2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

zamn zamn oluyor insanda dün iş yerinde çok yorulduysan duygusallmıştrsın insan hiçbir şeyi kaldıramıyor o zamn

yok yaa iş yorgunluğuna alışkınım.
dün böcük hiç suratıma bakmadı, çok ağladı eve geldik diye, mamasını da yemek istemedi. :gitme:
bana da geldiler.
zaten emziremedim hiç, bütün gün evde de yokum, aramızda doğru düzgün bi bağ kurulamıyor diye geldiler bana. mafoldumben
bu bebe annesinin ben olduğumu nasıl anleycek diye taktım kafaya.

günaydın arkadaşlar..
işe taksiyle geldim mecbur,kızımın takside emesi geldi mızmızlandı,yalamadık yer bırakmadı,
kangurusunu,atkısını...sonra da uyudu,
kreşe gelince geri uyandı,emzirdim ama tekrar uyumadı,onu öylece bırakıp geldim,
şimdi kreşi aradım uslu duruyormuş,5 dk uyumuş uyanmış,gürültülü ortamda uyuyamıyor yavrucak,
birsürü bebek ve çocuk var,personel sayısı da çok az,birebir ilgilenemiyorlar..
kreşte küçük hanımla uğraşırken işe yarım saat geciktim,bu gidişle şutlamasalar yerimden,
bir de çok erken kalkmama rağmen ne de olsa taksiyle gidecez diye evde yavaş hareket ettim,
bundan sonra erken geleyim kuruma iyisimi,kreşte vakit geçiririm biraz,

ce eeeee ben geldim ama şimdi alamanlarla toplantıya giryorum. hepiniiz öpüyorum. dün akşam eve gittim ege suratıma aval aval baktı tanımadı kanımca beni:sinifsinif:

dün böcük hiç suratıma bakmadı, çok ağladı eve geldik diye, mamasını da yemek istemedi. :gitme:
bana da geldiler.
zaten emziremedim hiç, bütün gün evde de yokum, aramızda doğru düzgün bi bağ kurulamıyor diye geldiler bana. mafoldumben

cnm kafaya takma mutlaka tanıyordur seni,kokundan tanır o seni,muhtemelen bir rahatsızlığı vardır,gazı falan olabilir,
bizimki de dün çok huysuzdu kucağımda gezdirdiğim halde durmuyordu,
bu beni tanımadığı anlamına gelmiyordur diimi,
yavrucak dün çok hava yutmuş işe gidip gelirken ;defalarca geğirdi ve kustu,
3 kez kıyafet değiştirdim,hem kendiminkini hem onunkini,
gece de çok fazla kalktı,uyuyor bende yatıyorum daha ben uykuya yeni dalmışken tekrar uyanıyor,
zaten kaç gündür işe başlama stresiyle uyuyamıyordum bu gece de kızım uyutmadı,
uyuyamayınca da gece süt dolmadı boş memeyi emdi durdu,
neyseki şimdi süt doldu çok şükür,

bana da geldiler.

dünde biz pumpla bu konu üzerinde konuştuk malesef bebelere kim bakıyorsa onu anne diye bilip ona alışıyorlar çünkü uyku saatini baz alırsak gün boyu işte olduğumuz için bizi gördükleri en fazla5 saat ama sabahtan akşama kadr kim bakıyorsa anane-babanne yada bakıcı doğla olarak onlara daha bağlı oluyorlar tabiki anne kokusu anne şevkati 1dk bile olsa hissederler anne başka bişey bence .bende hep düşünyorum yetebilcekmiym sevgimi verebilcekmiyim diye dün buglem doğru düzgün emmedi 2 gündr babası işi var diye getrmyor emzirmeye oda mamaya alışcak bu gidişle çok nazlı emdi benimde sinirlerim alt üst oldu 3 aylıkken başladım işe iznimide kullanamadan erken geldim bu yaşta hayatın zorluklarını görmeye başladı diye bnde akşam çok ağladım

cnm kafaya takma mutlaka tanıyordur seni,kokundan tanır o seni,muhtemelen bir rahatsızlığı vardır,gazı falan olabilir,

dünde biz pumpla bu konu üzerinde konuştuk malesef bebelere kim bakıyorsa onu anne diye bilip ona alışıyorlar çünkü uyku saatini baz alırsak gün boyu işte olduğumuz için bizi gördükleri en fazla5 saat ama sabahtan akşama kadr kim bakıyorsa anane-babanne yada bakıcı doğla olarak onlara daha bağlı oluyorlar tabiki anne kokusu anne şevkati 1dk bile olsa hissederler anne başka bişey bence .bende hep düşünyorum yetebilcekmiym sevgimi verebilcekmiyim diye dün buglem doğru düzgün emmedi 2 gündr babası işi var diye getrmyor emzirmeye oda mamaya alışcak bu gidişle çok nazlı emdi benimde sinirlerim alt üst oldu 3 aylıkken başladım işe iznimide kullanamadan erken geldim bu yaşta hayatın zorluklarını görmeye başladı diye bnde akşam çok ağladım

yaa ben nedense inanmıyorum kokudan tanıra.
ya da benim durumum farklı.
benimki sadece 1 hafta emdi. o da sürekli mama takviyesiyle. yani yaşamsal olarak bana bağımlı olmadı hiç.
dolayısıyla beslenmek için bana hiç ihtiyaç duymadı.
emen bebek, hiçbirşey için olmsa bile karnı açken anneye yanaşır.
ben ne emziriyorum ne de bütün gün beraberim. dün akşam basbayağı eve geldik diye ağladı. huysuzluk ağlamasıydı çünkü biliyorum.
2 gündür bu konuya takmış durumdayım.
hayatımda kocam dahil hiçbir sevgilimi zerre kıskanmadım ben. kıskançlık nedir bilmedim.
ilk defa bebeğimi kıskanıyorum herkesten.
babam akşamları uğruyor bize, babamla cilveleşmesini kıskanıyorum.
annem sabahları geldiğinde hayran hayran bakıyor ona, yüzüme bile bakmıyor o zaman; onu kıskanıyorum.
nefret ettim 2 gündür kendimden. ben duygusallıktan çok mantık insanıyım; kendime kıskanlığı yakıştıramıyorum.
böyle depresif bişey oldum çıktım işte.

bizimki de dün çok huysuzdu kucağımda gezdirdiğim halde durmuyordu,
bu beni tanımadığı anlamına gelmiyordur diimi,
yavrucak dün çok hava yutmuş işe gidip gelirken ;defalarca geğirdi ve kustu,
3 kez kıyafet değiştirdim,hem kendiminkini hem onunkini,
gece de çok fazla kalktı,uyuyor bende yatıyorum daha ben uykuya yeni dalmışken tekrar uyanıyor,
zaten kaç gündür işe başlama stresiyle uyuyamıyordum bu gece de kızım uyutmadı,
uyuyamayınca da gece süt dolmadı boş memeyi emdi durdu,
neyseki şimdi süt doldu çok şükür,

şimdi değişk bi ortam kalabalıksa düzeni bozuldu tabi buğlemde biri gelince felan düzeni alt üst oluyor sapıtıyor resmne o yüzden ben akşamları hiç bi yere gitmyorum

benimki sadece 1 hafta emdi. o da sürekli mama takviyesiyle. yani yaşamsal olarak bana bağımlı olmadı hiç.
ben ne emziriyorum ne de bütün gün beraberim. dün akşam basbayağı eve geldik diye ağladı. huysuzluk ağlamasıydı çünkü biliyorum.
hayatımda kocam dahil hiçbir sevgilimi zerre kıskanmadım ben. kıskançlık nedir bilmedim.
annem sabahları geldiğinde hayran hayran bakıyor ona, yüzüme bile bakmıyor o zaman; onu kıskanıyorum.
nefret ettim 2 gündür kendimden. ben duygusallıktan çok mantık insanıyım; kendime kıskanlığı yakıştıramıyorum.

çıktı almaya geldim hemen yazayım beklesin alamanlar. esmerim benim içinde aynı şey geçerli. dün akşam eve gittim bön bön baktı suratıma. çok üzüldüm. ama benden başka herkese kahkahalar atıyor müsait bir anda bu konuyu irdeleyelim. benimki de emmedi biliyorsun. anneyi içgüdüsel tanı diyor herkes ama bilemiyorum bende emin değilimmm uffşşttt

abovv içimi kararttın yaw,ben ölüm o zaman,kızımı anneme değil yabancı insanlara bırakıyorum,üstelik birsürü de başka çocuk olan ortama,dün kızımın yüzünde tırmık izleri vardı acaba kızımmı yaptı başka çocuklar mı?
şimdi çocuğum ne alemde diğer çocuklar mıncıklıyor mu yoksa,ben ölüm yaa...

çıktı almaya geldim hemen yazayım beklesin alamanlar. esmerim benim içinde aynı şey geçerli. dün akşam eve gittim bön bön baktı suratıma. çok üzüldüm. ama benden başka herkese kahkahalar atıyor müsait bir anda bu konuyu irdeleyelim. benimki de emmedi biliyorsun. anneyi içgüdüsel tanı diyor herkes ama bilemiyorum bende emin değilimmm uffşşttt

yaa kokuya inanmıyorum ben, anne kokusuymuş.
ayol köpek mi bebeler koklaya koklaya bulacak.
valla feci depresifim, hiç keyfim yok bacım.

abovv içimi kararttın yaw,ben ölüm o zaman,kızımı anneme değil yabancı insanlara bırakıyorum,üstelik birsürü de başka çocuk olan ortama,dün kızımın yüzünde tırmık izleri vardı acaba kızımmı yaptı başka çocuklar mı?
şimdi çocuğum ne alemde diğer çocuklar mıncıklıyor mu yoksa,ben ölüm yaa...

benim çalışmak değil asıl aklımı kurcalayan.
bana hiçbir bağının olmaması.
yani hayati bağı yok benlen ve hiç olmadı.
onu çok seven biriyle beraber tüm gün; tamam aklım kalmıyor.
ama aynı aoranda seviyor da annemi farkındayım.
tüm gün ilgi sadece onda. tüm gün konuşuyorlar.
ama ben akşam kısıtlı vakitte bir de evle ilgileniyorum, ekndimle ilgilenniyorum.
tüm ilgimi ona veremiyorum.
dolayısıyla o da tüm ilgisini ona vereni tercih ediyor.

şu an bu konuda sayfalarca yazabilirim.
mafoldumben

mesela şu an msn'den bu konuyu bi arkadaşla konuşuyorum. kk'ya üyesi aynı zamanda.
kendisi lisede rehber öğretmen ve 2 yaşında kızı var. ananesi bakıyor.

çocuk anneye gelmek istemiyor kimi zaman, ananesinin arkasından ağlıyor.
ve diyor ki param olsa güvenilir bir bakıcı bulurdum; çünkü aralarında böyle bir bağ oluşmayacak ve heyecanla beni bekleyecek o zaman.
o da hiç emziremedi benim gibi.

şimdi değişk bi ortam kalabalıksa düzeni bozuldu tabi buğlemde biri gelince felan düzeni alt üst oluyor sapıtıyor resmne o yüzden ben akşamları hiç bi yere gitmyorum

biz de ne zaman dışarı çıksak o gece uyutmuyor,kendi de uyuyamıyor mıkırdayıp duruyor gece boyu,huzurlu bir şekilde uyuyamıyor,
hazirana kadar idare etsek haziranda görümcemin gelme ihtimali var,
görümcemi de pek tanımıyorum,uzaktalar,tlf konuşuyoruz arada ama aynı evde yaşamayınca nereden bilecem nasıl biri olduğunu,
inş. hayırlısıyla gelir de içim rahat bir şekilde kızımı emanet edebilirim ona..

Son düzenleyen: Moderatör:

üzülme canım ne yapalım şimdiden bu kadr stres yapma bilinçlndikce anne kavramını daha iyi anlar bence
anne kokusuna gelince belki emzirmemiş olabilrsin ama onu 7-8 ay taşıdın ondan bi bağlılık var ayrıca senin kucağındaki senin kokunu bilir o anlamda illa süt kokacak değilsin anne kokusu başka ben bile bu yaşta sarılınca bi şevkat bi huzur buluyorum anneme .onu anlatmaya çalışıyoruz sende sıkma canını hakkımızdan hayırlısı erkek çocuğu anneye düşkün olur merak etme

biz de ne zaman dışarı çıksak o gece uyutmuyor,kendi de uyuyamıyor mıkırdayıp duruyor gece boyu,huzurlu bir şekilde uyuyamıyor,
hazirana kadar idare etsek haziranda görümcemin gelme ihtimali var,
görümcemi de pek tanımıyorum,uzaktalar,tlf konuşuyoruz arada ama aynı evde yaşamayınca nereden bilecem nasıl biri olduğunu,
inş. hayırlısıyla gelir de içim rahat bir şekilde kızımı emanet edebilirim ona..

olsun yinede halası bence ilgiyle bakar ben çalışmaya başlamadan önce yiğenlerimi büyüttüm kaç ay baktım annesi çalışmadığı halde bize getrrdim 3-4 gece göndermezdim bana çok düşkündüler

mesela şu an msn'den bu konuyu bi arkadaşla konuşuyorum. kk'ya üyesi aynı zamanda.
kendisi lisede rehber öğretmen ve 2 yaşında kızı var. ananesi bakıyor.

çocuk anneye gelmek istemiyor kimi zaman, ananesinin arkasından ağlıyor.
ve diyor ki param olsa güvenilir bir bakıcı bulurdum; çünkü aralarında böyle bir bağ oluşmayacak ve heyecanla beni bekleyecek o zaman.
o da hiç emziremedi benim gibi.

benimde arkadaşım aynı sorunu yaşadı ağlarken anane diye ağlıyor bende çok düşünüyorum esmer ne yapcaz bilmyorum dünden beri moralim çok bozuk emmediye doğru düzgün başım o kadr çok ağrıyorki size anlatama bugün iş yerinde zamn geçmiyor

benim çalışmak değil asıl aklımı kurcalayan.
bana hiçbir bağının olmaması.
yani hayati bağı yok benlen ve hiç olmadı.
onu çok seven biriyle beraber tüm gün; tamam aklım kalmıyor.
ama aynı aoranda seviyor da annemi farkındayım.
tüm gün ilgi sadece onda. tüm gün konuşuyorlar.
ama ben akşam kısıtlı vakitte bir de evle ilgileniyorum, ekndimle ilgilenniyorum.
tüm ilgimi ona veremiyorum.
dolayısıyla o da tüm ilgisini ona vereni tercih ediyor.

şu an bu konuda sayfalarca yazabilirim.
mafoldumben

dünde ben gittim eve ne görüyüm buğlem balonu çok seviyor 4-5 tane daha almış annem iple tavandan bağlamıştam tepesine onları tutmaya çalışıyormuş, konuşuyormuş bunları anlatıyor bana akşam bana yapmıyor huysuzluk yapıyo dedim anneme demez mi yoo bana hiç yapmıyor tüm gün konuşuyor gülüyor diye ona bi içlendim ne kadr ayrı kalıyorum yavrumdan diye sonrada emmedi bende film koptu zaten uyuttum uyumadım gece 1e kadr

Back
X