2010 Nisan Anneleri

canım eldıvensız ellerı üsüyor dıyorsun ya kollarını içine sok kazagının oralarda hava nasıl bılemem ama ben 1 haftadır eldıven kullanmıyorum 40 dan sn uyku duzenı degısır dıyolar benım eşim gece 5 te işe gidy 10 gündür uykusuz kaldıgı için baska odada yatıyor dun sabah 11 e kadar normaldı kahvaltı bıttı oturup kocamla çay içecem kalktı geldı verdım babasının kucana ortalık topladım bı dus aldım bı dısarda dolandı 5 te evdeyız 10 dak uyuyor 1 saat benı emıyor arada dılını çıkarıp yalıyor neyse 21 ettık saatı anca eşim hazırladı çayla biseyler yedık bende sabah artık uykuları düzene gırdı gel yatagında rahat yat dıyordum saat 22 olmus hala kucagımda emıp emıp bakıyor eşim dedi hadı herkes yerıne ben böyle iyiyim gündüz aksama kadar uyuyor uyanık duruyor babası eve geldımı 90 derece dönüyor bu kız bırakmıyorkı accık kocayla ılveleselım sankı cılvelesmesek o nasıl olcaktıkı

gündüz uzun bloklar halinde uyutma 2 saat uyusun en fazla uyandır emzir accık oyna sonra tekrar uyku. ben bu şekilde çözdüm gece uykularını. şimdi ailecek rahatız :kedi: :lepi:

slm kızlar....
kaynana konusunda benimle dertleşen yanımda olana tüm arkadaslarıma çok tesekkür ederim...
gecmişi okudum alıntı yapamıyorum vaktim yok ...
eşimle konuştum ama nedense beni anlamak istemiyor..
bu arada kaynana pamuk ipliği olsa gökten düşse genede gelinin kafasını yarar demişler...buyuzden bi onları onlarda bizi sevemez canı gönulden bu bir gercek...

bu arada yeşil kaka olayını konuşmuşsunuz:
bu bebeğinizin yada sizin üşüttüğünüze işaret kızlar yani normal değil,bebeğiniz yeşil kaka yapıyorsa yada yaptıysa bikaç kez ya siz üşüttünüz sütünüzden gecti anlamadınzı,yada bebeğiniz üşüttü...
bebeğin kakası sadece anne sütü aldığı için sıvı ve sarı renkte olması gerekmiş ben doktora sormuştum cunkü...

bu arada kızlar,cumartesi ve pazar yalnızdık annem yoktu,bebeğimle ben ilgilendim,gayet rahat iki gun gecirdim tek sorunum uykusuzluk oldu,yalnız ev işleri öle bir aksadıki anlatamam ,yemek hazırlamak,bulaşıkları toplmak eziyet oldu,hep biri eksik kaldı....
gece bebeğim çok ağldı bizde eşimle banyo yaptırdık öle şirindiki,dünde yine dışardan geldik banyosunu yaptırdık rahatladı ve iki saat uyudu...
annemsiz zor olacak ama alışacağım sanırım...bebeğimle oldumu vakit hemen geciyor,o tum vaktimi alıyor sıkılmaya vakit kalmıyor sadece annem bana hem yardımcı hem arkadastı sadece onu bu konuda çok özlüycem...

kaydirigubbakcemile2:roflol:
gündüz uzun bloklar halinde uyutma 2 saat uyusun en fazla uyandır emzir accık oyna sonra tekrar uyku. ben bu şekilde çözdüm gece uykularını. şimdi ailecek rahatız :kedi: :lepi:

ya daha senın msj okuyup cevabı düşünene kadar emdı uyudu bıle kucagımda uyuyor atıyorum koltugun üstüne uyanmıyor yok anam yok kıskanıyo bu kız benı 4 ten snr baslar kıtlıktan çıkmıs gıbı emmeye denıycem sagol tavsıyenekaydirigubbakcemile4:nazar::dance::a015::babası gelcek ya

slm kızlar.. inşallah herkes iyidir.. oğumun gazı ve uykusuzluğu kızımın rahatsızlığı ama iyiyiz çok şükür.. buna şükür..
oğlumu ve kızımı yıkadım uyuttum :) az size bakayım dedim.. ama tabi oğlum saat 10 dayıkanıp uyuduğu içn o arada uyanıp emdi tekrar :) kızımı da şurup uyutuyomuş mehtap teyzesi öle dedi.. biraz geçmişe bakayım inş. ıo arada utku uyanmazsa...

geçmiş olsun refiyecim snan ve kızına inşallah biranönce düzelir kızının durumu.
opuyorumnanaktan çok saol güzelim.. inşallah daha iyi olucak zamanla.. ve bi an önce tamamen iyileşicek..:Saruboceq:
kizlar size bir sorun olacak lutfen bana yardimci olun kizim bugun 38. gunde 40i cikicak sali gunu gaz sorunu cok fazla yok yani oyle katila katila aglamalar geceuyanmalar filan yok neyseki ama su kaka olayi kafami cok karistiriyor . onceleri altin sarisi rengindeydi artik hep yesil kaka yapiyor biraz da sivi gibi ve gunde 6-7 kez yapiyor kimi zaman ustu basi batiyor sirtina kadar cikiyor kakasi .
not: sadece anne sutu aliyor mama ve su vermiyorum

1. sorum : yesil ve suvu kaka neye isaret sizce? sizin bebeislerde de varmi bu olay?
2. sorum : gunde 7 kez kaka normalmi sizin bebisler kackez yapiyor?
3. sorum : bu kadar cok kaka yapmasi kilo alimini olumsuz etkiler mi ?
4. sorum: sirtina kadar kaka yapmasi bezle mi ilgili bez icine cekmiyor olabilimi bu hafta huggis i deneyecegim..
5. sorum: her cok kaka yaptiginda poposunu yikiyoruz herheri batirdigi icin . ben tek basima kaldigimda nasil yapacagim islak mendille silinecek gibi degil tekbasima da nasil yikayacagim ? tek basina bu isi yapan var mi?

cevaplarinizi bekliyorum
1.yeşil kaka seni yada bebişin ayaklarınızı üşüttüğünüze işaret canım.. yada yediklerinden de kaynaklanıyor olabilir.. ama ben oğlum yeşil kaka yaptığında ayaklarına sıcak su torbası koyuyorumm ve çorap yoksa sadece patikli alt pijamavarsa bi kat çorapgiydiriyorum şükürbi dahakikaka değişiyo..
2.günde 5 kez de normal 5 günde 1 de diyo doktorlar sanırım.. biz 5-6 kez yapıyoruz galiba hiç saymadım :) ama 7 de normaldir sanırım..
3.kilo alması tartıda iyiyseetkilemiyo demektir.. ama etkilese de yapılıcak bişey yok galiba.. hiç yapamamasından iyidir..
4.sırtına kadar yapması bezle de ilgili olabilir kaka yaparken ki pozisyonuyla ilgilide.. ben prima 2 numara kullanıyorum.. 1-2 kez kakası sırtına değilde beline kadar çıktı o da sanırım ben kaka yaptıktan sonra biraz pışpışlamıştım ondan taştı :)))
5.yalnız kaldığında ilk seferde biraz zorlanırsın ama alışırsın canım.. istersen giysileri üzerindeyken pratik yap tutuşunu yada kaka yapmadan bi arkadaşın dediği gibi sol koluna yatır sağ elinle de yıka .. yalnız kalınca insan daha rahat alışıyo bebeğine ve bakımınainan bana..
benim gibi bebeğin göbeğinde akıntı olan varmı?
olmadı canım az biraz sadece deliğinde morluk var gibi ama 3 aya kadar dr. normal dedi. istersen bi dr. götür canım.. geçmiş olsun..
merhaba arkadaşlar mayıs annesiyim tecrübelerinizden yararlanmk istiyorm..
9 günlük oğluşum gece en uzun ne kadar uyumalı 2 saatte kaldrmm mı gerekiyo
eğer sarılık varsa 2 saatten fazla uyutma canım.. başta bizde de oldu sarılık dr. sık sık emzir dedi saat başı hatta ama olmadı 2saati geçmesin dedi. tek çareymiş ileri derecede olmadığı sürece...
vereliniortak ne güzel çözmüşsünüz canım olayı.. bende deniyim bari ama benim oğlan gece çıt sesine uyanıyo gündüz ayakları sık burnu sık yok asla uyanmıyo... o kadar da dikkat ediyorum gündüz aydınlıkta seste gece sesszi loş ışıkta yatağında uyutmaya.. ama düzelicek inş. zamanla.. :Saruboceq:

Bebeg83 arkadasım sabah uyanınca perde tv ne varsa aÇacaksın ses yapaaksın gecede karanlık fısıltıyla konusacakmıŞız gece gÜndÜz ayrımını anlayacakmıs benımkı babasının uykuda ve ıŞte oldugu zaman felaket ıyı adam aksam ustu gelıyo 22 de yatıyo bızım kız o ara cın

Arkadaslar aranızda devıt 3 kullanan varmı bız cumadan berı kullanıyoz bıngıldagı Çabuk kapatıyomus bıseyler okudum netten fıkrı olan varmı

Arkadaslar aranızda devıt 3 kullanan varmı bız cumadan berı kullanıyoz bıngıldagı Çabuk kapatıyomus bİseyler okudum netten fıkrı olan varmı

evet cnm kullanıyorum 15 gunlukken baslanılıyo.anne sutunde olmayan tek vıtamın odur.bıngıldak ve beyın elısımı ıcın.monovıtd3

slm kızlar nasılsınız bebıslernasıl bızde gunden gune buyuyoruz masallah ıyıyız..kızlar sımdı 13 gunluk daha yuzunde hala kırmızı lekeler cıkıyo ama bısure sonra gecıyo..oluyomuydu sızdede bıze vıtamın falan vermedı hıc bısıy kullanmıyorum sadece emzırıyorum..

kızlar müsli nerede satılır bılenınız varmı.kuru meyve ve yulaf ezmesı karısımıymış.

refıyecım gecmıs olsun cnm sımdı okudum aman utkuya gecmesın.kac saat uykusuz kalmıssın ıste annelık boyle bısey.

slm kızlar nasılsınız bebıslernasıl bızde gunden gune buyuyoruz masallah ıyıyız..kızlar sımdı 13 gunluk daha yuzunde hala kırmızı lekeler cıkıyo ama bısure sonra gecıyo..oluyomuydu sızdede bıze vıtamın falan vermedı hıc bısıy kullanmıyorum sadece emzırıyorum..

cnm aklında bulunsun saglık ocagı verıyo 15.gun basla bazı arkadaslar hemen basladılar.bızım hemsıre unutu ben hatırlattım.dıkkat et.monovıtd3

kızlar müsli nerede satılır bılenınız varmı.kuru meyve ve yulaf ezmesı karısımıymış.

BUTUN MARKETLERDE VAR SÜTLE KARISINCA ÇOK GÜZEL OLUYO HAYIRDIR ZAYIFLAMAK ıÇıNMı YIYECEKSIN ıÇıNE CEVıZ FINDIK KOYUNCA ÇOK TATLI OLUR kaydirigubbakcemile4
YANI DEVIT3 E DEVAM EDEYIMMI 1 YASINA KADAR DIGERLERINDE VERMEDILERDI KORKUYORUM BINGILDAK ERKEN KAPANIYOMUS DAMLA SAYISINI DÜSÜRÜYOLARMIS VS VS

Son düzenleme:

KIRMIZI LEKELER SIVILCEYE BENZIYORSA HERGUN YERI DEGISIYORSA KILO ALINCA ÇIKAR PANIK YAPMA BI MÜDDET SNR ÇIKMIYO bayanssulusmile

BUTUN MARKETLERDE VAR SÜTLE KARISINCA ÇOK GÜZEL OLUYO HAYIRDIR ZAYIFLAMAK İÇİNMİ YIYECEKSIN İÇİNE CEVİZ FINDIK KOYUNCA ÇOK TATLI OLUR kaydirigubbakcemile4
YANI DEVIT3 E DEVAM EDEYIMMI 1 YASINA KADAR DIGERLERINDE VERMEDILERDI KORKUYORUM BINGILDAK ERKEN KAPANIYOMUS DAMLA SAYISINI DÜSÜRÜYOLARMIS VS VS

evet cnm 1 yasına kadar hatta dr onay verırse bırakıcaz 1,5 yasına kadarda kullanabılırmısız.tes.ederım cvp ıcın.korkma cunku yararlı bısey vıtamın ve sutte olmayan tek vıtamın

bu arada meltemcım evet zayıflamak ıcın bı turlu veemedım kılo nedır bılmezdım.sımdı hıcır gıysım olmuyor..bakalım verebılırsem.sen kullandınmı

kızlar kilolardan bende şikayetciyim,göbeğim hala gitmedi,sanki üç aylık gibi...
mustelanın emziren anneler için zayıflama ürünü hap varmış...
hatda sanırım unutmadıysam ayse deniz kullanıyordu...
ben de aslında yaza tam girmeden biraz forma grmek istyrm....
aranızda kilo verme işlemine baslayan varsa nasıl yaptığını ve sonucunu yazabilirmi....

arkadaşlar dün bi arkadaşımız geldi ziyaretimize. rus kendisi. onlar bebeklerine gaz için dereotu kullanıyorlarmış. bi cezvedeki suya bi tutam dereotu at dedi. ama fazlada olmasın acılaştırma suyu dedi. bi çay kaşığı ondan ver rahat eder dedi. bide soğan dedi yaw, gaz olmasın dieymiş. eminmisin soğan gaz yaparmış dedim yooook dedi, esas gaz varsa soğan ye dedi ... ? Biz ilaç kullanmayız hiç böyle şeyler için, bitkilerle çözeriz dedi. çiğ sebze gaz yapar demiş bi seferde de eşime. aslında bu doğru alabilir. ben doğumdan beri hiç yeşil salata yemedim.. acaba gazımızın olmamasına etkisi olabilirmi?bide ceviz ye sütün yağlansın, bebeğe daha çok yarar dedi.
gaz sıkıntımız olmadığından denemedik dereotunu ama ceviz yerim abartmamak koşuluyla. herşeyin fazlası zarar nede olsa.
işte böle şeyler duydumda paylaşiim dedim.
bide biraz önce ağlamaya başaladı oğlum, 20 dk falan ağladı ki pek huyu diil böle ağlamak. gazıda var gibi diil, bacaklarını çekmiyordu çünkü. müzik açtım anında sustu :)))) müzik ruhun gıdası hakkaten sanırım:)))

sevgilerr..

Back
X