• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

Akşam oldu benimde öyle midem yandı tuhaftı...Ama sanırım yediklerimden oldu sonradan farkettim ama geç oldu :(((

kızlar merhaba,

mide yanması problemi ben de anormal derecedeydi..neredeyse butun gundu ve kuallarıma kadar midem bogazım heryerim yanıyordu. doktora gittigimde sordum..saglıkla hamileliklerde gorulur mide yanması dedi.bunun icin sevinmelisin dedi..cok şikaytin olursa talcid kullanabilirsin.sakıncası yok dedi..

kızlar merhaba,

mide yanması problemi ben de anormal derecedeydi..neredeyse butun gundu ve kuallarıma kadar midem bogazım heryerim yanıyordu. doktora gittigimde sordum..saglıkla hamileliklerde gorulur mide yanması dedi.bunun icin sevinmelisin dedi..cok şikaytin olursa talcid kullanabilirsin.sakıncası yok dedi..

Arkadaşlar nerden buluyorsunuz bu dr ları anlamadım..Şimdiye dek hiç bir kadın doğumcudan böyle bir kıstas duymadım..Şimdi mide yanması olmayanlar eyvahh bende mide yanması yok demek ki kötü gidiyor hamileliğim diyecekler...

Hiç bir alakası yok bence.......

Mide yanması:

Midede dolgunluk, ve mide asidinin mideden yemek borusuna kaçması nedeniyle duyulan mide yanması özellikle gebeliğin sonlarına doğru sık olarak yaşanan bir yakınmadır.

Normalde mide ile yemek borusu arasında sıkıca kapalı bulunan ve aşağıdan yukarı sıvı ve katı madde geçişine izin vermeyen bir sfinkter (kapak) mevcuttur. Gebelikte tüm düz kasları etkileyen fizyolojik gevşeme bu kapağın da gevşemesine neden olur. Gevşeyen kapaktan mide asidi yemek borusuna çıktığında bu bölgedeki tahriş yanmaya neden olur. Büyüyen uterusun mideye baskı yapması ve özellikle midenin dolu olduğu zamanlarda mide içeriğini yukarıya doğru ittirmesi de bu asit geçişini kolaylaştırır.

Mide yanmasının yaşanmaması için alınması gereken ilk önlem yemek yedikten sonra belli bir süre yatağa yatmamaktır. Yatılacaksa bile başı bedene göre yüksekte tutmak için yastık kullanmak bu şikayetin ortaya çıkmasını önler ya da azaltır. Ek olarak anne adayları midelerini hiçbir zaman çok dolduracak şekilde yemek yememelidirler. Yağlı ya da gaz yapıcı, mide yakıcı yiyeceklerden (yani mide asit yapımını uyarıcı maddelerden) uzak durulmalıdır.

Bu önlemler etkili olmadığında gebelikte güvenle kullanabileceğiniz antiasit (mide asidi düşürücü) ilaçlar ve yemek borusu mide arası kasın kasılmasını sağlayan suspansiyon şeklindeki ilaçlar mevcuttur. Doktorunuzun önerisiyle kullanabileceğiniz bu ilaçlar oldukça etkilidir.

Tamamen yeme alışkanlıkları ile ilgili bence..Zaten ilerki aylarda olabilecek bir durum diye de yazıyor...

Yavrularımız hayırlısıyla, sağlıkla dünyaya gelsinlerde yemişim estetiği. Çok sabırsızlanıyorum ya. Nasıl bekleyecem bilmiyorum. İki hafta sonra doktora gidecem. Bulantılarım azaldı diye korku başladı bende. Doktor bulantıların ne kadar çok olursa o kadar sağlıklıdır bebişin demişti. Şimdi 1 haftadır bulantı yok denecek kadar azaldı korkuyorum bende. Anne yüreği işte.

bir hekimin bunu söylemesine şaşıyorum doğrusu :sm_confused:
ne saçma bir yorum ne saçma bir yönlendirme

Evet Liyadora bencede bir doktorun bu şekilde söylemesi çok tuhaf katılıyorum sana...
Yani mide yanması olmayan bir hamileyi düşünseniz ya neler kuracak kafasında ve stres yapıcak...

Belki de ;
---normaldir mide yanması, hamilelikte olağan ve beklenen şeyler bunlar...demek istemiştir doktor...

herkese hayırlı günler.......nasılsınız kızlar......bendede mide yanması yok,ilk hamileliğimdede olmamıştı,ama bence dr.kızmamak lazım anne olarak çok pirpirikli oluyoruz onlarda panik yapmıyalım diye güzel birşeymiş gibi anlatıyorlar içimiz rahat oluyor.bu hamilelik belirtileri kişiden kişiye çok farklı oluyor.kimsenin belirtisi şikayetleri aynı olmuyor kesinlikle.sende o var bende niye yok dersek bu çok yanlış olur zaten.herkesin hamileliği kendine özel keyfini çıkaralım kızlar

herkese hayırlı günler.......nasılsınız kızlar......bendede mide yanması yok,ilk hamileliğimdede olmamıştı,ama bence dr.kızmamak lazım anne olarak çok pirpirikli oluyoruz onlarda panik yapmıyalım diye güzel birşeymiş gibi anlatıyorlar içimiz rahat oluyor.bu hamilelik belirtileri kişiden kişiye çok farklı oluyor.kimsenin belirtisi şikayetleri aynı olmuyor kesinlikle.sende o var bende niye yok dersek bu çok yanlış olur zaten.herkesin hamileliği kendine özel keyfini çıkaralım kızlar

Canım ama bu kaş yapayım derken göz çıkarmak olmaz mı..?
Şimdi biliyoruz ki hamileyken birbirimize soruyoruz.Sende şu var mı bu var mı diye..
Dr mide yanması varsa hamileliğin iyidir diyor.Biri de diyecek ki bende mide yanması yok demek ki hamileliğim kötü gidiyor..Alsana stres kaynağı durduk yere...Dr.ların kelimeleri iyi seçmeleri ya da deniz-güneş in dediği gibi hamilelikte olabilir,normaldir demesi daha doğru..
Bak komplex arkadaşımız kusmaları azaldı diye huzursuzluk hissetmişti..

Dr.lar yaklaşımlarını doğru tesbit etmeli bence...Bu diğer hamilelerin pimpiriklenmesine yok açar aksi takdirde...

kızlar bakın görüyoruz hepimizin değişik değişik sıkıntıları var vücutlarımız hamileliğe farklı tepkiler veriyor buda normal. birimiz bulanıyoruz, birimizin uykusu var, birimizin yanması var bunların bebişlerimizin sağlığıyla alakası yok sadece vücudumuzun değişikliğe gösterdiği dirençten kaynaklanıyor. boşverin bunları bir şekilde dayanıcaz artık bebişimizi kucağımıza alınca bunları yaşadığımızı bile unutacağız :) sıkıntılarımızı birbirimizle paylaşmamız çok güzel çünkü birimizin bildiği ama diğerinin bilmediği bilgileri alıyoruz tabi istemeden kıyasta yapıyoruz o zaman kendi kendimizi üzüyoruz sadece. mesela kabızlık olayında liyodora nın yönlendirmesi ben çok rahatlattı şuan da çok şükür iyiyim.

Canım ama bu kaş yapayım derken göz çıkarmak olmaz mı..?
Şimdi biliyoruz ki hamileyken birbirimize soruyoruz.Sende şu var mı bu var mı diye..
Dr mide yanması varsa hamileliğin iyidir diyor.Biri de diyecek ki bende mide yanması yok demek ki hamileliğim kötü gidiyor..Alsana stres kaynağı durduk yere...Dr.ların kelimeleri iyi seçmeleri ya da deniz-güneş in dediği gibi hamilelikte olabilir,normaldir demesi daha doğru..
Bak komplex arkadaşımız kusmaları azaldı diye huzursuzluk hissetmişti..

Dr.lar yaklaşımlarını doğru tesbit etmeli bence...Bu diğer hamilelerin pimpiriklenmesine yok açar aksi takdirde...

katılıyorum liyadora,
benim doktorum lütfen internetten olumsuz şeyler okuyup da kendine yorma demişti,
her kadında hamileliğin farklı olduğu gibi, her hamileliklerinde de farklı şeyler yaşayabiliyor anne adayları bence

kızlar bakın görüyoruz hepimizin değişik değişik sıkıntıları var vücutlarımız hamileliğe farklı tepkiler veriyor buda normal. birimiz bulanıyoruz, birimizin uykusu var, birimizin yanması var bunların bebişlerimizin sağlığıyla alakası yok sadece vücudumuzun değişikliğe gösterdiği dirençten kaynaklanıyor. boşverin bunları bir şekilde dayanıcaz artık bebişimizi kucağımıza alınca bunları yaşadığımızı bile unutacağız :) sıkıntılarımızı birbirimizle paylaşmamız çok güzel çünkü birimizin bildiği ama diğerinin bilmediği bilgileri alıyoruz tabi istemeden kıyasta yapıyoruz o zaman kendi kendimizi üzüyoruz sadece. mesela kabızlık olayında liyodora nın yönlendirmesi ben çok rahatlattı şuan da çok şükür iyiyim.

aaa doğru,duphaston ve magnesium diasporal demiştim.işe yaradı mı :1hug:

katılıyorum liyadora,
benim doktorum lütfen internetten olumsuz şeyler okuyup da kendine yorma demişti,
her kadında hamililiğin farklı olduğu gibi, her hamileliklerinde de farklı şeyler yaşayabiliyor hamileler bence

evet buna bende katılıyorum.benim ilk hamileliğimde ikizdi,bu hamileliğimde ikiz,ikisi arasında farklılık çok fazla.ama malesef buda bende ilk kalp atışlarını duyana kadar ve şimdi ara ara telaşlanmama sebep oluyor buda elimde değil.

katılıyorum liyadora,
her kadında hamileliğin farklı olduğu gibi, her hamileliklerinde de farklı şeyler yaşayabiliyor anne adayları bence

domates sanırım aynı günde gidiyoruz..Hangi dr a gidiyorsun ya da gideceksin ilerleyen haftalarda?

yorum yazdıgıma pişman oldum gercekten..
ben kötü niyetle yazmamıştım oysaki..
sadece başımdan geçeni yazmıştım..bi dahamı tövbe yanii..
ama artık herkesin bilinçli oldugunu düşünüyorum..ve hepimiz birbirimizden farklı şeyler yaşadığımızın farkındayız...
mide yanması yok diye problem oldugunu düşünmek garip degil mi?
kafaya takacak daha ciddi şeyler var bence hamilelikte...

Back
X