Havva canım sen süt bırakan bir çalışan anne olarak bana bilgi verir misin :) Ben de Pazartesi işe başlıyorum daŞimdiden tasalar tuttu beni nasıl olacak diye sadece emzirdiğim için süt işi kafamı karıştırıyor. Sen yokken Esra ne kadar süt içiyor ortalama ve saatli mi veriyorsunuz? Kiloları doğum tarihleri aynı olduğu için Esranın düzeni bana fikir verebilir diye düşünüyorum. Bi de sütleri eve nasıl getiriyorsun, okulda donduruyor musun yalnızca dolapta mı duruyor? Eve gelene kadar soğuk tutmak için ne kullanıyorsun çok soru sordum galiba.. Hatta ben yarın işe başlıyormuşum gibi dolaptaki sütlerden vermeye başlıcam ben de sağcam bu arada. Zaten dolapta fazla sütüm yok. 3-4 gün nasıl beslendiğini ve uyuduğunu süt sağdığımda ne çıkacağını kendim gözlemlemek istiyorum.
günaydın herkese...
Günaydın Denizkızıl.
Günaydın canım... Sorularına tek tek yanıt vereyim. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana...
Öncelikle iş başı yapıyormuşsun hayırlı olsun canım. ılk hafta çok zor geçecek emin olabilirsin. Hatta istifa etmeyi bile düşünebilirsincanını sıkma. Alışıyosun sonunda.
Canım Esra bir öğünde 120 cc süt içiyor.başlarda 2,5 saatte bir içiyodu ama şimdi 3 saatte bir içiyor. Sen emzirme düzenini bozma. işe başlamadan önce iki gün emzireceğin saatte biberonla ver sütünü ki yadırgarsa yavaş yavaş alışır. Birden zorlanabilir. . Dolaptakilere de dokunma bence. Acil durumlarda gerekebilir. Evde gündüz sağdığını içirrisin. ıki göğsümü de sağıyorum ben. evdeyken birinden çıkanı Esra ya veriyorum. Diğerini dolaba koyuyorum. Bir göğüsten 120 yi çıkarabiliyosan süper. Çıkaramıyosan dert etme sağdıkça artıyo. Yanlız en fazla 3 saatte bir sağman lazım.
Okulda sağdığıum sütü büyük boy biberona ya da süt saklama poşetlerine koyuyorum. Dolapta saklıyorum dondurmuyorum. Çünkü dondurulmuş süt eve gelene kadar çözünür ve çözündüğünde 12 saatte bitirmesi gerekir. Eve gelene kadar ısınmıyo. ama havalar çok sıcak olduğunda nasıl yaparım bilmiyorum. Chicco'nun biberon saklama termosu var( ama normal termos da aynı işi görebilir bence.) ya onu alacağım ya da eczane de jelli buz torbaları var onlardan alıp dondurup sütü beraber sararım diye düşünüyorum.
Şu an için benim süt sağış seanslarım şöyle. sabah 6, öğlene doğru 9 ya da 10 ( ders yoğunluğuna göre) Öğleden sonra 1 ya da 2 ( yine ders yoğunluğuna göre. Çoğuy zaman bu olamıyo) Eve gittiğimde akşam 5 ve yatmadan önce. Akşam sağdığım ve sabah sağdığım gün boyunca yetiyo.
Esra emmeyi tamammen bıraktı bu arada. Onu da söyleyeyim. ınşallah emer ancak hazırlıklı olmakta da fayda var. Bırakırsa üzülme.
Günaydınnnn
günaydın kızlar.
serapcım havva'da yazar mutlaka ama ben de söyleyim yardımcı olur sana. şöyle yazayım hatta :)
1. sabah çıkarken emziriyorum ve 125 cc süt sağıyorum.
2. akşama kadar süt birikiyor,akşam işten geldiğimde 250 cc sağıyorum. (sen öğlen eve gideceksen 125 öğle,125 akşam sağabilirsin).
3. gece burak'ı emzirip uyutuyorum, ben de yatmadan birikiyor 125 cc daha sağıyorum.
toplam 500 cc süt bırakmış oluyorum 1 gün için. 4 ya da 5 defa da veriyorlar. Tabi her zaman böyle olmuyor. mesela işten gelir gelmez değil de biraz geç sağarsam, yatmadan önce süt kalmıyor o zaman 375 cc falan bırakmış oluyorum, onu da depoladığım sütlerle telafi ediyordum şimdiye kadar. ama eğer hep aynı saatte sağarsan mutlaka süt çıkıyor..hee bir de haftasonunda denge değiştiği için bazen pazartesi de 3 biberon yani 375 cc anca bırakabiliyorum.
şimdi de mama aldım eğer yetmezse acil durumda hemen vereceğiz ama süt sağma saatlerine daha çok dikkat ediyorum şimdi..
bol sütlü günler canım. işe başlıyor olman zor olcak ama alışıyorsun. Allah kolaylık versin tatlım.
günaydın kızlar.
serapcım havva'da yazar mutlaka ama ben de söyleyim yardımcı olur sana. şöyle yazayım hatta :)
2. akşama kadar süt birikiyor,akşam işten geldiğimde 250 cc sağıyorum. (sen öğlen eve gideceksen 125 öğle,125 akşam sağabilirsin).
3. gece burak'ı emzirip uyutuyorum, ben de yatmadan birikiyor 125 cc daha sağıyorum.
toplam 500 cc süt bırakmış oluyorum 1 gün için. 4 ya da 5 defa da veriyorlar. Tabi her zaman böyle olmuyor. mesela işten gelir gelmez değil de biraz geç sağarsam, yatmadan önce süt kalmıyor o zaman 375 cc falan bırakmış oluyorum, onu da depoladığım sütlerle telafi ediyordum şimdiye kadar. ama eğer hep aynı saatte sağarsan mutlaka süt çıkıyor..hee bir de haftasonunda denge değiştiği için bazen pazartesi de 3 biberon yani 375 cc anca bırakabiliyorum.
şimdi de mama aldım eğer yetmezse acil durumda hemen vereceğiz ama süt sağma saatlerine daha çok dikkat ediyorum şimdi..
bol sütlü günler canım. işe başlıyor olman zor olcak ama alışıyorsun. Allah kolaylık versin tatlım.
havvacım esra emmeyi bıraktı mı? gece de mi biberon veriyorsun? uyku halinde de mi emmiyor?
günaydın..
Günaydınlar kızlar.
Havva sen bi ara silikon uç falan denemiyor muydun? Onunla emiyor falan dedin diye hatırlıyorum..
gunaydın
Serapçım Canım bir biberonda ya da süt poşetinde topluyorum sağdıklarımı. ıçeceği zaman biberonuna döküyorum.bir iki haftadır 130 falan içiyo. Fazlasını koyuyorum içer diye içmediği kalıyo işte...
Günaydınnn şubat anneleri ve melekleri.
bu sabah sağlık ocağına gittik boy-kilo ve aşımız için maşallah kilomuz 6800 olmuş ve boyumuz 2 kere maşallah 67 cm olmuş uzun boylu olacak inşallah kızım.2 bacaktan aşı olduk sizinde 2 mi oldu ben sankşi 3 olacak gibi hatırlıyordum bu arada benimde tetenoz aşımın vakti gelmiş bende tetenoz aşımı oldum.birde kansızlık varmı diye benden hemogram aldılar yarın belli olacak.biz kan ilacınada geçtik adını hatırlamıyorum sağlık ocağından verdiler aç karna 4 damla.yarın başlıyacağız.sizler nasılsınız.
bu sabah sağlık ocağına gittik boy-kilo ve aşımız için maşallah kilomuz 6800 olmuş ve boyumuz 2 kere maşallah 67 cm olmuş uzun boylu olacak inşallah kızım.2 bacaktan aşı olduk sizinde 2 mi oldu ben sankşi 3 olacak gibi hatırlıyordum bu arada benimde tetenoz aşımın vakti gelmiş bende tetenoz aşımı oldum.birde kansızlık varmı diye benden hemogram aldılar yarın belli olacak.biz kan ilacınada geçtik adını hatırlamıyorum sağlık ocağından verdiler aç karna 4 damla.yarın başlıyacağız.sizler nasılsınız.
Anladım canım teşekkür ederim çok soru sordum:kedi:
Ne demek canm yardımcı olabildiysem ne mutlu. Bu arada canım biberonda topladığın sütü, kullanacağın biberona aktsarmadan evvel iyice çalkala çünkü yağ tabakası üstte kalıyo ve donuyo sulu kısım aşağıda kalıyo. iyice çalkala ki karışsın birbirine...Ben bilmiyodum öyle olduğunu bozuldu diye almıştım bir biberon sütü bilmiyorumkismile
yatıyomusun nerdesin kız sen.....yurtdışı derken yani...burda daha akşam 6 anacım...
akıllı bıdık ağlamadı demek. yarasın aşıları..!
ilkini olmuşsun daha ne, ben onu bile olamadım bilmiyorumkismile
aynı dert bende de var. annem bebeğe yoğunlaştığın için diyor. olurmuş yani. takmıyorum artık o kadar.
yatmak mı?? saat kaç acaba orda, merak ettim yaww
sanada iyiuykularrr..
canım wdaisyx avustralyada yaşıyo..teeee neresi..burdagüdüz orda akşammm..eskiden bu garibim biz uyurken girerdi.kaydirigubbakcemile3 nete.bizdeuyurdukk...
Günaydın canım... Sorularına tek tek yanıt vereyim. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana...
Öncelikle iş başı yapıyormuşsun hayırlı olsun canım. İlk hafta çok zor geçecek emin olabilirsin. Hatta istifa etmeyi bile düşünebilirsincanını sıkma. Alışıyosun sonunda.
Canım Esra bir öğünde 120 cc süt içiyor.başlarda 2,5 saatte bir içiyodu ama şimdi 3 saatte bir içiyor. Sen emzirme düzenini bozma. işe başlamadan önce iki gün emzireceğin saatte biberonla ver sütünü ki yadırgarsa yavaş yavaş alışır. Birden zorlanabilir. . Dolaptakilere de dokunma bence. Acil durumlarda gerekebilir. Evde gündüz sağdığını içirrisin. İki göğsümü de sağıyorum ben. evdeyken birinden çıkanı Esra ya veriyorum. Diğerini dolaba koyuyorum. Bir göğüsten 120 yi çıkarabiliyosan süper. Çıkaramıyosan dert etme sağdıkça artıyo. Yanlız en fazla 3 saatte bir sağman lazım.
Okulda sağdığıum sütü büyük boy biberona ya da süt saklama poşetlerine koyuyorum. Dolapta saklıyorum dondurmuyorum. Çünkü dondurulmuş süt eve gelene kadar çözünür ve çözündüğünde 12 saatte bitirmesi gerekir. Eve gelene kadar ısınmıyo. ama havalar çok sıcak olduğunda nasıl yaparım bilmiyorum. Chicco'nun biberon saklama termosu var( ama normal termos da aynı işi görebilir bence.) ya onu alacağım ya da eczane de jelli buz torbaları var onlardan alıp dondurup sütü beraber sararım diye düşünüyorum.
Şu an için benim süt sağış seanslarım şöyle. sabah 6, öğlene doğru 9 ya da 10 ( ders yoğunluğuna göre) Öğleden sonra 1 ya da 2 ( yine ders yoğunluğuna göre. Çoğuy zaman bu olamıyo) Eve gittiğimde akşam 5 ve yatmadan önce. Akşam sağdığım ve sabah sağdığım gün boyunca yetiyo.
Esra emmeyi tamammen bıraktı bu arada. Onu da söyleyeyim. İnşallah emer ancak hazırlıklı olmakta da fayda var. Bırakırsa üzülme.
Günaydınnnn
günaydın kızlar.
günaydın.maşallaahh duru ya...selvi boylu olacak..Günaydınnn şubat anneleri ve melekleri.
Kizlar ben Avustralya'da yasiyorum, burasi Turkiye'den 7 saat ileri suanda. saat 17.30 burda :) sizlerle denk gelmek aysegulunde dedigi gibi biraz zor oluyor..
kizlar bende sagmaya calisiyorum depolamam lazim benim de. ama kafami karistiran seyler de var. ben emziriyorum emzirdikten sonra diger gogsumu mu sagicam. sonra tekrar emmek istediginde sagdigim gogsumu mu yoksa emzirdigi mi mi emziricem kizima... biraz karisik anlattim galiba ama, kafa mi cok kurcaliyor..fazla sagamiyorum cunku ben nerdeee 120 ben yarisini anca cikartiyorum..ama kizim doyuyor masalah..
geceleri emzirdikten sonra diger gogsumu sagiyorum, gece kalktiginda tekrar onceden emzirdigimi veriyrum dogru mu yapiyorum??
canım sağdıpını emzir bence çünkü makine beberk kadar çekemiyo sütü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?