2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben çorbaları küçük kaplarda derin dondurucuda saklıyordum ama çıkınca kötü oldu beğenmedim.
sebze çorbasının sebzesi-suyu birbirinden ayrılmış, garip oldu.
bende minnacık minnacık yapıp dolaba koyuyorum.
mesela c.tesi yaptım. o gün yedi, pazar yedi son postayı da bugün yiyecek.
yani 3 öğünlük hazırlıyorum.

geçmiş olsuzn feyzacım.
birşey çıkmayacak merak etme.
ferah tut içini.

benim evde 4 biberon var. hepsinin de emziği 0+ay.
dr browns ve avent'in ucu çoook dar. bebedor biraz daha iyi.
ama wee'nin çok geniş.
avent'in deliğini iğneyle büyüttüm ben biraz kaydirigubbakcemile3

teşkkür ederim esmer

fayzacım iyi düşün iyi olsun hiç birşye olmıcak tontişe merak etme..
nazar olmuştur ben iannaıyorum bende ayrisin hiç burnu tıkanmadı hasta olmadı dedim bebe hasta oldu:))

inşallh canım bende öyle düşünüyorum.nazar var ben inanıyorum nazara

kettle ı mın sigartasını attirica utu kullanmiştim brn de.

balta limani gercekten cok iyiymiş.ama bence de kotu dusunme.bizim doktorlar genelde en kotusunu dusunuyorlar.en kkısa zamanda rahatlarsin insallah sen de

kızlar ya biz hero baby lactum kullanıyordum aptamil aldım bu seer
ama milupa daha mı yoğunki sanki geçmiyo biberondan
geniş ağızlı emzik mi alsam dr browns kullnıyordum siz nee kullanıyorsunuz

canım bizde bebelac kullanıyoruz bir kere bulamadım aptamil aldım tıkadı hep biberonu biraz daha granul gibi ya ondan herhalde

kettle ı mın sigartasını attirica utu kullanmiştim brn de.

balta limani gercekten cok iyiymiş.ama bence de kotu dusunme.bizim doktorlar genelde en kotusunu dusunuyorlar.en kkısa zamanda rahatlarsin insallah sen de

en iyi çare buhar gb dün biraz açılmıştı bnde yaptım .orda bi doktor bulcam yada randevu almaya çalışcam bakalım çok iyi diyorlar içim bi rahtlasa 3 ay dedi dahada karamsar oldum inş bir an önce düzelir

kızlar çok uykum var,beril hnm gece her kalkışında çok az emiyor ,o da ancak 1 saat tok tutuyor ,saatte bir uyanıyor,ben onun gazını çıkarıp uykuya geçesiye tekrar uyanıyor,bu gece çok huzursuz uyuyordu sürekli kıpır kıpır ben de gazı vardır diye her kıpırdayışında alıp gazını çıkartmaya çalıştım,gece ağlama durumuna geldim,şuan bitkin durumdayım...

feyzacım kötü düşünme inşallah birşey çıkmayacak
bizim kız doğduğunda küvezde bacaklar açık yatıyor diye bir dr kalça çıkıklığı var sanırım demiş doğduktan 5-6 sa sonra eşim mahfolmuş üzüntüden
sonra kendi dr umuzla konuştuk anlattı ters doğan bebekelrde kalça çıkıklığı olasılığının yüksek olabileceğini falan anlattı kadın rahatladık ama çektirene kadar eşimin iç içini yedi

bizim dr lar alışmışlar gördüklerini pat diye söylemeye
inş biran önce geçer 3 ayda rahatlarsınız birşey olmadığını duyup tahmin edebiliyorum nasıl olduğunuzu

bu aylardaki öksürük burujn tıkanıklıkları için bahar alerjisi olabiliyor bazı bebekelr üşütmekten değilde alerjiden tıkanıyor burunları. sanırım alerjiyi anlamak için başka birşeyde yapamıyırlarmış. arkadaşımın oğlu 8 aylık onlarda çıktı alerji bahar girdiğinden beri burunları tıkalı spreye başladılar dr şurup falan verdi rahatlasın diye bu da aklınızda bulunsun

essmer iyiyapmışsın bendede 2 tane dr browns var biri uzun 240 lık birinin ucunu geişletiyim olmazsa yada çıktığım en yakın zamanda geniş ağızlı emzik alıyim yada bir daha milup almayayım

ayaz bey baya baya çorba içiyo demek nasıl yapıyosun çorbanızı neler koyuyosun hep okuyamıyorum ek gıdalara yazın arada

ben çorbaları küçük kaplarda derin dondurucuda saklıyordum ama çıkınca kötü oldu beğenmedim.
sebze çorbasının sebzesi-suyu birbirinden ayrılmış, garip oldu.
bende minnacık minnacık yapıp dolaba koyuyorum.
mesela c.tesi yaptım. o gün yedi, pazar yedi son postayı da bugün yiyecek.
yani 3 öğünlük hazırlıyorum.

geçmiş olsuzn feyzacım.
birşey çıkmayacak merak etme.
ferah tut içini.

benim evde 4 biberon var. hepsinin de emziği 0+ay.
dr browns ve avent'in ucu çoook dar. bebedor biraz daha iyi.
ama wee'nin çok geniş.
avent'in deliğini iğneyle büyüttüm ben biraz kaydirigubbakcemile3

esmercim üç gün dayanıyormu kız buzdolabında suda marine ederekmi ısıtıyorsun canım sen çorbaları dün yaptım bende dolaba attım ama bugün görümcem gelecek o veremez çorbayı yarına kadar dururmu acep?

rüzgarcım ben hiç meyve suyuyla başlamadım ek gıdaya çorba ve püre birde aptamilin muhallebesinden veriyorum onu biraz sulu yapıyorum biberonla veriyorum.çorbayı patates ve havuçla başladım vermeye sonra içine pirinç ilave ediyorum dünkü çorbamızın içine kabakta ilave ettim ama yermi yemezmi bilmiyorum bugün eve gidince bir deneyeceğim.yoğurt vermeye başlamıştım oda çook gaz yaptı 5.ayımızı dolduralım yoğurda tekrardan başlayacağım şimdi yoğurt yapma makinası araştırıyorum.birde hazır kavanoz mamalarının sebze ve meyve pürelerini veriyorum bazen

milupa bebelac'a göre daha zor eriyor sanırım.
Ayaz hastanede kalırken orda bi kadın milupa kullanıyordu. mamayı kaynar suyla hazırlayıp sonra biberonu soğuk suyun altında soğutuyordu; anca eriyormuş.
ben bebelac'ı bazen dışarda ılık su bulamazsam normal oda sıcaklığındaki suyla hazırlıyorum.
iki çırpsam eriyor hemen.

bu arada dün dışardayken benim meyve yemeyen herife kavanoz elma-şeftali püresi verdim 1 kavanozun hepsini yedi.
eşek herif evde yaptığımı yerken kanımı kurutuyor.
zor bulur o her allaan günü kavanoz meyveyi
haspam :dilcikar:

baykal geçen seçim sonundada bir iki saatliğine istifa etmişti hatırlatırım sonra pişman oldu yapıştımı bırakmazlar onlar koltukları

esmercim üç gün dayanıyormu kız buzdolabında suda marine ederekmi ısıtıyorsun canım sen çorbaları dün yaptım bende dolaba attım ama bugün görümcem gelecek o veremez çorbayı yarına kadar dururmu acep?

iki gece durabilir diye okumuştum.
ama tadında bir gariplik yoktu baktığımda.
aynı tatsız-tuzsuz, çirkin haşlak sebze çorbası işte delikafadulden
valla bence durur yarına kadar canım sorun olmaz.
ben verirken cevzeye döküp azcık ılıştırıyorum, benmari usulü yapmıyorum.
zaten çok az ılıtıyorum, sadece soğuğu kırılsın diye.

sevdiğim bir siyat adamı değildi ama yine de o şekilde görüntüleri çıkmasına üzüldüm..

iki gece durabilir diye okumuştum.
ama tadında bir gariplik yoktu baktığımda.
aynı tatsız-tuzsuz, çirkin haşlak sebze çorbası işte delikafadulden
valla bence durur yarına kadar canım sorun olmaz.
ben verirken cevzeye döküp azcık ılıştırıyorum, benmari usulü yapmıyorum.
zaten çok az ılıtıyorum, sadece soğuğu kırılsın diye.

sağol canım bende öyle yapayım madem ben bu sefer çok az tuz koydum bakalım yiyecekmi sevmiyor oda çorbayı tatlı bişey olsa meyve püresi yada muhallebi hemen götürüyor.

beter olsun baykal. :dilcikar:
ayy hiç girmeyeyim bu konuya malum kk'da siyaset yasak.
bi başlarsam susmam çünkü :1closedeyes:

sağol canım bende öyle yapayım madem ben bu sefer çok az tuz koydum bakalım yiyecekmi sevmiyor oda çorbayı tatlı bişey olsa meyve püresi yada muhallebi hemen götürüyor.

bizimki de düne kadar meyve sevmezdi.
sebze çorbasına alıştı sevmeye başladı.
patates-havuç-kabak-pirinç-azıcı da zeytinyağıyla yapıyorum.
bu hafta kıyma da ekleyeceğim.

ama meyveyi yerken krize giriyordu.
dün başka yerdeyiz diye kavanoz mama aldım yanıma.
1 kavanozu sildi süpürdü deli bebe

Back
X