Ayyyyyyy emegıne saglık özgurcugum
kızımı özlettın bana gıdemde yatam barı yanına
ARADIM AMA BULAMADIM NIYE KOCA KADIN OLDUM DEMISIM VALLA
FİLİZCİM
ASLINDA 2 YOLLUK VARDI BANYODADA YIKANIYO
AMA BEN COCUKLAR SUYLA OYNASIN DIYE DISARDA YIKAYACAKTIM KOMSUM
SILECEGIM HALILARADA YIKA DEYINCE HEEEEEEEEEE YIKAYIM DEDIM YIKADIM
CUMA YIKADIM CTESI TEMIZLEDIM YARIN SERERIM DIYODUM AAAAAA BIDE BAKTIM KURUMUS ALDIM SERDIM YANI EV DE ÖYLE DANDINI DURMADI
cok hosuma gitti hala daha bazilarini yasamadim ama olsun zamanla onlarda basimiza gelecek :))) dana dili kismi igrencti ama gercektenkafamçokkarıştı
Çok beğendim, bir yazı paylaşmak istiyorum sizinle
ANNE OLMASAYDIM EĞER...
Ben anne olmasaydım eğer...
Topuksuz ayakkabılarla da şık... olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!...
Paylaşımı yapan: Z.DemireL
Öğretmen | Facebook
Çok beğendim, bir yazı paylaşmak istiyorum sizinle
ANNE OLMASAYDIM EĞER...
Ben anne olmasaydım eğer...
Topuksuz ayakkabılarla da şık... olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!...
Paylaşımı yapan: Z.DemireL
Öğretmen | Facebook
merhaba kızlar
giremedim nete 2 gündür. hem bebeğimin ateşi hem misafirler derken bir türlü fırsat bulamadım
dün ahmet yusuf bizi çok korkuttu kızlarya cuma günü düktora götürdüm bişeyi yok boğazı hafif kızarmış ama ateştende olabilir dedi. antibiyotik, ateş düşürücü ve grip şurubu verdi. ama eğer fitil işe yaramazsa ateş düşürücü şurubu ver dedi antibiyotiğe de ateşi 38 e çıkarsa ver diye neyse dün misafirleri vardı ahmetinde pek ateşi yoktu37 lerdeydi akşamüzeri banyo yaptırdım uyudu misafirler geldi yemekti falan onlarla ilgilendi uyandı oğlum bi gittim yanına her yeri kıpkırmızı ateşi 39 nasıl korktum anlatamam hemen duşa soktum ilaç verdim ve acile gittik orda ateşi 38.3 tü doktor boğaz iltihabı dedi ama iğne yapmak istemiyorum bi bakalım ateş düşmezse yaparız dedi. Allahtan düştü kızlarya bugünde çok şükür ateşi yok ama yaşadığım korku yetti bana gece uyumadım pek sabahta sağolsun eşim ilgilendi bebekle 11 den 2 ye kadar uyudum. şimdide sersem gibiyim
aslında kalkıp iş yapmam lazım yarın misafirim var yine 3 aile bizle beraber 4 . sonra bir kaç gün ara vereceğim bünyem s.o.s verdi valla
akşama da dışarda yiyeceğiz o yüzden yemek derdim yok
eğer oğlum huysuzlanmazsa geçmişe bi bakacağım
bu arada tam 5 aylık olmuşuz doldurmuşuz tickerda ne kadar çabuk geçmiş artık 6. ayımıza geçtik oyy canım kızım benim yaaa :))
arkadaşlar merhabalar bende katılabilirmyim sizle muhabbetini çok hoş şimdiden herkese hayırlı günler diliyorum 28 nisan annesiyim bende keşke daha önceden size katılsaydım okadar sorunlu geçtiki şu 4 ayım inşallah bundan sonra konuşçak arkadaşlarım olur
sevgiler
kimseler kalmamis nereye gittiniz millet haftasonuya herkes gocasiyla finkfink pesinde.. bizde bugun hafiften girdik birbirimize ohh iyi oldu kizdim payladim biraz ama hicte altta klamaz hicte ezdirmez kendini baktim oda bana soyleniyor hooooppp dedim noluyor :) isin sakasi tabi spora giderken dedim ki bilgisayarin basinda bos bos oturma bak cikicaz ben gelince dusunu musunu al acik ortaligi topla 30 saat sonra seni bekliyoruz kapida cikamiyosun evden 1 bucuk saat sonra geldim hala ayni yerde oturuyor sakallar uzamis bi karis ne tras ne dus ne elini bsieye surmus kapidan girdimki cocukta uyanmis galiyor bide utanmadan acta meme ver demezmi siritarak kan beynime sicradi . kan ter icinde gelmsiim dusa gircem ne memesi daha giderken emzirdim ne oturuyosun burda dedim ayy zaman ansil egcmis anlamadim diyor bilmeme ne bide haksiz uste cikmaya calisyor filan neyse sonucta hallettik ama beni baya bir manyak etti yani sbaah sabah....
anlayacaginiz spordan geldim bide bulasik ev temizligi ve bebek bakimiyla ugrastim dus al saci tara kurut ancak oturdum ama bu boyle kalmaz acisini fena cikaracagim aksama yemek filan yapamam artik kimse kusura bakmasin :))))) ihihihihihihi...
offf pofff utu yapacagummm useniyorummmmmmmmmmm
hayriyeciğim canım en sinir olduğum şeylerden biriside kayınvalide tarafının gelinin evini kendi evi kullanması hani oğlunun eviya birde bebişli anneye nasıl yardım etmezler aynı benim kayınvlidem daha 40kım çıkmamıştı 15 kişi misafir getirdi önceki evime bebek bakmaya maksat ama dedikodu amaç yani neyse daha 15. günüm falandı almış elişisini eline bebeğim bir tarafta ağlıyo ev desen küçük millete o halimle hizmet ediyorum birde demezmi ayy zeynep hiç yatmadı devamlı ayakta yat diyorum yatmıyo şimdi bişey diyecektim ama neyse kalk o zamn kıçını kaldırda yap kim yaopacak sinir bozucu insanlar topluluğu valla ben bu lohusalıkta kayınvalideme kaptım bir gıcıkya o ömür boyu sürer artık bende:))
ahh canım aynen bitanem bende senin gibiyim valla asla izinsiz bir başkasının dolabını açmam çok komik olacak ama evlendikten sonra kendi anemlere gittiğimde bile açmıyorum kıyıyı köşeyi çekiniyorum annem bişeymi diyecek asla ama işte o bir saygımı desen ne dersen de artık canım oyy seninkide canım daha zormuş ne öyle öğle yemekleri falan valla hayriyeiğim en iyi kaynana oğluyla dargın kaynana valla neden bizim annelerimiz karışmaz bizlerede onlara ne oluyosa
Slm kızlarrr
ahhh hayriyecim bende bunların başıma geleceğini bildiğim için kimseyi davet etmiyorum..bu yıl böle ne yapayım yani..şuan kendi işimi koştur koştur yapıom kız hep yanında istiyoo onun ağlamasına dayanamıyom..
Bırak çocuk dediğin ağlayarak büyür diolar bu lafa sinir oluyorum.. çocukları mümkün mertebe 3 yaşına kadar az aglatarak hatda hiç aglatmayarak büyütmek gerekiyormuş...bu yaşda kişikleri oluşuyoomuş..
ÜSENME ÜTÜ YAPMAK KALORI HARCATIR DEVAMofff pofff utu yapacagummm useniyorummmmmmmmmmm
IYI FIKIR BAKALIM BAKALI NELER VARMIŞ DUSUNEMEDIKLERIMIZhttp://www.kadinlarkulubu.com/nisan-anneleri/387641-2010-nisan-bebislerine-anneleri-neler-aldi.html
kızlar yeni bir başlık aöçtım bebişlerimize sadece doğmadan bişeyler almış değiliz sanırım aldıklarımızı bundan sonra buradada paylaşalım kıyafet oyuncak kitap ne olursa hem fikir olmuş olur birbirimizede
ahh canım benim..çok geçmiş olsun..boğazları nasıl iltihap kaptı bu havada.neyden kaynaklanıyor acep..sende çocuğunla ilgilen ayol ne misafiri..
evet ya bebelı kadının evınnde ne işi var mısafırın bayda agırladın sen mısafıı bu sene
yaaa zeynom görüonmu zaman ne çabuk geçio.daha doğumu konuşuyorduk..
hoşgeldin canım..
helal sana filizzz..getir burnundan fitil fitil..alıştırma ölee ne güzel ben alıştırdım da ne oldu tepemde hergün..
kızlar günaydın.ii haftalar.ben resmen dökülüoum..dün tam 6 kişi iftara ağırladım.(görümcem kocası çocukları,eltim kaynım,kayınvalidem) c.tesiden haber verdiler.gece poyraz uyuyorken kalkıp tatlımı yaptım.dünde poyrazla sabah 7 de uyandım.onu salıncağına atıp hemen mutfağa yemek işine giriştim.kociş uyandı hadi dedi acile..boynu tutulmuş gece feci acı çekiordu.gittik iğne yaptırdık.uyudu o akşama kadar.bend ehem poyraz hem yemek hem süpür sil mahvoldum kızlar yaa ne zormuş.neyseki yetiştirdim iftara 5 çeşit.asıl kötü olan ve sinirlerimi bozan şey herkezin karnını doyurup kenara çekilmesiydi.oğlum huysuzlandı onu uyutayım dedim bi geldim masadan bi çatal kaldıran olmamış.masa işine gişriştim çalkaladım makineye dizdim filan çay servisi yaptım.sinirlerim bozuldu yaa asla bidaha yemeğe davet etmeyecem.bebekli kadınım okadar yorulmuşum biliolar bi pazarım var.sofra kalkarken çay servisinde kıçlarını kaldırmadılar.ben salak gibi iftara gittiğimde çalıştığım halde ilk ben kalkardım yardıma . salak kafam salakkkkkkk alsanaalsanasmile gece 12 de zor attım kendimi yatağa . süpüremedim evi bile..aman dedim eksik kalsın..şuan ayakta zor duruyom beni her gören hayırdır hastamıısn rengin bembeyaz diyorlar..:uhm:
en ıyısını yapıyosunSlm kızlarrr
ahhh hayriyecim bende bunların başıma geleceğini bildiğim için kimseyi davet etmiyorum..bu yıl böle ne yapayım yani..şuan kendi işimi koştur koştur yapıom kız hep yanında istiyoo onun ağlamasına dayanamıyom..
Bırak çocuk dediğin ağlayarak büyür diolar bu lafa sinir oluyorum.. çocukları mümkün mertebe 3 yaşına kadar az aglatarak hatda hiç aglatmayarak büyütmek gerekiyormuş...bu yaşda kişikleri oluşuyoomuş..
slm kızlar,evde acayip sıkıldım bugün,gecmişi okudum herkesde aynı dert.yardım etmeyen kocalar...bi tane de ben de var,artıık pes ettim...benimki kucagına bile almaz 5 dk o derece yattıgı yerden sever,mızmızlanınca cagırıyooo...tatlı dille yaptırmaya calışıyom bakalım....
slm kızlar,evde acayip sıkıldım bugün,gecmişi okudum herkesde aynı dert.yardım etmeyen kocalar...bi tane de ben de var,artıık pes ettim...benimki kucagına bile almaz 5 dk o derece yattıgı yerden sever,mızmızlanınca cagırıyooo...tatlı dille yaptırmaya calışıyom bakalım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?