• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

canım ben baştan beri biberonla günde bazen 1 bazen 2 kere mama verdim arkadaşlar dediler ki çalışan insansın emzik ver biberonu unutturma biberon ver işe başlayınca rahat eders,in bebeğim emziği 2 hafta filan emdi biberonu da 2 ay filan ne versek ağzına emiyor gibiydi ama 15 günlükken emziği attı almadı bidaha sadece gece uyuturken veriyoduk ama 2 aylıkken bigün uyudu uyandı ne biberon ne emzik hiçbişey almıyor hepsini diliyle itiyor ve ağlıyor yani baştan verdim de ne oldu ama bir süre usrar ettim sonra sıkıldım sütüm de çoğaldı gerek kalmadı biberona 15 gün vermedim şimdi yine verdim arada emiyor biliyo musun yani bunlar unutuyolar herşeyi bence 1 hafta 15 günde bir istemediği şeyleri tekrar tekrar vermeyi deneyin sabırla ve gülücükle oyunla çünkü dil itme refleksleri azalıyor aslında 3-4 ay arası herşeyi dilleriyle itiyolarmış ne olduğunu bilmeden dille itmeyi öğrendikleri için onu yapıyolarmış ama sonra dille itmek artık sadece istemedikleri şeyler için kullanıyolar yani tekrar deneyin derim

canım benim kız da alıyordu en başta anneme filan bıraktığımda çok ufaktı ama sık sık ayrılmaya gönlüm razı olmadığı için gittiğim her yere onu da götürdüm böylelikle biberonu unuttu..şimdi evde en az 5 tane değişik biberon var ama hiçbirini almıyor..

bir yerde okumuştum biberona alıştırma işini anne yaparsa başarısız olma ihtimali yüksekmiş..sonuçta sende meme olduğunu biliyor, başkası vermesi lazımmış..

bazen biryere gitmek gerekiyor bazen yorgun oluyorsun onun icin bende biberona alistirmak istedim bebeegimi.Ama ebe bana sen verme biberonu baskasi versin anneannesi, babasi hatta sen ayni odada bile bulunma kokunu alinca emmez dedi.Biz de oyle yaptik ilk zamanlar almak istemdi bayagi bir zorlandi tekrar tekrar denedi annem simdi alisti benden bile aliyor tabi memeyi tercih ediyor ama cok mecbur kalinca emiyor.

canım benim kız da alıyordu en başta anneme filan bıraktığımda çok ufaktı ama sık sık ayrılmaya gönlüm razı olmadığı için gittiğim her yere onu da götürdüm böylelikle biberonu unuttu..şimdi evde en az 5 tane değişik biberon var ama hiçbirini almıyor..

bir yerde okumuştum biberona alıştırma işini anne yaparsa başarısız olma ihtimali yüksekmiş..sonuçta sende meme olduğunu biliyor, başkası vermesi lazımmış..

evet haklisin biz denedik benim sesimi bile duysa birberonu itip agliyordu, birisi alsitirsin once sonra sen den de alir

herkese ii geceler.bugünü de bitirdik baba kız uyuyolar ben de yatmadan bi bakiyim dedim :)
umarım herkes iidir.
geçmişi okudum tam hatırlamıyorum bi arkadaş pirinç unuyla mama muhalebi nasıl yapılır diye sormuş
biz bugün yaptık yani kayınwalidemden öğrendim.1 tatlı kaşığı piirinç unun içine kay keçi sütü koyduk orta boy cezwenin yarısı kadar karıştır 5dk da hazır ;) koyuluğunuda piriç ununu azaltıp çoğaltarak ayarlayabilirsin.
bide hipp in sütlü pirinçlisini aldım oda suyla hazırlanıyomuşta onu zor durumlar için aldım kendim hazırlamak istiyorum

canım sana birşey soracaktım. sen okla gıderkn ne kadar süt bırakıyorsun kızına kaç cc?? ve ne kadar aralıklarla içiyor

canım gününe göre değişiyor ne kadar içtiği.ben sabah 7.30 da evden emzirip çıkıyorum 3 te geri alıyorum kızımı.2-3 saat aralıklarla içiyor ortalama 300-350 cc bırakıyordum ama sütüm azaldığı için bir öğün de meyve püresi yiyecek artık.derin dondurucuda stok kalmadı çünkü.bir paket dondurulmuş süt,1 biberonda akşam ve sabah sağdığım sütü bırakıyordum.açlığına göre bir seferde 70-90 cc arası değişiyor ne kadar içtiği

ya ben anlamadım bu sitede herkesin sütü çoktu herkes emziriyodu bikaç kişi hariç ben o zamanlar mama verioum arada die üzülüyodum şimdi herkes sütüm az die ek gıdaya geçti ben daha hiçbişey vermiyorum sadece emziriyorum doktor sadece anne sütüyle bu kadar güzel kilo alan bebeği ek gıdaya geçirmek çok yanlış olur dedi benim bebeğim ayda 1 kg alıyor:nazar::nazar::nazar:

selam kızlarr...annemlerdeydik yemekte..
kızım kalabalıktan hoşlanmıyor bunu anladık artık..yine mızmızdı yemek boyunca..
şimdi eve geldik..

artık anakucağında da uzun kalmıyor..
geceleri de daha sık uyanıyor..:(
neden böyle oldu anlamadım..
bayram başladığından beri böyle düzeni değişti sanırım.

Denizcim aynı durumlar benim kızda da mevcut...
Durduğu yerde sıkılıyor.. Anlamadım gitti..
İlla ki kucağa gelecek, bir hareket halinde olacak, zıplayacak, evrilecek, çevrilecek, mekan boyut değiştirecek vs..
Benimki bir de huy edindi.. Eğer uyumak istemiyorsa odasına girdiğimiz an kıyameti koparıyor, beni o odaya sokma uyumayacağım der gibi...

9 gün boyunca hep babası ilgilendi.. Ben tatil yapayım dinleneyim diye.. Hatta gece süt içirmeye bile o kalktı, bende baba kız arasına girmedim :-)..
Yani benim mesai de yarın başlıyor bakalım Zeynep'le neler yapıcaz :-)

iyi geceler kızlar
sanırım ben bu konuda çok şanslıyım
ne biberon nede kaşıkla yedirmede sorun yaşamadım
gerçi çok uzun zamandır biberon kullanmıyoz ama sorun çıkaracağını sanmıyom :)))

benim oglum gece saatte bir en fazla 1.5 saatte bir uyanip 20dk 30dk emiyor memede uyuya kaliyor memeyi cekip yatagina koyuyorum 5 dk sonra aglamaya basliyor bazen 1 saat boyle ugrasiyoruz.Neden bu kadar sik uyanip neden bu kadar uzun emiyor acaba bilgisi olan var mi?

benim oglum gece saatte bir en fazla 1.5 saatte bir uyanip 20dk 30dk emiyor memede uyuya kaliyor memeyi cekip yatagina koyuyorum 5 dk sonra aglamaya basliyor bazen 1 saat boyle ugrasiyoruz.Neden bu kadar sik uyanip neden bu kadar uzun emiyor acaba bilgisi olan var mi?

bence sen memede uyumaya alıştırmışsın
memede uyuyup uykusunu alıyo sonrada kalkıyo
ben 10 dakkadan fazla memede tutmuyorum
zaten normalde de 5 dakkada doyuyor

Denizcim aynı durumlar benim kızda da mevcut...
Durduğu yerde sıkılıyor.. Anlamadım gitti..
İlla ki kucağa gelecek, bir hareket halinde olacak, zıplayacak, evrilecek, çevrilecek, mekan boyut değiştirecek vs..
Benimki bir de huy edindi.. Eğer uyumak istemiyorsa odasına girdiğimiz an kıyameti koparıyor, beni o odaya sokma uyumayacağım der gibi...

9 gün boyunca hep babası ilgilendi.. Ben tatil yapayım dinleneyim diye.. Hatta gece süt içirmeye bile o kalktı, bende baba kız arasına girmedim :-)..
Yani benim mesai de yarın başlıyor bakalım Zeynep'le neler yapıcaz :-)

bizim bi ara öyleydi gece 3lere kadar babasıyla deliriyoduk uyutamıyoduk sürekli kucakta gezmek istiyodu şimdi biraz düzeldi memede uyuyo bikaç kere uyanıyo sonra derin uykuya dalıyo ama bakalım yine değişecek mi çok değişiyolar çünkü benim bebeğim de gezmeye götürünce ilk önce biraz bakınıyo sonra başlıyo huzursuzlanmaya 2 gün üstüste götürdük eve geldi huzur buldu çocuk dışarda yapmadığını bırakmadı mla mla diye sürekli söyleniyo ağlıyo durmuyo bitürlü

ya ben anlamadım bu sitede herkesin sütü çoktu herkes emziriyodu bikaç kişi hariç ben o zamanlar mama verioum arada die üzülüyodum şimdi herkes sütüm az die ek gıdaya geçti ben daha hiçbişey vermiyorum sadece emziriyorum doktor sadece anne sütüyle bu kadar güzel kilo alan bebeği ek gıdaya geçirmek çok yanlış olur dedi benim bebeğim ayda 1 kg alıyor:nazar::nazar::nazar:

flowersun burada da doktorlar bir soun olmadigi surece 6 aydan once ek gidaya gecirmiyorlar, aynen senin dr dedigi gibi diger gidalari nasil olsa omur boyu alacak once anne sutune doysun diyorlar.Bende dayanabildigim kadar devam edecegim bir de gece 10 kere kalkmasa daha mutlu olacagim.

benim de öyleydi yanıma yatırıyodum sarılıp uyuyodum.bir de uyutmadan mama da olsa iyice doyursan belki doymuyodur memede.bi ara tişörtümü ya da atletimi çıkarıp burnunun dibine koyuyodum. ama ben yanımda çok yatırıyorum oğlanı yaa. doktora sordum sakıncası yok dedi.çocuk ben yanındayken öyle rahat uyuyor ki. ne biliyim büyüyünce istemicek bizleri ne kadar sarılıp uyusak kardır babası da oğlan yanımızda yatsız diyo sabaha karşı yanıma alıyorum sarılıp uyuyoz oğluşumla.çok zevkli miss gibi kokuyolar sabaha karşı sıcacık oluyolar. bir de uzun uyuyolar yanında.

Doymuyor olabilir canım..
Ben kızımı biberonla beslediğim için ne kadar içtiğini görebiliyorum..
Şimdiye kadar bir gecede 2 den fazla uyanıp, sütünü içipte uyumadığını görmedim..
En fazla 2 kere uyanır, sütünü içer ve uyur..
Gece 2.5 ta ve 5.5 ta uyanır sütünü içer, altını değiştiririm ve uyur..
Allaha şükür bir rahatsızlığını görmedim..
Hmmm bir de gazı olduğunda debelenir, rahatsız olur..
Babamız hemen kalkar, bacaklarını karnına doğru ittirir,
güzelce gazını çıkarttırır, tam bittiğinden emin olduğumuzda örteriz üzerini uyur...

evet onceden memede uyuyordu ama hicbir zaman oyle 5 dk da doyumadiki hep uzun uzun emiyordu bende hic cekmiyordum doymadi diye daha dogurusu biraz emiyor uyuyor cekecegimi anlayinca tekrar emmeye basliyor.Cekip yatagina koyuyorum ama cok agliyor tekrar emzirmek zorunda kaliyorum nasil alistaracagim bilmiyorum.

bence sen memede uyumaya alıştırmışsın
memede uyuyup uykusunu alıyo sonrada kalkıyo
ben 10 dakkadan fazla memede tutmuyorum
zaten normalde de 5 dakkada doyuyor

kızlar ben bişi sorcam yaa hep bebeklerde konuuyoz da . eşinizle cinsel hayatınız nasıl? biz 2 ay izmirdeydik ya. döndük geldik filan ilk cinsellik 3 buçuk ay civarında oldu kabustu yaa. o nasıl bir acı öyle. doktoru aradım jel verdi hiçbir işe yaramadı tekrar aradım başka bir jel verdi tekrar denedik daha iyiydi ama yine de kabus yani. doktor emzirmekten kaynaklandığını rahmin kendini kastığını söyledi. mutlaka bu jellerden kullanmak gerekli dedi. zaten fırsat yok. babam hasta annem babam evde. çocuk bizim odada. kocayla ayrılcaz bu gidişle uff.

evet onceden memede uyuyordu ama hicbir zaman oyle 5 dk da doyumadiki hep uzun uzun emiyordu bende hic cekmiyordum doymadi diye daha dogurusu biraz emiyor uyuyor cekecegimi anlayinca tekrar emmeye basliyor.Cekip yatagina koyuyorum ama cok agliyor tekrar emzirmek zorunda kaliyorum nasil alistaracagim bilmiyorum.

ben ilk iki ay öyle yaptım ama sonra baş edemedim dediğin gibi sürekli memede uyuyordu çekeceğim an emmeye başlıyordu sonra doktorunda önerisi ile emme saatlerini uzattım
ilk başta çok zor oldu ama bi şekilde oyaladım şimdi 3-4 saatte bir emziriyorum ve kısa zamanda doyuyor

tisort olayini bir arkadasim daha soyledi bu gece deneyeyim bakalim.Bende oyle sabah karsi yanima aliyorum yanimda olunca uzun uyuyor ama butun gece yanima almaya korkuyorum.Birde alisirsa hep bizimle yatmak ister korkusu da var tabii, alisirlar mi acaba bu yaslarda.
benim de öyleydi yanıma yatırıyodum sarılıp uyuyodum.bir de uyutmadan mama da olsa iyice doyursan belki doymuyodur memede.bi ara tişörtümü ya da atletimi çıkarıp burnunun dibine koyuyodum. ama ben yanımda çok yatırıyorum oğlanı yaa. doktora sordum sakıncası yok dedi.çocuk ben yanındayken öyle rahat uyuyor ki. ne biliyim büyüyünce istemicek bizleri ne kadar sarılıp uyusak kardır babası da oğlan yanımızda yatsız diyo sabaha karşı yanıma alıyorum sarılıp uyuyoz oğluşumla.çok zevkli miss gibi kokuyolar sabaha karşı sıcacık oluyolar. bir de uzun uyuyolar yanında.

kızlar ben bişi sorcam yaa hep bebeklerde konuuyoz da . eşinizle cinsel hayatınız nasıl? biz 2 ay izmirdeydik ya. döndük geldik filan ilk cinsellik 3 buçuk ay civarında oldu kabustu yaa. o nasıl bir acı öyle. doktoru aradım jel verdi hiçbir işe yaramadı tekrar aradım başka bir jel verdi tekrar denedik daha iyiydi ama yine de kabus yani. doktor emzirmekten kaynaklandığını rahmin kendini kastığını söyledi. mutlaka bu jellerden kullanmak gerekli dedi. zaten fırsat yok. babam hasta annem babam evde. çocuk bizim odada. kocayla ayrılcaz bu gidişle uff.

geçmiş olsun
bizimde barışın gece uykusuna dalması sorun olduğu için geceleri bi faaliyetimzi :)
ancak pazar günleri mesaiye gitmezse

merhaba kızlar..
kızım ve kocam uyudu bende bir bakayım dedim sizlere. malum bütün hafta giremedim..
çok feci grip oldum bu arada. mecbur antibiyotik kullanıyorum :(

Back
X