2010 Şubat Anneleri

Ayrıntılı ultrasonografi, bebeğin organ gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı, amniyos sıvısının nispeten fazla olması nedeniyle görülebilirliğin arttığı ve böylece yapıların nispeten daha ayrıntılı olarak görülebildiği 19 ile 23. gebelik haftaları arasında genellikle gebeliği takip eden doktor tarafından uygulanan bir incelemedir. Bu incelemede bebek ve bebeğe ait yapılar "tepeden tırnağa" gözden geçirilir ve ultrasonografi ile gözlemlenebilecek tüm özellikler dikkatli bir şekilde incelenerek bebeğin sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi edinilir.

Temel amaç bebeğin doğumsal kusurlar açısından taranmasıdır. Bu ultrasonografide saptanan doğumsal kusurlar (hidrosefali gibi) ve / veya doğumsal / kromozomal bir kusura işaret edebilecek işaretler (koryoid pleksus kisti, böbrek iletim kanallarında genişleme, amniyos sıvısının artması ya da azalmış olduğunun saptanması gibi) varlığında kesin tanı amacıyla anne adayı bir üst merkeze sevkedilir.

Bu üst merkezde doğumsal kusurların erken tanısı ve tedavisi konusunda Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisası üzerine ek olarak eğitim görümüş perinatoloji uzmanları tarafından ikinci düzey ultrasonografiyle tanı doğrulanır veya amniyosentez gibi ek bir girişimle tanıya gidilir. Bebeğin durumu hakkında bilgi bu aşamada verilir.

Perinatoloji uzmanı sayısının kısıtlı olması ve bu incelemenin pahalı olması nedeniyle ikinci düzey ultrasonografi ülkemizde ve dünyada tüm anne adaylarına yapılabilecek bir inceleme değildir. Gebeliği takip eden doktorun ayrıntılı ultrasonografide şüpheli durumlar görmesi durumunda veya anne adayının doğumsal kusurlu bebek doğurma açısından yüksek risk altında olduğu durumlarda (ileri anne yaşı, anne adayında şeker hastalığı bulunması gibi) veya amniyosentez gibi müdahale gerektiren durumlarda doktorun ikinci düzey ultrasonografi incelemesi için anne adayını ilgili uzmana sevk etmesi daha uygun bir yoldur.

Ayrıntılı ultrasonografi incelemesinde en tecrübeli olan ve en gelişmiş cihazları kullanan uzmanlar bile doğumsal kusurların ancak %70-80'ini tanıyabilir. Bunun nedeni bazı doğumsal kusurların ultrasonografide görülemeyen veya çok zor bulgular vermesidir. Bazı doğumsal kusurlar da ilk belirtilerini doğum sonrası erken veya geç dönemde verirler.

alıntıdır...
ben 19 un ıcındeyım 19 bıtsın 20.haftamın ıcınde yaptırırım onumuzdekı hafta falan...

Dün benim doktor bi şey demedi doğuma gidecek diye de soramadım. Bir dahaki ay sonunda çağırdı. o zaman ben 23 haftayı geçmiş oluyom. Ne yapsam ki kafam karıştı şimdi

evlendıkten sonra iice anne delısı oldum valla ben normalde hergun gıdıyorum hem yuruyus oluyo hemde ıkımızde yanlız kalmamıs oluyoz bugun de bacagım agrıdgndan dolayı anacım cıkmıs gelmış allah analarımıza babalarımıza uzun omur versın

amin canım:Saruboceq: hala ağrıyor mu bacağın valla bende işyerinde rahat edemedim sırtım ağrıdı otur otur geziyorum habire

amin canım:Saruboceq: hala ağrıyor mu bacağın valla bende işyerinde rahat edemedim sırtım ağrıdı otur otur geziyorum habire

canım benım ya dıkkat et kendıne valla ben sunu anladım kendımı cok yorunca oluyo bu agrı dun temzlık yaptım gece sabaha kadar ınledım sımdıde karar aldım artık ış miş yapmıyorum yoksa cok canım yanıyo

ya kızlar karnım da bı guruldama anlamadım acaba bu bebısımn hareketlerı olabılır mı

selam kızlar
doktorum benide yönlendirdi ayrıntılı usg ye ama bizim ilde omadığı için 3 saatlik yola gitmem gerekiyomuş bende gerek görmüyorum yaptırmıycağımı söyliycem burda olsaydı yaptırırdım ama üç saatlik yola gidecek kadar çok önemli bişey olduğunu düşünmüyorum tabi herkesin kendi fikri ama şimdiye kadar ayrıntılıylamı doğum yaptı herkes geçen yıla kadar yokmuş böyle bişey bende gitmiycem o kadar yola ama yakın olanlar kendi bilir tabi .....

kızlar ben de bısıler atıstırdım yuruyuse cıkıyorum azcık kocısle ewde bunaldım... optum hepınızı opuyorumnanaktan

kızlar selam nasılsınız.
ben bayramdan beri internete giremiyordum.
bayram ertesi hemen evdeki eşyaları toplamaya başladık.sağolsun annem ve kayınvalidem çok yardımcı oldular.veee cuma günü taşındık bu halde o kadar zor olduki anlatamam akannehir.çok strese girdim allahım bu ev 1 aya anca toplanır dedim.ama birlikten kuvvet doğar lafını boşa söylememişler bugün yeni evimiz iyice yerleşti diyebilirim.hatta baksanıza buraya girmeye bile fırsat bulabildim.sizleri giremediğim süre zarfında çok özledim henüz geçmişe bakma fırsatım olmadı nasıl herşey yolundamı.
bizim ufaklık biraz ev taşıma telaşı yüzünden strese girdi ama şu an gayet iyiyiz teyzeleri.:nazar:oğlum uğurlu geldi bize sayesinde ev aldık.darısı olmayan arkadaşlarımın başına.

kızlar selam nasılsınız.
ben bayramdan beri internete giremiyordum.
bayram ertesi hemen evdeki eşyaları toplamaya başladık.sağolsun annem ve kayınvalidem çok yardımcı oldular.veee cuma günü taşındık bu halde o kadar zor olduki anlatamam akannehir.çok strese girdim allahım bu ev 1 aya anca toplanır dedim.ama birlikten kuvvet doğar lafını boşa söylememişler bugün yeni evimiz iyice yerleşti diyebilirim.hatta baksanıza buraya girmeye bile fırsat bulabildim.sizleri giremediğim süre zarfında çok özledim henüz geçmişe bakma fırsatım olmadı nasıl herşey yolundamı.
bizim ufaklık biraz ev taşıma telaşı yüzünden strese girdi ama şu an gayet iyiyiz teyzeleri.:nazar:oğlum uğurlu geldi bize sayesinde ev aldık.darısı olmayan arkadaşlarımın başına.

güle güle otur cnm

Sumifer canım hoşgeldin.Güle güle otur yeni evinde canım. Sağlıkla, mutlulukla, huzur içinde evladınla eşinle inşallah. Oğluşun uğur getirdi ev aldınız, eviniz de oğluşuuna uğurlu gelsin inşallah...

evet canım dinlendim. Az önce yürüyüşten geldik. Fazla yürüyemedik hava soğuktu.Ya böyle arkaaş oturmalarına bayılıyorum. Benim evime yakın hiç arkadaşım yok. Hepsi çok uzaktalar

Back
X