2010 ocak bebekleri neler yapabiliyor? Gelişimleri için hangi oyunları oynatalım?

masal kitabıu hiç aklıma gelmemişti yaww
ne gibi kitaplar okuyorsun..

masal kitabı gibi de değil aslında, kalın kalın sayfalı, üstü bol resimli, hikaye yükleyebilinen birkaç sayfalık oyuncak kitap. o resimlere bakarken ben değişik seslerle her seferinde nerdeyse aynı hikayeyi anlatıyorum...
burda fransızca buldum, ama önemli değil... gelince türkiyeden de bakıcam bisürü..

gel gel ve tel sarar yapabiliyor...
del ve dede de demeye basladı...
çirkin olmayı öğrendi :) dudakları burusturup hızlı burundan nefes veriyor.. bu cok hosuna gidiyor....
hala oturamıyor zilli....

çığlık ne kelime allahım bazen bazım şişiyorkaydirigubbakcemile3
yürüteçte geri geri gidiyor hemde ne gidiş....
mama sandalyesine koyuyorum önüne oyuncaklarını döküyorum tek tek hepsini yere atıyor vermeyince çığlık çığlığa yıkıyor artalığı...ohaoldumsmile
yeme konusunda çok şükür iyiyiz şimdi şöyle yemeği yerken ağzı boş kalmayacak hemen mızırdanıyor hemen bir kaşık daha bir kaşık daha...bu böyle devam ediyor...
kendi kendine oturuyor yere kocaman puf minder koydum orda debeleniyor oyuncak oynuyor ağzına sokuyor arkasına düşünce kalkamıyor ama...

şarkı söyleyince ellerini birleştirip aşağı yukarı sallıyor bayılıyor oyun oynamaya...
bnmki herkese gitmiyor...yabancı farkettiğinde yıkıyor ortalığı...

merhabalar benim oğlum,agu,baba,aba,ge ge gibi sesler çıkarmaya başladı,hala kendi başına oturamıyor,ama dik durabiliyor,sanırım emeklemeden yürüycek benim tosunum:) emeklemeye pek niyeti yok gibi,hep ayakta ellerinden tutmamı istiyor,eline ne geçse ağzına götürüyor,bol bol çığlık atıyor,sanki içinde bir sıkıntı varda onu boşaltmak istercesine korka korka çığlık atıyor,,sanki daha çok bağırmak istiyor ama yapmıyor:) Anlamlı anlamlı gözlerime bakıyor,kucagına almamı istediğimde sadece yüzüme bakıp elini yukarı kaldırıyor... Babasıyla annesini çok iyi tanıyor artık,yanından ayrıldığımda hemen basıyor çığlığı:) büyüyor benim kuzum.kaydirigubbakcemile2

ece sadece aaa ve eeee seslerini çıkarıyor
hala baba mama dede vs diyemiyor
kendi başına oturabiliyor artık
çirkin oluyor
yanından bir an olsun ayrılmamı istemiyor yıkıyor ortalığı
yemek yerken şarkı söylemyi çok seviyor
özellikle ali babnın çiftliğine bayılıyor
hayvan seslerini taklit etmeye çalışıyor ama aaaa ve eee den başka bişey çıkartamıyor
babasıyla benden başka bir arkadaşımda uzun süreli duruyor karşıdan gördüğü zaman bile çıldırıyor
onun kucağına gidecekmiş

yeni şeyler öğretmek istiyorum ama bu konuda hiçbir fikrim yok
ne öğreetilebilir acaba?

bnm kızçem acaba ne zaman dede baba mama dıyecek acababoshayallersmile

Oğluşum bugün dede dediii :))):dance: Üstelik dedemiz bugün çok hasta,sanki keyfi yerine gelsin diye söyledi...

ayy kızlar ecoşum baba baba diyor artık çoook mutluyum...
tabi babamızda uçtu sevinçten....

Benim oğlum artık yanlız başına oynamaya başladı,kendi başına oyuncaklarıyla oynuyor,tabi oynama dediysem eline geçeni fırlatıyor,seslerini dinliyor,ağzına götürüyor yada eline aldığı oyuncagı bir elinden öbürüne götürüp değişik yönlerden incelemekten hoşlanıyor... Müzik dinlemeyi çok seviyor,hemen susuyor.. BAyagı bi çığlıklar atmaya başladı,en çokta keyfi yerinde olursa bagırmayı seviyor... isteklerini bize belli etmeye başladı,ses tonlarından uyumakmı yada eğlenmekmi istediğini çok iyi anlayabiliyorum.. Ona şarkı söylememe bayılıyor,herkeze gülücükler atıyor... ilgiyi çok seviyor ama benim kucagımda olursa:)) Babasıyla artık gezmelere gidebiliyor,babasına çok düşgün. Bebek arabasında saatlerce oturabiliyor,önceden 10.dakkada bi kucagımda olmak isterdi şimdi etrafı inceliyor ve kendiylede ilgilenmeye başladı. dün anne dedi bana,uzun zamandır baba diyordu,ede,dede,aba,demeye başladı.. Ama anne sözünü duymak başka bir mutluluk verdi banaa:)))

ya benim kızım daha hiçbir kelimeyi çıkaramıyor bir aralar baba diyordu ama artık onuda demiyor
bol bol çığlık atıyor ve dakikalarca aaaaaaaaaaaa diyor.çok rahat tek başına oturabiliyor ve oyuncaklarıyla dakikalarca oynuyor, koltuğun kenarında ayakta durabiliyor ve kucağımdayken bana tutunum ayağa kalkıyor ama niye anne ve baba diyemiyor anlamıyorum benim kuzu geç konuşacak herhalde.

benim kızımda anne baba diyemiyor,tek başına oturup oyuncaklarıyla oynuyor ama bazen sırtını bi yere yaslamadıysam kendisini geri atıyor ve düşüyor
bugün ilk kez babası işe giderken el sallar gibi bişeyler yaptı
çığlık atıyo kendi kendine muhabbet ediyo
ayak parmaklarını ağzına sokup gülüyo
yerde sürünüyo ama çabuk sıkılıyo oturmak istiyo
kucağımıza alınca minicik ellerini yanaklarımıza koyup burnumuzu çenemizi dudaklarımızı ısırmaya çalışıyo
bi çok şeyi yapmıyo ama zamanla öğrenir inşallah

biricik kizim baba, dede, del del diyor cogu zamanda bircok harfi bir araya getirip birseyler mirildaniyor..
tel sarar yapiyor, el bileklerini surekli cevirip elindeki oyuncagi incelemeyi cok seviyor..
cok siddetli cigliklar atiyor, eger birsey istiyorsa ve hemen yapilmiyorsa iki elini dizlerine sertce vurarak ciglik atiyor, bunu oyun olarakta yapiyo gulerek..
bir aydir oturuyor oturmayi o kadar cok seviyorki emeklemesi icin ugrasiyorum ama basarisiz illlaki oturacak.. oyuncaklariyla cok guzel oynuyor birsuru oyuncak koyuyorum onune bir tanesinden hevesini alsin 1 metre otesine firlatayor:)) agir oyuncaklarini sagdan alip kafasinin uzerinden asirip soluna savuruyor :)) vurmali kirmali kizim cok komik oluyor bole yapinca..
muzikli bir oyuncagi olsun ileri geri, saga sola sallaniyor oynuyor aklinca:))

op beni kizim diyorum agzini yanagima koyuyor yaliyor:))

benim kzıım daha hiç bir kelimeyi söylemiyor
sadece aaa ee vs gibi sesler çıkarıyor
çığlık atıyor
tek başına oturabiliyor
jet hızıyla emekliyor gidip çiçkeleri yoluyor
topları ve balonları seviyor, çirkin oluyor
emekleme arkadım var iki tane biri kelebek biri de tırtıl onları yakalamı seviyor
tamamen sokak kızı oldu
babası ya da ben dışarı çıkarken onu almazsak çıldırıyor
ama hala gel, tel sarar, alkış bunları yapmıyor. bunları nasıl öğretiyorsunuz?
bi de ali babanın çiftliğini söylüyorum yemek yedirirken o da hayvan seslerini taklit etmeye çalışıyro

ay maşallah demek emekliyebiliyor kızın
bizde tık yok
sadece yürüteçte gayet hızlı hareket edebiliyor
ev içinde ulaşımını yuvarlanarak sağlıyor
abiside 11 aylıkta emeklemişti
sanırım buda abisine benzicek

cok şükür artık desteksiz oturuyor..
otururken emekleme pozisyonuna geciyor ama hala yuvarlanarak geziyor....
4 dişimiz var 5ve6. yolda.....
cok sinirli istediğini vermeyince kendi yere atmaya calısıyor...
babasını görünce sımarıklıktan ne yapacağını sasırıyor...

benim kızım da yaklaşık 1 haftadır emekliyor.15 gündür her akşam salıncaklara gidiyoruz ve sanki öğretilmiş gibi zincirlere tutunup salıncağa kuruluyor..3 gündür de elini sallayıp bay bay yapıyor..

op beni kizim diyorum agzini yanagima koyuyor yaliyor:))

ben onu yerim! :) benimki öyle şeyler yapsa çıldırırım heralde :) canım, maşallah...
bu arada bir şey sorabilir miyim, bebişleri emeklemeye başlayan anneler, bebeğiniz kendi başına oturabildikten sonra başladı değil mi emeklemeye...

benimki destekli oturuyor, yanlara devrilmiyor artık (çoğunlukla). sürekli öne hamle yapıyor, emekleyecek gibi, ama kollarının henuz yeterince güçlü olduğunu düşünmüyorum..

Benim oğlum da desteksiz oturuyor artık.
Sadece uykusu geldiğinde ve acıktığında annneee diyor. Keyifliyse deddde ya da babbbaa diyor.
Sürünerek ilerliyor ama daha pek poposunu kaldıracak gibi görünmüyor.
Oyuncağının üzerinde öten bir arı var vız nerde deyince hemen onu tutuyor.
118 80in şarkısını söyleyince de bir televizyona bakıyor bir bana sonra gülmeye başlıyor
Yalancıktan hapşırınca kahkahalarla gülmeye başlıyor
Dışarı giden kim olursa hemen atlıyor kucağına onun dışında benden pek kimseye gitmiyor
Çak yapmayı öğrendi
Ha malesef bir de vurmayı öğrendi. Gözümüzün üstüne çakıveriyor bir tane. Pek bir gülüyor ona :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…