2010 Şubat Anneleri

esma ve arya canlarım bu arada cinsiyeti öğrenmişsiniz hayırlı olsun.... çok uyumlu gidiyo kız ve erkek sayıları eşit.. maşallah diyelim Rabbim nazarlardan korusun topiğimizi.... :nazar: :nazar: :nazar:

sağol canımm
ever uymlular hepsi sağlıkla doğsunlar inş.

kızlar kızçelerinizi savunun oğluşum geliyoooo sositososito
benim göbüşümde OĞLUŞ varmış öğrendikk opuyorumnanaktan baştan göremedik doktor erkeğe benziyo ama dedi biraz göbişimi salladı öksürdüm felan ALlah ım fırıl fırıl dönüyo göstermicek sanırım dedi aaa dur bak pipisi dedi hatta resmini çekti elimize verdi kafa ölçüsü beyni kaburgaları herşeyini inceledi kalp atışlarınıda gördük maşallah 14 cm olmuş teyzeleriii
günaydın cvanım gözün aydın senin tahmininde tutturdum hayırlı olsun oğluşun canım.
çok güzel bi yazı paylaşmak istedim...

Bebekler neden hareket ederler?

Bebeklerin rahim içinde (siz tersini düşünseniz de) keyifleri oldukça yerindedir ve "o ufacık yerde" sıkışmış değillerdir. Aksine, istedikleri her şeye (gıda maddeleri, oksijen, ısı, korunma duygusu) sahip olduklarından mutludurlar. Dünyanın en güvenli yeri muhtemelen burasıdır. Ancak bebeğinizin de bazı görevleri vardır: Bebeğiniz kendini "öteki dünyaya" yani bizim dünyamıza hazırlamak durumundadır. Bebeğiniz doğduğunda vücudundaki tüm kasları (kol ve bacak kasları, solunum kasları) mükemmel bir şekilde çalışır durumda olmalıdır. Kaslar çalışmadıklarında kitlesel olarak azalma yani "erime" eğilimindedir. Bu nedenle bebeğiniz içeride düzenli olarak egzersiz yapar. İşte bu egzersizler sizin tarafınızdan "oynama" şeklinde hissedilir. Oldukça enerji gerektiren bu egzersizler siz çikolata gibi kalorili gıdalar aldığınızda genellikle hızlanır.
İnsan bir pozisyonda sürekli olarak yattığında rahatsız olur ve pozisyonunu değiştirir. Bu, bebeğiniz için de geçerlidir ve siz bunu bebeğinizin daha büyük olan beden hareketleri şeklinde hissedersiniz. Bebeğiniz bu daha büyük hareketleri gün içinde sık bir şekilde yapar.

Bebeğiniz amniyos sıvısını düzenli olarak yutar ve sıvının devri daimi bu yutulan sıvının kana, buradan da böbreklere geçmesi ve idrar olarak boşaltılması şeklinde sağlanır. Bebeğiniz yutmayı yeni öğrendiğinden çok sık olarak hıçkırık nöbetlerine tutulur. Bu hıçkırıkları da çoğu durumda net bir şekilde hissedebilirsiniz.

Rahim güçlü bir kas yapısına sahiptir ve ileri haftalarda doğum eylemindeki kasılmalar için antrenman yapmaya başlar. Antrenmanlar ilk başta rahimin sadece belli bölgelerde kasılması şeklindedir. Bu bölgesel kasılmalar bebeğiniz tarafından algılandığında onu daha farklı bir pozisyon alarak o bölgedeki daralan yerden kurtulma arayışına iter ve bebeğiniz "üstüne doğru gelen duvardan" kaçma çabasına girer ve bedeni bu amaca yönelik hareket eder.

Gebeliğin son haftalarında bebeğiniz henüz baş yukarı duruyorsa 180 derece dönerek baş aşağı pozisyona geçer ve doğum pozisyonunu alır.

Daha ileri gebelik haftalarında zaman zaman bebeğinizin içeride size cevap vermek için çabaladığını da görebilirsiniz.

Bebeğiniz göbek kordonunu en iyi şekilde korunduğu bölgede tutmak zorundadır. Bu bölge bacaklar arasıdır ve bebeğiniz kordon herhangi bir nedenle başka bir konuma geçtiğinde onu ideal yerine getirmek için çaba gösterir.

Her anne adayı ve özellikle de ilk gebeliğini yaşayan anne adayları bebek hareketlerinin yukarıda anlatıldığı gibi net bir ayrımını yapamaz ve her bebeğin oynama alışkanlıkları farklıdır. Eğer yeterince çaba gösterirseniz bebeğinizin yukarıda sayılan hareketlerinin ayrımını önümüzdeki haftalarda güzel bir şekilde yapar duruma gelebilirsiniz
çok güzel canım saol.demek benimki biraz tembel hala egzesizlere başlamadı.bak çikolata harbiden işe yarıyomuş esra.
Günaydın kızlar a.s. nasılsınız.
geçmişi okudum da geldim, cinsiyeti ögrenen arkadaşlar gözünüz aydın olsun. Bende randevumu 3 ekimden 23 eylüle aldım inş. bu defa ögrenebilirim, fatoşcuğum dışında oglan diyen çıkmadı bakalım kim doğru çıkacak...

günaydın canım ay çok heycanlandım şimdi esra ve esmaya truttyu ama birinede tutmadı hayırlısı olsun canım.

Günaydın cnm inşallah sende öğrenirsin tuvaletini etmeden git biraz sıkış o zaman çok hareket ediolar ben biryerde okumuştum doğru çıktı.senin kız gibi doğdu benim içimede nedense.hadi hayırlısı..

ne güzel cnm ya saklamış cd'leri.jale hnm ilgisiz diemi duydun sende?senin söledinmi hatırlamıyorum ne kadar muayene ücreti?

canım hem ilgisiz hemde benim arkadaşımın ikizlerini göremedi kızın gezmediği doktor kalmadı sonra aa evet ikiz ama birini sonlandırmamız lasım dedi kız değiştirdi tabi sonra doktoru çocuklar doğdu ve hiç bişileri yok.sonra benim doktoruma gitti bende ondan tavsiye ile gittim zaten, muayne ücreti 90 tl canım

ayyy.içimden hep erkek istiyordum senin bebegi.senin adına çok sevindim eşinde sende erkek istiyodu zaten gözünüz aydın.evet bi doktora daha gözük oda erkek derse tamamdır..eee eşin ne yaptı.kavınvalidenler ne söyledi anlat bakiiim..

...
canım benim sağol
eşim doktor erkek deyince yüz ifadesii mükemmeldii ben dedim sana erkek o dedim dedi :) ama ben hep ona kız o diodum olsun diodu ben sadece ilk bebek erkek olsun isterdim dedii çok sevindi
kaynanamda sevindi kız erkek farketmez sağlıklı olsunAllah yüzünü göstersin bize başka bişiy istemem dedi.

canım hem ilgisiz hemde benim arkadaşımın ikizlerini göremedi kızın gezmediği doktor kalmadı sonra aa evet ikiz ama birini sonlandırmamız lasım dedi kız değiştirdi tabi sonra doktoru çocuklar doğdu ve hiç bişileri yok.sonra benim doktoruma gitti bende ondan tavsiye ile gittim zaten, muayne ücreti 90 tl canım

jale hanımı bende agrasiflik yapmış die duymuştumm

a

ARYAAseninde kızın hayırlı olsun canım.sende senim gibi biri iki yanılma oldu erkek gibi ama kızımız kesinleşti...

saol cnm evet bizim kafamız çok karıştı ama inşallah bidaha değişmez artık kaydirigubbakcemile3 bişiler almaya başlıcam çünkü.

günaydın herkese
şubat anneleri :CüvCüv: bugün nasıllar?

günaydın cnm.

Günaydın anneler nasılsınız, cinsiyeti ogrenemeyen cok az kişi kaldı galiba...Bende ilk tekkmelerimi yedim dün sabah pazar sabahı ya gec kalkdım bıraz uykumda bır sey hıssettım bır koydum elımı bızımkı tık tık edıyor :emir_bebek: cok garıp oldum ya cok guzel bır duyguymuş...yerimseniben

banada tekme gibi değilde kapı çalıo gibi gelmişti tık tıkkaydirigubbakcemile3 hayırlısı olsun cnm.gerçekten çok farklı bir duygu.şükür rabbimize.:Saruboceq:

benim hiç bi takvim tutmadı :)))

demekki neymiş bu takvimler gerçek değilmişşşş:sm_confused: tesadüfen bazen tutuyor demekki..

cnm iyi oldu söylediğin.senin muayene ücretide iyiymiş.ben seninkinede gidebilirim hastane nasıl peki yeni doğan ünitesi filan iyimi?ameliyathane koşulları nasıl?gerçi kötü olsa sen gitmezsin en iyisi ben senin dr da deniyeyim.nosunu alırım senden özelden.

saol cnm evet cimcime gelio bizim evede Allah izin verirse.listede de zaten hep kızdı değişmemiştik.escoscumunda oğlu oluyor demek ohhhh süper bir topik oldu burası oğlanlarla kızlar nerdeyse eşit.kız senesi diolar ama oğlanlarda var baya.:nazar:
evvet aryaaa.. teşekkür ederiz... hayırlı olsun senin de bebişin!!
alkisalkisalkisalkisalkisalkis

Cnm senin oğluşun hareket getirecek herhalde hayatına onun şansına çıkıodur bu aktiviteler.dr izin veriyormu peki uçağa binmene.ben otobüse binip manisaya gitmeye bile cesaret edemiyorum babamıgörmeyeli 6 ay oldu.eşim belki süpriz yapıp bilet alır die bekliyorum ama yok almıcak galiba.bence eğer tehlikeliyse gitme cnm ya .
.
ben de gitmeyi düşünmüyorum tabiki.. Söylicem zaten benim bildiğim kanunen işyerinde sana ve bebeğine zararlı olduğunu düşündüğün işlerde çalıştıramazlar seni...bilmiyorum ya iş dert oluyor sanki..mafoldumbenneyse.. bulucam çaresini önceden olsa takmazdım giderdim gtiim de ne zaman deseler ama bu sefer yalnız değilim bebişime zarar gelirse herkes sırtını döner gider.. umursamazlar..:sinifsinif:ayy savaşcam valla!!:oklava:

VOLES yazı çok güzeldi hakkaten.. siz hissediyorsununz belki ama ben daha tam anlayamadım içimden bir su akıyor gibi oluyor nehir gibi yada şelale arasıra o mu acaba??:))

ÇıN TAKVıMı BEN DE DE TUTTU!! Bi dahakine hesaplayıp yapcam:)))

Son düzenleme:
canım benim sağol
eşim doktor erkek deyince yüz ifadesii mükemmeldii ben dedim sana erkek o dedim dedi :) ama ben hep ona kız o diodum olsun diodu ben sadece ilk bebek erkek olsun isterdim dedii çok sevindi
kaynanamda sevindi kız erkek farketmez sağlıklı olsunAllah yüzünü göstersin bize başka bişiy istemem dedi.

Cnm benimde en son dr erkeğe benzio demişti ve beni gören herkes özellikle karnımı kesin erkek diodu eşimde erkek istiodu ve kendini buna hazırlamıştı bende kıızı duyduğunda onun yüzünü hiç unutmucam.:roflol: sağlıklı olması önemli bizim için der hep ama demekki kendini erkeğe hazırlamış.ay çok güldüm o gün.benim kız olduğunu duyan herkes şaşırdı.basenler olduğu gibi duruo sadece basket topu gibi karnım var.

jale hanımı bende agrasiflik yapmış die duymuştumm

jale hnm hakkında artık hiç iyi şeyler duymuyorum demekki o da bozmuş geçen sene çok methetmişlerdi.Allahım iyi drlaarla karşılaştırsın.siz aşı vuruldunuzmu?

kızlar günaydın,
aryacım,esmacım hayırlı olsun.
bizimde cmt kontrolumuz vardı %100 oglumuzun olacagı kesinlesti artık teyzeleri. 16 cm 162 gr olmus. : nazar: cok sekerdi cnm yaw biara hıckırdı kızlar. bacaklrı caprazdı. size ultrason resimlerini gondericem birazdan. dr artık resmini cektik pipinin degistiremez dedi kaydirigubbakcemile3 .
4 kilo almsıım dr acıgı kapamısın dedi her ay almak yok ama dedi :)) boyle iste kızlar...

canlarım benim teşekkür ederim hepinize.evet bayagı rüzgar vardı elimizden geldikçe dışarı çıkmadık.kapılar kapalı.zaten misafirimiz vardı.evdeydik,hortum heryıl olur burda.ama ilerlemiyor çok şükür.bi ilerlese ev koymaz allah korusun...

amin canım bayağı kötü gösterdi tv de onun için sen geldin hemen aklıma... çok şükür canım sağlığınız yerinde... burdada kötü kötü seller falan yaşadık ya hepsi üst üste gelince korktum....

sağol canımm
ever uymlular hepsi sağlıkla doğsunlar inş.

amin canım hayırlısıyla doğsalardı bi kıpırdamadı sancım var muhabbetlerini bırakıp emiyomu emmiyomu muhabbetlerine geçsek artık... :Saruboceq:

benim hiç bi takvim tutmadı :)))

istisnasın işte ne güzel... kaydirigubbakcemile3

çok güzel canım saol.demek benimki biraz tembel hala egzesizlere başlamadı.bak çikolata harbiden işe yarıyomuş esra..

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 acemi şansı tutturduk walla... seninde başlar canım yakında ben 17. haftada hissediyorum bebeği dedim dr. uma ne güzel şanslı annelerdensin o zaman dedi... bizimki bakma istisna oldu demekki ilk gebeliklerde geç hissediliyormuş çünkü...

evvet aryaaa.. teşekkür ederiz... hayırlı olsun senin de bebişin!!

ben de gitmeyi düşünmüyorum tabiki.. Söylicem zaten benim bildiğim kanunen işyerinde sana ve bebeğine zararlı olduğunu düşündüğün işlerde çalıştıramazlar seni...bilmiyorum ya iş dert oluyor sanki..mafoldumbenneyse.. bulucam çaresini önceden olsa takmazdım giderdim gtiim de ne zaman deseler ama bu sefer yalnız değilim bebişime zarar gelirse herkes sırtını döner gider.. umursamazlar..:sinifsinif:ayy savaşcam valla!!:oklava:

savaş walla cnm.hiçbişi onlardan önemli değil bizim iiçin.başka birini bulsunlar cnm ne düşüncesizler.mecbur kabul edicekler zaten.dersin ki dr izin vermedi tehlikeliymiş o zaman böyle bir sorumluluğu onlarda alamazlar herhalde.

kaydirigubbakcemile2
yav kızlar ben neden hissetmiyom bu çocuğu.

daha olmayabilir.doktorlar 22.haftaya kadar bekleyin diyolar...

bu arada sanırım ben kızıma elif ismini koyacagımbilk kızım zeynep klasik bi isim olsun istemiştikbşimdi böyle devam edelim diyoz .buda elif lsun.hım nasıl.elif ile zeynep anaların kuzuları:hulya:

inşallah esracım takmıyodum ama iki gündür takmaya başaladım çocuk oynasada anlayamayacam bu gidişle.

saol cnm evet bizim kafamız çok karıştı ama inşallah bidaha değişmez artık kaydirigubbakcemile3 bişiler almaya başlıcam çünkü.

günaydın cnm.

banada tekme gibi değilde kapı çalıo gibi gelmişti tık tıkkaydirigubbakcemile3 hayırlısı olsun cnm.gerçekten çok farklı bir duygu.şükür rabbimize.:Saruboceq:

demekki neymiş bu takvimler gerçek değilmişşşş:sm_confused: tesadüfen bazen tutuyor demekki..

cnm iyi oldu söylediğin.senin muayene ücretide iyiymiş.ben seninkinede gidebilirim hastane nasıl peki yeni doğan ünitesi filan iyimi?ameliyathane koşulları nasıl?gerçi kötü olsa sen gitmezsin en iyisi ben senin dr da deniyeyim.nosunu alırım senden özelden.

canım benim doktor özel olduğu için burası onun sadece muayinehanesi doğumu o başka hastanede yaptırıyo 3 hastaneden biri dedi yani onların yeni doğan doktorlarıda var ekipçe gidiyolarmış çok titizler yani ilgi alakada mükemmel yani hani bu göreceli bişeydir ya ondan dedim ama iyi olmasa emin ol bende gitmezdim çok rahatlıyorum ben şahsen tamam canım gitmek istersen yardımcı olurum ararım orayıda olmazsa

kızlar günaydın,
bizimde cmt kontrolumuz vardı %100 oglumuzun olacagı kesinlesti artık teyzeleri. 16 cm 162 gr olmus. : nazar: cok sekerdi cnm yaw biara hıckırdı kızlar. bacaklrı caprazdı. size ultrason resimlerini gondericem birazdan. dr artık resmini cektik pipinin degistiremez dedi kaydirigubbakcemile3 .
4 kilo almsıım dr acıgı kapamısın dedi her ay almak yok ama dedi :)) boyle iste kızlar...

maşallah sinemcim gözün aydın ne güzel bir oğlumuz daha geliyo Rabbim nazarlardan saklasın... Allahım sen herbirimizden böyle güzel haberler duymayı sağla... sağlıklı sıhatli olalım miniklerimizi kucağımıza... zemuszemus zemuszemus zemuszemus

yav kızlar ben neden hissetmiyom bu çocuğu.
cnm ufacık kıpırdamalarda hissetmiyormusun.gaz sanıyor olabilirmisin?

kızlar günaydın,

günaydın cnm saol.gözünaydınalkisalkisalkis bekliyorum resimlerini artistin.1 ayda 4 kilo mu aldın?

Back
X