2010 ocak annelerine 2009 ocak annelerinden tavsiyeler

Hoya

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2007
4.359
28
683
Isparta
hepimizin ortak noktası ocak annesi olmamız.
2009 ocakta bebeklerini kucağına alan anneler bize ne gibi tavsiyeleriniz var..
malum doğum yakın ..
doğum,hastane,bebek bakımı,doğum çantası vs..
birçok konuda yardımınıza ihtiyacımız var aslında..
yeni anne adayları şunu mutlaka yapın ,dediğiniz bir şey var mı?
ya da şunu asla tavsiye etmem dediğiniz?
görüşlerinizi bekliyoruz..

Mesela dogumdan sonra önümüzde ocak subat soguklari bizi beklicek,

bizim evimizde kalerüfer yok sobali, soba bulundugu odayi iyi isitiyor ama yatak odasini isitmiyor o yüzden yatak odasina isitici aldik ama o da ya cok sicak yapiyor ya da soguk birakiyor arasini bulamadik daha :(

Acaba bu bebek icin ya da Lohusalikta bir sikinti olur mu?

güzel güzel de 2009 ocak anneleri çok yoğun heralde
hiç uğrayan yok
anaam seneye biz de mi böyle olacazakannehir

Maalesef seneye sizde fazla zaman bulamıcaksınız buralara gelmeye..
minnoşlar tüm vaktinizi alacak..
aklınıza gelen soruları sorarsanız daha iyi yardımcı oluruz..

Poseidon bu durumda senin çok dikkat etmen gerekecek..odalar arası gezerken üşütmemen gerekli
her kendini üşütmen sütüne etki edecek..bebeği mecburen sobalı odada tutacaksın sanırım..ısıyı ne sıcak ne soğuk olacak şekilde ayarlamalısın,bebeğini çok sıcağa alıştırma..

ilk aklıma gelen sütünüzü arttırmak için önünüze geleni yemeyin..
tüm yedikleriniz size sonra kilo olarak geri dönecektir..bol bol sıvı tüketin..yeşillik yiyin..fazla tatlıya yüklenmeyin,gereksiz şeylerin inanın hiç bir özelliği yok..

süt demişkende, bebeği ilk emzirdiğinizde göğüs uçlarınız yara olacak muhtemelen..
bunun için lansinoh diye bir krem iyi geliyor ayrıca alternatif tıp olarak :) ayva çekirdeklerini
bir çaytabağında üstüne soğuk su koyup bekletin zaman geçtikçe o su jelleşiyor
o jeli göğüs uçlarınıza sürün iyi geliyor..hem zahmetsiz hem ucuz..

ilk aklıma gelen sütünüzü arttırmak için önünüze geleni yemeyin..
tüm yedikleriniz size sonra kilo olarak geri dönecektir..bol bol sıvı tüketin..yeşillik yiyin..fazla tatlıya yüklenmeyin,gereksiz şeylerin inanın hiç bir özelliği yok..

süt demişkende, bebeği ilk emzirdiğinizde göğüs uçlarınız yara olacak muhtemelen..
bunun için lansinoh diye bir krem iyi geliyor ayrıca alternatif tıp olarak :) ayva çekirdeklerini
bir çaytabağında üstüne soğuk su koyup bekletin zaman geçtikçe o su jelleşiyor
o jeli göğüs uçlarınıza sürün iyi geliyor..hem zahmetsiz hem ucuz..

teşekkürler linay güzel ayrıntılar vermişsin
minnoşlar bir gelsin de yeterince internette fink atmamaya razıyım
opuyorumnanaktan

peki hani şu beyaz zıbınlar var ya iç dış olanlar
onlar çok lazım olur mu kaç tane yeter acaba

walla canım bence oldukça fazla al derim ben bana çok lazımdı..
birdeönlüğü vemendilini bol bol bol alın derim bir yere giderken yanınıza çok gerekli tabiki
evdede çok lazım oluyo hele çok kusan bebeklerde...

bebeklere en çok kullanılan şeyler iç çıt çıtlı badileri...
kollu alın ama.
onun dışında benim gibi hevesle bi dünya tulumlara gerek yok.zira ben hiç kullanamadım denebilir.çok çabuk büyüyolar çünki...çok fazla çoraba da gerek yok.
son olarak eğer ilşk annelik tecrübenizse doğuma gitmeden önce bebeği emzirme poziyonunda nasıl tutulur öğreninkaydirigubbakcemile3
ben bilmiyodum ve öğrenene kdr baya zorlandım

peki hani şu beyaz zıbınlar var ya iç dış olanlar
onlar çok lazım olur mu kaç tane yeter acaba

ben zıbın çok kullanmadım,en çok işime yarayarak kullandığım badyler oldu
uzun kollu özellikle alın..bebek daha derli toplu oluyor beli açılmıyor kucağa alındıkça..
0-3 aylık fazla almayın çok hızlı büyüyorlar..eldiven şapka en çok kullanacağınız şeyler..
kusmuk mendilinizi fazla fazla yapın kusan bir bebek olursa yetiştiremiyorsunuz kusmuk bezlerini..eldede yıkanmıyor kokusu gitmiyor çünkü :)

bebek yeleklerinizi bebe yününden olmasına özen gösterin..çünkü tüyleri ağzına giriyor
sıkıntı oluyor yada penye yelek tercih edin..

belkıde biz ocak annesı olamıcaz benım 7 ocak sizce ocagı görürmüyüm aralıkta gelırmı.dr gecen gittigmde gelişimi haftası ıle tam uyumlu iri bir bebek olucak dedı

heh, tamamdır, bu başlık çok güzel olmuş.

şimdi kızlar... geçen sene bu zamanlarda sizler de aynı telaşlardaydınız malum.... birsürü hastahane çantası listesi geldi geçti elinizden muhtemelen sizlerin de..

ama yaşadınız-gördünüz..
- tam olarak, neler kullandınız? çantada neler luzumluydu hakikaten, neler gereksizdi? tek çanta mı lazım? iki çanta mı iyi olur?

- bebek yatağı için çarşaf marşaf götürmek lazım mıdır hastahaneye (özel hastahane bile olsa)?

- kaç tane emzirme sütyeni-atleti almak iyidir? bedenini nasıl seçmek lazım.. kaçıncı haftamızdaki göğüslerimize göre alalım mesela?

- gecelik konusunda, şu göğsünün altında bi yarık olan, emzirmeye müsait gecelikler kullanışlı mıdır? yoksa önden çokça düğmeli olanlar daha mı iyidir?

- emzirme yastığı şart mıdır? evde boş kalablıklık yapmasın diye soruyorum... illa lazımsa alalım tabi.

- hastahane çantanıza hakkatten şampuan falan koydunuz mu? kullanan var mı? hastahanede banyo yapan oldu mu?

şimdi kızlar... geçen sene bu zamanlarda sizler de aynı telaşlardaydınız malum.... birsürü hastahane çantası listesi geldi geçti elinizden muhtemelen sizlerin de..

ama yaşadınız-gördünüz..
- tam olarak, neler kullandınız? çantada neler luzumluydu hakikaten, neler gereksizdi? tek çanta mı lazım? iki çanta mı iyi olur?

- bebek yatağı için çarşaf marşaf götürmek lazım mıdır hastahaneye (özel hastahane bile olsa)?

- kaç tane emzirme sütyeni-atleti almak iyidir? bedenini nasıl seçmek lazım.. kaçıncı haftamızdaki göğüslerimize göre alalım mesela?

- gecelik konusunda, şu göğsünün altında bi yarık olan, emzirmeye müsait gecelikler kullanışlı mıdır? yoksa önden çokça düğmeli olanlar daha mı iyidir?

- emzirme yastığı şart mıdır? evde boş kalablıklık yapmasın diye soruyorum... illa lazımsa alalım tabi.

- hastahane çantanıza hakkatten şampuan falan koydunuz mu? kullanan var mı? hastahanede banyo yapan oldu mu?

canım ben iki çanta yaptım bi tane bebeğe bi tane kendime...

emzirme sütyeninden hiç memnun kalmadım...o aparatını çıkarıp göğsünü çıkartman zor oluyor hiç kullanamadım...

gecelikte bence önden düğmeli olmasınında pek bir özelliği yok...düğmelerini çıkartıp göğsünü açıncaya kadar alttan kaldırıp açmak daha kolay oldu bana göre...

şampuan götürmedim...sezaryen olursan zaten duş alınmıyor ama normal doğum yapanları bilmiyorum...

emzirme yastığı almadım evde küçük bir yastığım vardı ben onu kullandım..bazı şeyler para tuzağı bence gereksiz.

belkıde biz ocak annesı olamıcaz benım 7 ocak sizce ocagı görürmüyüm aralıkta gelırmı.dr gecen gittigmde gelişimi haftası ıle tam uyumlu iri bir bebek olucak dedı

biz ocak annesiyiz canım bebişler acele edip erken gelirse onlar aralık bebesi olur biz de ocak annesikaydirigubbakcemile3

ama yaşadınız-gördünüz..

maşallah yalel canım aklımdaki tüm soruları sıralamışsın sağolopuyorumnanaktan

canım ben iki çanta yaptım bi tane bebeğe bi tane kendime...

emzirme sütyeninden hiç memnun kalmadım...o aparatını çıkarıp göğsünü çıkartman zor oluyor hiç kullanamadım...

gecelikte bence önden düğmeli olmasınında pek bir özelliği yok...düğmelerini çıkartıp göğsünü açıncaya kadar alttan kaldırıp açmak daha kolay oldu bana göre...

şampuan götürmedim...sezaryen olursan zaten duş alınmıyor ama normal doğum yapanları bilmiyorum...

emzirme yastığı almadım evde küçük bir yastığım vardı ben onu kullandım..bazı şeyler para tuzağı bence gereksiz.

balım sağol yaa ne güzel açıklama yapmışsın:hooray:

peki sevgili anneler
uni yenidoğan ıslak pamuk mendil mi kullanmalıyız
yoksa onun yerine alternatif bir şey var mı
:uhm:

Back
X