biz daha değişik yaptık canım..40 tane taş topladık.iyice yıkadık.birde çiçek yaprakları çiçekler falan.bunları yıkanacağımız suyun içine attık.birde alyansımızı yada çocuğun altınlarını attık suya.ilk önce ben yıkandım.abdest aldım daha sonra aynı suyla bebek yıkandı .bir yandan dualar filan okuduk yıkarken.bebeğede abdest aldırdım.sonra bebeğin yıkandığı suyu ayak değmeyecek bir yere döktük.apartmanın çiçekliğine.akşamda kırk uçurmaya gidilirmiş.yani bebeği evden çıkaracaksın.bir ev gezmesine.gittiğin yerde pamuk ve yumurta verıyorlar bebeğe.birde küçük bir hediye.mesela havlu sabun bezi filan.annenin saçınada un sürüyorlar.saçlar bembeyaz olsun ömrü uzun olsun diye.pamukla yumurtanuında bir anlamı var ama unuttum.hıım birde bebek ve annenin bütün kirli çamaşırları yıkanıyomuş.eşim bize güldü ama biz yaptık işte:)))
oy oy oy sizde ne çok şey varmış öyle :)
bizde tuzlanırmış bebek bir de senin söylediğinin tam tersi bebeğin suyundan 40 kaşık mı ne alınıp anne aynı suyla yıkanırmış. anne ve bebek yıkandıktan sonra da gezmeye gidilirmiş. bizim pazar 40. günümüz.