kızlar çocuklara bize hitap edecekleri gibi hitap ediyoruz ya mesela
yiğenimize "gel teyzecim"
kardeşimize "dur ablacım"
evladımıza "zıpla annecim" gibi
bunlar çok zararlıymış. çocuklarda anlam karmaşasına sebep oluyormuş.
bi de bence hiç de hoş olmuyor. çok yapmacık ve itici oluyor. tabi bu benim görüşüm, sizinki farklı olabilir.
bir de ilk kez doğum yapacaklara önemli bir hatırlatmada bulunayım. bana ilk doğumumda kimse söylememişti. bilmeyen anneler bazen bebeklerini tuvalete gönderiyorlar :gitme:
doğum sancısı başladığında yaklaşık 10 saat sürecek (ilk doğum için böyle, sonraki doğumlarda daha az) bu 10 saatin sonunda bebek dünyaya çıkmaya başlayacak, bunu nasıl anlarız. hani filmlerde derler ya "bebek geliyoooor" nasıl anlıyorlar. bebek gelirken çok acayip bir şekilde, çok şiddetli bir şekilde tuvaletiniz (büyük) geldiğini sanıyorsunuz. yani vucudunuz şiddetli bir şekilde ıkınmanız için ayarlanıyor. siz tuvaletim geldi sanıyorsunuz. (Allah ne güzel yaratmış) tuvaletiniz geldiğinde muhakkak yanınızdaki doktora ebeye herneyse söyleyin ki, bebeğin gelip gelmediğine baksın. ve sakın ola ki onlardan izin almadan tuvalete gitmeyin...
bana söyleyen olmamıştı, ben de o günden beridir gördüğüm tüm hamilelere bunu söylüyorum. çünkü bilmemek Allah korusun bir felakete sebep olabilir.