• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

aynen bende böyleyim yani bıraksalar 24 saat yer 8 ayda aldığım toplam kg kadarda 1 ayda alırım abartmıyorum yani ciddiyimakannehirakannehir

zaten 12 kilo almış bulunmaktayım böyle giderse bir o kadar daha alacağım. Benim bebek ters ya,aceba hiç dönmesini beklemeyip 38-39 da yapsam mı sezeryanla doğumu diye düşünmeye başladım...kaydirigubbakcemile3 Biraz önce Çağla Şikeli dinledim,kadın bi de pişkin pişkin herşeyi yedim diyor.:dilcikar: Bize niye yarıyor bu yediklerimiz anlamadım CADIARZU

zaten 12 kilo almış bulunmaktayım böyle giderse bir o kadar daha alacağım. Benim bebek ters ya,aceba hiç dönmesini beklemeyip 38-39 da yapsam mı sezeryanla doğumu diye düşünmeye başladım...kaydirigubbakcemile3 Biraz önce Çağla Şikeli dinledim,kadın bi de pişkin pişkin herşeyi yedim diyor.:dilcikar: Bize niye yarıyor bu yediklerimiz anlamadım CADIARZU

kaydirigubbakcemile3 çağla şikel cidden herşeyi yemişmidir ki hiç sanmıyorum

özge cnm

ben hastalansam
ayagımı yıkar hızmet eder,kahvaltımı hazırlar sobamızı yakar
yatagımızı toplar ama kendı de hastalanınca
meyveyle arası yok zorla yedırırım
o yuzden kızar bana,taze meyve sıktım içirene kadar canım cıktı
o da hasta ya bı kızdı kı sormaaa
nereye kosturacagımı sasırdım
kıyafetlerını goturuyorum aynı zamanda bal ıstıyor
yerlestırım dıyorum,bal nerde kaldı unuttun mu dıye seslenıyor
öyle işteee

özgecim 12 kg almış olsam durmadan yerim ben canım
geçen hafta itibari ile 19 kg aldım moral olsun sana

özge cnm

ben hastalansam
öyle işteee

Ayyy canım ya senin eşin aynı babam gibiymiş o da öyle davranır hastayken... Kolay gelsin canım,acil şifalar diliyorum...

askitom_85 özge06
sen 12 kılo almışsın
ben 16 17
ben napım haaa
80 kılo oldummmm

Canım sen benden ileridesin ama. Diyorum ya ben böyle gidersem daha çok şişerim akannehir

bi baktım hatunlar yine kilo muhabbeti açmışşşşş :olmaz:
boşverin yahu açmyın bu konuları ne gerek var:1closedeyes:

biz geldik kızımlaaa..nasılsınız kızlar..

hoşgeldinizz

özge cnm

ben hastalansam
öyle işteee

aman maşallah dilini ısır benimki hastalandım mı ekstra bi tuhaflaşıyo ille küsüyo falan hastalığımıda burnumdan getiriyo hastalığa hiç tahammülü yok

ama kendi hasta oldumu gene burnumdan getiriyo naz kapris
o yüzden sen kocişini öp başına koy
iyileşir kısa zamanda inşallah idare et 1-2 gün:))

ayyy kızlar bıde dun kayınpeder mısafırlıkteydı bızde
adama mecbur usumesın dıye tv odasına yatagı kurdum
saat 11de yatacam dedı
eşim de hasta zaten
benımde hıc uykum yoktu
laptopta kalsın dedı adam gece belkım bakarım dedı
ayyy o kadar sınırlendım kı
eşim de hastaydı neden almadın sınema seyrederdık dıye ustune gıtmedım
baska zaman olsa ooooo

yanı anlayacagınız herturlu zor bı aksamdı
23,30da uykuya yattık
hıc uykum yok,zor uyudum gecede hep uyandım
eşimde hastaya kızdı bana uyutmuyosun dıye

allahtam kayınpeder dedı aksamdan
kızım sen sabah kalkma,ben uste cıkacam kahvaltıya dedı
yanı eltımlere,nıye darılayımkı zaten eşim sabah 7de işe gıtcek
zor bır geceydı yanııı

:lepi:bende tam 13 kilo aldım 15 günüm kaldı doğuma zeynomdada 14 kilo ile bitirmiştim....7 kilosu ameliyat günü gitti...4 kilosuda 15 gün içinde gitti.eski kotlarımı giyipta dışarı çıkabiliyodum ...35 gün sonra giydim mayomu gittim denize kafamçokkarıştı..ama ne olduysa 2,5 ay sonra başladı sonra sonbahar geldi ben eve kapandım aman çocuk hasta olmasın diye ....sonra kış geldi bir baktım ki 6 kilo almışım üstüne saıkıntıdan ha bide hakkımı yemiyim ne bulduysam yedim sütüm yarasın diye......tühhh bana ne alakası varsa.....dengesiz beslenme işte hıhkafamçokkarıştı şimdi asla o hataya düşmem verdiğim tüm kilolları koruma altına altına alıcam =)zemuszemusbol sıvı al sana kaliteli süt....evdede egzersiz yapıcam nasipse yaza eski halimde olurum inş.....delikafaduldenbu arada çağlanın dediğine katılıyorum çam balı yiyin bizzat denedim bir ay düzenli olarak yedim o ay kızım sadece sütümle 1,650 gram aldı bende 4 kilo=(doktor dedi ne yapıyosan kes yada azalt abartılı kiloyu sevmiyo doktoru kızımın 1 kiloyu geçmesin diyordu azalttım bir sonraki ay 1 kilo aldı....ama kilolar bende kaldı=)mafoldumbeno kiloloarı bir sonraki yaza anca atabildim üstümden sporla ve rejimle=(

Son düzenleme:
Gebeliklerin önemli bir kısmı sağlıklı bir şekilde başlar ve ailenize sağlıklı bir bireyin katılmasıyla yeni bir sonla yeni bir hayat başlar. 9 ay insan hayatında önemi yadsınmayacak kadar uzun bir dönemdir. Bu dönemin keyfini çıkarın. Olumlu düşünmek için birçok nedeniniz var. Bunlardan en önemlisi olasılık hesaplarının sizin bu dönemi iyi bir şekilde atlatacağını göstermesi, diğeri doktor kontrollerinizde gebeliğinizin iyi seyrettiğinizin doktorunuz tarafından onaylanması, bir diğeri de çıkabilecek sorunların önemli bir kısmının günümüz tıp bilimi sayesinde aşılabilir olmasıdır.

Gebeliğiniz boyunca doktorunuza güvenin, size olumlu duygular aşılayanlarla birlikte olun, olumsuzluk aşılamaya çalışanları ise "geri dönüşüm kutusuna" gönderin. opuyorumnanaktan

Epiduralli normal doğum, doğumda ortaya çıkan rahim kasılmalarının ağrılı olması durumunda belinizden ince bir iğne yerleştirilerek omurilik zarının etrafına verilen anestezi ilacıyla ağrınızı hafifletme yöntemidir. Bebeğiniz vajinal yoldan dünyaya gelir. Normal doğumda epidural dışında damardan veya kalçadan veya ender durumlarda rahimağzından verilen ilaçlarla da ağrının hafifletilmesi söz konusu olabilmektedir.

Epiduralli sezaryan ise yine aynı yöntemin biraz daha farklı dozlarda anestezi ilacı verilmesiyle siz uyanıkken bebeğinizin karnınıza yapılan bir kesiden sezaryan ile doğurtulması işlemidir. Sezaryan, epidural dışında spinal anestezi, kombine epidural anestezi ve genel anestezi kullanılarak da gerçekleştirilebilir.

Spinal anestezide anestezi ilacı direkt omurilik sıvısı içine, kombine epiduralde hem omurilik zarı etrafına, hem de omurilik sıvısı içine verilir. Omurilik sıvısı içine anestezi ilacı verildiğinde istemli çalışan kaslar da geçici olarak uyuşur. İstemli kaslarınız çalışmadığında ıkınmanız da mümkün olamayacağından spinal ve kombine anestezi normal doğumda tercih edilmez.

Genel anestezi bilincinizin ve ağrı duyunuzun geçici olarak tümüyle ortadan kalktığı bir anestezi şeklidir. Bu anestezi şekli solunum yolunuza yerleştirilen plastik bir borudan size solutulan anestezi ilaçlarıyla gerçekleştirilir. Sadece sezaryan ile doğumda kullanıldığı gibi bazı doktorlar normal doğumda bebeğin başının doğması esnasında kısa süreli genel anestezi uygulamasını tercih edebilmektedirler.

Back
X