2010 Nisan Anneleri

Kızlar ya birşey sormak istiyorum,
Forumda takip ediyorm ve normal doğumu bekleyenlere cevap yazarak destek olmak istiyorum. Listeye dikkat ettiyseniz neredeyse herkes sezeryan neden böyle oluyor bizim ve bebeğimiz için en sağlıklısı doğal normal doğum (normal bile demiyorum) değil mi?

Bende doğal doğum yapamadım suni sancı aldım, aslında bunda da doğumun zamanını kontrol altında tutma isteği vardı... Yine de Allahıma şükürler olsun ki normal doğumu sonuna kadar isteyen bir doktorum vardı.
Çoğunlukla sezeryan yapılmasının sebebi gerçekten mecbur kaldığımız için mi
yoksa doktorlar tarafından kullanılıyor muyuz? Ne diyorsunuz bu duruma?

canımmm ben yazmıştım yukarda normalii bekliyorumm sancımm falan yokk
son 3-4 günn olmadı suni sancı verecekler çokk korkuyorumm artıkk suni sancı da çok zorlandın mı birde suni sancı alanlar çok canınız yandımı inanın psikolojim bozuldu tetikteyim sancım gelsin diye iki de bir lavabodayımm nişanımm geldimi diye
ne zor beklemek ve belirsizlik canımm hiç bişey yapmak istemiyor bu gün yine yürümekten helak oldummm inş bugece sancılanırımm hayırlısıyla

Forumda takip ediyorm ve normal doğumu bekleyenlere cevap yazarak destek olmak istiyorum. Listeye dikkat ettiyseniz neredeyse herkes sezeryan neden böyle oluyor bizim ve bebeğimiz için en sağlıklısı doğal normal doğum (normal bile demiyorum) değil mi?

Bende doğal doğum yapamadım suni sancı aldım, aslında bunda da doğumun zamanını kontrol altında tutma isteği vardı... Yine de Allahıma şükürler olsun ki normal doğumu sonuna kadar isteyen bir doktorum vardı.

bu konuda cok haklisin canim simdi acik konisim
türkiyede mecbur haricinde bazi doktorlar hastalarini kullaniyor bence zora gelemiyorlar
normal dogumun nekadar sürecegi belli olmadigi icin bende direk sezeryan diyorlar
yabanci ülkelerde ise normal yaptirmak icin ellerinden geleni yapiyorlar
bende sezeryan olanlardanim bel fitigindan dolayi
ilk oglum normal dogum ile oldu ve bunuda normal yollarla dogurmak isterdim
ama doktorumun tek su kelimesi ( cocuklarina yetmek istiyorsan sezeryan dogumu kabul et yoksa ben sana cocuklarinla ilgilenebilecek garantisini vermiyorum ) dedi ve ben o an normal dogumdan vaz gectim
istek disi olanda istegimiz dorultusundada sezeryan yapan arkadaslarimiz var malesef
normal dogumu bekleyip mesela tuga , ayse ve nazli bunlar hatirladiklarim daha cok arkadasimiz var normal isteyip mecburi sezeryan olan
ama dedigim gibi kullanilanlarda var sanirim
ama hepsi gecti gitti sag saglim dogurduk herbirimiz o önemli olan

Kizlar bende normal dogumu bekleyenlerdenim ama gunum gecti bile..ohaoldumsmile
40 haftami ayin 14unde doldurdum..Du$unun artik bugun ayin 17si ve artik cok sabirsizimeyvahedigeldismile
Ne sanci ne ni$an..Hicbir belirti yok..
Boyle giderse per$embe gunu banada suni sanci verip dogurtmaya cali$acaklar..
Bende dua ediyorum gerek kalmasin diye..:Saruboceq:

Kizlar bende normal dogumu bekleyenlerdenim ama gunum gecti bile..ohaoldumsmile
40 haftami ayin 14unde doldurdum..Du$unun artik bugun ayin 17si ve artik cok sabirsizimeyvahedigeldismile
Ne sanci ne ni$an..Hicbir belirti yok..
Boyle giderse per$embe gunu banada suni sanci verip dogurtmaya cali$acaklar..
Bende dua ediyorum gerek kalmasin diye..:Saruboceq:

insallah gerek kalmadan dogurursun canim benim
sende yanlis hatirlamiyorsam sezeryana karsi olanlardansin
insallah gerek kalmadan dogurursunopuyorumnanaktanzemuszemus

canım inan çok şanslısın o kadar çok istedim ki normal doğumu anlatamam. elimden gelen herşeyi de yaptım sırf normal doğum yapmak adına çok da ağrı çektim ama olmadı.
benim 40+4 e kadar bekledik bebeğim usg de o gün 3960 gram çıktı. 3 cm açılmam vardı. bebek kakasını yapar diye çok korkuyodum. doktorum o gün yatış verdi. açılma, bebeğin kilosu herşey sınırdaydı, doktorumda çok karasız kaldı ama beklemeyi göze alamadık. zaten beklersek bebek de 4 kg ı geçecekti yine sezeryan olacaktım.
ertesi sabah suni sancı ile doğumu başlattı. açılmam 4-5 cm e ulaşmasına rağmen bebeğin başı kanala inmedi. bu yüzden de açılma muayenelerim çok ağrılı oldu. sürekli nst ye bağlıydık. başlarda bebeğin kalp atışları biraz bozuldu sonradan düzeldi. açılma ilerleyip de bebek kanala inmeyice suyumu patlattılar. suda yoğun mekonyum var dediler. o an yaşadıklarımı anlatamam bebeğim kakasını yapmıştı ve ben az çok kakasını yutarsa neler olabileceğini biliyordum. doktorum acil sezeryan kararı verdi. ona rağmen ameliyathane dolu olduğu için 1.5-2 saat daha sancı çekerek bekledim. sonunda da sezeryan oldum. çok şükür bebeğim sağlıklıydı.
geri dönüp bakınca normal doğum için doktorum da ben de elimizden geleni yaptık ama kaanım kanala inmedi ve kakasını yapmıştı o yüzden bekleme şansımız kalmamıştı. sağlık olsun on gün geçti ve ben oğluma her baktığımda o zor günü biraz daha unutuyorum:asigim:

herkes günü dolduktan sonra beklemediği için normal doğum yapılamadığını söylüyor, ama eğer biz daha 42. haftaya kadar yolu var diye bekleseydik bebeğim kakasını yutacaktı iyiki de beklememişiz.

merhaba kızlar tam 10 gün oldu topiğe girmeyeli.hepinizi özlemişim valla..tek tek aklıma geldiniz ama poyraz beyden fırsat bulup giremedim..umarım herkez iyidir bebişlerde tabii..poyraz uyanana kadar geçmişe göz atacam merak ediorum neler yaptığınızı nasıl olduğunuzu..

ben çok şükür iyiyim.oğlumda iyi.sadece biraz huysuz o da meme den kaynaklı sanırım.ilk gün kan şekeri düşmesin die hemşireler biberonla mama verdiler sanırım beyfendi alıştı şimdi memeden damla damla akan sütü beğenmio.biberon gibi dolu dolu aksın istio ağzıma sanıırm.kavga dövüş meme veriom inatla memeye alıştırmaya çalışıorum..günlerim bööle geçiverio işte..zaman nasılda hızlı geçio şimdi.

kızlar ben spinal sezeryan oldum çooookkk memnun kaldım allaha şükür korktuğum gibi değildi hiç.doktorum hemşireler herkez okadar ilgiliydi ki.güle oynaya ameliyat oldum.saat 12 de çıktım ameliyattan akşam 8 de sonda mı çıkarttılar yürüttüler beni.biraz zorlandım ama ii ki de yürümüşüm bağırsaklarım erken çalıştı erkenden gazımı çıkarttım.bebeğimi rahatça emzirebildim.doktorun tavsiyesiyle başımın ağrımaması için bol su içtim ve evde de 6 gün boyunca dinlendim ve hiç ağrım sızım olmadı dün akşamda dikişlerim alındı.ben sanslıydım sanırım allah herkeze kolay doğum nasip etsin..

şimdi bebeğim kollarımda bu mutluluğun tarifi yok allah herkeze nasip etsin..

nöbetçi eczane aramak için açtım bilgisayarı
o arada yazayım dedim

dila aralıksız 2.5 saattir ağlıyor
karnı tok, altı temiz, gazı az da olsa çıktı..
delirmek üzereyim
sinirlerim laçka annem geldi o ilgileniyor şimdi
o ağladıkça ben karşısında ağlıyorum

ne zor şeymiş yarabbim. el kadar çocuk, ağzı dili yok derdini anlatamıyo..ben çaresiz çaresiz seyrediyorum

eşim doktorumuzun önerdiği fitili almaya eczaneye gitti. ben de sakinleşmeye çalışıyorum..

içinizde böyle bir şeyler yaşayan oldu mu ??
karın ağrısı olduğunu tahmin ediyor doktor..

niye böyle oldu, neyi var benim kızımın :((((((

Gelincik gözün aydın canım bebişini güle güle büyüt ..ne güzel hiç acı çekmeden kavuşmuşsun yavruna darısı bizlerin başına inşallah
iki kedili deli canım çok geçmiş olsun ...keşke elimizden gelen bişey olsa sana önerebileceğimiz ama yok gülüm ya inşallah hemen düzelir

nöbetçi eczane aramak için açtım bilgisayarı
o arada yazayım dedim

dila aralıksız 2.5 saattir ağlıyor
karnı tok, altı temiz, gazı az da olsa çıktı..
delirmek üzereyim
sinirlerim laçka annem geldi o ilgileniyor şimdi
o ağladıkça ben karşısında ağlıyorum

ne zor şeymiş yarabbim. el kadar çocuk, ağzı dili yok derdini anlatamıyo..ben çaresiz çaresiz seyrediyorum

eşim doktorumuzun önerdiği fitili almaya eczaneye gitti. ben de sakinleşmeye çalışıyorum..

içinizde böyle bir şeyler yaşayan oldu mu ??
karın ağrısı olduğunu tahmin ediyor doktor..

niye böyle oldu, neyi var benim kızımın :((((((

canım benim geçmiş olsun. gazdan başka bişi değildir merak etme.

ben bu tür şeyler olmasın diye humana kimyonlu rezene içiriyorum arada bir, birde metsil damla var arasıra ondan veriyorum aklında bulunsun.

merhaba kızlar tam 10 gün oldu topiğe girmeyeli.hepinizi özlemişim valla..tek tek aklıma geldiniz ama poyraz beyden fırsat bulup giremedim..umarım herkez iyidir bebişlerde tabii..poyraz uyanana kadar geçmişe göz atacam merak ediorum neler yaptığınızı nasıl olduğunuzu..

ben çok şükür iyiyim.oğlumda iyi.sadece biraz huysuz o da meme den kaynaklı sanırım.ilk gün kan şekeri düşmesin die hemşireler biberonla mama verdiler sanırım beyfendi alıştı şimdi memeden damla damla akan sütü beğenmio.biberon gibi dolu dolu aksın istio ağzıma sanıırm.kavga dövüş meme veriom inatla memeye alıştırmaya çalışıorum..günlerim bööle geçiverio işte..zaman nasılda hızlı geçio şimdi.

kızlar ben spinal sezeryan oldum çooookkk memnun kaldım allaha şükür korktuğum gibi değildi hiç.doktorum hemşireler herkez okadar ilgiliydi ki.güle oynaya ameliyat oldum.saat 12 de çıktım ameliyattan akşam 8 de sonda mı çıkarttılar yürüttüler beni.biraz zorlandım ama ii ki de yürümüşüm bağırsaklarım erken çalıştı erkenden gazımı çıkarttım.bebeğimi rahatça emzirebildim.doktorun tavsiyesiyle başımın ağrımaması için bol su içtim ve evde de 6 gün boyunca dinlendim ve hiç ağrım sızım olmadı dün akşamda dikişlerim alındı.ben sanslıydım sanırım allah herkeze kolay doğum nasip etsin..

şimdi bebeğim kollarımda bu mutluluğun tarifi yok allah herkeze nasip etsin..

maşşallah size... bende epidural sezeryan oldum. ameliyattan 2 saat sonra kaldırdılar beni. hemen tuvalete çıktım bende:))) aynen hiç korkulacak bişi değildi. yarım saatte odamdaydım ben. yalnız bende dikiş falan yok. dün doktorumda kontrol etti. herşey mükemmel dedi. ve beni görünce şaşırdı hiç doğum yapmamış gibisin dedi.

VEEEEE gebelik öncesi kilomdayım çok çok az bi göbüş var şişkinlik gibi duruyor:)))

slm kızlar....
biz geldik...doktora gidicez yarın baya kötüledik çünkü benim ateşim falan var,bebeğiminde burnu tıkalı nefes alması zor oluyo ve böle olunca uyumuyo tabi....
nası oldu da böle ağır bi soğuk algınlığına yakalandım ben...:(((
koskoca dokuz ay gram hasta olmadan atlattım ama şimdi .....:(((
bu arada ben oğluma hiç mama vermedim,hastanede de hiç vermediler,cok zorladık emsin diye,bebek hemşiresi de iki gun sürekli uğrastı hastanede ve bebeğim şimdi beni emiyor sadece sanırım ki doyuyor...
gaz sorunumuzu da ara ara yaşyoruz ama çok büyük boyutlu değil...

özgecim geçmiş olsun canım
zeynocum üzülme canım benim kızım da ilk anne sütünü alınca öle oldu ve sanırım ilk emdiği anne sütü çok yağlı oldugu için ağır geliyormuş ve kaka yapmasını zorlaştırıyormuş iki güne düzldi benim kızımda gececek canım üzülme gerçi elde değil bende senin gibi ağladım durdum karşısında ben iyi bi anne olamıycam dedim durdum bizimde sonradan sarılık oldu şimdi ishal drdan bi çıkamadık diyorum ama bebk işte bi iyi bi kötü büyüyecek

gelincik canım gözün aydın sezeryanı rahat atllatmana çok sevindim geçmiş olsuna.s.
iki kedili zeynebim canım çok geçmiş olsun bizimde zaman zaman ağlama krizlerimiz oluyo daha kısa sürüyo ama sanki etini koparıyomuşuz gibi ağlıyo bir yeri acıyo diye ödüm kopuyo. umarım probleminizi fitil çözmüşdür:1hug:

özgecim
çok geçmiş olsun nerden nasıl kaptınız hastalığı en kısa zamanda atlatırsınız inşallahopuyorumnanaktan
yurdagül canım size de geçmiş olsun. bebeğim huysuzlandığı başedemediğim zamanlarda bende bu çocuğa nasıl bakıcam beceremicem diye korkuyom. resmen annem bakıyo çocuğa hala o olmasaydı telef olurdu oğlumkaydirigubbakcemile3

kızlar benim de bir sorum-sorunum var: oğlum çok sık ve fazla fazla emiyo sütüm var çok şükür ama her emmeden sonra ve aralarda kusuyor. emerken uyuduğu için gazını her zaman çıkaramıyom ama çok gazlı bir bebek de değil. her gün üstünü 2-3 kere değiştirmek zorunda akalıyom. çok fazla kusuyor. sizi bebişler de bu kadar çok kusuyormu acaba. normal midir acaba?

tuğbacım canım benimkide kusuyo valla anlamıyorum...
annemlerin demesi fazlasını çıkarıyormuş böle cok fazla bir kusma değil ama ....
ama üstümüz kirleniyor tabiki ve gunde 2-3 kez kıyafet değişiyoruz.....

slm kızlar biz geldik
özgecim çok geçmiş olsun canım allah yardım etsin size
bende hastanede hiç mama vermedim ama eve çıkınca gecede 1 sefer 60cc veriyorum
çünkü sütüm gece azalıyor bütün gün emdiği için sürekli ağlıyor doktor vermemi söledi
bir daha uyanana kadar sütüm dolmuş oluyor böle idare ediyoruz işde:)

ikikedilideli canım dün benim oğluşumda öle idi hatta aynı saatlerde ağlıyorlarmış:)
gaz sancısı ve karın ağrısı korkma biz ancak sabah rahatladık bende rezene veriyorum
bir kaç kaşık ama doktorundan bi gaz damlası istiycem

tuğbacım benim oğluşum hiç kusmuyor dağlara taşlara aynen benide çok emiyor
gündüzleri sütümde iyi oluyor maşallah o bebekden bebeğe değişiyor tasalanma
fazlasını çıkartıyordur mutlaka

arkadaşlar doktorum yarına kadar bekliyelimdemişti yarın doktora gidicez bebeiş kanala girmediyse sanırım yarın sezeryan oluyorym hazırlıklı gel dedi büyük ihtimalle yarın bebişe kavuşuyoruz ama ben hep nrmal istemiştim açıkcası sezeryanın sonraki getirilerinden korkuyorum sezeryan olanların sütü geç geliyormş bu sorunu yaşayan varmı aranızda yada sütün iyi gelebilmesi için çaylar varmış önerileriniz nedir arkadaşlar

slm kızlar....
biz geldik...doktora gidicez yarın baya kötüledik çünkü benim ateşim falan var,bebeğiminde burnu tıkalı nefes alması zor oluyo ve böle olunca uyumuyo tabi....
nası oldu da böle ağır bi soğuk algınlığına yakalandım ben...:(((
koskoca dokuz ay gram hasta olmadan atlattım ama şimdi .....:(((
bu arada ben oğluma hiç mama vermedim,hastanede de hiç vermediler,cok zorladık emsin diye,bebek hemşiresi de iki gun sürekli uğrastı hastanede ve bebeğim şimdi beni emiyor sadece sanırım ki doyuyor...
gaz sorunumuzu da ara ara yaşyoruz ama çok büyük boyutlu değil...
geçmiş olsun özgecim sana ve bebişine

Back
X