2010 ocak bebekleri neler yapabiliyor? Gelişimleri için hangi oyunları oynatalım?

meltemşahin birden bire çözüldü benim oğlum. Geçen ay pek bir marifeti yoktu. Şimdi baybay, alkış, telsarar yapıyo, öpücük veriyo, çirkin ol deyince suratını büzüştürüyo, tükürme deyince tükürüyo... vs. Daha 2 hafta önce emeklemeye başladı. Bu arada birkaç kelime konuşmaya da başladı babasını görünce "edddaaaaa" diyor yeni farkettik ki babasının adını (serdar) söylüyormuş. Epeydir anne diyordu zaten. Birkaç gündür de elleriyle de hareketini yaparak "delll dell" (gel gel) diyor...

çok güldüm...

bizim kız da habire konuşuyor anlamsız şekilde.
yürüteçte yakalıycam seni diyorum koşup kaçıyor,
anneye gel diyorum bana doğru geliyor, sarılıyor.
elinde bi şey varsa anneye ver diyorum ağzıma uzatıyor.
kurbağa gibi karın üstüne sürünerek gidiyor, yorucu oluyor demek ki ıhhh ıhhh yapıyor, güya yoruldum beni al...
küçücük şeyleri buluyor, takip ediyor.
del yani gel diyor, devamlı konuşuyor,
müzük açınca kollarını kaldırıyor, popsunun üzrerinde sallanıyor, o da şarkı söylüyor.
yürümek istiyor ama henüz bir yerlere uzanıp tutmak, doğrulup kalkmak gibi şeyler yapmadı. merak, heyecan ve hayranlıkla her gün değişik birşeyler öğrenmesini izliyoruz.

oyunlar alkıslar opucukler el sallamalar bızde de var..del del dıyor benı cagırıYor,kucak ısteynce ıhh ıhh dıyor,aglıyor numarası ypyrm gelıp yuzumu acıp opuyor..mama dıyor acıkınca..muzık duydugunda oynuyor zıplıyor..ama hala emeklemedı yaa..bzmkı artık dırek yuruyecek herhalde..

benimkide iki haftadır emekliyor ,gel,bay bay,alkış,bir bir,buraya bir kuş konmuş (avcunu açıp diğer elin işaret parmağını avcuna dokunduruyor ),vb hareketleri bir süredir yapıyor.koltukların kenarında çok rahat yürüyor,şimdi yeni yeni bir yerlere tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor, ama hala anne veya baba demiyor birsürü anlamsız şey konuşuyor,çığlıklar atıyor ", birara baba diyordu şimdi onuda ddemiyor bakalım nezam konuşacak bizim zilli.

arkADAslar benim bebeklerim de 25 ocakda dogdu ..fakat ikizlerim 32+3 de dogdular..sizin soylediginiz hareketlerin bir kismi var bir kismi yok..konuyolar...anne diyolar baba gel..ama bye bye falan yapmiyolar..surunme yok ..oglum yurutecle evin icinde fir fir...kizim oldugu yerde ay dede anne ya baba gel falan diyor...benim gibi premature dogum yapan varmi araniz da ?

canım teşekkür ederim.senin bebeğin nekadardı.bunları nasıl öğretiyosunuz kızlar.acaba ben yeterince ilgilenmiyomuyum diye düşünüyorum.mesela anne babayı siz m öğretiyosunuz yoksa kendileri mi söylüyolar birden.benim sıpa öğretmye çalıştığımda yüzüme bile bakmıyo.nasıl olduysa sadece çikin olu yapıyo oda işine gelirse.bide eliyle gel geli yapıyo ama söylemiyo.sizleri okuyunca ilgilenmiyo muyum diye düşünüyrum.ama saolsun hareket konusuna gelince fazlasıyla hareketli.şimdi çıktığı yerde geri inmesini de öğrendi.tv ünitesine çıkıyo hayır diyip kızıncada geri iniyo.tabi herzaman başaramıyo...

benim kızım da 25 ocak doğumlu :)
anne falan dedigi yok valla... beni görünce surat buruşturup bağırmasını şımarmasını biliyor ama :)

yeni emeklemeye başladı. sizin ikizleriniz de erken doğmuşlar, bence karşılaştırma yapmayın. hem bir de yukarıda saydıklarınızı yapan bebekler biraz daha büyük bizim bebeklerimizden. bu dönemde birkaç hafta fark bile çok büyük bir fark sonuçta. bir de premature doğmuşlar üstelik. hiç kıyas yapmayın bence.

ay düşününce pek sevimli, napıyorlar beraber? birbirleriyle oyalanıyorlar mı?

ne oynamasi surekli birbirlerini dovuyolar...isisriyolar..sac cekiyolar...geceleri biri uyuninca hemen bir ciglik illa digerini uyandiricak...mesela bugun 45 dakika uyudum...artik cok zorlaniyorum..surekli gripim.....bir an once buyuseler..sizinkiler gece kac kez kalkiyolar..

kusura bakmayın uzun süredir internete giremedim.
benimki gece 2 kez emmeye uyanıyor (ama çok yanlış 9 aylık bebekler artık emmeye uyanmamalılar gece - ben bir ara hatalı davrandım huyunu bozdum kızımın). onun dışında bazen arasıra neye huzursuzlanıyor bilemiyorum çok çok sık uyandığı oluyor.
ama tabi aynısından 2 tane olduğunu düşünemiyorum... Allah size yardımcı olsun, eminim çok sabırlı bir annesiniz...

Canım kusura bakma görmemişim mesajını. Olur mu öyle şey. Tabii ki ilgileniyorsundur sen de yeterince bebeğinle.Bunun çocuğun taklit kabiliyetiyle falan ilgili olduğunu düşünüyorum ben. Yani zekayla ilgili değil bence. Mesela görümcemin oğlu benim oğlumdan 5 ay büyük, son derece de zeki bir çocuk ama o kadar uğraştım birşey öğretemedim ona. İnat ediyor yapmıyor. Kitaplardan okuduğum kadarıyla, konuşma bebekle bol bol konuşmak, yaptığınız herşeyi anlatarak yapmak, kitap okumak gibi şeylerle gelişiyor. TV seyretmek bebeklerde konuşmayı geciktiriyormuş mesela. Tabii genetik faktörler, çocuğun kendi yapısı vs de etkili. Önümüzdeki ay hızla birşeyler yaptığını göreceksin zaten. Benim bebeğim şu an 10 ay 1 haftalık. Çoğunlukla ben gösteriyorum, yaptığım şeyi tekrarlarsa da coşkuyla gülüp aferin deyince öğreniyor genelde. Ara ara da yaptırıp pekiştirmek gerekiyor. Ama öğrenmek istemediği şeyi istediğin kadar tekrarla yapmıyor.:umursamaz:

canım teşekkür edrim.be yalnız bakıyorum bebeğime.kimsyi görmüyo nerdeyse.ir babsı birde ben.bende açıkçası fazla konuşamıyorum.çünkü bende unuttum yalnızlıktan konuşmayı:) bundan sonra daha ilgili olcam inşallah.tekrar teşekkür ederim canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…