2010 Nisan Annişlerinin Doğum Tercihleri,Nedenleri,Tavsiyeleri

Çiçekçiçek çok güzel anlatmışsın canım. Keşke biride normal doğumu böyle ayrıntılı anlatsa. Nasıl merak ediyorum. Sürekli okuyorum yazılanları ama yinede böyle detaylı anlatılması çok güzel. Sağolasın.
Bebişi ilk emzirmemiz için ne zaman getiriyorlar mesela. O anı öyle merakla bekliyorumki...

hemennn getiriyolar annesi sen odaya gelince onu tertemiz yapıolar ve misler gibi geitiryolar hemmenn memene konduruyolar zaten bi daha da ayrılmıo ordan aylarca:)

ewet kızlar bende epidural sezeryan oldum ve çiçeğin dediği herşeye katılıyorum çok kolay çok rahat,gerçi ben epidural normal yapıcam diye kafaya takmıştım ama 1 ay erken gelince mecbur apar topar sezeryana girdik ama asla epidural iğnesinden korkmayın çok ince bi iğne ve çok az hissediyosunuz ondan sonra size sadece yatmak düşüyo başka acı yook :) ameliyattan sonra da epidural büyük rahatlık azıcık ilaç veriyolar dikiş yerinizi hiç hissetmiyosunuz...

çiçekcimm canım sağol yaa beni kırmayıp anlattığın için.benim gibi merak eden diğer annişlerede fikir olmuştur.öle güzel anlattın ki içime su serptin valla.inşallah bende senin gibi rahat ve şanslı olurum.hayırlısıyla alırım oğlumu kucağıma..

cicekcim öncelikle verdigin bilgiler icin tesekkurler canim

cok guzel anlatmissin gercekten ama ben yinede cok korkuyorum

ve hala dogumum söyle ya da böyle olucak diye arastirma dahi yapamiyorum

cunku okurken ve goruntulere bakarken ciddi derecede tansiyonum düsüyor

kendimi olacaklara biraktim ne olacaksa o gün olsun diye

yaptigim tek sey gebelik jimnastikleri ve yürüyüs

burda normal dogumda bile istersen belden igne vuruyorlar ama imza karsiiliginda

olusacak sakatligi hastane kabul etmiyor yanlis yapmis olsalar bile igneyi

Allahim yardimcimiz olsun insallah arkadaslar ve topigimiz hayirli olsun tesekkurler gelincik Şeniz

Bakırköy Acıbadem de doğurucam doktorumda burada , doktor henüz karar vermedi ne şekilde doğuracağıma sanıyorum 8. ayda çatı muayenesi ve benim özel durumuma bakılarak karar vericek.. Epidural doğum yapamayacağımı söyledi çünkü skolyozum var , bunun sonucunda normal yada sezeryandan birini tercih edicez. Sezeryan olacaksam epidural olmayı çok isterdim , en azından bebeğimin ilk ağlamasını duymak onu ilk görenlerden biri olmak isterdim ama maalesef olamıycak..

Kızlar Allah öyle yada böyle hepinize hayırlısıya evlatlrınızı sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin.

amin canım sağlıcakla kucaklarımıza alalımda gerisi mühim değil biz çekeriz onlar için acıyı:ecrin_bebek:

Sezaryen videolarını izledim ameliyat ediyorlar resmen normal doğumdaki gibi duygusallık yok bence, epidural için de kararsızım bilemiyorum yaptıranlar çok memnun ama riski var o da beni korkutuyor..eğer bir sorun olmazsa normal doğum olmasını isterim ama ilk 3,5 ay kanamam vardı plasenta aşağıdaydı ve hep yattım bu nedenle de doktorum normal olamayacağını söylemişti şuan biraz daha çıkmış yukarı bakalım şartlar ne gösterecek,bir de çatı muayenesinden çok korkuyorum kızlar nolur bu konuda da bilgi verin bazı yerlerde acı verdiğini okudum...

arkadaşlar hiç jinekoloğa gidip de smear testi yaptırdınız mı? çatı muayenesi de buna benzer işte rahimde açılma olup olmadığına bakılıyor. korkulacak birşey yok doğurana kadar defalarca gidip çatı muayenesi yaptıranlar var. doğumu korkulu rüya haline getirmeyin.

oyyyy oyy birde çatı muaynesi var değiimi öfff.....
normal doğum tercih edenlrin mi başına gelecek şimdi....
çok canının yandığını falan söleyen vardı doğum hikayerli bölümünde okumuştum...tırsttım şimdi.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…