Ay çok sevindimmmm canımmopuyorumnanaktan
Hemen sorim hangi doktora götürüyorsun benim acilen bi doktor bulmam lazım hastane ve doktor bakımından çok kısır bu izmit yaaa
Biliyorum melekcim seninde izmitte olduğu ama gebzeymiş ben izmit merkezde filan oturuyorsun sanmıştım çarşıya gidiyorum filan diyince..Malum izmit merkeze de çarşı diyor burdakilernaniknanik
şekerim iyiiym sen nasılsın nerelerdesin yahuselam arkadaşlar
didemcim hoş geldin canım oh tatil ii geçmiş...
burcu maşallah duruma inşallah klansızlığıda atlatır hemenceceik
reyhan hadi maşallah 2.incinizde çıkmış
ayşegül dişi çıkacak kuzumun ondan arasta aynıydı
serap gitisn kilolar bacım
escops dişleriniz hayırlı olsun canım
nurcum çok geçmiş olsun kıyamam ya ilk bayramı hastalanmış kuzu
zehra s ye üzüldüm allah sabır versin
özlem görüşemiyoz nasılsın canım
esma sen nasılsın kuşum unuttuğum yoktur umarım....
melek özge çok güzel çıkmış maşallah kuşuma
ay yavrum maşallahay aras zaten hareketliydi elde avuçta durmaz oldu bu gün oturma odasında mutfağa yanıma geldi
hep tutunarak ayakta durmak istiyo sürekli yapışık bana tutunup bana ölece duruyo ayakta hayret ediyorum hiç yorulması yok hep kıpır kıpır ay oğluşum dişiyle dişledi bu gün beni....bu ayakta durma beni çok yoruyo yürüyünce napçaz yav
ben bayadır alıyorum o sütlerden yoğurt mayalıyorum irmikli mama yapıyorumkızlar bguun marketen pınar sutun ılk adım sutunu aldım 6.12 ay vıtamınlı ıste demırlı falan dıyo ozgeye cıcı bebe ekmeyıle yapcam falan
Bende yoğurdunu milupanın devam sütüyle yapmaya karar verdim bu ay besiye çekicem kızı karar verdim böyle olmuyor belki faydası olur hep zayıf ablasının gelişimine baktım neva hem yemiyordu sürekli kusuyor olmasına rağman 70, ayında 8,4 kilo boyuda 73 cm miş bu kız geri kaldı sinir oldum sözüm ona canavar gibide yiyiyor maşallah
özlemcim bol bol hasret giderirsin oğluşunla..ikinizede iyi gelcek eminim..
maşalla duru ya ne güzel kilo almış...kansızlık ilaçla geçer önemli değil..bende hiç test falan yaptırmadım kafama takıldı şimdi..niye inek sütüyle mayala dedi keçi sütü daha iyi değilmi...bugünlerde bende harıl harıl keçi sütü arıyorum...
zor valla en iyisini yapıyosunuz yine onlar için değilmi herşey...
selam arkadaşlar
Ay bizde neden diş yok yaaaaa:bbo:
Kızlar termos biberon kullanan var mı aranızda
Allah seni iyi etsin :) ben de yenikentliyim
yok canı çok degil.yetişkinler için haftada üç anca diyorlar ama onlara ihtiyaç.hergün demişti doktorum bana.ayrıca tam yiyebilirse ver demişti ama benim kız anca yarı yiyo.kan damlası bizimde 7 damla bende bazen 9 damla falan veriyorum...peynir labne veriyorum bulamaç yaptıgım için.normal peynir hiç vermedim daha nasıl yiyecekler yaa..biz daha pütürlüye geçemedik yaa(
hg melekcım naber nasılsın kocaeliler çoğaldı galiba birden zemuszemus
çok işhaksız bbeekAaa ayşegül niye öyle oldu canım sen aslında erkende başlamıştın ek gıdaya..İştahsızlıktan mı yemiyor senin cimcime
haklısın burcu.yarın yumurtaya bi deneyeymi bakalımm..ben kafaya takmıştım bu seferde test yapmasa başka dr a gidecektim yaptırdım rahatladım ve malesef beklediğim sonuçta çıktı.olsun sonuçta tedavisi var ben 1 ayda toparlarım kuzumu :).
valla ben keçi sütü ile yaplaya devam edicem çok iyiymiş tamam inek sütünde bakteri olabiliyormuş ama keçi sütü anne sütüne en yakın süt ve kalsiyum bakımından daha zengin.kay sütün partorizesi var büyük marketlerde.
atlatır atlatır canım sağol .Aras iyice ayaklanmış senin kilolar cabucak gider bak hareketli olması sanada yarar Fatoş.
ben biberonda terbozta kullanıyorum da ikisinin birarada olduğu birşey mi senin dediğin.
kıs siz kapı komşusu çıkacaksınız yakında.
elinde az az ez ver ayşegül geç kalıyorsun bak yutamaz deme.olaki yutamaz ise parmak atar çıkartırsın bende yutamaz dedim ama yuttu ver sakınma bu kadar ki senin 2 daha cesaretli ol birşeycik olmaz yutsunda boğazının deliği büyüsün zillinin.
bak bu sık sık aklıma geliyor ankara dan hiç yok izmir 2 kişi İstanbul fena değil ama özellikle Kocaeli ve Bursa'nın maşallahı var.
çok işhaksız bbeek(
haklısın burcu.yarın yumurtaya bi deneyeymi bakalımm..
bende çıkayım kardeşim geldi.o girsin nete bayy.
evet kaysüt varda eşim köyden getirtiriz belki müşterilerim var dedi ona güveniyorum..yoksa kaysüt alcam bende..
he valla burcu doğru dedin antepten de tek ben varım....
cnm en son 8 aylık hamileykenmi ne buluşmuştuk bebişler 8 aylık oldu nerdeyseESMA ne oldu kıs özlem duyguların mı kıpraş tı :)
buluşun valla iyi geliyor
slmmm canlarımmmmmm ... neasılsınız? ıste bende ara araa gırmezye calısıyorum. ama tabı bı bakıp kavcıyorum. ay türkıyede klavyede degısık yanlıs yazabılırım. 2010 bebıslerının slaytları ne oldu? canbahara klzlar benden özel msj atın. benım msn onda var banada gönderımn anacımmm....
çok geçmiş olsun canım...meraba kızlar bn geldim şkür:::))
herkez nasıl
geçmiş bayramınız mübarek olsun
bn bayramda annecimdeydim
herşey güzel derken oğluşum arife günü sabaha kadar ağladı
ağrı kesici verdik banyo yaptırdık
battaniyede sallladık ama hepsi nafile eldi
sabah acile gittik
kan iidrar kaka testi istediler
zaten ağlıyodu bi de kan verince yıktı ortalığı
o ağladı biz ağladık(
kaç sat sonuçları bekledik
eşim bayram namazına bile zor yetişti
enfeksiyon kapmış
kakasında çıktı
serum verdiler ve bi kıyamet daka kopardı
eline bakıp bakıp ağladı
annelik ne zormuş
ciğerim yandı resmen ..
içim ezildi
boğazıma ağrı girdi kendimi sıkmaktan
bayram sagününü hastanede geçirdik..
akşaam düzeldi baya
şimdi gayet iyi çok şüür
rabbim tüm kuzuları korusun
eeee sizin melekleriniz iyimi
geçmişe bakamıcam kadar dolu
duru'da da mı kansızlık çıktıBu hafta süt iznimi salı kullandım bayram önceside Duru'nun kulağı ağrıyordu ya kızarmıştı falan antibiotik kullandık, aylık kontrölümüzüde bayrama gelince dün randevu aldım gittik .ben yine kansızlıktan şüphelendiğimi söyledim basbayağı soluk işte kız göz ver nizam var.neyse tamam yapalım dedi kan ve idrar tahlili verdik çok ağladı çoook. dedeee delll delll delllll yavrum dedesini çağırdı durdu :) . kansızlık çıktı biliyorum işte... kan damlasını sabah 15 akşam 15 damla olarak 3 ay boyunca devam edeceğiz sonra yine tahlil.İdrar temiz çıktı çok şükür.Sağlık ocağı boyumuz için bayram öncesi 75 cm demişti bizim dr 73 cm kilosunuda 9200 dedi.boy kiloda sorun yok.3-4 aydır sürekli ara ara öksürüyor antibiotik falanda fazla fayda etmedi dedim alerjik olabilirmiş ama bu aylarda alerji terti yapılmazmış gece 1 ölcek verilmek üzere alerji ilacı verdi propektüsü okudum uyku yapıyormuş Duru 9 da uyudu sabah 7 de zor kaldırdım ama bu seferde ben korkudan 5-6 kere kalkıp kontrol ettim .aman 1 hafta kullanayımda sonra geçerse keserim çoçuğu sersem etti ya resmen mallaştırdı sabah korktum uyandıramadım zorlandım resmen.uyusunda sağlıkla ilaçsız uyusuz ilaçla uyuyunca rahatsız oldum valla.
hergün çorba-meyve -yoğurt yiyecek alternatifi yok dedi.çorba yerine arada evdeki yemekleri ez yedir başala dedi.sebze yemiyor dedim dr yedireceksiz karıştır değişik dene içine mutlaka kıyma koy dene dedi heee azda tuz koy dedi size tuzu dediler mi ?eve geldim o gazla kereviz-maydonoz-havuç-patates-kabak-kıyma-taze fasulye-bezelye az tuz az yağ koydum pişirdim ayy bi yedi şaştım kaldım demekki tuz olmayınca mı istemiyor valla ben bu kızı anlamadım.
multivitamin kullanayım mı dedim sadece devit ver vitamine gerek yok besinlerden alacak dedi.
cevizi sürekli veremiyorum dedim.verme çokta sorun değil arada muhallebi yapar içine katarsın oda olur.
keçi sütü ile yoğurt mayalıyorum arada da 2-3 günde bir 200 cc veriyorum dedim.gerek yok inek sütü ile mayala süt içirme dedi( süt içirmeyi kesicem ama yoğurtu keçi sütü ile mayalıycam banane kalsiyum bakımından çok zengi çok araştırdım)
sabahları yumurta ve peyniri mutlaka yiyecek hemde kaşıkla yedir dedi kolaysa sen gel diyecektimde kadını seviyorum o yüzden demedim :) yumurta ve peynir tamam da nasıl kıvam yapıcam yine kaşık maması mı dedim hayır bira ekmek biraz bebe bis koyacaksın dedi.ekmek işi biraz kafamı karıştırdı bu sabah yaptım ama sabah sabah kaşık istemiyor işte az yedi kapadı ağzını bende rondodan geçirip biberona koydum su ekledim anneme verdim.
şimdilik aklımdakiler bunlar hatırlarsam yazarım.
hey maşallah...Merhaba kızlar.. Gene bir süredir giremedim ömer uyuyor da hemen gireyim dedim
Daha önce de bi kaç kez fırsat oldu ama burası hep kapalıydı.. Kalan zamanda da hiç giremiyorum valla oğlum hep onunla ilgilenmemi istiyor geçen hafta da 2 dişimiz iki gün arayla çıktı..!! :)) sonunda vızıldamalar bitecek sandım ama az az devam ediyor daha ne kadar çıkacak mı bilmiyorum.. Ama çok kanki olduk oğlumla birbirimizden ayrılamıyoruz bayramda da o memleket bu memeleket 3 günde öldük valla!! Tatile ihtiyacım var!!
Bir de işe dönme vaktim yaklaşıyor zor geliyor ne yapıcam bilmiyorum oğuşumda bensiz çok ağlıyor.. Kolay mı evde hep başbaşayız dışarı çıkınca da ben etraftaysam sorun yok ama başkasına gitmiyor yabancı korkusu başladı ne ben de elime alıp onu yerde yürüttürüyorum yürümeyi çok seviyor belki erken yürür annesi teysesi hep 8 aylıkken kendi başına yürümüş..:)) (eh ben oluyorum o tabi)delikafadulden
maşallah eceme hızlı gidiyor...Selam kizlar nasilsiniz umarim hepiniz iyisinizdir
Ecemden pek vakit bulupta giremiyom topige malum dislerden pek mizmiz oldu
memeyi almaya basladi zorla oda çorba falan yemiyo sadece yogurt okadar
Cuma günü kontrolümüz var bakalim boy kilo ne alemde ishaldi disdi derken çocugum baya bi zayifladi :sinifsinif:
Ve bugün 2.disimizde ucunu gösterdi
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3off anca 20 dk uyudu sanırım.ondada zeynoyla karnımızı doyurduk.çocukla iki oturdum hemen uyandı.mız mız sürekli.ishali kötü degil ama yinede devam ediyo.pirinç yemegi yaptım hiç hoşlanmadı..dün patates vermiştim.degişik olsun dedim ama .zorla yedirecegim bakalım.
burası çook sıcak ve biz hala klima çalıştırıyoruz(
ama akşamları serinlededi şükür klimasız yatabiliyoruz.
defnede artık kollarını dik tutuyo emekleme pozisyonuna geliyo ama öylece kala kalıyokaydirigubbakcemile3kımıldamadan duruyo.sonra sıkılıp kendini yana atıyo sırtüstü falan dolanıyo.
bizim kızda bariz şekilde dede diyo.bugün kaç kere tekrarlattırdım.eh artık defne tarihine geçti.ilk kez tekrarlayarak söyledigi kelilem dede oldu.ikimizde mors olduk eşimle.ikimizde çaba içindeydik beni diyecek diye .buda degişik çıktıkaydirigubbakcemile3zeynep ilk baba demişti.eh ana diyen olmadı anlayacagınız..
hangi zeynep?Ben gop beğenmiyorum hemde uzağız acıbadem maslağa giden varmı acaba aranızda zeynep amerikana gidiyordu okursan hangi doktor olduğunu ve memnuniyetini yazarmısın kalabalık hastane istemiyorum biraz sakin olsa iyi olur ablamızıda aynı doktora götürücem inşallah iyi birini bulurum
aynen havva aynen...Selam kızlar...
Evdeyim nihayet.
Kaç gündür eve pestilim çıkmış olarak geliyorum. Çok çabuk yorulmaya başlaadım ben ya. Hem kafam hem bedenim çok yorgun. Daha okullar açılmadı üstelik. Evin hali ise içler acısı. Vitamin hapına mı başlasam. Vitamin eksikliğinin belirtisi galiba. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Toparlanmak için dört günüm var. Pazartesi okullar açılıyo.Çocukların karşısına böyle çıkmak istemiyorum.
Unutkanlık da cabası. Öyle unutkanım ki...
İki gündür Esrama çorba bile yapamıyorum. Dışardan yiyoruz sürekli. Off nasıl olcak bilmem bu böyle. Hemen silkinip toparlamam lazım kendimi. Şimdi tavuk suyuna çorba yapacağım bize. Esra ya da ayıracağım.
Bütün hasta bebişlere geçmiş olsun. Burcu tuz olayına sevindim valla. Esranın yiyeceklerine de koyayım bakayım.Belki Esra da yer böylelikle.
incileriniz hayırlı olsun toparlar tombişim annesi sen meraklanma
evet benim oğlumda daha 8 kilo yok zayıf ama sağlıklı olsunda
kız mardinde gezdinmi ben çok merak ediyorum orasını
yavaş yavaş alıştır cnm yoksa çok zorlanıcaksın benimki anlamadan başladım ben
maşallah 8 aylık yürüdün he yavrunda öle yürür belki yürümeye başlayınca çok zor oluyo diolar
eşimde 9 aylık yürüyüp konuşmuş bakalım oğlum nasıl olucak
dişlerinizde hayırlı olsun cnm
dişlerininiz hayırlı olsun cnm
uyuyamadı.ishalden sanırım gündüz uyku düzenimiz bozuldu yaa.
yaa ..hemen uyandı karnımızı zor doyurduk..kız az yiyorum.ama daha ben başlamadım.şu aktara gitmedim daha bisikleti daha cevirmiyorum ama az yiyorum.adam beni bekle pazartesi başlayalım diyo..nedensee
geçmiş olsun .anneler biliyo yaaa..15 damlada çokmuş yaa.neyse iyi olsunda.banada doktorum az tuz koyabilirsin dedi.bende az tuz koyuyorum.
bu sahah kahvaltı nasılmış yine bulamç gibimi olacakmış.
he yaaa..benim kız pek zayıf.ne ediymm.alıştık artık.boy iyide.zaten uzun olunca daha bi zayıf gösteriyo.
selam canım.incileriniz hayırlı olsun.off sanki bezdede çıkacak gibi mız mız hep.ne bulursa agıza atıyo.ama görünürde bişey yok..yürümeyi defnede bayılo.bida başını kaldırıp bana bakıyo sıpa yaa.sanki bak yürüyorum der gibi.biz daha emeklemiyoruz bilemkaydirigubbakcemile3
zeynepte 10 aylıkken yürümüştü ama.bu o ayı yakalayamaz sanırım.çünkü seynep 6 aylıkken emekliyordu..neyse her bebek bir degil tabi.
hoşgeldin reyhan.zor tabi kolaymı ya iş çıkarmıkk..
özlemcim bol bol hasret giderirsin oğluşunla..ikinizede iyi gelcek eminim..
maşalla duru ya ne güzel kilo almış...kansızlık ilaçla geçer önemli değil..bende hiç test falan yaptırmadım kafama takıldı şimdi..niye inek sütüyle mayala dedi keçi sütü daha iyi değilmi...bugünlerde bende harıl harıl keçi sütü arıyorum...
slm canım..burak ta aynı öyle mız mız..yürüteçte bile durmuyo..uyuturken fenalaşıyorum..
bizimde dişler çıkacak sanırım....ecoş kolaycacık patlatsın dişlerini inş..
anacım kk da yok yok..sen buraya takıl ne ararsan bulursundelikafadulden
zor valla en iyisini yapıyosunuz yine onlar için değilmi herşey...
selam arkadaşlar
reyhan hadi maşallah 2.incinizde çıkmış
ayşegül dişi çıkacak kuzumun ondan arasta aynıydı
serap gitisn kilolar bacım
escops dişleriniz hayırlı olsun canım
nurcum çok geçmiş olsun kıyamam ya ilk bayramı hastalanmış kuzu
zehra s ye üzüldüm allah sabır versin
özlem görüşemiyoz nasılsın canım
esma sen nasılsın kuşum unuttuğum yoktur umarım....
melek özge çok güzel çıkmış maşallah kuşuma
çok geçmiş olsun canım...
onlar hasta olucağına biz olalım... yavrum kısa zamanda toparlar inşallah.
duru'da da mı kansızlık çıktı
nedir bu illet böyle ya...
çok güzel kilo almış zorlama cocugu be. bide yemiyor diyosun kahvaltıyla duruyo diyosun. Allah seni napmasın kız. bu mu yemeyen cocuk? ben karalar baglıyım o zaman daha 8 kıloyu göremedik alsanaalsanasmile
yumurtayıda bızım doktor haftada 3-4 kere ver demişti. her gun aynı şeyleri yedirme baymasın demişti.
bende bi gün labne-pekmez-yumurta koyuyorum
ertesi gün reçel-kayısı-ceviz-muz falan
kafama göre kombine ediyorum. 2 gün aynı şeyi yemiyor. zaten az yiyor iyice soğumasın diye.
hey maşallah...
bende 9 aylık yürümüşüm ama bakalım ipoş napıcak...
maşallah eceme hızlı gidiyor...
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
hangi zeynep?
ben istanbul cerrahi de ali bey e gidiyorum canım.
aynen havva aynen...
kolumu kaldırıcak halim yok
halsizim,yorgunum,sürekli uykum var. vitamine başlamayı düşünüyorum bende. bide şimdi rejim muhabbetine az yiyorum iyice halsizleştim 2 gündür...
yarın 14.30 da şişlide bi yerle daha görüşücem. umarım şartları iyidir bakalım...
bugun ipeğe öğlen balık yedirdim. levrek yedi fırında. gayet yalana yalana yedi valla.
ben yogurduna pekmez koyuyorum,ekmek ufalıyorum,ceviz-kayısı koyuyorum herşeyi vermeye başladım artık.
dün akşam kabak yemeği vardı onu blendırdan geçirip yedirdim mesela.
bu arada kızlar bişey sorucam size.
aptamil muzlu-pirinçli (gece) muhallebi var. ben onu azcık daha sulandırıp biberona koyuyorum,yatmadan veriyorum.
ama rezalet bi kokusu var. ekşi süt gibi kokuyor. yeni açtım paketi,ağzı kapalı muhafaza ediyorum. su ile hazırlanıyor zaten. biberon temiz her gün temizliyorum. bozuk ta değil niye öyle berbat kokuyor anlamadım.
attım zaten sıfır paketi.
bebelac gece aldım onu vermeye başlicam tekrar. aptamilden hiç memnun kalmadım. devam sütü de gece tahılıda bebelactan memnunum ben...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?