2010 ocak anneleri doğum şekli

merhaba oferta

benim bebişimde tüp bebek ama doktorum sezeryana kesin gözü ile bakmıyor.bu şekilde düşünmenizin nedeni merak ettim.

çok zor kavuştum bebişime 2 sene uğraştıktan sonra o yüzden hiç bir risk almak istemiyorum doktorumda böyle düşünüyor.zaten normal doğumdanda acayip korkuyorum.

ogluşum 26. haftada döndü ama doktorum bana sürekli sezeryan olur büyük ihtimalle diyor.önceden normal istiyoum ama doktor soktu kafama sezeryanı ,sezeryan istiyorum artık.minyon tipliyim kemiklerimde ince ondan

ilk iki doğumum sezeryan olduğu için buda sezeryan olacak

ama ilk sezeryan olma sebebim eş yaşlanmasıydı erken doğum yaptım

Burda dogum seklini sevme sansiniz yok. Cok acil bir durum olmadikca sezeryan yapilmiyor.Oglumu normal dogurmustum minnos dedigin gibi ilkinde hic düsünmemistim günü geldiginde normal dogum olmustu.Bu seferde doktor normal dogrursun bir probem yok diyor.Insallah sorun cikmaz. Bende narkozdan cok korkuyorum ya.Sanki bayilinca ayilmicakmisim gibi geliyor.O kadarda ameliyat gecirdim ama alisamadim

Benimki de bir aksilik olmazsa Normal dogucak ama Epudral istememeyi planliyorum ins. cok agrili olmaz.

korksamda normal dogum ıstıyorum,sezeryandan da korkuyorumkaydirigubbakcemile3 zaten doktorum son ana kadar bısey demıyor normal dogumdan yana ama bır sorun olursada sezeryan tabıkı ama bayıltılmıs olarak akannehir

sevgili yalel, öyle güzel anlatmışsın ki hissettiklerimi. bende hamişliklet acayip zevk aldım, çok şükür yüzdük yüzdük sonuna geldik. ama bir yanım, içimdeki miniğe öyle alıştı ki, tekmelerine, kıpırdayışlarına hıçkırma anını yakalamaya öyle alıştım ki sanki o doğunca bir yanım eksilecekmiş gibi geliyor. tabi ki bebişime kavuşmayı da çok istiyorum ama işte hamilelik halleri :))))

bende allah kısmet ederse normal doğum istiyorum, doktorum bebeğin kilosunu bahane edipyor, sezeryana yönlendirmeye çalışıyor beni. ben de iddalaşmıyorum tabiki, illa ki normal olacak diye. bakalım hayırlısı inşallah. son 3 haftanın içine girdik. nasıl olacak, ne olacak çok merak ediyorum... allah hepimizi sağ salim kuzucuklarına kavuştursun inşallah... :Saruboceq:

Ben 38. haftamdayım ama acayip korkuyorum doğumdan.Bebişimin verdiği tepkilerden bile korkmaya başladım.ben kendimi bir türlü normal doğuma hazırlayamıyorum.epidural normaldende korkuyorum bu hafta doktora kesin sezeryan diyeceğim.

son ana kadar normal görünüyordu ve normel olacaktı

kontrole gittiğimde bebeğin kilosunun fazla olduğu ortaya

çıktı ve o gün sezeryana girdim

arkadaşlar, ben 8 ay önce epidural/normal doğum yaptım. Benim en korktuğum sezeryan doğum idi ve hamileliğimin başından beri inşallah sezeryana gerek olmaz diye dua ediyordum. sezeryan çok ciddi bir ameliyat (yedi kat kesik)ve sonrası çok acılı.
herkese kesinlikle normal doğumu öneririm. hele epidural olunca müthiş. ben güle oynaya doğum yaptım.ertesi günde ayaktaydım.
ayrıca sezeryan doğumla dünyaya gelen bebeklerin çoğunda solunum problemleri var.bence çok iyi düşünün bu kararı vermeden önce.

arkadaşlar bence hamile arkadaları korkutmayalım sezaryandan isteyen normal yapar isteyen sezaryan..
bende spinal anestesi sezaryan oldum...zaten dikiş olmadı prenses doğum olduğu için izde kalmadı ...
ayrıca ertesi gün ayaktaydım...ne ağrı oldu ne sızı...ne baş ağrısı...gayet rahat bir doğum geçirdim...

Burada amaç korkutmak değil. çoğu insan sezeryanın ne olduğunu bilmeden buna karar veriyor. Ayrıca sezeryan yöntemi en fazla ekonomik ve kültür düzeyi düşük ülkelerde uygulanıyor. Ülkemizdede sezeryan sanki doğal birşey gibi algılanıyor, ama değil. Kararınızı vermeden önce gerçekten çok güvendiğiniz bir doktordan detaylı bilgi almanızı veya doğuma hazırlık kurslarına gitmenizi öneririm.

ben de normal dogum olmasini cok istiyordum, avusturyada dogum yaptim ve burda zorunlu bir durum olmazsa zaten sezeryan yapmyiorlar diye normal olacagina cok emindim.

40+3 de sancilarim basladi ve sadece 1 santim acilmam oldu, sunni sanci verdiler rahim acilsin diye ama acilmadi üstelik sancilarla birlikte bebegin kalp atislari hizlaninca bebegin ölüm riski var hemen sezeryana gitmeliyiz dediler.

epudral sezeryan oldum.

ama o dogum öncesi sanci hicbirsey degil, benim gözüm cok korkmustu sunni sanci verdiler ama bana cok zor gelmedi, normal bildigimiz bir agri aslinda. tamam dogum sirasinda bebegin kafasi rahimden gecerken asil dogum sancisi o diyorlar o sanciyi bilmiyorum ama doguma kadar olan sanci ve hatta sunni sanci cok agir bisey degil benimki cok kolay gecti.

sezaryan olmak tamam bir ameliyat ama korkulacak bişey değil...artık günümüzde hastanelerimiz ve doktorlarımız gayet profosyenel ve gelişmiş durumda...
isteyen normal isteyen sezaryan olabilir gönül raahatlığıyla arkadaşlar...kesinlikle doğumdan korkmayın...

arkadaşlar doğum şekline tabiki doktorlar karar veriyor benim herşeyim normal giderken son anda sezaryana karar verdile kaç dr a gittim bekletmeden alınmadı lazım dediler bende doğumdan çok korkanlardandım ama sez.doğum yaptım ve epiduralli(zorunlu) oldu narkoz sakıncalıydı ama anlatamammmmmmmmmm çok güzel bir duygu hiç acı hissetmeden bebeğimin çıkışını gördüm kucağıma aldım öptüm onuuuu oooooooohhhhhhhhh ama özel hast.doğum yapacak arkadaşlar tavsiyem kamera yada fotoğraf mak.yanınızda olsun bizim herşey ani oldu makinayı alamadık üzüldüm sonraaaa siz unutmayınn..

2 dogum yapmış biri olarak 3 bebegimde kafamı hep soru işaretleri kapladı 9 ay boyun ca kurdum..

dogum korkusu sardı..
sizlere tavsiyem dogumdan asla korkmayın hamilegin tadını çıkarın..
o kodar kolay olduki 3 . dogumum.sezeryan oldum.
agrısız sancısız şükür genek anestazi ile bebegimi kucagıma aldım..
isteyen sezeryan isteyen normal dorurur bu annenin babanın kararı..
bneeim normal dogum idrar torbam sarktı ..herkese hayırlı dugumlar..

kızlar doğum bence kişinin dayanıklılığına birazda şansına bağlı
normal doğum yapmak çok istemiştim
çevremde hep kolay doğum yapanlar oldu o yüzden hiç korkmuyordum
ama kısmet olmadı
33. haftadayken suyum çok azaldı bebeğin hareketleri değişti zaten kiloda almıyordu ve bebek ters olduğundan erken doğum yaptım
bebek ters olmasaydı dr normal doğumu denermiydi bilmiyorum o zmaan bu soruyu sormak hiç aklıma gelmedi yeni yeni geliyo
o gece dolanmaya başladım sadece oturup kalkarken destek aldım onun haricinde bi sızım olmadı 1. gün ağrı kesici iğne 2. gün hap 3. arım bile olmadı
10 gün başakşehirden yenibosnaya gittimm geldim arabayla Allah herkese böyle kolay doğumlar naip etsin inş.

ama dediğim gibi hiç belli olmuyo
normal doğum yapan bir arkadaşım vardı kız 6-7 ay kendine gelemedi ilişki yasaktıfalan
ama annem doğum yaptı sancıları suyu bebeğin doğması herşey 1 saatete oldu ve 1 saat sonra refakatçi gibi ortalıkta dolandı
arkadaşım yne doğum yaptı yanındaydım çok şükür çok kolay toparlandı hemen kalktı ayağa hatta eve gelip kayınvalidelerini ağırladı

sezeryan olup yatağından kalkamayanlarda var kaç hafta

tek kötü birşey biliyorum sezeryanda gülmek ve öksürmek dikiş o an çok acıyor yazarken bu geldş aklıma inşallah kmse sizi çok güldürmez ve hiç öksürmezsiniz gerçi bu dilekler için daha erken

şimdiden telaş yapıp sıkmayın bebeişleri 32.haftayı falan geçin sonra düşünürsünüz doğumu

inşallah ağrısız sancısız sağlıkla kucağınıza alın bebeişlerinzi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…