• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

canım cok bilgim yok ama benım bıldigim acıl almadıkca epidural boşluk kullanılıyo katater takılırken hafıf bı sedasyon yapılıyo sonra ilac verilince 10dk içinde etkısını gösteriyo bu arda zaten hazırlık yapılıyo silinme ve yeşil örtülmesi gibi .her ikisi daha büyük ameliyatlarda yapılıyo diye biliyorum

doktorum bana dedi ki epiduralin uyuşma süresi uzundur 25 dakkadır hiçbir hastane bunu yapmaz beklemek istemez spinal 5 dakikada uyuşur ama başağrısı riski vardır. epidural kanala katater takılır epidural kanal ağrıkesici olarak kullanılır spinal kanal da uyuşturucu olarak kullanılır. medipolde uygulama böyleymiş cerrahide farklı mı acaba? neden bu kadar didikliyosun diceksin ya bana bişiyi sölediler mi böle kafama takılıyo işte. eniyisi bu kadar teknikle ilgilenmemek ama keşke hiç öğrenmeseydim ne nasıl yapılıyo. şimdi bir de o kafama takıldı. eniyisi cerrahinin anestezistiyle de konuşayım. şimdi tatildeymiş haftaya gelcekmiş.

yaaa ben bugün bir kaç arkadaşla konuştum
belden vurulan iğne çok acıtıyormuş ..birde acı hissetmiyormuşsun ama kestiklerini hissediyormuşsun acayip tırstım valla

iğnenin acıttığını da ilk defa duydum o kadar çok arkadaşım var ki sen aylarda epidural olan..hepisne de sordum normal iğne batması işte dediler..zaten anlık birşey dediler..
herkesin farklı demek...
yine de bilemicem

bu arada evet acı falan hissetmiyormuşsun ama doktorun ellerinin falan karınında birşeyler yaptığı hissediyormuşsun tabii...:)

yani tamamen his yok olmuyormuş..

olacak o kadar...

ben normal istiyorum epidural falanda hiç düşünmüyorum açıkcası
bende hiç düşünmedim açıkçası bayılmaktan daha çok korkuyorum ben.epiduralda birde doktor ne yapıp ettiğini anlatıyormuş ameliyatı yaptığı anda ben dayanamam kalkarım yerimdenmafoldumben eğerki mecburen sezeryan olucaksa genel olsun bana söylemeden beni bayıltsınlareyvahedigeldismile

ben epidural sezeryan istiyodum ama bugün öğrendim ki hastanelerde epidural sezeryan denen şey aslında kombine sezeryanmış. yani spinal kanaldan uyuşturup epidural kanaldan katater takıp ağrıkesici veriyolarmış. böylece daha çabuk uyuşuyomuş.teknik konulara girdim ama böyle .epidural kanaldan uyuşturucu verince uyuşması yarım saat sürüyomuş ama spinal kanaldan verince hemen uyuşuyomuş. bilmiyorum hayırlısı olsun.

canım epidural,,,anestezi bildiğin sezeryan zaten....sadece ayılma derdi yok..çocuğunu görebiliyorsun ....genel anestezide ayılmak çok zor....birde ben önceki oğlumda çok zor uyanmışım....tokat yemekten yizüm davul gibi olmuştu.......eeeee bir nevi kafaya darbe oluyor

bende hiç düşünmedim açıkçası bayılmaktan daha çok korkuyorum ben.epiduralda birde doktor ne yapıp ettiğini anlatıyormuş ameliyatı yaptığı anda ben dayanamam kalkarım yerimdenmafoldumben eğerki mecburen sezeryan olucaksa genel olsun bana söylemeden beni bayıltsınlareyvahedigeldismile

ben sezeryanıda aklımdan hiç geçirmedim inşallah çatı muayenesinde de sorun çıkmaz da normal yaparım

doktorum bana dedi ki epiduralin uyuşma süresi uzundur 25 dakkadır hiçbir hastane bunu yapmaz beklemek istemez spinal 5 dakikada uyuşur ama başağrısı riski vardır. epidural kanala katater takılır epidural kanal ağrıkesici olarak kullanılır spinal kanal da uyuşturucu olarak kullanılır. medipolde uygulama böyleymiş cerrahide farklı mı acaba? neden bu kadar didikliyosun diceksin ya bana bişiyi sölediler mi böle kafama takılıyo işte. eniyisi bu kadar teknikle ilgilenmemek ama keşke hiç öğrenmeseydim ne nasıl yapılıyo. şimdi bir de o kafama takıldı. eniyisi cerrahinin anestezistiyle de konuşayım. şimdi tatildeymiş haftaya gelcekmiş.

canım bu kadar takılma ya kısmet diyorum ya gece olursa sanada soylemişler nöbetcı doktora baglı ben tanımadıgım elini bilmediğim biri yerine tamamen uyuyayı yeglerım

ilk doğum yapanla repidural nasıl bir şeymiş bizede yazsınlar diyeceğim ama sanırım içinizde ilk ben olacağım ..1 temmuz ..neyse cesaret edip ben olabilirsem ben size yazarım artık

ilk doğum yapanla repidural nasıl bir şeymiş bizede yazsınlar diyeceğim ama sanırım içinizde ilk ben olacağım ..1 temmuz ..neyse cesaret edip ben olabilirsem ben size yazarım artık

1 temmuz oğluşumun amcasının yani kaynımın vefatının ilk senesinin dolduğu gün geçen sene 1 temmuzda vefat etmişti

offf kıslarrr yaaa karnım sertleşince çok huzursuzlanıyorum korku basıyor içimieyvahedigeldismile

kızlar muhtemel doğum tarihim 6 temmuzdu dün spinal sezeryanla doğum yaptım şimdi oğluşumun yanına gitmem gerek fırsat bulunca doğum hikayemizide yazıcam:):lepi:

benimde iki gündür keyfim pek yok kasıklarımda ve belimin ortasında aralıklı artan ve azalan agrım oluyo bazen tırsıyorum ama havdanmıdır bılmem kı yatsan yatılmıyo otursan olmuyo ne yapsam bilmiyorum kendimi hep söylene yaslılar gıbı hissediyorum

Back
X