• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

tisort olayini bir arkadasim daha soyledi bu gece deneyeyim bakalim.Bende oyle sabah karsi yanima aliyorum yanimda olunca uzun uyuyor ama butun gece yanima almaya korkuyorum.Birde alisirsa hep bizimle yatmak ister korkusu da var tabii, alisirlar mi acaba bu yaslarda.

alışırrrrrrrrrr
gerçi bana kalsa bende yanımıza alcam ama eşim çok korkuyo ya gece uyurken çocuğun üstüne çıkarsak diye
o yüzden hiç almadık

benim de ilk aklima gelen acaba doymuyor mu oldu ama gun icinde emip birakiyor hemen doymasa surekli aglar huysuz olur, kilo alimi falan gayet iyi.
Doymuyor olabilir canım..
Ben kızımı biberonla beslediğim için ne kadar içtiğini görebiliyorum..
Şimdiye kadar bir gecede 2 den fazla uyanıp, sütünü içipte uyumadığını görmedim..
En fazla 2 kere uyanır, sütünü içer ve uyur..
Gece 2.5 ta ve 5.5 ta uyanır sütünü içer, altını değiştiririm ve uyur..
Allaha şükür bir rahatsızlığını görmedim..
Hmmm bir de gazı olduğunda debelenir, rahatsız olur..
Babamız hemen kalkar, bacaklarını karnına doğru ittirir,
güzelce gazını çıkarttırır, tam bittiğinden emin olduğumuzda örteriz üzerini uyur...

ya ben anlamadım bu sitede herkesin sütü çoktu herkes emziriyodu bikaç kişi hariç ben o zamanlar mama verioum arada die üzülüyodum şimdi herkes sütüm az die ek gıdaya geçti ben daha hiçbişey vermiyorum sadece emziriyorum doktor sadece anne sütüyle bu kadar güzel kilo alan bebeği ek gıdaya geçirmek çok yanlış olur dedi benim bebeğim ayda 1 kg alıyor:nazar::nazar::nazar:

Aman maşallah diyelim..benimki de doğduğundan beri ayda 1 kilo civarı alıyor şimdilik..
ama sen şuna takıldın da yanlış anlayarak canım:) burda herkes sütü az diye ek gıdaya geçmedi..
sütü, maşallah diyelim:) senin gibi bol olduğu halde ek gıdaya geçenler de var..ben ve birkaç kişi, yani süt azlığından değil herkes..
amaç sadece alıştırma/tatları deneme gibi birşey..
tabii bazılarımız da tamamen doysun diye veriyor sütleri az diye baştan beri, onlar ayrı..ama herkes öyle değil ki..:)

ayrıca yine yanlış anlaşılan bir mevzu varki sanki verdiğimiz ek gıdalarla bebekler tamamen doyuyor da saatlerce birşey yemiyor gibi algılanıyor.
şahsen ben en son dün verdiğim 1 kahve fincanından az kadar çorbadan hemen sonra, boğazı temizlensin:) diye üstüne yine emzirdim o da gayet iyi emdi..bugün ek olarak hiçbirşey vermedim.
yani şahsım adına ben doyumluk değil tadımlık ek gıdalar veriyorum doktorumuzun demesiyle.
bu ay sadece tatlara alışma dönemi bizim için...

yanlış anlama sakın..sen sanırım ek gıda konusunda bazı endişelerin var ondan ayrıntılı yazma gereği duydum..

benim oglum gece saatte bir en fazla 1.5 saatte bir uyanip 20dk 30dk emiyor memede uyuya kaliyor memeyi cekip yatagina koyuyorum 5 dk sonra aglamaya basliyor bazen 1 saat boyle ugrasiyoruz.Neden bu kadar sik uyanip neden bu kadar uzun emiyor acaba bilgisi olan var mi?

canım o keyif yapıyor..30 dk emmemez ki.alışmış..5-10 dk sonra yatır yerine..

Son düzenleme:
alışırrrrrrrrrr
gerçi bana kalsa bende yanımıza alcam ama eşim çok korkuyo ya gece uyurken çocuğun üstüne çıkarsak diye
o yüzden hiç almadık

ben aramıza değil yatağın diğer tarafına yatırıorum eşimi iyice kenara atıp ben ortaya yatıp onu da diğer kenara ama henüz dönmüyor dönmeye başlarsa yatıramam. doktora sordum çocuk için anneyle ne kadar temas ederse o kadar iyidir. ve anne kuzusu olmaz 3-4 yaşlarında kendi odasınına gider dedi. ama sorun sizin açınızdan olur şimdi odasını ayırmazsanız 3-4 yaşına kadar ayıramazsınız dedi. ama ben odasını ayırmaya hazır değilim yaa. kalkıp kalkıp kokluyorum. uff ben çok düşüyorum bu çocuğun üstüne yaa mızmız şımarık bişe olcak valla.

merhaba hosgeldin
ben normalde kolay kolay hasta olmazdim ama dogumdan sonra o kadar sik hastalandim ki ve her defasinda antibiyotik kullandim sanssizlik iste ;-((
insallah birsey olmaz ne yapalim yapilacak birsey yok.gecmis olsun.
merhaba kızlar..
kızım ve kocam uyudu bende bir bakayım dedim sizlere. malum bütün hafta giremedim..
çok feci grip oldum bu arada. mecbur antibiyotik kullanıyorum :(

Aman maşallah diyelim..benimki de doğduğundan beri ayda 1 kilo civarı alıyor şimdilik..
ama sen şuna takıldın da yanlış anlayarak canım:) burda herkes sütü az diye ek gıdaya geçmedi..
sütü, maşallah diyelim:) senin gibi bol olduğu halde ek gıdaya geçenler de var..ben ve birkaç kişi, yani süt azlığından değil herkes..

ayrıca yine yanlış anlaşılan bir mevzu varki sanki verdiğimiz ek gıdalarla bebekler tamamen doyuyor da saatlerce birşey yemiyor gibi algılanıyor.
şahsen ben en son dün verdiğim 1 kahve fincanından az kadar çorbadan hemen sonra, boğazı temizlensin:) diye üstüne yine emzirdim o da gayet iyi emdi..bugün ek olarak hiçbirşey vermedim.
yani şahsım adına ben doyumluk değil tadımlık ek gıdalar veriyorum doktorumuzun demesiyle.

yanlış anlama sakın..sen sanırım ek gıda konusunda bazı endişelerin var ondan ayrıntılı yazma gereği duydum..

ya hep ek gıda konuşuluyor da o yüzden şaşırıyorum neden veriyosunuz dediğimde sütüm az bebeğim az kilo alıyo filan dedi anneler. sen söylemiştin sadece tattırıyorum die.sanki sadece anne sütü veren sadece sanırım primera ve ben varmışız gibi. ben de dedim doktora 5. ayda enzından tatıralım deim hiç denemeyin ememyi bırakmasın dedi aman ne biliim yaa.bisürü para verip doktora gidiyoruz.nie her doktor ayrı şeyler söylüyo ki..

kızlar ben bişi sorcam yaa hep bebeklerde konuuyoz da . eşinizle cinsel hayatınız nasıl? biz 2 ay izmirdeydik ya. döndük geldik filan ilk cinsellik 3 buçuk ay civarında oldu kabustu yaa. o nasıl bir acı öyle. doktoru aradım jel verdi hiçbir işe yaramadı tekrar aradım başka bir jel verdi tekrar denedik daha iyiydi ama yine de kabus yani. doktor emzirmekten kaynaklandığını rahmin kendini kastığını söyledi. mutlaka bu jellerden kullanmak gerekli dedi. zaten fırsat yok. babam hasta annem babam evde. çocuk bizim odada. kocayla ayrılcaz bu gidişle uff.

Ay doğumdan sonra ilk yaptığımda da benim için bir kabustu..
Bir daha yapamam diye düşündüm... Ama zamanla oluveriyor işte..
Bir ara libidom tavan yapmıştı ne olduysa o zaman oldu... Bir anda normale döndüm.. Jel falan da kullanmadım,kullanmıyorum.. Ama gerekseydi kesin kullanırdım..
Herkeste farklı oluyor bu gibi durumlar..
Bu arada bayramda regl oldum.. Yaklaşık 13 ay sonra
regl olmanın tadına yeniden vardım..
Ama böyle çok kanamam olmadı..
2-3 tane pet ancak kirlendi tabi ona kirlenme denirse..
Bazıları çok yoğun oluyorlarmış ama benimki baya kesat geçti..
Bu arada kanamam az olsa da karnımdaki şişlik iniverdi..

ya hep ek gıda konuşuluyor da o yüzden şaşırıyorum neden veriyosunuz dediğimde sütüm az bebeğim az kilo alıyo filan dedi anneler. sen söylemiştin sadece tattırıyorum die.sanki sadece anne sütü veren sadece sanırım primera ve ben varmışız gibi. ben de dedim doktora 5. ayda enzından tatıralım deim hiç denemeyin ememyi bırakmasın dedi aman ne biliim yaa.bisürü para verip doktora gidiyoruz.nie her doktor ayrı şeyler söylüyo ki..

bizde deniz gibi yapıyoruz
yemeklere bende iki gündür hiç bişey vermedim
fırsat buldukça evde yoğurt mayalıyom bir kahve fincanı kadar birkaç kaşık barış yiyo kalanı köpeğe veriyoz
oda yararlanıyo :))

evet denizcigim bu gece den itibaren tisort ve memeden cekmeyi deneyecegim, uykusuzlukdan cildiriyorum cunku

tabii bazılarımız da tamamen doysun diye veriyor sütleri az diye baştan beri, onlar ayrı..ama herkes öyle değil ki..:)

Bir ara libidom tavan yapmıştı ne olduysa o zaman oldu... Bir anda normale döndüm.. Jel falan da kullanmadım,kullanmıyorum.. Ama gerekseydi kesin kullanırdım..

bende bayramın birinci günü o şerefe ulaştım
ama karnım inmedi
yada ben bu göbek konusunu gözümde çok büyüttüm bilmiyorum
eskisi gibi dümdüz olmasını bekliyordum ama olmadı :(

emzirme ne kadar yoğunsa regl olma zamanı o kadar gecikirmiş. valla libidom tavan yapmıştı ama sonrası tam bir hayal kırıklığı oldu. hamilelikte de birlikte olmadık biz koca boşucak beni yakında valla. şimdi de annem babam evde babam hasta benim canım acıyo çocuk zırt pırt uyanıyo. yani ne zaman eski düzenimize gircez bilmiyorum. bir de çocuk büyüyünce de aynı odada zor olur. annem bakacak git başka odada yap ta olmaz. ama acı geçer işallah. en iyi haber regl olunca karnın iniyo mu ne güzel çünkü benim karnım da şiş çok fena.

Bak karninin inmesi sevindirici haber 1 yada 2 kilo fazlam kaldi ama karnim inmiyor sinir oluyorum.

emzirme ne kadar yoğunsa regl olma zamanı o kadar gecikirmiş. valla libidom tavan yapmıştı ama sonrası tam bir hayal kırıklığı oldu. hamilelikte de birlikte olmadık biz koca boşucak beni yakında valla. şimdi de annem babam evde babam hasta benim canım acıyo çocuk zırt pırt uyanıyo. yani ne zaman eski düzenimize gircez bilmiyorum. bir de çocuk büyüyünce de aynı odada zor olur. annem bakacak git başka odada yap ta olmaz. ama acı geçer işallah. en iyi haber regl olunca karnın iniyo mu ne güzel çünkü benim karnım da şiş çok fena.

niye olmasın kız
değişik yerlerde birlikte olmak iyidir ilişkiye can verir :))

ben doğum yaptığımdan beri kesintisiz emziriyorum. henüz hiç mama vermedim. ama 2. ayda regl oldum :) karnımın şişi birazcık indi gibi ama çok bariz değil bana göre. kişiden kişiyede değişebilir tabii..
cinselliğe gelince, bende can acısı olmuyor. şimdilik iyi gidiyor ama bakalım:)))) tabiki eskisi ile alakası yok :D acele acele :))))

Back
X