canım ben baştan beri biberonla günde bazen 1 bazen 2 kere mama verdim arkadaşlar dediler ki çalışan insansın emzik ver biberonu unutturma biberon ver işe başlayınca rahat eders,in bebeğim emziği 2 hafta filan emdi biberonu da 2 ay filan ne versek ağzına emiyor gibiydi ama 15 günlükken emziği attı almadı bidaha sadece gece uyuturken veriyoduk ama 2 aylıkken bigün uyudu uyandı ne biberon ne emzik hiçbişey almıyor hepsini diliyle itiyor ve ağlıyor yani baştan verdim de ne oldu ama bir süre usrar ettim sonra sıkıldım sütüm de çoğaldı gerek kalmadı biberona 15 gün vermedim şimdi yine verdim arada emiyor biliyo musun yani bunlar unutuyolar herşeyi bence 1 hafta 15 günde bir istemediği şeyleri tekrar tekrar vermeyi deneyin sabırla ve gülücükle oyunla çünkü dil itme refleksleri azalıyor aslında 3-4 ay arası herşeyi dilleriyle itiyolarmış ne olduğunu bilmeden dille itmeyi öğrendikleri için onu yapıyolarmış ama sonra dille itmek artık sadece istemedikleri şeyler için kullanıyolar yani tekrar deneyin derim
canım benim kız da alıyordu en başta anneme filan bıraktığımda çok ufaktı ama sık sık ayrılmaya gönlüm razı olmadığı için gittiğim her yere onu da götürdüm böylelikle biberonu unuttu..şimdi evde en az 5 tane değişik biberon var ama hiçbirini almıyor..
bir yerde okumuştum biberona alıştırma işini anne yaparsa başarısız olma ihtimali yüksekmiş..sonuçta sende meme olduğunu biliyor, başkası vermesi lazımmış..