi
:)ayyy canım oğlum gelişim sürecinin her aşamasını yaşıyooo. şimdi sebep sonuç ilişkisini öğrenmeye çalışıyoooo. NE KADAR ÇOK BAĞIRIRSAM POPOM YIRTILIR? Son araştırma konusu bücürümün. ama az kaldı sanırım birazdan içerden caaaarrrrttttt diye bi ses gelcek...
çok şükür bişeyi yokmuşya canım önemli olan oslm kızlar az önce geldik doktordan o sağlık ocağındaki doktora ben şimdi ne yapayım bana lütfen bir akıl verin salak kadının yüzünden az kalsın bebeğime antibiyotik içircektim boş yere şükürler olsun gizoşta hiçbişeycik yokmuş gayet sağlıklıy dedi doktorumuz bu arada ek gıda olayınıda sordum artık başlayabilirsin dedi meyve sularıyla dedi 6. aydan sonrada köylerden tanıdığınız varsa dedi süt al günlük mayala ağzını açmadıktan sonra bozulmaz dedi kavanozlara maya dedi anneannem köyde inekleri var ondan alırım artık pastorize sütleritercih etme dedi az önce gizoşa şeftali yedirdim bende severek yedi emme olyıda bugün biraz daha iyi artık memeyi alıyo:)))maşallah
bende keçi sütünü bekliyorum yoğurt mayalamak için
ahh ahhh bende vermek istiyorumm:)buarada artık kilo vremek istemiorum kızlar yaaa koşturmacadan engel olmaıom kendime..şimdi ofiste tartıldım aç karnına 47.3 kilo olmuşum allahım giderek zayıflıom yeteeeeeeeerrr
hey Allahım yaa bazıları böyle oluyor işte canımçok sağolun kızlar dün yemediği içmöediği için sağlık ocağına götürdüm orada cins bir bayan doktor vardı niye geldin diyo yaaa saçımı yol diyo resmen benim zaten canım acıyo kızım bişey yemiyo soruya bak yaa neyse annemde vardı yanımda ortamı sakinleştirdi ama seni dedim şikayet edeceğim diyince n asılda ben sana ne dedim demeye başladı poposu kalkmış doktorlardan bana sorarsanız hiç bişey bilmiyoyo i.şte onlardan neyseki bende kızımın kulağından gelen b
i problemdenmi oluyo diyince kulağına bakdı kulağında iltihap var dedi şururp antibiyotik falan yazdı ama ben hemen eşimin arkadaşı olan eczacı abimize gösterdim yarın dedim doktorumuzdan randevu aldık bu ilaçları kullanalımmı dedim yok dedi ilk doktorunuza gösterin dedi öyle kullanırsınız dedi ayy kızmamı yanayım doktor salağının yaptığı davaranışamı ayy çok sinir oldum yaa eşimde diyo iyi yapmışsın diye dengesiz çok orada zatenklava:
aynı bizi anlatmışsın canım bugün doktora gideceğiz bakalım durumu yazarım
geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin en kısa zamanda
günaydın canım
benimki de aynı canımyaa tam yemek vakti başlıyorgünaydınnnnnnnnnn
günaydın herkezeeeee ..biizm herkez gibi dün akşam ağlama faslı vardı..iftarımız zehir oldu çorbamı dahi bitiremedim anlayın yani.eve geldik hemen.salıncağına attık poyraz beyi söylene söylene oyun oynadı..bende karnımı doyurup kocişe çay demledim .fenerin maçı vardı abiisni çağıdı babamla annemde geldiler.oturdular maç izlediler bizde annemle poyrazı uyuttuk derken bizde uyumuşuz canım anam beni uyandırmadan babamıda alıp gitmişler.kocamda oturduğu koltukta uyumuş bi uyandım poyraza saat 4 dedim eyvah sahur gitti oğlumu içirip yattım.ohh öle uyumuşum ki..
ama uyuyakalmana sevindim canım :)
ahh yavrumyaaa kıyaman ben ona.kızlar bu akşam oğlum çok ağladı dedim ya böyle kıza kıza ağlıyordu.sanki bize söyleniyor gibi.........baaaaaaaaaaabbaaaaaaaaaa dedi birkaç kez.annnnneeeeeeeee yi çok söylüyo zaten birde değişik sesler çıkartmaya başladı.
ehhhhhh..........
ahhhhhhhhhhh........
yeeeeeeeeeeee...........
daha vardı ama unuttum çok değişik ya ama çok ta güzel
bu arada belim sırtım bacaklarm ağrıyo sanki adet olcakmışım gibi hadi inşallah yaaaaaaaaaaaaaa...olayım artık adet.......
ben oldum şükür tatlım bu 3. ayım ve çok şükür düzene de girdi
nesli cim çok iyi demiş eşimiyi geceler arkadaşlar geçmiş yine çok birikmiş ben ancak bu satte girebiliyorum .
tüm bebeler huzursuz sanırım havalardan olsa gerek ama biz anne olarak bilsekte çok üzülüyoruz işte
Refiyeciğim içini ferah tut umarım basit bişey çıkacaktır
Kuzey beyin salıncağı hayırlı olsun ,güle güle binsin ,
ha size bir kaynana olayı da benden :)) okullar açılınca gelip çocuğuma bakacak kaynana çok akıllara zarar bir fikir üretmiiş bugün paylaştı bizimle ,neymiş biz kızı onlara bırakacakmışız hafta sonları alıp eve götürebilirmişiz istersek akşamları sevip gidermişiz vs vs.çok güldü kocam rüyanda gör dedi .akşam evimde sevip koklayıp yatırmayacağım çocuğu ne diye yaptım dedi ve bana da bişey söylemeye gerek kalmadı ,
Arkadaşlar biz bugün apar topar izmire götürdük İLKİM i ege üni deprof Raşit Vural Yağcı gastroontoloji ve beslenme uzmanı kendisi ,bildiğiniz gibi kızımın ishalı kusması gazı hiç bitmedi birde artık emmek istemiyordu dr hemen teşhisi koydu ki onca antibiyotiği boşa kullanmışız Laktoz intolerans alerjsi varmış.benim sütümdeki süt şekerini miğdesi eritemiyor ve haliyle sürekli ishal kusma bulantı vs oluyor .bu yüzden de emmek istemiyor beni .benim süt ürünleri tüketmem yasaklandı diyet gibi bişey verdi birde kızıma laktazim diye bir damla .bakalım inşallah geçer de kurtulur kızım .
bu belirtiler varsa dr danışıp basit bir tahlille sonuca ulaşabiliyorsunuz arkadaşlar
ve İlkim in de sorununu öğrenmişsiniz çok sevindim canım inşallah tez zamanda iyileşir