• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

Edoş huysuz,cadı..
babası uyutmaya çalışıyor ne zamandır. uykusu olduğu halde uyumuyor. parmak emmeye çalışıyor,biz çekince de sinirleniyor.
memede uyudu demin. bu sefer de yatağına yatırdığımızda uyandı.
tam bir inatçı keçi..

bizimkide öyle canım hatta kaşıkla mama verdimde parmagın tkei agzında bir şekilde el agızda olcak.emzikle aynı anda parmaklarıda içerde.bizimkide sinirli canım

diş kaşıyıcı aldım. onunla kaşıdığımda hoşuna gidiyor.
kesin kaşınıyor dişleri.
ama çıkmadan birkaç ay önce de kaşınmaya başlıyormuş.
hemen çıkmayabilir yani bu belirtiler olduğunda.

benim kocamda kızımda uyudu ...
kafa dinliyorum azıcık bende. aslında deli gibi uykum var ama kafamı bu şekilde boşaltmak daha iyi geliyor bazen :6:

diş kaşıyıcı aldım. onunla kaşıdığımda hoşuna gidiyor.
kesin kaşınıyor dişleri.
ama çıkmadan birkaç ay önce de kaşınmaya başlıyormuş.
hemen çıkmayabilir yani bu belirtiler olduğunda.

barışta bir aydır salya akıtıyo eller ağızda hırslı hırslı ısırıyo falan ama hala diş yok
arada hafiften ateşi çıkar gibi oluyo huysuzlanıyo şimdi çıkartıyo diyoz gene bişey yok :((

bizim doktorumuz yeni doğanda türkiyede en iyi 5 dr dan biri diye biliniyomuş we ege ünwstsinde ana bilim dalı başkanıymş.ben sana onun bize sölediklerini yazıyım sana:
dr muz derki ;
*16 dan sonra bebeği uyutmayın.çünkü 16 dan sonra uytulan uyku gece uykusuna eştir.bebek huysuzlansada uyutmayın direnin zaten 19 dan sonra uykusu açılıcaktır. akşam 21 den sonra mümkünse 22 de uyutun sabaha kadar uyuycaktır.
*bebekler 5.aydan sonra gözkapakları kapalıykende gece gündüz olduğunu anlar aynı bizim gibi.5.aydan sonra uyku düzenleri oluşur...
*ağlatarak werilen uyku eğitimine de çok karşı.nazilerin uyguladığı bi yöntem dio.yeterli bilgiye sahip olmayan doktorların önerdiği yöntem diyo.ileride aileye karşı nefrete neden olurmuş.
(belki bi fikir werir diye uyku ile konuştuklarımızı yazmak istedim)
doktorumuzda hipp öneriyo bende bugün az bişi armut püresi werdim.hipp in de war sütlü pirinçlisi.ama eğer sütün yetiyosa bence werme weriyosanda arada sadece 1 er kaşık tattır bence bu da benim fikrim

Yalnız buyume hormonu diye birşey var, saat 8 den sonra bebeklerin yatması gerekiyor. Bu doktor nasıl olmus da saat 10 da yatırın demis. Yetiskin insanlar saat 10 da yatıyor. Buyume hormonundan yararlanması icin bebegin en gec 9 gibi yatması lazım. Benim kızım 9 civarında uyuyor. :nazar:

bizimkide öyle canım hatta kaşıkla mama verdimde parmagın tkei agzında bir şekilde el agızda olcak.emzikle aynı anda parmaklarıda içerde.bizimkide sinirli canım

ah ah şimdiden ne bu sinir minicik bebelerde
bizimki pes etti sonunda. babası başardı uyutmayı. şimdi kendi de gitti yatmaya.
kız iyice dalsın,yatağına geçireyim de elbet sıra bana da gelecek :)

Yalnız buyume hormonu diye birşey var, saat 8 den sonra bebeklerin yatması gerekiyor. Bu doktor nasıl olmus da saat 10 da yatırın demis. Yetiskin insanlar saat 10 da yatıyor. Buyume hormonundan yararlanması icin bebegin en gec 9 gibi yatması lazım. Benim kızım 9 civarında uyuyor. :nazar:

bizimki 11 den önce uyumuyor. saat 9 da uyuması için sallasak da sadece sersem olduğuyla kalır. imkansız uyuması.
üstelik gündüz çok iyi uyumadığı halde.
dün mesela koca gün sadece 1,5 saat uyudu.

bayramda seste uyumaya alışmıştı çocuk mecburen.
dönünce yine öyle uyusun diye tv açık uyutayım dedim ama yok sessizlik istiyor.

bebek ne kadar erken yatarsa o kadar iyi , hem büyüme hormonunu salgılaması için hem de güneş ışığından sabah faydalanması için.

bebekler erken yatmalı ve erken kalkmalı

tabi bizler de :34:

bizimki 11 den önce uyumuyor. saat 9 da uyuması için sallasak da sadece sersem olduğuyla kalır. imkansız uyuması.
üstelik gündüz çok iyi uyumadığı halde.
dün mesela koca gün sadece 1,5 saat uyudu.

iyice beslemeyi dene istersen..karnı doyunca ancak derin uykuya geçiyorlar, belki o saate kaadar aldığı kalori gece uykusuna geçmesi için yetersiz geliyordur.

bizede doktorumuz büyüme hormonunun özellikle gece 22:00-02:00 saatleri arası salgılandığını söyledi.... bende en geç 22:00 gibi yatırmaya çalışıyorum

bizim babamız pes etti
ben uğraşıyorum uyutmak için ama pek niyeti yok :((

iyice beslemeyi dene istersen..karnı doyunca ancak derin uykuya geçiyorlar, belki o saate kaadar aldığı kalori gece uykusuna geçmesi için yetersiz geliyordur.

memede uyusa da yatırdığımda uyanıyor. karnı doymş oluyor halbuki.
bazense hiç emmeden uyuyabiliyor.
açlıktan değil de huysuzluğundan.
biz sallarken o gülücük atıyor,oyun istiyor. pas vermeyip sallamaya devam edince de sinirleniyor.

Back
X