2010 ocak bebekleri neler yapabiliyor? Gelişimleri için hangi oyunları oynatalım?

benim kızı desteksiz oturamıyor daha ama bir güzel emekliyor ...emeklerken bazen kolundan destek alarak oturuyor ama genelde sağına soluna yastık koyuyorum oturturken ..gerçi oturmayı pek sevmiyor...emeklemeyi tercih ediyor ..odada biz yoksak hele direk tv nin ve tlf kablolarına gidiyor ağzına alıyor..ha bi de benim kız yaklaşı 1 aydır müzik sesi duyunca durduğu yerde bi sağa bi sola sallanıyor...

benim oğlum da müzik sesine hemen sallanıyor özellikle söyleyen babası olursa yavaş yavaş desteksiz oturuyor ve tam olarak emeklemiyor ama asla koyduğum yerde bulamıyorum sürekli hareket halinde

benim oğlumda hiç yerinde durmuyor, 4 tane dişimiz var, sürekli kaşıma halinde dişleri,eline ne geçerse ağzına atıyor, baba demeye başladı, emme,aba,ba, gibi heceleri de çıkarıyor, sürekli çığlık atıyor, arka arka emekliyor, sürekli yuvarlanıyor, bu şekilde evi geziyor,müzik dinlemeye bayılıyor, hareketli şarkılarda beraber zıplıyoruz sevinçten çıldırıyor, hiç televizyon izletmiyorum, kendimde o uyursa bazen izliyorum yoksa unuttum televizyonu, yürüteç konusunda da doktorum kullanmaman daha iyi olur dedi, kullanırsamda en fazla 15- 20 dk mış, almanın anlamı yok o yüzden, bol bol kitap okuyorum masal anlatıyorum kendine de birçok kitap aldım 2-3 haftadır kendi çevirip inceliyor. söylediğim şarkılara bayılıyor ama onunda bir top listesi var eskiden en çok arı vız vızı severdi şimdi horozumu kaçırdılar şarkısını seviyor.
bahçede ördeklerle konuşturuyorum seslerini taklit etmeye başladı, köpeğimizi görünce heyecanlanıyor, tavukları, horozu hergün anlatıyorum dinliyor, yabancısı yok herkese gidiyor, ama ben olunca sadece bende durmak istiyor, bu kadar:))

maşallah bebeklerinize.benim oğlumda 6ay 10günlük.emekliyo sayılır.her istediğin ulaşıyo artık.hatta çiçeklerimi mahvetti.ama hala heceleri hiç çıkaramıyor.ve mutsuz genelde.oyunlar falan dikkatini çekmiyo fazla.nasıl vakit geçiriceğimi bilmiyorum.acaba erken mi daha oyunlar için falan.sizin bebekleriniz kaç aylık oldular.anlatırken aylarınıda yazar mısınız?

meltemcim müzik acıp kasıında oynayınca oda oynuyor eller ayaklar....bir-iki aydır yapıyor...
elleri ile yüzümü kapatıp ceeee yapıyorum onuda seviyor...
dizlerimiz üstüne oturtum dıgıdık dıgıdık yapıpı zıplatıyorum ona hele bayılıyor...

benim bebeğim de dizime oturtup fış fış kayıkçı oynatmama bayılıyor.bide ağlasa dahi birgün birgün bir çocuk evde gelmiş kimse yok... şarkısını söylüyorum direk bana bakıp gülüyor.
ben de yatırdığım yede bulamıyorum dönüp duruyor .istediği şeylere bacaklarıyla vücudunu ite ite ya da döne döne erişebiliyor.desteksiz 10 sn falan oturuyor.ama çok üstüne düşmüyorum doktor zorlamayın o kendi bulur oturma dengesi dedi.masal kitabını incelemeye sayfalarını çekiştirmeye bayılıyor.baba diyebiliyor anne de ama bunları bilinçli söylemiyor tabi.haala diş çıkarmadık.aklıma gelince yazarım:)

topik ikinci sayfaya düşmüş
bende bişeyler yazayım dedim
benim kız daha yeni bay bay yapmaya başladı
bir süredirde gel gel yapıyor eliyle ve çak diyince çakıyor
baba day day gibi sesler çıkarıyor
iki dişimiz vardı şimdide üstten iki diş çıkarıyor
bizimki çifter çifter çıkarıyor
tabiki bizimde canımızı çıkarıyor
sürekli huysuz
şimdilik bukadar

bizim hala dişimiz yok hala neneyiz yani...bi kaç gündür tapşin yapıyor yani alkış yapıyor..enne abababa gibi bilinçsizce ses çıkarıyor bay bay yapıyor artık desteksiz oturabiliyor...maşallah bebeklerimize... --

Ya benim oğlan çok edepsiz oldu. Meme emerken koluma tırnaklarını geçiriyor, ben "ah yapma" falan deyince kahkaha atıp yine yapıyor. İşaret parmağımı sallayarak kızıyorum, bu sefer de tutup parmağımı ısırıyor. Tabii ben bütün bunlara dayanamayıp güldüğüm için sürekli yapar oldu. Kollarım sıpanın tırnak izleriyle dolu :))))))

aynen benim sadece kollarım değil göğüslerimde tırnak izi.dişlerimiz daha yeni patladı.dördü birden.çok haylaz oldu çok.

aynen benim sadece kollarım değil göğüslerimde tırnak izi.dişlerimiz daha yeni patladı.dördü birden.çok haylaz oldu çok.

Bu ara benimki de kolu bıraktı göğsümü tırnaklıyor. Çok acıyo yaaa:)) Neyse feda olsun napalım:))) Bizim daha dişimiz de yok hala. Çıkınca napıcam bilmiyorum. Memeyi de çok ısırıyor. Oyun haline getirdi, beni bağırtmak için gözümün içine baka baka ısırıyor. Kendimi tutup bağırmazsam daha kötü ısırıyor. Çekeceğimiz var bu veletlerden:)))

ve sonunda bizimkide emeklemeyi başardı
evin içinde cirit atıyor
çok ta hoşuna gidiyor keretanın

artık daha bilinçli olduklarını düşünüyorum bebeklerin..
ayris artık emekliyor koltuktan tutuunuğp çok hızlı geziyor ellerini bırakıp ayakta duruyor..
çak yapıyor
alkış yapıyor
anneyi öp dedigim de öpüyor
cici yapıyor
agladıgımda gelip hemen öpüyor:)çok numaracı saçımı çekiyor bende aglıyorum sonra öpüyor:)
babası geldiginde zile bastıgında hemen kapıya emekleyip gidiyor söyleniyor sanırım aç diyor:)
ahşap oyuncaklar almış eşim onlarla oynuyor.
baba dede mama nenne diyor..
kızdıgını belli ediyor höh höhh diyor.:)
bir şeyi almak istediginde hıh hhııı diyor uzanmak istiyor.
damacana gidip agzını dayıyor su gelince çok hoşuna gidiyor.

canım maşallah bebeine.kaç aylık şuan sorabilir miyim? benim oğluşum şuan 8ay 10günlük.hareket açısından çok hareketli.6aylıkken başladı emeklemeye.şuan tutunup klkıyo falan sıralıyo.ama konuşma ve el sallama gibi hareketlerde çok iteksiz.gel gel yapıyodu şimdi yapmıyo.çirki oluyodu :) onuda yapmıyo.alkış falan yapmıyo.daha anne baba falanda yok sayılır.ara ısra baba diyo.dede diyo.çok bilinçli hareketleri yok.her çokcuk farklı ama annelik işte :)

kızlar duvar süslerine cok bılınclı bır sekılde ciccciii diyo... ciccciii nerde deyınce dıbıldıbıl emeklıyii odaya gıdıp duvar süslerine bakıp cicci dıyo...bı ıkı kere olsa tesadüf dıycem ama herseferınde yapıo sıpoşum benım...
ulen dıyorum bı duvar susu kadar olamadım anne nerde deyınce aval aval bakınıyo hahahhaha :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…