• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

alıştırarakmı başladın..yanı azar azarmı?ben hnz çorboya geçmedim.1 er kez havuç ve patatesi ayrı ayrı püre yapıp verdm yemedii
bnm canavar meyva ve hzr kavanoz aması yıyo.bide piinçli kaşık mamasına bayılıyo
çorba yermı acaba

selam arkadaşlar
bizimki yeni bir moda çıkardı, süt emerken parmaklarını da sokmak istiyor. ben çıkartınca da sinirlenip memeyi de çıkartıyor.
çok inatçı çoook
biri bitti derken yeni bir şey çıkıyor.
ellerini sürekli ağzına götürmek istiyor zaten. dişleri mi kaşınıyor bilmem ki. haftasonu dişlik alıcam bakalım,öyleyse kaşısın dursun.

sabahları emziriyorum.öğlen elma rendesi.(cam rendede püre gibi oluyor)sonra tekrar emıyor.akşam larıda pirinç unu ile ya şu pişirilenlerden yada kaşık maması yapıorum.gece rahat uyuyor.

kızlar hepinizin bebekleri gayet iyi maşallah kilo olarak.
5.ayda doğum kilosunun 2 katına ulaşmaları gerekiyormuş.
daha şimdiden hepsi o kiloya gelmiş durumda. hiç kilosu az mı diye düşünmeyin o yüzden.
ilk aylarda tabiki kilo alımı daha fazlaydı. artık hareketlendiler.
zaten ilk aylardaki gibi kilo alırsa çocuk obez olur çıkar.

Burnumda tütüyor Rüzgarım,
Allahım nasıl bir sevgi bu,
Keşke çantama atıp getirebilsem,
Tenefüslerde sıkıştırıp mıncıklasam.

ahh keşke
eskiden ne güzel hep yanımızdalardı.
ama sen şanslısın şekerim. erkenden kavuşuyorsun.
ben 2 hafta sonra sabah 8 de bi bırakıcam kuzumu akşam 7 ye kadar göremicem :5::5::5:

alıştırarakmı başladın..yanı azar azarmı?ben hnz çorboya geçmedim.1 er kez havuç ve patatesi ayrı ayrı püre yapıp verdm yemedii
bnm canavar meyva ve hzr kavanoz aması yıyo.bide piinçli kaşık mamasına bayılıyo
çorba yermı acaba

canım ben ilk havuç ve patatesden başladım çorba yapmaya şimdi yavaş yavaş ekliyorum malzemeleri

aslındahaşlayıp sadece suyunu veriyorsun ilk olarak sonra irmikle kıvamlaştırıyorsun ama ben öğle yapmadım direk püre verdim sorun yaşamadık

sende önce sularından ver istersen belki tadına alışır

kavanoz mamalarından bende aldım kuzeyde çok sevdi sadece sıkıştığım zamanlarda veriyorum ama ben onu

sabahları emziriyorum.öğlen elma rendesi.(cam rendede püre gibi oluyor)sonra tekrar emıyor.akşam larıda pirinç unu ile ya şu pişirilenlerden yada kaşık maması yapıorum.gece rahat uyuyor.

canım günde kaç kez emziriyorsun

bende akşam kaşık mamalarından verdim ama sevmedi tadı tatlı şeyleri pek sevmiyor

tavsiyen için teşekkrlr.denicem cnm.bende kavanozu dışarda vermeyi yercih ediyorum.pratık oldugu için

aslında ağladıkça verıyorum..ama her ek gıdadan sonra bı şekerleme yapıoz mutlaka.
kaşık mamalarını biberonla biraz daha sulu hazırlayıp vermeyi dene istersen.tahıllılar daha az şekerli birde.

Şu anda 4 aylık ve 7700 kg.Doğum kilosu da 3400 gr. dı

rüzgarla çağan egenin kilosu aynı. bizimki de 700gr aldı doktora az değil mi dedim hayır ne diysunuz çook iyi ded. bebeğ,niz şu anda 6 aylık ebatlarında dedi.4. ayında bir bebeğin sadece anne sütüyle 700gr alması da süper dedi. bizimki de 1000gr alıyodu ama canım hareketleniyolar sonuçta o tekmeler filan boşa değil birazını da yakıyolardır. ilerde daha da az alcaklar emekleyince filan.yoksa doktorun dediği gibi obez olurlar. mesela 1 yalında bir çocuk 10kg filan oluyo normalde ona göre hesapla işte.

Son düzenleme:
selammmm....amaann canım sıkılıyor bugün yine..
komşumu çağırdım kahveye azıcık laflayalım diye..
kız da uyanmadan bakayım dedim topiğe:)

bebiş kiloları şu anki gündem konumuz:)

bende kızımı uyuttum çorba koydum .içimde süt olur belki.eşim habire arıyor.sakın uyuma diye.bir yandan annem.:D herkez turstı benden:27:

selam herkeseeee
benım kızın öksürügü başladı ne yapmalıyım ıhlamur versem geçermiki?
dün akşam kızı babasına bırakıp sinemaya gittim ama hiç birşey anlamadım filmden . ay ne yapıyor ay agladımı. mızmız mı.....vs aklım hep evde kaldı. uzun süredır bırakmamıştım. 2 saat falan ayrı kaldık ama gelin bide bana sorun sanki 1 gün ayrı kaldık. eve geldım dedım eşime hiçbirşey anlamadım.çalışan annelere Allah kolaylık versin ayrı kalınca insanın aklı hep evde oluyormuş.güya eşimde beni hava alsın degişiklık olsun diye sen git ben kalarım falan dedi ama eşimde olsa gözü arkada kalıyor insanın..

kızlar çok kiloyu takmayın derimmm ...
siz bebişin karnını doyurun yeeter sonuçta bünye meselesi bu ...
kilo alsın diee ek gıdalrdanda bol bol vermeyinnn...
anne sütü mideyi genişletmezz ama
ekler genişletirr...
doktor ii diorsa iidir ....
temmuz anneleri olarak iice pinpirik oldukkk....
:52: :52:

kızlar bu arada ben anne olduktan sonraa
çok duygusal oldumm..
bebeklerle ilgili herşeye ağlar oldumm...
işyerınden arkadaşımın ablası doğum yapmışşş temmuz ayında yinee
durumları çook çook kotuuu çocukk astım olmuşşş 20 gundur hastanedelermiş
allahtan yeşil kartları varr tedavı oluyorr
oksijen alıor yavrummm... çook üzüldümmm
o bebek içinn neler yapmazdımmm
kızlarr halimize binlerce kez şükürler olsunnn
ama canıım çok sıkkın .. bebeği görmeye gittiler bayramda resimlerini çekmişler ağsında oksijenleee ne tatlı maşallahhh
rabbim acil şifa versinn

Back
X